Просмотр полной версии : Компьютерная помощь.
kosmos71
09.02.2022, 11:02
Сталкивался с NOD32. После удаления его остается какой-то модуль и система жутко тормозит. Помогла только полная переустановка Windows.
После этого не использую продукты Eset.
sergeyss9
09.02.2022, 15:23
Привіт.
Виникла проблемка у мого ноотбука "Леново G580"
Чи точніше збій, сам неможу пояснити , стикнувся з цим вперше.
При запуску ноотбука , потрібно вибрати, віндовс з яким я хочу працювати, перше вибирало автоматом , протягом пару секунд.
Далі вибрав віндовс починає загрузку , висвічує логотип леново і все, поки не нажму пробил, перше цього небуло.
Далі при входженні у віндовс просить пароль, але комп сам наберає пароль, незрозуміло який, на що віндовс реагує, так як неправельний пароль, так може бути до 2 раз.
Далі , коли вже загрузився віндовс , оперативка якось страно себе поводить , то загруженна більше як половину, то зависає.
курсор теж зависає, поки не нажму ескей, або пробел.
Проводив чистку на віруси утілітою доктор веб, все нормально.
На даному ноуті встановлено три віндовси 8.10.11 і на усіх така проблемка.
Жосткий диск 1 тб ссд усе нормально , оперативка на 8 гб.
Маю сумніви , що усе це почалось після того , як антивіруска нод , перестала запускатись з віндовсом, насило удалив її , але при встановлені другої антивіруски, вибиває помилку , мов інстальований нод.
Якось таку маю , неприємність.
Це називається хрома кобила , при чому на три ноги ...
Якщо декілька копій вінди встановлюється на один п.к - то їх треба скривати одну від іншої , інакше буде каламбур вище описаний.
Нод походу некоректно видалений і висить в запущених процесах .Скільки років пройшло а граблі з видаленням Нод так і залишились .Особисто користуюсь багато років безкоштовним Комодо - і не парюсь з серійниками , кряками та іншою нечистю .
В даному випадку краще все знести та встановити одну нормальну вінду .А для любителів експериментів бажано робити бекап.
Або вручну прибити та видалити процеси і почистити та внести правки в реєстр.
skaner2222
09.02.2022, 15:47
Виникла проблемка у мого ноотбука "Леново G580"
При запуску ноотбука , потрібно вибрати, віндовс з яким я хочу працювати, перше вибирало автоматом , протягом пару секунд.
Далі вибрав віндовс починає загрузку , висвічує логотип леново і все, поки не нажму пробил, перше цього небуло.
Далі при входженні у віндовс просить пароль, але комп сам наберає пароль, незрозуміло який, на що віндовс реагує, так як неправельний пароль, так може бути до 2 раз.
Далі , коли вже загрузився віндовс , оперативка якось страно себе поводить , то загруженна більше як половину, то зависає.
курсор теж зависає, поки не нажму ескей, або пробел.
Проводив чистку на віруси утілітою доктор веб, все нормально.
На даному ноуті встановлено три віндовси 8.10.11 і на усіх така проблемка.
Для начала просканируй систему Антивирусная утилита AVZ 5.55 (https://www.comss.ru/page.php?id=87) на наличие вирусов, если это не поможет снеси три Windows и перед установкой отформатируй весь диск с помощью Win PE если конечно такая флешка у тебя есть. Потом можешь устанавливать Windows, желательно одну и не ставь сторонних антивирусов, встроеных антивирусов в последнии версии Windows вполне хватает. Периодически можно проверять ПК утилитой AVZ.
Привіт.
Сделай так:Опять установи тот НОД32 который был.А уж потом удали его специальной утилитой.Возможно всё решится.Утилиту выложу позже,сейчас проводится работа с диском D-поэтому доступ временно закрыт.
Да,для начала сбрось БИОС до дефолтовских установок:
F2-Load Setup Default-Exit Saving Changes-Y-перезапуск.
Можно ещё использовать утилиту Debug.
skaner2222
09.02.2022, 20:00
Сделай так:сейчас проводится работа с диском D-поэтому доступ временно закрыт.
Что с диском?
Доброго вечора, виправив я свою проблемку .
Дякую Вам за підказки, допомогу.
Що тіки не пробував)))
для видалення вірусів встановлював ;
-утіліту Доктор веб- 2 загрози
-утилитой AVZ- 5 загроз
- антівіруси такі , як Авіру, Комод - 0 загроз
встановив Нортон, і тут поїхало , що сам був в шоці - 87 загроз.
Все почистив , скачав ESET Uninstaller видалив нод.
Тепер думаю чи встановлювати антивірус , чи залишити рідний.
Сделай так:Опять установи тот НОД32 который был.А уж потом удали его специальной утилитой.
Пробував і так теж, при установці ,вибиває що праграма уже інстальована на пк.
...Все почистив , скачав ESET Uninstaller видалив нод...Тепер думаю чи встановлювати антивірус , чи залишити рідний.
"А мишкі плакали, кололись, але продовжували жерти кактус..."
Якщо хочете щоб все нормально працювало, то...
1) збережіть всю тільки реально важливу інформацію на якийсь сторонній носій;
2) відформатуйте начисто диск ноута, а при необхідності, зробіть перерозподіл логічних дисків;
3) встановіть начисто операційну систему (імхо, краще чисту, свіжу, офіційну) та всі необхідні Вам програми (ліпити без толку і на авось все підряд не бачу сенсу, дещо можна доставити і пізніше, при необхідності);
4) скопіюйте назад попередньо збережену інформацію (головне щоб гадості всякої назад не закинути). І якщо це буде ОС не нижче win10, то забудьте про всякі сторонні антивіруси (від них лише одні проблеми).
skaner2222
10.02.2022, 06:56
для видалення вірусів встановлював ;
-утіліту Доктор веб- 2 загрози
-утилитой AVZ- 5 загроз
- антівіруси такі , як Авіру, Комод - 0 загроз
встановив Нортон, і тут поїхало , що сам був в шоці - 87 загроз.
Все почистив , скачав ESET Uninstaller видалив нод.
Тепер думаю чи встановлювати антивірус , чи залишити рідний.
У меня было подозрение что вы вирусов нахватались. О том как действовать дальше вам все подробно описал kotiaj, лично я бы поступил по его инструкции по тому что не которые вирусы не возможно удалить из под рабочей системы, вирус удаляешь а он через некоторое время опять появляется.
Что с диском?
Проводил профилактику по удаления,очистке от мусора.
Пробував і так теж, при установці ,вибиває що праграма уже інстальована на пк.
Вот Тебе хороший инсталлятор :
Добрий вечір.Може хто стикався з такою проблемою.Заблокували на одному з сайтів.Іптв канали.Причина- на моєму ip стоїть сервер.Я не встановлював ,як виправити дану ситуацію.
kosmos71
11.02.2022, 09:34
Заблокували на одному з сайтів.
На якому? Чи це секрет великий?
Добрий вечір.Може хто стикався з такою проблемою.Заблокували на одному з сайтів.Іптв канали.Причина- на моєму ip стоїть сервер.Я не встановлював ,як виправити дану ситуацію.
Зайдіть на сайт з другого браузера,або компьютера,зверніться до Адміністратора Сайта,повідомте про свої невзгоди.Таке буває,якщо у Вас включена сінхронізація з якимось ще другими Вашими пристріями(планшет,другий комп,смартфон).
Доброго дня.
І знову я.
І так , перевстановив віндовс на 10 Про, під час установки, видалив усі розділи, створив наново і встановив , усе супер.
Зробив пару перезагрузок, і вуаля, при запуску , загоряється логотип леново, і зависає, в якому сенсі ноотбук очікує, щоб натиснути любу із кнопок , щоб він дальше грузився, після чого сам водить пароль при вході , було таке що три рази попідрят, післячого віндовс запропонував певну комбінацію літер та чисел.
Куди тепер дивитись , шукаю в неті , поки що 0.
Дякую за підказку.
Думав з драйверами щось, через оновлення системи , додаткові фунції оновив, перезагрузив без змін.
skaner2222
12.02.2022, 17:04
І так , перевстановив віндовс на 10 Про, під час установки, видалив усі розділи, створив наново і встановив , усе супер.
Зробив пару перезагрузок, і вуаля, при запуску , загоряється логотип леново, і зависає, в якому сенсі ноотбук очікує, щоб натиснути любу із кнопок , щоб він дальше грузився, після чого сам водить пароль при вході , було таке що три рази попідрят, післячого віндовс запропонував певну комбінацію літер та чисел.
Вот такого поведения я не встречал ни разу. БИОС не за паролен? Вроде тебе писали что то про биос.
Как Форматировал жесткий диск?
Как Форматировал жесткий диск?
При установці віндовсу , де просить куди установити віндовс у який розділ.
Я видалив усі розділи , після чого створив розділ на 400 гб, де система уже сама усе зробила.
Зараз ще хочу прогнати , ось цією програмкою DriverPack Solution Offline Network ноотбука.
skaner2222
12.02.2022, 17:29
При установці віндовсу , де просить куди установити віндовс у який розділ.
Я видалив усі розділи , після чого створив розділ на 400 гб, де система уже сама усе зробила.
Это не правильно, если были вирусы так они и остались на диске.
Скачай WinPE 10-8 Sergei Strelec (https://nnmclub.to/forum/viewtopic.php?t=1521770), почитай описание для чего это предназначено, сделай загрузочную флешку с этой сборкой. Если не знаешь как это сделать и пользовался напиши, я помогу.
Диск нужно форматировать к примеру AOMEI Partition Assistant или другими подобными программами а они как раз в сборке есть и форматировать нужно весь диск а не том на который будет установлена ось.
skaner2222
12.02.2022, 17:52
WinPE 10-8 Sergei Strelec (x86/x64/Native x86) 2022.01.04 [Ru]
Версия программы: 2022.01.04
Официальный сайт автора сборки: Sergei Strelec
Язык интерфейса: Русский
Лечение: не требуется
Системные требования:
ОЗУ (оперативная память) от 1 GB / Native 512 MB
Компьютер с возможностью загрузки с CD или USB
Описание:
Загрузочный диск на базе Windows 10 и 8 PE - для обслуживания компьютеров, работы с жесткими дисками и разделами, резервного копирования и восстановления дисков и разделов, диагностики компьютера, восстановления данных, антивирусной профилактики и установки ОС Windows.
Скачать WinPE 10-8 Sergei Strelec (https://nnmclub.to/forum/viewtopic.php?t=1521770)
Такая флешка или подробная а их мого должна быть у каждого продвинутого пользователя ПК, без нее как без рук.
Перед записью на флешку рекомендую отключать антивирус.
skaner2222
12.02.2022, 18:26
Для чего диск нужно форматировать полностью, вот:
https://i.ibb.co/nMRmVsq/screenshot-2022-02-12-001.png (https://ibb.co/Wvs5dWN)
скрин из программы AOMEI Partition Assistant на нем видно что у меня Windows 11 сделала два скрытых раздела а в них может быть что угодно, даже вирусы там комфортно пропишутся и не факт что все антивирусы будут там их видеть.
Проводник:
https://i.ibb.co/3mfmCq3/screenshot-2022-02-12-001.png (https://ibb.co/TMKMgSf)
скрытые разделы не видит.
Я Вас розумію.
Але я видалив усі розділи , під час установки,
https://remontcompa.ru/uploads/posts/2020-09/1599674034_skrin_7.jpg
тіки замість форматування я видалив , і у мене було видно , мій ссд діск на 1 трб.
http://www.oszone.net/user_img/150708023529/clean_install_06_mini_oszone.png
Після чого я створив один розділ на 400 ггб , в ось що вийшло
http://www.oszone.net/user_img/150708023529/clean_install_07.png
на розміри незвертайте уваги, бо фото з нету)
Після чого я на основний записав віндовс 10 про.
Так в мене встановлено два діска , на другому збережена моя вся інформація, я недумаю що це може на це повліяти.
Можливість спробувати встановити , другий віндовс 10, я маю наувазі , автора.
skaner2222
12.02.2022, 19:45
Можливість спробувати встановити , другий віндовс 10, я маю наувазі , автора.
Можно, только не сборку от автора а оригинальный, можно даже 11 попробовать скачать ее можно ТУТ (https://comss.news/post/3573) какой подойдёт можно патченый, они оба оригинальные и с последними обновлениями.
...Я видалив усі розділи , після чого створив розділ на 400 гб, де система уже сама усе зробила.
Для рядового юзера практичніше спочатку створити на такому вінті розділ приблизно на 120ГБ під операційну систему, і зразу ж створити інший логічний диск з простору, що залишився та відформатувати його, щоб після встановлення ОС цим не займатися. Розділ під ОС можна й не форматувати, він в любому випадку відформатується при подальшій інсталяції осі.
Не можу нічого сказати про віруси або багі в БІОС, але кажуть що й такий варіант можливий і тоді HDD можна форматувати скільки завгодно - всеодно не допоможе. Перешити БІОС або що там в тому ноуті - також цілком реально і не дуже складно.
P.S. я ще дуже обережно поставився б до всяких готових зборок вінди. В них підвохів може бути як блох в собаки, ніхто гарантії безпеки не дасть. Тому й написав про ОС з офіційного сайту. Не розумію сенсу тих зборок.
Так в мене встановлено два діска , на другому збережена моя вся інформація, я недумаю що це може на це повліяти.
Жесть. А це я проморгав. Уявіть ситуацію: дві сполучені між собою ємності, в обох мешкає і вільно пересувається між ємностями якийсь надзвичайно небезпечний, живучий і плодючий вірус (чи якийсь любий інший подібного типу шкідливий об'єкт). Відключаємо ємність №1 від системи, ідеально її очищаємо від небажаного вмісту і кристально чисту ... знову підключаємо до зараженої посудини №2. Вгадайте з трьох раз, скільки часу ємність №1 буде кристально чистою?
Вася,такой вопрос.А у Вас кнопка восстановления (рядом с кнопкой включения,маленькая такая) функционирует?Это кнопка аварийного восстановления системы.Может у Вас на втором диске остался скрытый раздел (С Винды его не видно!).Он обычно занимает на диске где-то 15 Гб.Так вот оттуда и может запускаться логотип Леново.
Я так понял,что при аппгрейде ноутбука Вы вставили вместо штатного Харда SSD-ешник на 1 ТБ,а сам Хард "загнали" на штатное место ДВД?
Обязательно проверьте ЕГО разделы,лучше из-под Линукса.Даже Акронис или Айоме может Этот скрытый раздел не видеть (Это фишка Леновы).Если Он есть-уничтожить!
Да и при установке самой 10 внимательно смотрите за подсказками.Да и лучше бы Вы установили Домашнюю версию,было бы меньше "колебаний".У Меня сейчас Домашняя от Огорского,уже довёл её под свои нужды,сейчас работает без нареканий.
Мой Леново 580 тоже хорошо "переносит" 10.Скрытый отдел HDD был удалён ещё при установке SSD- диска программой низкоуровневого форматирования.(HDD Low Level Format).
Вася...Может у Вас на втором диске остался скрытый раздел (С Винды его не видно!)..
Наскільки я зрозумів, в нього там всі розділи залишились, і приховані і не приховані... разом з всією інформацією, вірусами і т.п. сюрпрайзами :o
В добавок владельцам ноутбуков Lenovo 5-6 летней давности:
Lenovo G 580.При ревизии (полном вскрытии) для проведения полной очистки от пыли ,при контроле напряжения на батарейке БИОСа напряжение было всего 2,4 вольта.Батарека впаяна в саму материнку.Я её выпаял,установил на её место гнездо и установил новую.Так что и Вам пора бы сделать такую процедуру.А То Всё,что Вы описываете как раз и может быть из-за "умирающей "батареи Биос-а.
Наскільки я зрозумів, в нього там всі розділи залишились, і приховані і не приховані... разом з всією інформацією, вірусами і т.п. сюрпрайзами :o
Скоріше за все,так і Є. Це одна із помилок "експеріментаторів".Я раджу ,перш ніж ставити ОС Хард повність очистити ,та зразу ж зробити розбивку на потрібні ділянки.А вже потім заповнювати розділи D,E, та інші.
І дещо про вірус в біос https://qna.habr.com/q/718013
І дещо про вірус в біос https://qna.habr.com/q/718013
Поки ссилку не читав,вже пора подивитися ТВ.
Але за весь час роботи з ПК тільки один раз зустрічався з вірусов в Біос ,ще під ОС DOS (вірус One Half).Вирішилось тільки перешивкої Біос.Знайшли тільки спеціальною програмою,ні одна з антивірусних його " не бачила":confused:. Дебільше в основному Біос Сам себе захищає,головне не відключати ф-цію "Security".
Вася,такой вопрос.А у Вас кнопка восстановления (рядом с кнопкой включения,маленькая такая) функционирует?Это кнопка аварийного восстановления системы.
Не працює.:confused::eek:
Завтра буду зносити усе полностю на обох диска , і образ ставити оригінальний. Відпишусь.
Дякую Вам .
Ще я своїх 5 копійок впхаю)
Це все почалось два тижні тому, коли перестав запускатись нод 32 з системою.
У мене беруть сумніви, я припоминаю, що я оновив віндовс 10, потім перейшов на 11 та також оновив.
Ось і з цього часу і все почалось.
Вибачте мене , що може щось друкую, не своїми словами, я хлопець з села ))
Ще я своїх 5 копійок впхаю)
Це все почалось два тижні тому, коли перестав запускатись нод 32 з системою.Вибачте мене , що може щось друкую, не своїми словами, я хлопець з села ))
Нема за що вибачатися.Усі Ми (хто хоть щось намагаєтся зробити Сам) натикалися на різноманітні "граблі".Усе познаєтся шляхом експеріментів та аналізу своїх та чужих помилок.
Правда і у Нас на Форумі є "спеціалісти",які самі нічого не роблять,а тільки хають і насміхаються.
А Вам порада,користуйтесь краще Defender-ом(захистником) Windows.Нащо Вам встановлювати побічні Антівіруси,коли є непоганий штатний.
Майкрософту дуже не подобаються продукти інших виробітників...:thank:
Завтра буду зносити усе полностю на обох диска , і образ ставити оригінальний. Відпишусь.
Дякую Вам .
Доброго вечора, зніс усі розділи на двох дисках, встановив віндовс , але без змін, й надалі при запуску віндовс потрібно нажати любу кнопку, та під час ведення пін коду, комп вносить сам, де вибиває невірний код, другу спробу роблю я і все запускається.
Чесно кажучи незнаю вже куди дивитись, і в неті немає нічого.
skaner2222
20.02.2022, 19:10
Доброго вечора, зніс усі розділи на двох дисках, встановив віндовс , але без змін, й надалі при запуску віндовс потрібно нажати любу кнопку, та під час ведення пін коду, комп вносить сам, де вибиває невірний код, другу спробу роблю я і все запускається.
Чесно кажучи незнаю вже куди дивитись, і в неті немає нічого.
Привет. Честно говоря у меня тоже вариантов что посоветовать уже нет. А образ Windows от куда брал?
Привет. Честно говоря у меня тоже вариантов что посоветовать уже нет. А образ Windows от куда брал?
Ось тут (https://comss.news/post/3573) Без TPM, UEFI, Secure Boot 22000.434.220105-1833.CO_RELEASE_SVC_PROD1_CLIENTMULTI_X64FRE_RU-RU-FIX.ISO [5.6 ГБ, так як ноотбук не підтримує.
... А образ Windows от куда брал?
Щоб не смикати долю за яйця, краще взяти офіційну. На цьому ресурсі є абсолютно все для встановлення ОС з флешки. https://support.microsoft.com/ru-ru/windows/%D1%81%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D 1%87%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-windows-99a58364-8c02-206f-aa6f-40c3b507420d
Наприклад: Windows 10 (Затем выберите Скачать средство сейчас.)
Бажаєте інсталювати Windows 10 на ваш ПК?...Завантажити засіб
skaner2222
20.02.2022, 19:27
Ось тут (https://comss.news/post/3573) Без TPM, UEFI, Secure Boot 22000.434.220105-1833.CO_RELEASE_SVC_PROD1_CLIENTMULTI_X64FRE_RU-RU-FIX.ISO [5.6 ГБ, так як ноотбук не підтримує.
Я тоже там брал Windows11 два раза, оба раза установилось все баз проблем.
skaner2222
20.02.2022, 19:30
Щоб не смикати долю за яйця, краще взяти офіційну. На цьому ресурсі є навіть абсолютно все для встановлення ОС з флешки. https://support.microsoft.com/ru-ru/windows/%D1%81%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D 1%87%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-windows-99a58364-8c02-206f-aa6f-40c3b507420d
Наприклад: Windows 10 (Затем выберите Скачать средство сейчас.)
Согласен на 100%, но без танцев с бубном Windows11 от туда не поставить.
В общому все працює, ніяких нарікань, не тормозить не зависає.
Якби ще виправити дану проблемку при старі , то вобще булоб супер.
skaner2222
20.02.2022, 19:43
В общому все працює, ніяких нарікань, не тормозить не зависає.
А устанавливал с подключённым интернет и с учётной записью Майкрософт?
Я устанавливал с отключенным интернет и создавал локальную учётную запись, хотя от учетка от Майкрософт у меня есть.
А устанавливал с подключённым интернет и с учётной записью Майкрософт?
Так, все як повино бути.
skaner2222
20.02.2022, 20:03
Так, все як повино бути.
Вот по этому у тебя при пуске просит пароль, это все правильно в целях безопасности но не удобно.
Как вариант выполнить вход в локальную учетку вот только я не помню как будет потом при пуске ПК будет просить с какой учетной записью войти. Надёжней будет переустановить Windows и при установке отказаться входа с учётной записью Майкрософт и создать локальную учетку. Интернет при установке на всякий случай при установке отключи и ни в коем случае не соглашайся на подключение интернет, как бы тебя Windows не просила включить его.
Вот по этому у тебя при пуске просит пароль, это все правильно в целях безопасности но не удобно.
Та тощо просить , то добре, суть в чому що комп сам по собі вносить свій пін код, ніби хтось то робить за мене, після чого вибиває невірний код,
Наприклад ;
https://remontcompa.ru/uploads/posts/2018-06/1529953069_12.jpg
далі я нажимаю ок, та вношу свій пін, та вхожу у систему.
Ничего переустанавливать не нужно.
Нужно только изменить Локальную учётную запись, добавить пользователя с правами администратора без ввода пароля и сразу же при пуске исчезает окно для ввода пароля, Гость и пр."нечисть".
skaner2222
20.02.2022, 20:29
суть в чому що комп сам по собі вносить свій пін код, ніби хтось то робить за мене, після чого вибиває невірний код,
Вносить пароль он может на уровне биос, тут нужно входить в БИОС и смотреть настройки БИОС, смотреть там нужно настройки связанные с безопасностью.
Вносить пароль он может на уровне биос...При старті самого ПК так, але хіба це має відношення до конкретно входу в сам віндовс?
При старті самого ПК так, але хіба це має відношення до конкретно входу в сам віндовс?
Авжеж,ніяково.
Пароль Біос-а відповідає за вхід до самого комп'ютера,навіть коли він "голий" і там немає ніякої системи.
Є дві основні причини захисту паролем BIOS :
1. Запобігти зміні налаштувань BIOS — Якщо зломщик має доступ до BIOS, він може набудувати завантаження з дискети або компакт-диска. ...
2.Запобігти завантаженню системи
sergeyss9
21.02.2022, 11:17
А версію з залипанням клавіш не розглядали ? А то щось слабо віриться в синтетичний інтелект який сам пароль набирає .
А версію з залипанням клавіш не розглядали ? А то щось слабо віриться в синтетичний інтелект який сам пароль набирає .
Тут зовсім інше.
У п.1056 від skaner2222 Він вже писав про таке "явище".
Коли встановлюєте ОС ,то робіть це через Локалку,не використовуючи Обліковий запис Майкрософта.Тоді пароль на екран вже не буде виводитися.А якщо "прогавили" цей момент ,тоді виправляти так,як Я написав у п.Вище у п..1048.
skaner2222
21.02.2022, 21:24
Тут зовсім інше.
У п.1056 від skaner2222 Він вже писав про таке "явище".
Коли встановлюєте ОС ,то робіть це через Локалку,не використовуючи Обліковий запис Майкрософта.Тоді пароль на екран вже не буде виводитися.А якщо "прогавили" цей момент ,тоді виправляти так,як Я написав у п.Вище у п..1048.
Да но по чемуТа тощо просить , то добре, суть в чому що комп сам по собі вносить свій пін код, ніби хтось то робить за мене, після чого вибиває невірний код,ПК это делает?
Когда подключена учётная запись Майкрософт просто пароль просит без всякой самодеятельности ПК.
Вот это главная загадка? :confused:
Когда подключена учётная запись Майкрософт просто пароль просит без всякой самодеятельности ПК.Вот это главная загадка? :confused:
Присутствует функция автослежения.
Знатоки,подскажите пожалуйста.Сейчас поддержка виндовс 7 прекращена.А антивурусник пишет что для меня есть обновления .И сморю и есть и критические ,важные.Нужно ли обновляться.Не подсунут они мне какую то гадость.У меня на виндовс 7 все обновления отключены.
skaner2222
16.06.2022, 14:37
Знатоки, подскажите. И сморю и есть и критические ,важные. Нужно ли обновляться. Не подсунут они мне какую то гадость.У меня на виндовс 7 все обновления отключены.
Желательно обновить всё даже виндовс но если все работает то можно не обновляться, гадость не подсунут если обновляться с официального сайта Майкрософт, с других ресурсов не советую.
Знатоки,подскажите пожалуйста.Сейчас поддержка виндовс 7 прекращена.А антивурусник пишет что для меня есть обновления .И сморю и есть и критические ,важные.Нужно ли обновляться.Не подсунут они мне какую то гадость.У меня на виндовс 7 все обновления отключены.
Я как полгода назад "откатился" на 7.Слишком уж много было "трабблов" с 10,не говоря о 11.Все обновления отключены "из коробки".ОС работает стабильно и быстро,всё лишнее удалено.Загрузка с SSD 120 Гиг от момента пуска до полной боеготовности всего 7 секунд (на 10 было до 30-40 сек.)
Что посоветую:Не знаю ,какой у Вас антивирусник,но скорее всего НОД или Аваст.В них вшит Алгоритм напоминающий о необходимости постоянного обновления Виндоус.
У Меня уже давно установлен MSE который продолжает поддерживаться и обновляется регулярно.Так что советую установить его как Штатным.
Тогда никаких лишних "напоминаний "не будет.
Ссылки:1.https://biblprog.org.ua/ru/microsoft-security-essentials-definition-updates/
Эта может не загрузиться
2.https://www.microsoft.com/uk-ua/download/confirmation.aspx?id=5201
Эта должна работать.
Всем привет может была у кого нибудь такая ситуация а именно при включении компьетера выходит вот такое сообщении о поломке жесткого диска.Хотел востановить несколькоми програмами безрезультата.Ошибок на диске нет.Поврежденых секторов не обнаружено.Незнаю что еще придумать.Что посаветуете.Что то фото не загружаеться закинул в winrar Спасибо.
kosmos71
06.12.2022, 10:47
Для начала отключите в BIOS/UEFI проверку SMART для HDD.
Windows получает информацию о состоянии диска от контроллера диска.
skaner2222
06.12.2022, 11:31
может была у кого нибудь такая ситуация а именно при включении компьетера выходит вот такое сообщении о поломке жесткого диска.Хотел востановить несколькоми програмами безрезультата.Ошибок на диске нет.Поврежденых секторов не обнаружено.
Проверьте для начала все разъёмы идущие к диску, с обоих сторон от материнской платы так и на самом жёстком диске. Хотя я не уверен что у вас есть какие повреждения разъемов, обычно при повреждениях разъёмов ЖД периодически отключается.
Думаю что у вас ошибки выдаёт всё таки HDD.
Всем привет может была у кого нибудь такая ситуация а именно при включении компьетера выходит вот такое сообщении о поломке жесткого диска.Хотел востановить несколькоми програмами безрезультата.Ошибок на диске нет.Поврежденых секторов не обнаружено.Незнаю что еще придумать.Что посаветуете.Что то фото не загружаеться закинул в winrar Спасибо.
Для начала:
1.
-Нажмите Пуск и выберите Мой компьютер.
-Щелкните правой кнопкой мыши жесткий диск для сканирования и выберите Свойства.
-В окне Свойства локального диска откройте вкладку B]Инструменты[/B].
-Нажмите Проверить сейчас.
-В окне Проверка локального диска установите флажок Автоматически исправлять системные ошибки.
-Нажмите Пуск.
2.Переподсодините диск к другому порту,а лучше проверить на другом компе.Последний вариант сразу покажет ЧТО виновато-железо или система.
Доброго дня, систричка попросила перестановити віндовс з 7 на 10, ноотбук ASUS , все зробив ок, але чомусь великі значки, що на робочому столі , що на панелі задач.
На робочуму столі зменшив , на панелі задач зменшив , а коли відкриваю меню "Пуск", чи мій компютер ,вихдить великим , також налаштування , і тому подібне.
Прошу допомогти. Дякую.
skaner2222
21.01.2023, 16:04
систричка попросила перестановити віндовс з 7 на 10, ноотбук ASUS , все зробив ок, але чомусь великі значки, що на робочому столі , що на панелі задач.
На робочуму столі зменшив , на панелі задач зменшив , а коли відкриваю меню "Пуск", чи мій компютер ,вихдить великим , також налаштування , і тому подібне.
Похоже что нужно установить драйвера видео карты, Windows 10 по идее должна сама драйвера подгрузить и установить, если этого не случились то нужно искать нужные драйвера и установить.
систричка попросила перестановити віндовс з 7 на 10, ноотбук ASUS , все зробив ок, але чомусь великі значки, що на робочому столі , що на панелі задач.
Смотрите в "Диспетчере устройств":
https://i.ibb.co/3zMHpfS/screenshot-2023-01-21-001.png (https://ibb.co/QdCGP8Y)
если как у меня Windows видит вашу видео карту то значит драйвер установлен, если же в диспетчере пишет что то типа установлен стандартный драйвер от Майкрософт то драйвера видео нет и его нужно искать и устанавливать, искать желательно на официальном сайте сайте вашего устройства. После того как установится нужный драйвер то все значки придут в норму.
Также можно здесь:
https://i.ibb.co/gwzzsQy/screenshot-2023-01-21-001.png (https://ibb.co/FJggGc6)
выбрать параметры дисплея, но это как временный вариант по тому чтобы все правильно работало нужны драйвера.
Дякую , за допомогу, неміг найти даний драйвер,так як старий уже ноут, то закачав програмку Driver Booster.
Доброго дня Вам.
Windows 11, не взмозі оновите !!!
Випуск Windows 11 Pro
Версія 21H2
Дата інсталяції 06.05.2023
Збірка ОС 22000.376
Взаємодія Пакет інтерфейсу для компонентів Windows 1000.22000.376.0
-Оновлення"2023-04 Попередній перегляд накопичувального оновлення для Windows 11 для базованих на x64 системах (KB5025298)"
Драйвера оновив, і знову те саме, завантажує,інсталює , а далі вибиває ошибку(Ox800f081f)перезавантажую, і знову пропонує оновлення.
Вибачте, що морочу голову, але то причина була в NET Framework, зараз пробую скачати , далі відпишусь .
Вибачте, що морочу голову, але то причина була в NET Framework, зараз пробую скачати , далі відпишусь .
Встановив, перезагрузив пк, і та сама ошибка:confused:
Може то обша помилка у всіх, можете відписатись. Дякую.
skaner2222
07.05.2023, 09:58
Доброго дня Вам.
Windows 11, не взмозі оновите !!!
Випуск Windows 11 Pro
Версія 21H2
Дата інсталяції 06.05.2023
Збірка ОС 22000.376
Взаємодія Пакет інтерфейсу для компонентів Windows 1000.22000.376.0
-Оновлення"2023-04 Попередній перегляд накопичувального оновлення для Windows 11 для базованих на x64 системах (KB5025298)"
Драйвера оновив, і знову те саме, завантажує,інсталює , а далі вибиває ошибку(Ox800f081f)перезавантажую, і знову пропонує оновлення.
С официального сайта:
Код ошибки 0x800F081F
Этот код ошибки может возникнуть, если указан альтернативный источник установки и выполнено одно из перечисленных ниже условий.
В расположении, заданном путем, не содержатся файлы, необходимые для установки компонента.
Пользователь, который пытается установить компонент, не имеет доступа к расположению и файлам даже на чтение.
Набор установочных файлов поврежден, неполон или недопустим для используемой версии Windows.
Чтобы устранить эту проблему, убедитесь, что полный путь к источнику указан верно (x:\sources\sxs) и у вас есть доступ к расположению хотя бы на чтение. Для этого попытайтесь обратиться к источнику непосредственно с компьютера, на котором возникла проблема. Убедитесь, что источник установки содержит допустимый и полный набор файлов. Если проблема не исчезнет, воспользуйтесь другим источником установки.
Думаю что нужно войти в систему от администратора.
kosmos71
07.05.2023, 10:00
На форуме microsoft.com пишут, что эта ошибка может быть из-за установленной у вас версии 21H2. Тогда как крайняя 22H2. И советуют обновиться до 22H2.
А это опять скачать ISO образ и устанавливать (обновлять) с сам начала.
skaner2222
07.05.2023, 10:18
На форуме microsoft.com пишут, что эта ошибка может быть из-за установленной у вас версии 21H2. Тогда как крайняя 22H2. И советуют обновиться до 22H2.
А это опять скачать ISO образ и устанавливать (обновлять) с сам начала.
Совершенно верно, у меня;
https://i.ibb.co/Bzx9vGd/screenshot-2023-05-07-001.png (https://ibb.co/cgHjRwM)
все без проблем обновляется.
Пробую завантажити, перестановлю ,відпишусь.
Наразі дякую.
пс; тіки я один завжди , щось хімічу )))))
Перевстановив, я вже, але без змін.
Вище вказана помилка присутння і у цій версіїї.
Вже заходив у меню включення та виключення компонентів віндовс , то там поставив галучку на NET Framework 3.5, зберіг.
І теж без змін.
Віндовс встановив без TPM 2.0 и Secure Boot, може бути у цьому.
skaner2222
07.05.2023, 15:49
Віндовс встановив без TPM 2.0 и Secure Boot, може бути у цьому.
Не должна быть в этом, у меня установлено так же и работа системы без проблем.
skaner2222
07.05.2023, 15:55
Вот на всякий случай последняя версия Rufus я ей всегда флешки пишу.
Rufus - это утилита, которая помогает форматировать и создавать загрузочные Flash/Pen/Key диски, карты памяти и т.д.
Rufus будет особенно полезен в случаях, когда:
необходимо создать загрузочный USB-диск из загрузочного ISO-образа (Windows, Linux, UEFI и др.)
необходимо работать на системах, которые не имеют установленной ОС
необходимо прошить BIOS или другую прошивку из-под DOS
необходимо запустить низкоуровневую утилиту
Несмотря на небольшой размер, Rufus умеет делать все, что вам нужно!
Відформатував розділ, завантажив з офіційного сайту Windows 11 Pro, та завантажив , вище вказану Вами програмку, і усе запрацювало, багото чого зміненно.
Дякую.
Сегодня,в качестве эксперимента решил установить на "древний" ноутбук Samsung R730 Windows 11.
Версия:Windows 11 22H2 Professional [22621.1702] Mod 8 (10.05.2023)
Уставливал через лаунчер (см.скрин..).
К Моему большому удивлению процесс установки прошёл без особого напряжения.
Драйвера установились автоматом,разрешение экрана,звук,инет-ОК.
Автоматом прошла активизация+обновление.Встроенный Эдж-браузер без проблем засинхронизировал с Хромом на пароли и вкладки.
Установил на SSD,но второй HDD почему-то не определялся,хотя в диспетчере устройств всё отображалось.Через меню управления дисков с-мы инициализировал, переназначил букву,теперь всё в норме.Доставил Тотал Коммандер.Завтра "погоняю"-отпишусь.
Вывод:Можно ставить и на старые модели (Был приятно удивлён).
Фото установщика:
Так я давно писал что 11-я без проблем устанавливается на старое железо, конечно есть очень древнее железо то на него выше 7-ки уже ни чего не установить.Желательно устанавливать образ с официального сайта
Для "старичка" и так сойдёт.Все основные программы установились из WPI Ogorskogo,для этого на время "приглушил" Defender,а то сразу "поднял голову".Всё ему кажется.....
Драйвера под принтер загрузились,принтер на связи.
Пока не устанавливал Оффис,чтобы сильно не загромождать и не морочиться с его "регистрациями".Хочу поюзать ОпенОффис,пробовал его вариант в Линуксе-понравился.Даже лучше,чем Лайбр...
Да забыл,11 теперь грузится через Grub 4 Dos,у Меня в параллели установлена Linux Puppy.
Винду в файле конфигурации выставил первой .Таймаут на выбор систем установил на 5 секунд.
Питання до тих,Хто вже використовує Windows 11.
Яка на ваш погляд краща-Домашня чи Про?
Хто "юзав" обидві для порівняння?
Який активатор краще ?
skaner2222
08.06.2023, 18:10
Питання до тих,Хто вже використовує Windows 11.
Яка на ваш погляд краща-Домашня чи Про?
Хто "юзав" обидві для порівняння?
Який активатор краще ?
Они почти одинаковые, но в про/версии не которых компонентов больше и т не мого больше можно удалить встроенных программ официально а не официально в обоих можно удалять что угодно, но без фанатизма.
Активатор вроде на них одинаковый, я активировал очень давно еще 10-ку и теперь у меня автоматически активируется при первом подключении к интернет.
Зараз користуюсь переважно 11 Pro :super:, і ще маю на даному диску 10.
Коли була у мене, 10 і 8 , невідчувалось , ніяких змін при перезавантаженні з одного на інший.
А ось з 11 перехожу на 10, не помічаю ніякого приторможення, а коли перезавантажую з 10 на 11 то трішки підвисає , при запуску :confused: .
Вже неговорячи з 8,чекав до 5хв, поки запуститься ( то видалив 8:D).
Диск SSD Samsung 1TB
Теж само активацію, підттягує із облікового запису.
Щось завжди використовував Pro
Так я давно писал что 11-я без проблем устанавливается на старое железо, конечно есть очень древнее железо то на него выше 7-ки уже ни чего не установить.
Желательно устанавливать образ с официального сайта, .
А вот и Хренушки:mad:
Пробовал два варианта офф.Wind.11.
Скачивал с разных мест.
На стадии установки на ноутбук Самсунг : выдает-не соответствует требованиям и всё тут....
А вот через лаунчер сборку из "Кривых рук" повторно поставил без проблем.:super:
Так что на старое железо не все варианты подходят для установки.
Сегодня "подойдёт" новый SSD-ешник "Patriot",установлю уже стационарно,о то долбанный SSD PNY всё время "слетает".
skaner2222
09.06.2023, 21:23
А вот и Хренушки:mad:
Пробовал два варианта офф.Wind.11.
Скачивал с разных мест.
На стадии установки на ноутбук Самсунг : выдает-не соответствует требованиям и всё тут....
Какой программой установочную флэшку писал?
Я три месяца назад устанавливал систему, образ брал с оф сайта и все без проблем установилось.
Какой программой установочную флэшку писал?
Я три месяца назад устанавливал систему, образ брал с оф сайта и все без проблем установилось.
Rufus-ом.
Я имел ввиду,что на старое "железо"(ноут..Самсунг ) , офф.сборка ставиться не захотела,дошла до фазы проверки оборудования и дала заключение-Не соответствует требованиям (нет модуля и пр.).
На стационарном Я не запускал.
Может ещё и версия попалась с вые....ми?
skaner2222
14.06.2023, 20:06
Rufus-ом.
Я имел ввиду,что на старое "железо"(ноут..Самсунг ) , офф.сборка ставиться не захотела,дошла до фазы проверки оборудования и дала заключение-Не соответствует требованиям (нет модуля и пр.).
На стационарном Я не запускал.
Может ещё и версия попалась с вые....ми?
Похоже ты что не разрешил Rufus/ту исправить я для проверки прошлой осенью на детсадовский ПК устанавливал 11-ю версию и она установилась а этот ПК был старье да плюс к тому на нем еще SSD не было, а это является основным требованием. 11-я установилась но тормозила жутко подозреваю что она тормозила из за того что не была установлена на SSD.
Пришлось опять 7-ку устанавливать.
skaner2222
14.06.2023, 20:41
Известные проблемы
Возможна некорректная работа пакетов подготовки в Windows 11 версии 22H2 (Windows 11 2022 Update). Windows может быть настроена лишь частично, а работа «из коробки» может не завершиться или неожиданно перезапуститься. Пакеты подготовки — это файлы .PPKG, которые используются для настройки новых устройств для использования в корпоративных или сетях образовательных учреждений. Эта проблема, скорее всего, повлияет на пакеты подготовки, которые применяются во время первоначальной настройки
Похоже у меня эти проблемы, вчера обновился и сразу ПК начал себя как то странно вести, не мог монитор после сна разбудить а сегодня вообще стл виснуть ПК да так что помогало только выключение кнопкой или от сети, по тому что мышка тоже не работала.
Пришлось удалять обновление. Сейчас пока работает нормально.
Похоже у меня эти проблемы, вчера обновился и сразу ПК начал себя как то странно вести, не мог монитор после сна разбудить а сегодня вообще стл виснуть ПК да так что помогало только выключение кнопкой или от сети, по тому что мышка тоже не работала.
Покищо, все ок, після обновлення . Я б сказав, краще почав запускатись. Дякую. Гарного дня.
Після оновлення віндовс , хром почав блокувати файле-обмінник
Цитую ;
-"Сайт містить шкідливі програми
Зловмисники можуть використати сайт files.dp.ua, щоб обманом змусити вас установити програми, що можуть погіршувати роботу вашого веб-переглядача (наприклад, змінювати вашу домашню сторінку або показувати додаткову рекламу на сайтах, які ви відвідуєте)."
Чи то такий збіг:confused:
П.с використовую вище вказаний файле-обміник, довгий період.
Похоже ты что не разрешил Rufus/ту исправить .
Не понял,что Я не разрешил?Что исправить?:confused:
Я ранее описывал,что процесс установки доходит до проверки оборудования и капец-пишет что "железо" не соответствует.
Сейчас у меня 11 установлена "сборочная",установка с Лаунчером,В нём сразу можно отключать проверку,обновления,Эдж и пр.,можно сразу включить активацию.
Пока работает хорошо,но сегодня,почитав предыдущик посты -не обновляюсь.
У Меня выставлен режим "Ручного" обновления.Сделаю архивчик новым Акронисом (кстати есть в неплохой 64-битной сборке Стрельца),потом по"экскрементирую".
Заказал Себе ещё б.у. память на 4 Гиг Голденмэмори за 200 гр. на ОЛХ ,добавлю в ноут,чтобы было до 6 Гиг.
Не понял,что Я не разрешил?Что исправить?:confused:
Без відмітки , ось цих пунктів, не встановиться, буде висвітлювати , дану помилку яка висвітилась у Вас, але то тіки в останій версії Rufus,можливо то використовувати.
https://propk.ru/wp-content/uploads/2022/10/rufus-windows-11-22h2-iso.jpg
фото з просторів гугла)))
skaner2222
15.06.2023, 14:04
Без відмітки , ось цих пунктів, не встановиться, буде висвітлювати , дану помилку яка висвітилась у Вас, але то тіки в останій версії Rufus,можливо то використовувати.
https://propk.ru/wp-content/uploads/2022/10/rufus-windows-11-22h2-iso.jpg
фото з просторів гугла)))
Совершенно верно, только верхних два пункта, нижние не стоит выбирать.
Сегодня записал флэшку, она прошла полную проверку установки оси, все ОК :super:.
Я ж записував 11 з під 7 Windows,а Вона,починаючи з версії Руфус-а 2.7 і далі до 3.2 їх не підтриимує.
Треба мінімум Windows 10.
В Мене на основному компі встановлена Windows 7-64.На 11 поки переходити не можу,так як деякі спец.прграми потрібні Мені для користування будут працювати під 11 некоректно.
Ось Мої утіліти для користування:
skaner2222
15.06.2023, 15:23
Похоже у меня эти проблемы, вчера обновился и сразу ПК начал себя как то странно вести, не мог монитор после сна разбудить а сегодня вообще стал виснуть ПК да так что помогало только выключение кнопкой или от сети, по тому что мышка тоже не работала.
Тут я всех ввёл в заблуждение, дело было не в обновлении Windows а материнской плате, причину искать не стал а тупо поменял материнскую плату, по тому что она начала сыпаться; сначала на ней вышла из строя звуковая карта (была заменена на внешнюю звуковую карту), не давно начала на большой скорости интернет соединение отключать да так что все USB устройства отключались. В этот раз причину не искал а сделал замену, искать причину пока нет времени и желания, но это точно неисправна материнка, по тому что все остальные компоненты ПК я переставил на материнку с которой, вернее будет установил исправную материку в системный блок и даже процессор тот же.
Погонял исправную мать с тесте стабильности системы АИДА64, ни каких сбоев не было.
https://i.ibb.co/VmgfN41/IMG-20230615-094004.jpg (https://ibb.co/C2bRtGc)
Фото моего системного блока, обратите внимание на охлаждение: вентиляторы на северном и южном мостах, по тому что это все греется на АМД-шных материнках.
skaner2222
15.06.2023, 15:39
Після оновлення віндовс , хром почав блокувати файле-обмінник
Тут скорее всего совпадение, перешел по ссылке ни чего не блокируется.
Вот такое получилось на Samsung R730.(см.скрин...)
С новым SSD Patriot устойчивая работа.
Доустановленные программы к которым привык:
Total Commander.
Open Office.
VideoLan.
AIMP.
Revo Uninstaller.
Download Manager.
u-Torrent.
Браузер Edge оставил,ссинхронизировал с Хромом на закладки,пароли и дополнения.
При установке программ в Defender отметил папки для исключения проверки,затем отключил на время защиту и проверку подлинности,иначе не пускал,падлюка.
Вообщем пока всё в ажуре-х..... на абажуре.:D
Доброго дня.
Прошу допомоги, щодо підключення Sat-Integral S-1412 HD Rocket до сервера FTP.
Створення сервера , підключення ресивера до сервера, передача даних через Total Commander.
Віндовс 10-11.
Пробую , створюю, не виходить.
Дякую.
Доброго дня.
Прошу допомоги, щодо підключення Sat-Integral S-1412 HD Rocket до сервера FTP.
Створення сервера , підключення ресивера до сервера, передача даних через Total Commander.
.
Total Commander обов'язково запускати з Правами Адміністратора.
Ну , що ж , після тривалого налаштування, вдалось налаштувати, й підключити FTP сервер, можна написати що працює .
Зайшовше в ресивер Sat-Integral S-1412 HD Rocket, та з відтіля , теж підєднався до даного сервира, поки що бачу що находиться на даному сервері, а переглянути невзмозі, а сами , наявні папки баче, а що у них ні.
Пробував відео, плейлисти, і фото.
3 способа сделать просмотр фильмов на ноутбуке приятнее.
Откалибруйте монитор
Вы наверняка замечали, что на разных гаджетах одна и та же картинка выглядит по‑разному. На смартфоне она может быть яркой и сочной, а на ноутбуке — тусклой. Всё из‑за того, что на устройствах не совпадают настройки яркости, контрастности и цветопередачи. Чтобы получить реалистичное изображение, нужно откалибровать монитор. Делать это лучше всего при умеренном дневном освещении. Полумрак или яркий свет могут повлиять на восприятие картинки.
Параметры можно изменить при помощи встроенных инструментов операционной системы или скачав специальную программу, например Atrise Lutcurve 4, QuickGamma, Free Monitor Manager. А ещё есть специальные устройства — калибраторы для монитора. Но они стоят дорого и больше подойдут профессиональным дизайнерам, иллюстраторам и другим специалистам, которые работают с высокоточной графикой.
2. Используйте режим высокой производительности
Он полезен, если на вашем ноутбуке низкий показатель FPS (количество кадров в секунду). Высокие значения обеспечивают плавную и реалистичную картинку в играх и фильмах. А при низких она будет подвисать или пропускать кадры. Желательно, чтобы устройство поддерживало 30 FPS, а лучше — 60. Если показатель ниже, то активируйте в настройках ноутбука высокий режим производительности. Благодаря ему картинка не будет тормозить. Но помните, что гаджет будет потреблять больше энергии.
3. Прокачайте звук
Если планируете смотреть фильм без наушников, проверьте параметры аудио. В каждой операционной системе есть встроенный эквалайзер — программа, которая позволяет регулировать звук. Настройки можно задавать вручную или выбрать готовый пресет из списка.
Кроме того, существуют специальные программы и технологии. Например, драйвер Realtek HD позволяет использовать функцию «Сглаживание», которая выравнивает максимальный и минимальный уровни громкости. Пригодится при просмотре боевиков со сценами стрельбы и взрывов. А если ноутбук поддерживает Dolby Atmos, можно настроить объёмный звук, практически как в кинотеатре.
С помощью программ и драйверов можно изменить некоторые настройки системы. Но есть изначальные характеристики гаджета, на которые нельзя повлиять. Поэтому лучше выбирать ноутбук, который сразу отвечает вашим требованиям. Присмотритесь к MSI Modern 14‑C12M. Устройство подходит для повседневных нужд — работы с документами, просмотра фильмов и сёрфинга в интернете. Процессор до Intel® Core™ i7 12‑го поколения и встроенная графика Intel® Iris® Xe позволят комфортно переключаться между программами без зависаний. А 14‑дюймовый IPS‑дисплей с разрешением Full HD обеспечит чёткую и реалистичную картинку.
В устройстве предусмотрены 16 ГБ оперативной памяти и жёсткий диск SSD вместительностью 512 ГБ — хватит, чтобы хранить любимые фильмы, фотографии и документы. Аудиосистема имеет сертификат Hi‑Res Audio, который позволяет воспроизводить файлы с высоким разрешением. А благодаря тонкому корпусу (19,35 мм) и небольшому весу (1,4 кг) ноутбук легко брать с собой.
12 советов по настройке «Проводника» в Windows 11
См.файл:
Denmartin30
24.08.2023, 06:21
Підкажіть, яке взяти охолодження для I5 11400F LGA1200. При штатному під навантаженням гріється аж до аварійного вимкнення ПК.
skaner2222
24.08.2023, 09:42
Підкажіть, яке взяти охолодження для I5 11400F LGA1200. При штатному під навантаженням гріється аж до аварійного вимкнення ПК.
Сейчас систем очень много и под разные задачи нужно брать конкретно под свою, но ещё желательно иметь хотя бы вентилятор на выдув горячего воздуха из системного блока. Если будет плохо вентилируемый корпус ПК то не поможет ни какая супер крутая система охлаждения, так же нужно позаботится о своевременном обслуживании ПК чистка и замена термопасты.
Вот:
https://i.ibb.co/Bjm7RJD/screenshot-2021-03-26-001.png (https://ibb.co/1K3pxNV)
пример системы охлаждения моего ПК.
Denmartin30
24.08.2023, 09:49
Гріється навіть з відкритою кришкою. Наскільки я пам'ятаю, штатний радіатор не повністю покриває поверхню процесора. Можливо через це і перегрів
sergeyss9
24.08.2023, 10:36
Самі ефективні баштового типу , не менше ніж з 4 тепловивідними трубками . В мене на приклад Zalman 9x - охолоджує Ryzen 7 3700x .
Ще не поганий кулер Be Quiet Dark Rock Slim
Зверніть увагу на вольтаж процесора , так як частою причиною перегріву може бути кривий біос або неправильні налаштування.
Denmartin30
24.08.2023, 10:43
Думаю, вольтаж в нормі, бо гріється лише під навантаженням
skaner2222
24.08.2023, 10:49
Гріється навіть з відкритою кришкою. Наскільки я пам'ятаю, штатний радіатор не повністю покриває поверхню процесора. Можливо через це і перегрів
Термопасту когда последний раз меняли? Чем нагружаете процессор?
При замене термопасты будет видно как покрывает радиатор процессора его крышку.
Denmartin30
24.08.2023, 10:54
Термопаста мінялась більше року тому, при збиранні ПК. Навантажував елементарним встановленням Ігр
skaner2222
24.08.2023, 11:12
Термопаста мінялась більше року тому, при збиранні ПК. Навантажував елементарним встановленням Ігр
Понято, смотрите что вам рекомендовал sergeyss9.
GribVitalik
08.10.2023, 11:00
Подскажите, может кто знает? программа ccleaner сможет убрать след от антивируса 360 Total Security
остался (не нужный, не рабочий ярлык) в системе (очистки корзины)
Подскажите, может кто знает? программа ccleaner сможет убрать след от антивируса 360 Total Security
остался (не нужный, не рабочий ярлык) в системе (очистки корзины)
Лучше примени утилиту Unlocker.
Зайдите в Свойства ярлыка, посмотрите где он установлен и уже потом Unlocker-ом уберите.
А впредь лучше антивирусные программы убирать соответствующими программами для именно данного антивируса.
Прога Здесь:
https://www.softportal.com/software-4539-unlocker.html
GribVitalik
08.10.2023, 11:41
Так я этот проклятый антивирус (360 Total Security) только с помощью Unlocker смог удалить...:)
а этот (мусор - корни) остались в системе (очистки корзины)
Всё, ОТБОЙ! Спасибо, я уже удалил эти (корни)
Почистил реестр, чистил вручную, без всяких (ccleaner) программ.
Так я этот проклятый антивирус (360 Total Security) только с помощью Unlocker смог удалить...:)
а этот (мусор - корни) остались в системе (очистки корзины)
Всё, ОТБОЙ! Спасибо, я уже удалил эти (корни)
Более менее подходящий для удаления 360-го это Your Uninstaller с режимом агрессивного удаления.
Привіт.
Хлопці , як змінити колір ерану при виборі ОС.
Перше при виборі ОС ,екран був синій,
а зараз ,нічого не клацав , появився чорний.
Буду вдячний за інфу.
І чомусь злетів ключ на Віндовс 7 Професіональна, пробував активувати програмками, не взмозі.:confused:
... при виборі ОС ,екран був синій..
а зараз ,нічого не клацав , появився чорний...
Подивитись уважно, можливо ОС запускається в "безпечному режимі" - "Safe mode"
skaner2222
24.10.2023, 13:33
І чомусь злетів ключ на Віндовс 7 Професіональна, пробував активувати програмками, не взмозі.:confused:
Windows 7 Starter OEM:NONSLP online (phone)
Key: RDX6V-C336B-44J7M-342C3-3KBDW
Description: Windows 7 Starter OEM:NONSLP
Sub Type: X15-39153
Error Code: Online Key
Time: 12:28:04 22/10/2023 (GMT+7)
Windows 7 Home Premium OEM:NONSLP online (phone)
Key: WYWK2-MBMCX-79B94-W9X8D-YJP37
Description: Windows 7 Home Premium OEM:NONSLP
Sub Type: X15-39001
Time: 23:07:27 22/10/2023 (GMT+7)
Windows 7 Home Premium OEM:COA online (phone)
Key: C6FTV-M9YBJ-XFTQB-6QKHQ-PDH9V
Description: Windows 7 Home Premium OEM:COA
Sub Type: X15-37340
Time: 23:49:09 22/10/2023 (GMT+7)
Windows 7 Professional OEM:COA online (phone)
Key: 33TMM-WWM9J-9CW2D-XFHXP-FCMJF
Description: Windows 7 Professional OEM:COA
Sub Type: X15-37341
Time: 23:01:57 22/10/2023 (GMT+7)
Key: W4DBK-DV62R-D7C63-GFGJY-4Y646
Time: 23:56:01 21/10/2023 (GMT+7)
Key: Q2CX9-PCKYC-MD94F-YMYQP-XM7P9
Time: 23:55:57 21/10/2023 (GMT+7)
Пробуй ключами, я где то читал что с активаторами сейчас проблемы, ключи свежие должны быть рабочие сейчас семерку не сильно активируют.
Гайда сюди https://massgrave.dev/online_kms.html, там дещо є. І не тільки для 7-ки...Легальний мілкософтовський ресурс...:ukr:
До відома: все, що хоч раз було прописано в реєстрі, зостається в ньому аж до установки з нуля НОВОЇ (чи іншої) Вінди. А так - все в реєстрі при будь-якій чистці всього лиш дістає помітку ВИДАЛЕНО, а насправді все там як було, так і є. Тому реєстр і роздувається з часом до не можу...
Привіт.
Хлопці , як змінити колір ерану при виборі ОС.
Буду вдячний за інфу.
Зміни Тему.
Або так:Кнопка Пуск -Панель управління. У полі пошуку введіть колір вікна, а потім в списку результатів виберіть Зміну кольорів і метрик вікна. У розділі Базові (спрощені) теми і теми з високою контрастністю виберіть тему з високою контрастністю.
Спробуй цією,тільки спочатку відключи Антивірус.
Я , завжди усім активував єю.
Затирає усе і більш Виндоус не "гавкає" і не потребує активаціїї.
Просто пишить "work groop"
Привіт .
Дякую, що відписались.
Буду пробувати пізніше.
Зараз маю забавку HP 15-f009wm Notebook PC (ENERGY STAR)
Вмонтований Віндовс 10 64 Домашній, але глючить, підвисає мишка.
Характеристики
Процесор AMD E1-2100 APU with Radeon (TM) HD Graphics 1.00 GHz
Оперативка 8 ггб.
Диск SSD 250 ггб.
Пробував перевстановити на 10 але 32 бт.
Через кнопку F9
Біос небачить флешки (записана через руфус ) .
Пробував, ос 10 , та 11 вкороченну версію .
Побачив тіки віндовс 8.1. (64 біт)
Зараз оновлюю, усі драйвера.
Що можете , відписати, щодо цього дивайса.
Дякую.
Через кнопку F9
Побачив тіки віндовс 8.1. (64 біт).
В Руфусі виставити UEFI та GPT. Перевірити, щоб в БІОСі теж було виставлено UEFI.
Не зрозумів, нашо ставити 32бітну систему, коли є 64 ??? Нема резону просто. :confused:
sergeyss9
25.10.2023, 13:26
Привіт .
Дякую, що відписались.
Буду пробувати пізніше.
Зараз маю забавку HP 15-f009wm Notebook PC (ENERGY STAR)
Вмонтований Віндовс 10 64 Домашній, але глючить, підвисає мишка.
Характеристики
Процесор AMD E1-2100 APU with Radeon (TM) HD Graphics 1.00 GHz
Оперативка 8 ггб.
Диск SSD 250 ггб.
Через кнопку F9
Побачив тіки віндовс 8.1. (64 біт)
Зараз оновлюю, усі драйвера.
Дякую.
Який сенс на дане корито ліпити 32х бітну ос , коли на борту 8 гіг оперативки - половина пам'яті буде не задіяна.
Я би на цей ноут встановив Він7-64 і не парився .Якщо хочеться обнов та лишнього геморою то 10-у.
Флешку не бачить тому що криво записаний образ , або відсутні потрібні драйвера в образі.
Через кнопку F9
Дякую.
По-перше:Перепиши флешку прогою Ultra Iso
По-друге:Скоріш за все у Біосі напевно є варіанти завантаження UEFI чи legal (обо якось інше).
10 W... повинна стати на цей Ноут.
Може ,дійсно,як написали раніш записана невірно,або "кривий" образ.
Дякую за відгуки.
Встановив 10 64 біт . Поки що все добре.
Записав через віндовс 8. Розумієте.
Правда процесор мало має, то трішки замітно. А так може бути.
Тепер буду братись до свого Віндовс 7.
Усім гарного дня.
Спробуй цією,тільки спочатку відключи Антивірус.
Я , завжди усім активував єю.
Затирає усе і більш Виндоус не "гавкає" і не потребує активаціїї.
Просто пишить "work groop"
Просить пароль:confused:
Просить пароль:confused:
Пробував 1111, підійшов.
Але нажаль нічого не підійшло. Вже і внеті пробував шукати.
Даром.
Що неведу ключ то непідходить, то помилку вибиває, що такий ключ вже є в когось зареестрований.
Хлопці.
Маю питання , якими Ви програмка користуєтесь на флешці для діагностики пк ?.
Можливо не правильно висловився.
Прошу поправити.
Ви вибачайте, можливо дивні запитання, але дуже цікавить даний розділ, щодо компютерної техніки.
kosmos71
26.10.2023, 17:19
Смотря, что собираетесь диагностировать.
Программ много.
skaner2222
26.10.2023, 17:46
Хлопці.
Маю питання , якими Ви програмка користуєтесь на флешці для діагностики пк ?.
Вот ТУТ (https://nnmclub.to/forum/viewforum.php?f=764&sid=cd8eeb2c3468d85190974369bcfb6031) все флешки для диагностики и не только, смотрим там внимательно описание и делаем себе флешку. Я в последнее время пользуюсь флешкой Стрельца.
Желательно выбирать флешки по новее а то на сильно старые нет раздачи.
Пробував 1111, підійшов.
Але нажаль нічого не підійшло. Вже і внеті пробував шукати.
Даром.
Що неведу ключ то непідходить, то помилку вибиває, що такий ключ вже є в когось зареестрований.
Дивись мій пост №1118 вище. Заходив, дивився ресурс? Там на англійській, хто хоче - розбереться...
Подивитись уважно, можливо ОС запускається в "безпечному режимі" - "Safe mode"
Запустив я сафе мод, там стільки драйверів грузиться. Що не перелічити. То так повино бути. . Дякую.
При виборі ос я натиснув ф8 , після чого сафе моде.
Привіт.
Приношу свої вибачення.
Переустановив віндовс 7, усе стало на свої місці.
Я щодо коліру , при виборі ОС
Гарного дня.
Вот ТУТ (https://nnmclub.to/forum/viewforum.php?f=764&sid=cd8eeb2c3468d85190974369bcfb6031) все флешки для диагностики и не только, смотрим там внимательно описание и делаем себе флешку. Я в последнее время пользуюсь флешкой Стрельца.
Желательно выбирать флешки по новее а то на сильно старые нет раздачи.
Дякую за інфу, але щось сильно криє матами антивірус...
skaner2222
27.10.2023, 14:57
Дякую за інфу, але щось сильно криє матами антивірус...
А антивирус при записи таких флешек нужно отключать, если не отключать то он удалит очень много "крякнутых" программ.
Есть еще вариант не писать такую флешку.
В общем нужно читать внимательно читать инструкцию к флешке а писать или нет решать вам.
Отличная ремонтно-восстановительная WinPE 11 Sergei Strelec x64 2023.03.14 .Пользуюсь с Марта 2023.
Преимущество перед другими-Малый объём. Вмещается на 4 Гиг флэшку. Можно ещё поместить туда и набор для установки необходимых программ.
Я перепрошую.
Усе на кацабській(окупанській) мові.
А на Українській, немає?
Я перепрошую.
А на Українській, немає?
Є на англійській мові подібні.На Українській не зустрічав поки.
skaner2222
29.10.2023, 16:16
Я перепрошую.
А на Українській, немає?
https://nnmclub.to/forum/viewtopic.php?t=1616077&sid=53da3fcf28395c4d187a74b27102af0d на английском, на украинском не попадались.
Отличная ремонтно-восстановительная WinPE 11 Sergei Strelec x64 2023.03.14 .Пользуюсь с Марта 2023.
Преимущество перед другими-Малый объём. Вмещается на 4 Гиг флэшку. Можно ещё поместить туда и набор для установки необходимых программ.
Блін, Валерчик, лінк викласти западло, чи шо...
:thank:
А може і саму збірку, бо до москальських ресурсів тепер *** достукаєшся...ДЯКУЮ.
А коли шо - то і на електронку лінк скинь. Мені тепер позаріз шось таке треба...
Всьо, вже торрентом забираю. Якось дивно форум лабає, файно, але типу трохи запізнюється.
skaner2222
30.10.2023, 11:17
А може і саму збірку, бо до москальських ресурсів тепер *** достукаєшся...ДЯКУЮ.
А коли шо - то і на електронку лінк скинь. Мені тепер позаріз шось таке треба...
WinPE 11 Sergei Strelec x64 2023.03.14 (https://nnmclub.to/forum/viewtopic.php?t=1619043) вот она, этот ресурс москали заблокировали, от нас я захожу без проблем, можешь поискать и еще что ни будь нужное найти.
.
Дивитися п.1129 від skaner2222.
Він дав ссилку на ЦІ ресурси.
На електронку не піде,бо великий об'єм.Саме менш 2 Гиг.
У Мене сайт відкривається в Єдж без усякого.(см.скрин..)
Релиз загрузочного менеджера GNU GRUB 2.12
После двух с половиной лет разработки представлен (https://www.mail-archive.com/grub-devel@gnu.org/msg37753.html) стабильный релиз модульного многоплатформенного менеджера загрузки GNU GRUB 2.12 (GRand Unified Bootloader). GRUB поддерживает широкий спектр платформ, включая обычные ПК с BIOS, платформы IEEE-1275 (оборудование на базе PowerPC/Sparc64), EFI-системы, системы с процессорами RISC-V, Loongson, Itanium, ARM, ARM64, LoongArch и ARCS (SGI), устройства, использующие свободный пакет CoreBoot.
Основные новшества:
Добавлена начальная поддержка интерфейса Boot Loader Interface, развиваемого проектом systemd.
Добавлена поддержка архитектуры LoongArch.
Реализована возможность сборки с использованием GCC 13 и Clang 14.
Добавлена поддержка binutils 2.38.
EFI-загрузчик ядра Linux унифицирован для всех поддерживаемых архитектур.
На системах x86 осуществлён переход на EFI-загрузчик ядра Linux.
Добавлена поддержка динамического добавления памяти через обращение к обработчикам в прошивке.
Добавлена поддержка PCI и MMIO UART.
Добавлена поддержка мультимедийной библиотеки SDL2.
Решены проблемы в драйвере TPM (Trusted Platform Module).
Исправлены многие проблемы в коде для обращения к файловым системам.
Улучшены возможности для отладки и расширен набор для тестирования.
Устранены накопившиеся уязвимости.
https://www.gnu.org/software/grub/
Що таке WiFi 7?
WiFi 7 — це майбутній стандарт Wi-Fi, також відомий як IEEE 802.11be Extremely High Throughput (EHT). Він працює в усіх трьох діапазонах (2,4 ГГц, 5 ГГц і 6 ГГц), щоб повністю використовувати ресурси спектру. У той час як WiFi 6 було створено у відповідь на зростання кількості пристроїв у світі, мета WiFi 7 полягає в тому, щоб забезпечити вражаючу швидкість для кожного пристрою з більшою ефективністю. Якщо ви боретеся з постійною буферизацією, затримками або перевантаженням, маршрутизатор WiFi 7 може стати вашим найкращим рішенням.
WiFi 7 пропонує надшироку смугу пропускання 320 МГц, 4096-QAM, Multi-RU та Multi-Link, щоб забезпечити швидкість у 4,8 раза вищу, ніж у WiFi 6, і в 13 разів швидше, ніж у WiFi 5. Розблокуйте більше сценаріїв, ніж будь-коли раніше.
Чим відрізняється від попередніх поколінь?
Незважаючи на те, що WiFi 6 забезпечував на 37% більшу швидкість, це не було таким впливовим, як 10-кратне збільшення швидкості, яке принесло WiFi 5. Різниця випливає з початкового наміру проекту WiFi 6, метою якого було підвищення ефективності, а не швидкості передачі даних. WiFi 7, з іншого боку, розроблено для покоління з вищою пропускною здатністю.
WiFi 7 досягає гігантських успіхів у пропускній здатності — на 480% більше, ніж у попередніх поколінь. Завдяки зворотній сумісності маршрутизатор WiFi 7 відкриває весь ваш дім для найновіших можливостей онлайн.
Gочему на флешке или диске меньше места, чем заявлено производителем?
Допустим, вы купили себе новый SSD, жёсткий диск или флешку. Принесли домой, подключили к компьютеру, отформатировали и уже готовитесь отправлять на накопитель файлы. И вдруг замечаете, что места на нём на самом деле меньше, чем заявлялось на упаковке.
Скажем, вы подключили к системе диск с заявленной ёмкостью в 1 ТБ. А в «Проводнике» он отображается как накопитель на 931 ГБ. Что это значит? Производитель комплектующих обманул вас? Не спешите возвращать покупку в магазин. В большинстве случаев дело в системах исчисления данных.
Производители иcпользуют для обозначения ёмкости своих дисков, флешек и карт памяти десятичные единицы измерения: килобайты, мегабайты, гигабайты. В каждом гигабайте тысяча мегабайт, в каждом мегабайте — тысяча килобайт, а в килобайте — тысяча байт.
Но Windows считает объём иначе, в двоичных единицах измерения: гибибайтах, мебибайтах, кибибайтах. В одном ГиБ — 1 024 МиБ, в одном МиБ — 1 024 КиБ, в одном КиБ — 1 024 байта.
В десятичной системе 1 гигабайт равен 1 миллиарду байт, а в двоичной 1 гибибайт — это 1 073 741 824 байт. То есть фактический объём памяти в гибибайтах будет меньше, чем заявленный производителем в гигабайтах. Но почему тогда вендоры упорно обозначают ёмкость своих изделий в гигабайтах?
Да просто потому, что люди привыкли считать десятками. Так удобнее.
В общем, если у вас вместо SSD на 1 ТБ в системе появился диск всего на 931 ГБ, а карточка microSD вместо 32 ГБ показывает 29,8 ГБ, — не переживайте, вас не обманули.
Однако порой встречается и другая причина уменьшения ёмкости. На вашем диске может иметься скрытый раздел, куда производитель поместил какой‑нибудь софт — например, для резервного копирования и восстановления данных. Если вам это не нужно, вы можете удалить его.
Для этого нажмите «Пуск» и введите «Управление дисками». В открывшемся окне выберите ваш накопитель, щёлкните правой кнопкой мыши по ненужному разделу и выберите «Удалить том». Затем выберите оставшийся основной раздел, нажмите правой кнопкой и выберите «Расширить том», чтобы сделать освободившееся пространство доступным. Только будьте осторожны и не удалите данные, которые вам нужны.
Наконец, есть ещё один ответ на вопрос, почему места на диске меньше, чем заявлено. Если у вас SSD — возможно, виновато избыточное выделение ресурсов контроллером твердотельного накопителя. Он отводит часть памяти SSD для сохранения метаданных, создания запасных секторов и выравнивания износа носителя, чтобы увеличить срок службы и производительность последнего.
Масові збої у роботі комп’ютерних систем: як відновити роботу Windows розповіли у Держспецзв’язку
Зранку 19 липня ряд організацій в Україні та світі зіштовхнулись з проблемою запуску комп’ютерів, які функціонують на операційній системі Microsoft Windows та використовують програмне забезпечення CrowdStrike Falcon. Зокрема, у нашій країні про збої в роботі повідомляли «Нова пошта», Monobank, банк Sense та мобільний оператор Vodafone.
За даними Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, організації в Україні, на яких вплинула зазначена проблема, вже повністю або частково відновили свою роботу.
Фахівці Держспецзв’язку рекомендують скористатись інструкціями CrowdStrike для швидкого розв’язання цієї проблеми:
Завантажте Windows у безпечному режимі або середовищі відновлення Windows
Перейдіть до каталогу C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike
Знайдіть файл з назвою «C-00000291*.sys», і видаліть його
Перезавантажте комп’ютер або сервер
Рекомендується застосувати зазначений спосіб, поки CrowdStrike працює над усуненням проблеми і не надасть офіційної інформації.
Для отримання допомоги Держспецзв’язку можна звернутися до Урядової команди реагування CERT-UA: incidents@cert.gov.ua, тел.+38 (044) 281-88-25.
Здравствуйте,пропал звук на компе.смотрел, все включено,нигде не лазил.Но вот когда вставляю в гнездо для наушников штекер для колонок,колонки выключеные.звук на компе есть.Что делать? спасибо.
skaner2222
17.01.2025, 09:25
Но вот когда вставляю в гнездо для наушников штекер для колонок,колонки выключеные.звук на компе есть.
У меня пропал звук от слова совсем, умерла звуковая карта. Тогда я нашёл выход, установил USB Звуковую карту
https://i.ibb.co/rF37v7V/usb-7zvuk-500x500.jpg (https://imgbb.com/)
так она до сих работает, цена вопроса около 50 гривен.
Как у вас я так и не понял, или у меня сображалка не работает или вы не правильно сформулировали вопрос.
Здравствуйте,пропал звук на компе.смотрел, все включено,нигде не лазил.Но вот когда вставляю в гнездо для наушников штекер для колонок,колонки выключеные.звук на компе есть.Что делать? спасибо.
тут варіантів може бути дуже багато, але скоріше за все подивіться свої оновлення на ПК можливо після них, щось змінилось...
Я так понял, что звуковая карта встроенная.
1.Для начала попробуйте проверить , не "слетел" ли драйвер. через панель управления.
Проверить диспетчер устройств-обновить драйвер.
2.Есть ли звук при подключении наушников?Если есть,то причина в самих колонках или гнезде подключения.Там есть язычок, который при подключении наушников автоматом отключает колонки и наоборот.
...колонки выключеные.звук на компе есть...
Просто цей момент цікавий, :confused: без колонок сам системник звучить чи вимкнені колонки грають? Вибачте, але читаю те, що написано трохи вище, слово в слово.
...Как у вас я так и не понял, или у меня сображалка не работает или вы не правильно сформулировали вопрос. Тому приєднуюсь до питання.
тут варіантів може бути дуже багато, але скоріше за все подивіться свої оновлення на ПК можливо після них, щось змінилось...
да. після оновлення зник звук.Але я дивівся наче все включено.
Просто цей момент цікавий, :confused: без колонок сам системник звучить чи вимкнені колонки грають? Вибачте, але читаю те, що написано трохи вище, слово в слово.
Тому приєднуюсь до питання.
я забув написати у мене моно блок.І коли я втикаю навіть навушники то звук є на моноблокі.Тільки коли зьявляється вікно я натискаю на лінейний вхід и звук з*являється.І не важно що я підключаю на вхід для наушників звук на моноблоці є.
да. після оновлення зник звук.Але я дивівся наче все включено.
можливо драйвер оновився, пробуйте відновити систему - зробити відкат до попереднього робочого стану.
можливо драйвер оновився, пробуйте відновити систему - зробити відкат до попереднього робочого стану.
Оновився-то ще не так страшно, а може зовсім "злетів" або відключився.
Треба ще подивитися через панель управління деякі пункти.(див.скр.)
==============================================
На будь-якій версії Windows виконаєте такі дії: Натискуйте по іконі звуку в панелі завдань правою кнопкою миші. Виберіть «Звуки». З'явиться вікно, в якому перейдіть в розділ «Відтворення». Включите динаміки або перевірте їх працездатність.
Може тут собака зарита?
52516
52517
Тобто, вибрати потрібний пристрій виводу.. Можливо ненароком помінявся. Там їх декілька має бути.
skaner2222
17.01.2025, 21:49
Тобто, вибрати потрібний пристрій виводу.. Можливо ненароком помінявся. Там їх декілька має бути.
Не много дополню:
https://i.ibb.co/2jXkG4f/2865-386x470.png (https://imgbb.com/)
В Windows 11 так, жмем на динамик в трее и выбираем источник.
Дякую знатоки за хлопоти.Все перевірив як ви писали.Але уви,все залишилось на своєму місці.звук є тільки коли в гніздо для наушників вставив штекер для колонок які виключені.
kreshnot
18.01.2025, 23:54
Как из вариантов:ошибка в ПО,попробовать установить по новой или выгорел выход с микросхемы
на выходах нет разделительных конденсаторов,выход для наушников из микросхемы другой( по сути отдельный усилитель )
Ребята нет ли у кого дампа биоса под программатор для ноутбука ASUS n53da поделитесь пожалуйста.А то нашел на сайте https://remont-aud.net/ но там нужны баллы что бы скачать
skaner2222
19.01.2025, 09:19
Ребята нет ли у кого дампа биоса под программатор для ноутбука ASUS n53da поделитесь пожалуйста.А то нашел на сайте https://remont-aud.net/ но там нужны баллы что бы скачать
А с сайта техподдержки (https://www.asus.com/ua-ua/supportonly/n53da/helpdesk_download/) чем вас не устраивает?
Лично я всегда шил БИОСы файлом с официального сайта.
А с сайта техподдержки (https://www.asus.com/ua-ua/supportonly/n53da/helpdesk_download/) чем вас не устраивает?
Программатором не могу прошить.Там под утилиту прошивать а у меня ситуация такая что при помощи программатора нужно.
skaner2222
19.01.2025, 13:08
Программатором не могу прошить.Там под утилиту прошивать а у меня ситуация такая что при помощи программатора нужно.
Моя мою материнку ASRock тоже нет файла под программатор, но есть способ поменять расширение файла на bin и тогда все шьется программатором.
Попробовал проделать такой эксперимент с установочным файлом вашего БИОСА
https://i.ibb.co/r2WGbHm/screenshot-2025-01-19-001.png (https://ibb.co/d4h0bDr)
программа для прошивки открыла файл.
Файл прилагается.
Шить или не шить решать вам, за риски связанные с прошивкой ни кто не отвечает кроме вас.
Моя мою материнку ASRock тоже нет файла под программатор, но есть способ поменять расширение файла на bin и тогда все шьется программатором.
И у Меня также на Гигабайтной.Иначе программа под проггер не понимает других расширений.
Есть правда вариант прямого переноса с зашитой флэш на зашиваемую.Как-то делали давно,но в телефонах.
Буду пробывать огромное спасибо потом отпишусь
Вообщем ничего не получилось.Оказывается битая флешка не прошивается пишет данные не совпадают с буфером обмена spi.Перепробывал разным софтом шить без толку грешил сперва на программатор но программатор оказался в норме так что буду заказывать w25q16bv.Да по поводу сделанного дампа не много сомневаюсь размер слишком маловат.Еще на некоторых форумах посоветовали тупо переиминовать файл биоса с сайта asus в bin говорят потом программатор видит прошивку будем пробывать
Оказывается битая флешка не прошивается пишет данные не совпадают с буфером обмена spi.П
Не обязательно Это говорит о том,что флэш негодная.
Может в данной модели ноутбука (нетбука) software написан специфично для определённой узкой партии, к примеру на каком-то "урезанном" камне для уменьшения себестоимости продукта.
Этим часто грешат к примеру Леновэ,одно время штамповали ноуты под одной и той же маркировкой, но с разными версиями прошивок.Допустим у Вас версия прошивки 1.12.88 а хотите "залить" 1.12.88 а.
Уже может не получиться,так как флэш изначально была отформатирована под 1.12.88.
Посмотрите внимательно оборотную сторону ноутбука,там часто бывают наклейки с версиями прошивки для данной модели.
Поищите прошивку по Модели материнской платы и чипсетов.
Как вариант-заказать у производителя флэш уже с прошитой биос.
Я ,как-то года три назад покупал на Али материнку "Машинист".Там очень специфичный БИОС.Списался с продавцом,он мне скинул две версии прошивок ,так,на всякий случай.Плата так и лежит без дела,как резерв.
Писать ,естественно нужно на английском(можно и китайском:D,если знаете).
Удачи в ремонте...
Ничего там спецефического нету обычный асус n53da.Искал уже по всякому и по материнской плате и по ревизии нашел только на двух форумах и они весят около 2 метров.По поводу флешки скачал прошивку под китайский телик там тоже стоит такая же флешка и при прошивке получаю тоже самое ее даже программатор не определяет пока вручную не выберешь ее.
sergeyss9
20.01.2025, 22:09
Ничего там спецефического нету обычный асус n53da.Искал уже по всякому и по материнской плате и по ревизии нашел только на двух форумах и они весят около 2 метров.По поводу флешки скачал прошивку под китайский телик там тоже стоит такая же флешка и при прошивке получаю тоже самое ее даже программатор не определяет пока вручную не выберешь ее.
Написано багато і ні слова про софт і програматор . В деяких ноутах 2 флешки біоса .Флешка перевірку на пустишку проходить ?
...Флешка перевірку на пустишку проходить ?
Судячи з попередніх повідомлень, вона ніякої верифікації не пройде, ні на пустишку, ні на щось інше. Варіантів два: або несправна флеш, або щось не те з програматором.
Прогер ch341.Она даже не определилась если другие определяются.Завтра приедет флешка тогда и посмотрим но уже точно можно утверждать что именно она вышла со строя.То же сначало грешил на прогер но слава богу обошлось другие флешки видет
Не думал что вопрос решится гораздо быстрее.Сосед принес плату с какого то принтера а там стоит флешка такая же только в конце буквы другие на той что стояла bl a тут cls.Прошилась с песнею на слава украине.Запаял,с первого разу не запустился а второй раз включил и ноут стартанул зашел в биос.Я к чему вел эту переписку в мастерской пролежал месяц говорили с начало южный мост потом северный перепаять 1500грн но мы с бабулей подумали и решили что не будем за такие деньги ремонтировать а решили забрать, а после обнаружилось что там выпаян чип биоса вот и решил по эксперементировать.В нтернете нашел какой должен стоять полазил по загашникам и нашел но она оказалась не годная.Вот сели с бабулей и прикинули сколько пенсии потратили два раза в город в мастерскую сьездили 1000грн и завтра посылку забрать тоже нужно ехать плюс чип 50грн а так как они меньше чем на 150грн не отпускают пришлось заказывать три и 100грн доставка вот как живется в селе.Ну ничего переживем это лишь бы скорей закончилась война.Всем огромное спасибо кто советовал и тем кто просто читал.Да чуть не забыл переименовал файл биоса в bin и прошивал софтом colibri . Тема закрыта ремонт удался.Модераторы могут потом удалить это сообщение что бы не засорять тему еще раз Всем спасибо
Cлава Украине
skaner2222
21.01.2025, 13:47
Не думал что вопрос решится гораздо быстрее.Сосед принес плату с какого то принтера а там стоит флешка такая же только в конце буквы другие на той что стояла bl a тут cls.Прошилась с песнею на слава украине.Запаял,с первого разу не запустился а второй раз включил и ноут стартанул зашел в биос.
Прошилась микросхема биоса каким файлом? Который я выкладывал или каким то другим? Просто интересно.
Нет засмущал размер.Переименовал официальный в bin Colibri софт увидел и загрузил.Но всеравно спасибо за беспокойство
skaner2222
21.01.2025, 15:59
Нет засмущал размер.Переименовал официальный в bin Colibri софт увидел и загрузил.
Понял. Мне тоже не нравилось размер файла, может я не то скачал. По этому давал предупреждение о риске прошивкой.
Подобная ситуация как у kyk как-то была у моей сослуживицы.
Через Аиду64 решила обновить БИОС через ин-т.(Обычно Аида пишет-"Ваш БИОС устарел,необходимо обновить).
Ну и нажала.Сутки ждала,так и не дождалась.Зато комп после перезагрузки перестал включаться.
Короче,при ревизии выяснилось,что флэш заблокирована.Ни на какие манипуляции не реагировала.Решилось только заменой.
Поэтому вывод-обновлять только офф.софтом с сайта поддержки.
---------------------------------------------------------------------------
На Моей GA-B85M-D3V Plus (на которой сейчас работаю) в Биосе есть ф-ция бэкапа Биоса.Кроме этого есть и дополнительная утилита для сохранения Биоса.Самое интересное,что на ней флэш только одна,но место для другой предусмотрено.А вот на предыдушей материнке были две флэхи.Сэкономили.
Полное название:Gigabyte Technology Co., Ltd. B85M-D3V Plus-SI.
Вот наверное ЭТО SI и говорит о том,что сэкономили.:D
Как из вариантов:ошибка в ПО,попробовать установить по новой или выгорел выход с микросхемы
на выходах нет разделительных конденсаторов,выход для наушников из микросхемы другой( по сути отдельный усилитель )
и тем неменее когда в гнезде для наушников всунутый штекер и не важно от наушников или от колонок и в появляющемся окошке нажимаю линейный выход, звук есть.
и тем неменее когда в гнезде для наушников всунутый штекер и не важно от наушников или от колонок и в появляющемся окошке нажимаю линейный выход, звук есть.
Щось мені підказує, що ваша проблема зарита саме у гнізді для навушників. Уважно огляньте механічний розмикач гнізда.;)
Для деяких користувачів Windows 11 2025 рік почався з чергових проблем з операційною системою. Після випуску оновлення у багатьох перестали працювати бездротові навушники та веб-камери. Розповідаємо, які є рішення.
Після встановлення оновлення KB5050009 на Windows 11 24H2 бездротові навушники підключаються до комп'ютера, але без функції відтворення або запису звуку, тобто вони просто не працюють як слід. Перепідключення навушників, їх видалення та повторне підключення, вимкнення та увімкнення Bluetooth – нічого не допомагає.
Вирішити проблему з навушниками можна лише шляхом видалення останнього оновлення KB5050009. Це можна зробити в «Параметри» → «Центр оновлення Windows» → «Журнал оновлень» → «Видалити оновлення».
Цікаво, що після апдейту до KB5050009 перестали працювати ще й деякі веб-камери: як вбудовані, так і USB, що підключаються. Але в цьому випадку видалення апдейту не завжди допомагає. Деяким користувачам довелося повністю перевстановити Windows, щоб відновити роботу камер. Залишається лише чекати на виправлення від Microsoft.
Как вариант решения вопроса со звуком- Это установка микромодуля PAM-8403.По сути -Это цифровой двухканальный усилитель 2 по 3W.Для компа и колонок-хватает с головой.Цена на них на Али "мини-мини".Запитка от 5 вольт.Я брал 5 шт.лотом за 40 гривен с бесплатной доставкой.
электрик21
02.02.2025, 16:20
Поки що якигось признаків негараздів з боку БЖ не помічав.Я думаю,до весни якось "дотянуть",а там вже зроблю ревізію.
Вот у каждого свое мнение.:beer:До весны(так тут всего....дней)-он (БП) так и сказал может быть, а если еще пару лет ?? У меня немножко другое мнение-"зачем лезть в то что работает ?". Или уже как то проявляется ?. Нет, ну пыль прогнать и капнуть смазку в "сквозняк"-это раз в год святое дело :super: А так заниматься исследованием..:confused: Это еще и на "матери" померять...
Двадцать лет работает-пыль ..... и ВСЁ.
P/s- а вот вопрос попутный (не знаю есть такая тема...)---Кто как и что применяет для "борьбы" с шумом вентиляторов в системном блоке ПК ??
P/s---последнее время--за 10 леттт-даже если и целое будет.... Так оно все валится от тряски ... Ни в одном снипе нет- сколько подпрыгиваний должна выдержать хата...
...-Кто как и что применяет для "борьбы" с шумом вентиляторов в системном блоке ПК ??...
Дивлячись які кулери маються на увазі. Якщо не на CPU чи відеокарті то є два радикальні способи: або відключити зовсім, або зменьшити напругу на кулер через резистор, або заживити від 5В замість 12В.
Хоча зменьшення напруги - це вже не так і радикально.
На CPU при можливості в БІОС активувати інтелектуальний контроль температури, і того кулера не дуже й чути.
электрик21
02.02.2025, 18:06
Хоча зменьшення напруги - це вже не так і радикально.
Ну почему же.Корпусные и БП если снизить, то их практически и не слышно.Напр.-лет-лет 15 точно я подкидывал кренки.Так они по сей день и стоят(фото не найду (одно попалось)).А вот проц. и карта ? тут Да! Хотя они работают (по своим заданным../снижают и повышают) но все равно шумно. В биосе ?- как говорят-когда не в курсе лучше не экспериментировать./Да и честно руки как то не доходили./ Думал одно время что то прикупить ...... Дорого !Времена прошли а цены :D
P/s- просто интересно стало.Что люди сейчас используют? Или не актуально ??
skaner2222
02.02.2025, 18:26
P/s- а вот вопрос попутный (не знаю есть такая тема...)---Кто как и что применяет для "борьбы" с шумом вентиляторов в системном блоке ПК ??
У меня через БИОС регулируются обороты не которых вентиляторов в зависимости от от температуры процессора и материнской платы, но не все материнские платы умеют это делать, тогда если очень шумят от износа вентиляторы то менять на новый и качественные, но это не всегда по карману.
kreshnot
02.02.2025, 18:53
если шумит от износа - тогда только замена
регулировку оборотов можно сделать самому
шум от лопастей - можно уменьшить оборотами или лучше купить малошумящие кулеры
электрик21
02.02.2025, 19:09
но это не всегда по карману.
Это точно.Сейчас в основном светящийся китай в моде ! А таких...
skaner2222
02.02.2025, 19:14
или лучше купить малошумящие кулеры
Очень качественные вентиляторы фирмы Noctua, но дорогие, у меня один есть работает с 18 года идеально не шумит.
skaner2222
02.02.2025, 19:24
Сейчас в основном светящийся китай в моде ! А таких...
Цветомузыкальные это "понты" и деньги на ветер.:D:D:D Не пойму на фига цветомузыка в ящике ПК.:D
электрик21
02.02.2025, 19:31
Очень качественные вентиляторы фирмы Noctua, но дорогие, у меня один есть работает с 18 года идеально не шумит.
Мой на фото на много старше.Это понабился ремонт(про шум уже писал-отвалилось крепление от старости/на фото видно/).И полная замена ограничена из -за крепления .:D Так что пока ремонт.
kreshnot
02.02.2025, 19:39
Цветомузыкальные это "понты" и деньги на ветер.:D:D:D Не пойму на фига цветомузыка в ящике ПК.:D
отсталый ты человек , это же стильно
можешь похвастаться соседям,знакомым,на форумах и т.д.
в моде сейчас клавы с меняющейся подсветкой и клацаньем клавиш(как будто дятел долбит по голове),полчаса поклацал - кайф получил ,таблеточку выпил чтоб голова не болела и по новой :super: :D
электрик21
02.02.2025, 20:17
А реально кто пробовал менять в таком варианте....Ну "жестянку" подобрать не проблема.А вот крепеж какой в таком случае ? Понятно что здесь "подход фирмы" от конкуренции.....Но все же.......-наши люди.....;)
А реально кто пробовал менять в таком варианте....Ну "жестянку" подобрать не проблема.А вот крепеж какой в таком случае ? Понятно что здесь "подход фирмы" от конкуренции.....Но все же.......-наши люди.....;)
775й сокет, по-моєму. Там кріплення наскрізне пістонами з подальшим прокручуванням викруткою для закріплення. Пістони там - типу як дюбелі, розходяться в сторони і стопорять.
электрик21
02.02.2025, 20:57
775й сокет, по-моєму. Там кріплення наскрізне пістонами з подальшим прокручуванням викруткою для закріплення. Пістони там - типу як дюбелі, розходяться в сторони і стопорять.
Да я не про то спрашивал, а про замену в подобном креплении.
P/s-такое добро у меня в зипе дежит..
Да я не про то спрашивал, а про замену в подобном креплении.
Ахренеть...а для чого придумувати велосипед заново? Ніхрена не поняв...тобі подарувати кріплення, чи шо? Я маю лишні...
электрик21
02.02.2025, 21:17
Ахренеть...а для чого придумувати велосипед заново? Ніхрена не поняв...тобі подарувати кріплення, чи шо? Я маю лишні...
Спасибо но у меня и свои есть....
P/s- а пересылка -беспилотником :D:beer:
... и клацаньем клавиш(как будто дятел долбит по голове),полчаса поклацал - кайф получил ...
Дятел може й не прилетить постукати, як не як зима, вікна закриті, а хтось з домашніх в пізню годину може підійти тихенько й настукати. :D
электрик21
04.02.2025, 10:18
А такую "цветомузыку" кто то пробовал ? Есть смысл ставить в реальности ? Ютуб откинем-там всегда всё хорошо :D
skaner2222
04.02.2025, 11:36
А такую "цветомузыку" кто то пробовал ? Есть смысл ставить в реальности ?
Думал купить, но передумал. У меня и так системный блок тихий, да и материнка умеет обороты регулировать.
Такие устройства в основном для геймеров у них ПК горячие и нужно много дополнительных вентиляторов на вдув и выдув.
электрик21
04.02.2025, 12:16
У меня и так системный блок тихий, да и материнка умеет обороты регулировать..
Системные и у меня тихие, а вот карты и проца :o.Ну меняет /т.е получается 2 ступени/.Но все равно шумновато.Менять ! Так особо не "разгуляешся".Такие прим. как фото/интел/ выше в пост 146. Почему и спрашивал-может кто то делал замену./типа под AMD|/
А реобас я так понимаю не "ступенчатая"/цифр./ регулировка,а аналоговая?
Все зависит от конкретной температуры.Вот уже и плюс большой.
skaner2222
04.02.2025, 14:22
Системные и у меня тихие, а вот карты и проца :o.Ну меняет /т.е получается 2 ступени/.Но все равно шумновато.Менять ! Так особо не "разгуляешся".Такие прим. как фото/интел/ выше в пост 146. Почему и спрашивал-может кто то делал замену./типа под AMD|/
А реобас я так понимаю не "ступенчатая"/цифр./ регулировка,а аналоговая?
Все зависит от конкретной температуры.Вот уже и плюс большой.
Вот вскрытая система охлаждения АМД под Socket AM3, роль крепления системы охлаждения выполняет пластиковая рамка, ну а рамка крепится к плате на клипсах или болт с гайкой, вот если отверстия и рамка совпадёт то переделка удастся.
Фото системы АМД
https://i.ibb.co/nMt1DXNf/screenshot-2025-02-04-001.png (https://ibb.co/23HMjz1P)
Если не подойдёт то молоток, зубило и напильник в помочь и может все получится, но колхоз будет жуткий.
sergeyss9
04.02.2025, 17:19
Вот вскрытая система охлаждения АМД под Socket AM3, роль крепления системы охлаждения выполняет пластиковая рамка, ну а рамка крепится к плате на клипсах или болт с гайкой, вот если отверстия и рамка совпадёт то переделка удастся.
Фото системы АМД
Если не подойдёт то молоток, зубило и напильник в помочь и может все получится, но колхоз будет жуткий.
Рамки АМ2/АМ3/АМ4 - взаємозамінні , але на Пенька (Інтел) не стануть .
Хоча мені колись попадалась мамка на 754 сокеті(АМД) з самопальною перехідною пластиною з текстоліту , на кулер з 775 сокетом .
Так що при великому бажанні і прямих руках - можна чорта лисого до проца приколхозити :)
sergeyss9
04.02.2025, 17:27
По заводу там от така рамка йде .
https://hard.rozetka.com.ua/ua/406034385/p406034385/?utm_l=r&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAkoe9BhDYARIsAH85cDOazh5QSkW93B9DIjxu 2l-axjNWDMwzenaqpYblFb5DCwtbVyFEV6gaAkJ_EALw_wcB
электрик21
04.02.2025, 17:30
вот если отверстия и рамка совпадёт то переделка удастся
:o:o ----:a037:
Да я в курсе...- и похожая как у Вас и еще пару разновидностей есть :super: Но в том и "прелесть" интеловских---В зону крепления попадают детальки :cool: мелочь-ладно, а "крупные" сопроты и кондеры. И тут только ихний вариант проходит.А "колхоз" будет еще тот :confused::D
P/s- прорсто интересно стало !-кто то заморачивался таким.......
электрик21
04.02.2025, 19:52
[QUOTE=sergeyss9;518628
Хоча мені колись попадалась мамка на 754 сокеті(АМД) з самопальною перехідною пластиною з текстоліту , на кулер з 775 сокетом .
Так що при великому бажанні і прямих руках - можна чорта лисого до проца приколхозити :)[/QUOTE]
--Такой рамки не видел :super: Да,может по размерам она и подойдет.Но. Рамка то ложится на "мать".Или опять что то не понял.....Проводим две прямые и в зоне рамки оказываются кондеры и сопроты.Так что выходит опять не подходит.Или поднимать на "шпильках".Т.е-колхоз А в оригинале там помещается и радиатор-зазор- кондеры.Как то так..Выходит на таких платах...-только оригинальный "паук".
sergeyss9
05.02.2025, 11:54
--Такой рамки не видел :super: Да,может по размерам она и подойдет.Но. Рамка то ложится на "мать".Или опять что то не понял.....Проводим две прямые и в зоне рамки оказываются кондеры и сопроты.Так что выходит опять не подходит.Или поднимать на "шпильках".Т.е-колхоз А в оригинале там помещается и радиатор-зазор- кондеры.Как то так..Выходит на таких платах...-только оригинальный "паук".
По фото буде легше зрозуміти , загальна висота 196 мм .Там за рахунок проставок розсипуха не заважає .
электрик21
05.02.2025, 17:24
По фото буде легше зрозуміти , загальна висота 196 мм .Там за рахунок проставок розсипуха не заважає .
Точно-лучше один раз увидеть чем десять услышать :super:
А то колхоз-колхоз :p- так и на трудодень не заработаешь :o
ВсЁ уже придумано до нас :cool:
Блин на фото (в проекции) и вспомнил (давно уже такое крепление видел).Оно если бы хоть раз в месяц подобное ковырял-тогда бы и на корочке записалось бы :D
А так была мысль просто срезаешь "сквозняк" и на его место ставишь что угодно шурупчиками к радиатору :super:
Спасибо sergeyss9:beer: напомнили.
Як кажуть гуртом i батька легко :D
электрик21
05.02.2025, 17:47
Не успел вставить....
электрик21
09.04.2025, 21:20
Лучше спросить чем искать в большом "муравейнике" :o
Аида показывает след. /скрин/. За что отвечают эти два напряжения ? следствие , причины и последствия ?
skaner2222
10.04.2025, 05:40
https://i.ibb.co/4wZ6bHBM/screenshot-2025-04-10-001.png (https://ibb.co/mrCLn3Qt)
Для сравнения, в стационарном ПК 3.3 вольт это дежурка, 2.5 совсем нет.
Ну а у тебя явно напряжения упали, причин может быть много, ну а последствия не пока не известны.
Ноутбук ещё работает?
Ну а на моем ноутбуке этих напряжений нет совсем, специально его включил и посмотрел.
skaner2222
10.04.2025, 07:03
Аида показывает след. /скрин/. За что отвечают эти два напряжения ? следствие , причины и последствия ?
https://i.ibb.co/VcFwYQYx/screenshot-2025-04-10-001.png (https://ibb.co/xtnFqfqY)
Ну а в ноутбуке у меня минимум напряжений. В нем даже вентилятор не установлен, пыль не сосет и бесшумный. :super: :D
Такое напряжение 2,5 вольта встречается в некоторых моделях БП "экзотических" малогабаритных ПК , где сам БП построен по автогенераторной схеме без микросхем ШИМ.Как-то попадалить такие давно.Там что-то с применением TL431А связано.Точно не помню.
А так, остальные напряжения соответствуют нормам.
5 вольт- USB-порты,диски,флэшки,модули памяти.
3,3-материнка, SSD формата M.2.,память.
12-Центральный процессор и графический чип видеокарты ,материнка , моторы жестких дисков и корпусных вентиляторов.
+5VSB-дежурка,
-12В-в современных практически не используется.
sergeyss9
10.04.2025, 10:28
Скоріш за все - це погода на Марсі . Якщо система працює стабільно - не звертайте уваги.
Рекомендую спробувати утиліту HWiNFOhttps://www.hwinfo.com/download/
электрик21
10.04.2025, 14:43
Для сравнения, в стационарном ПК 3.3 вольт это дежурка, 2.5 совсем нет.
Ну а у тебя явно напряжения упали, причин может быть много, ну а последствия не пока не известны.
Ноутбук ещё работает?
Ну а на моем ноутбуке этих напряжений нет совсем, специально его включил и посмотрел.
Это как раз стационарный /скажем так-старикан который крутится с утра до вечера второй десяток (особенно зимой) и кроме прогона пыли раз в году ничего не делалось.
-насчет просадки-да есть подозрение ?! пару месяцев назад пока пыль гонял :D в БП /в щелочку/ видно один припухший кондер (в первичке) Но одно дело видеть, второе Это же делать надо :o Но времени как всегда не хватает.И как написано в последнем посту -пока работает......;)
А это просто интересно стало. А пр-мы они тоже немножко по разному заточены.
ну и раз уж .... еще вопросик по памяти./скрин/ Реальная частота будут опр. по нижней планке или может быть еще ниже ?? (я так понимаю).
Спасибо всем за ответ !
ну и раз уж .... еще вопросик по памяти./скрин/ Реальная частота будут опр. по нижней планке или может быть еще ниже ?? (я так понимаю).
Спасибо всем за ответ !
По нижней.
электрик21
10.04.2025, 15:00
По нижней.
Т.е- сколько планок не ставь (объем памяти) Результат по частоте будет наимешьший /скажем две/ скрин/ :D
Т.е- сколько планок не ставь (объем памяти) Результат по частоте будет наимешьший /скажем две/ скрин/ :D
Так точно.Вообще желательно ставить планки с одинаковой частотой и таймингами.
Да и по питанию желательно одинаковые.В принципе 3,3 вольтовые спокойно работают и на 5 вольтах при стабильном рабочем БП.
электрик21
10.04.2025, 20:19
Так точно.Вообще желательно ставить планки с одинаковой частотой и таймингами.
Да и по питанию желательно одинаковые.В принципе 3,3 вольтовые спокойно работают и на 5 вольтах при стабильном рабочем БП.
Согласен.Только при покупке с объемом,частотой все ясно, то последнее кто же указывает :o
skaner2222 у меня на втором тоже все выглядит скромней (напр) /скрин/.
P/s RW011== медик "консультирует" -------,а я на другом форуме /скрин/;)
skaner2222
10.04.2025, 20:50
skaner2222 у меня на втором тоже все выглядит скромней
Там не слишком скромно, на процессор питание 1.3 вольт, не критично но немного завышено, обычно такое делают при разгоне.
электрик21
10.04.2025, 22:27
Там не слишком скромно, на процессор питание 1.3 вольт, не критично но немного завышено, обычно такое делают при разгоне.
Как тот говорил-"я уже и не помню каким был вначале".Так и я-забыл когда в них и заглядывал.Работает да и работает.С поставленными задачами справляется, а больше мне и не надо.Это вот недавно на одном отвалился сквозняк на проце :D А так бы еще пару лет....Позавчера сдох акб на бесперебойнике :D Жизнь такая.За всем не успеешь. Иногда завидую тем кто ни хрена не делает :super: а тут как белка в колесе. И главное конца нет.:D Наверное ТАМ так решили ... Нет ну конечно ...:(
электрик21
11.04.2025, 11:29
Мимо ходом.
Много раз приходилось заниматься мышками.Обычно обрыв в местах интенсивного изгиба /остальное опустим/.А тут при отсутствии повреждений внешней оболочки /изгибы и т.д/ повреждается изоляция внутренних проводников.Такое впечатление=лишний провод продавил изоляцию.Оказывается бывает и так.Естественно КЗ.
Який вже день чешу ріпу пятірнею...На одному й тому ж сайті, де я ганяю собі ігрочку, почало часто вивалювати напис "Дані не можуть бути загружені, спробуйте перезавантажити комп"ютер." І по колу. Скільки разів хоче.
Поміняв: ОЗУ на завідомо справну - без покращень. Поміняв SSD системний на новий - трохи краще, але вивалює, хоть і рідше, все рівно. Причому на новий розгортав імідж від попереднього, на котрому різними прогами виясняв, чи нема помилок - все чисто, резерв життя - 63%, але й так замінив на новий та більший за ємністю. Помітив цікаву річ, що найдовше працює, коли включу і поки , видно, холодний, а потім знов - коли хоче, то перезагрузки просить.
Мать його нехай, чи не відвал десь трохи чіпсета? До речі, чіпсет вже був замінений років з 5-6 тому назад. Ноут ACER Aspire ES-711. А то може поставити Вінду з нуля, а не розгортати з іміджа?
Скажіть своє слово, специ.
Інші всі веб-сайти працюють без зауважень. Тільки на одному таке і є. Шо за хз...:confused:
электрик21
11.04.2025, 17:23
Який вже день чешу ріпу пятірнею...На одному й тому ж сайті, де я ганяю собі ігрочку, почало часто вивалювати напис "
Ну если железо и другие сайты работают сколь угодно долго и без нареканий то дело не железе а в сайте.Ну это я так думаю и томошить железо не стоит :o
Раньше подобное было у любителей секса.Посмотрел пару картинок, понравилось, получи синий экран :D
Який вже день чешу ріпу пятірнею...На одному й тому ж сайті, де я ганяю собі ігрочку, почало часто вивалювати напис "Дані не можуть бути загружені, спробуйте перезавантажити комп"ютер." І по колу. Скільки разів хоче.
Інші всі веб-сайти працюють без зауважень. Тільки на одному таке і є. Шо за хз...:confused:
Ярослав,це проблема самого сайта.Може прикрили для твого регіону, або хочуть проплати.
Спробуй встановити браузер Opera .
Там вже вбудований блокиратор реклами та безкоштовний VPN (можна вибрати декілька варіантів).
По черзі перебири варіанти, може й відкриється.Бо зараз багато сайтів заблоковано по регіонам.
Я так "качаю" серіали на деяких сайтах, що не відкриває браузер Едж або Хром.
Дякую, я цікавився в тих, з ким в команді - у них з цим же сайтом, але на їх компах, все ОК. Більше того, в мене дома є ще один ноут, так там теж все окей...картина маслом...:confused:
skaner2222
11.04.2025, 19:03
Тоже думаю что сайт виноват.
Нужен адрес сайта и какие данные он не хочет давать или принимать?
sergeyss9
11.04.2025, 19:19
Поміняв: ОЗУ на завідомо справну - без покращень. Поміняв SSD системний на новий - трохи краще, але вивалює, хоть і рідше, все рівно. Причому на новий розгортав імідж від попереднього, на котрому різними прогами виясняв, чи нема помилок - все чисто, резерв життя - 63%, але й так замінив на новий та більший за ємністю. Помітив цікаву річ, що найдовше працює, коли включу і поки , видно, холодний, а потім знов - коли хоче, то перезагрузки просить.
Мать його нехай, чи не відвал десь трохи чіпсета? До речі, чіпсет вже був замінений років з 5-6 тому назад. Ноут ACER Aspire ES-711. А то може поставити Вінду з нуля, а не розгортати з іміджа?
Скажіть своє слово, специ.
Ігри , я правильно зрозумів ? Відео пам'ять не резинова .А в випадку з бюджетним вмонтованим відео ядром - вона забирає певну частину з оперативної пам'яті .
Ігри , я правильно зрозумів ? Відео пам'ять не резинова .А в випадку з бюджетним вмонтованим відео ядром - вона забирає певну частину з оперативної пам'яті .
Та в курсі, дружок, в курсі...Раніше на 4 гігах ігра йшла, а от недавно на 8 стала баранити...ну поки шо збільшив розмір файла підкачки, там подивимося. Додати ще оперативки змоги нема, слот 1, тягне макс 8Гіг.
https://www.hero-wars.com/
skaner2222
11.04.2025, 20:08
Раніше на 4 гігах ігра йшла, а от недавно на 8 стала баранити...ну поки шо збільшив розмір файла підкачки, там подивимося. Додати ще оперативки змоги нема, слот 1, тягне макс 8Гіг.
Не много поиграл, только ни чего не понял или я играл или оно само играло.:D:D:D
Ни чего не тормозило и ни чего не просило сохранять.
Стационар ПК, 8 гигабайт ОЗУ, видео карта с 1 гигабайт оперативки.
Ни каких советов дать не могу, по тому как первый раз по пробовал браузерную игру. Тебе думаю нужно на какой то форум по играм и там искать свою причину тормозов.
sergeyss9
11.04.2025, 20:34
Та в курсі, дружок, в курсі...Раніше на 4 гігах ігра йшла, а от недавно на 8 стала баранити...ну поки шо збільшив розмір файла підкачки, там подивимося. Додати ще оперативки змоги нема, слот 1, тягне макс 8Гіг.
*** скрытый текст ***
Ну так зараз мін.системні вимоги - 8 гіг озу та вінда 8.1 . Вангую що в GPU-Z - покаже 100% загрузку відео ядра .А тут не лишнім буде зробити ревізію термо інтерфейсу . Та й додаткове охолодження пуза не завадить , навіть кустарне .
Заміна Вінди може трохи покращити ситуацію , так само і з драйверами . Не на довго це 100% !
Колись дуже давно вийшла була гра Халф Лайф - котра сильно лагала на більшості тодішніх пк. Але під лінуксом через емуль Вайн можна було більш-менш з комфортом пограти .
Геймер без апгрейду не геймер :D
До речі під Він7 - рубака бігає і орків рубає , але в мене проц Ryzen 7 3700X , 16гіг озу та 1660ТІ на борту .
электрик21
11.04.2025, 20:47
Ни каких советов дать не могу, по тому как первый раз по пробовал браузерную игру. Тебе думаю нужно на какой то форум по играм и там и
Игруны к игрунам, а табе... /шучу :D/ Но там могут и не помочь. А вот на какой нибудь компьютерный.Хотя за последние годы даже из моих скромных закладок...трое ушли...
Этот еще живой http://forum.oszone.net/index.php?
Intel(R) Pentium(R) CPU N3540 @ 2.16GHz 2.16 GHz, 8,00 ГБ (доступно для використання: 7,88 ГБ),Windows 10 IoT Enterprise LTSC, 21H2,збірка 19044.5737.
Не чіпаю поки нічого, чекатиму, чи вивалить претензії і коли. Додав 8Гіг свопа.
Intel(R) Pentium(R) CPU N3540 @ 2.16GHz 2.16 GHz, 8,00 ГБ (доступно для використання: 7,88 ГБ),Windows 10 IoT Enterprise LTSC, 21H2,збірка 19044.5737.
Не чіпаю поки нічого, чекатиму, чи вивалить претензії і коли. Додав 8Гіг свопа.
Ярослав, Я тобі вже раніше писав про вирішення проблеми.
Зміни свій IP, "залізо" в даному випадку не при чому.
Скоріш за все сайт автоматично IP твого компа прийняв за якогось "ворога", тому і не хоче з тобою "працювати".:D
Може щось не так нажав, може щось інше.
Ти ж сам пишеш, що на другому компі все гаразд(див.п#1224 ).:confused:
Роби висновки......
---------------------------------------------------------------------
Змінення настройок TCP/IP
Перейдіть до розділу Настройки мережі & Інтернету, а потім виконайте одну з таких дій: Для Wi-Fi мережі виберіть Wi-Fi > Керування відомими мережами. ...
Поруч із пунктом Призначення IP-адреси виберіть Редагувати.
У пункті Змінити настройки IP виберіть пункт Автоматично (DHCP) або Вручну.
Подробиці див.на сайті:
https://surfshark.com/uk/blog/how-to-change-your-ip-address
Валерію,
то вже все давно зроблено і випробувано. DNS від провайдера поміняний на Гугловський. IP теж міняний. Станом від учора на сьогодні поки що зауважень нема, відколи збільшив файл підкачки та своп. Та сторінка ОДНОГО сайту віджирає більше 1 гіга пам"яті, не завжди, коли як, але це багато. Ще трохи повозився з настройками Хрому, з апаратним прискоренням, потвікав там ще дещо, ну поки що нормально.
На всяк випадок хочу все ще разок досконально перевірити, але думаю, що було мало пам"яті. Хоча раніше хватало, а тут перестало. І як варіант поставити для проби просту Корпоративну Вінду, у мене зараз трохи не така...На другому ноуті 12 гіг пам"яті і дискретка відео.
Дякую за поради, то далеко не лишнє :) :ukr::thank::thank::thank::super::ukr:
электрик21
13.06.2025, 10:48
Скоріш за все - це погода на Марсі . Якщо система працює стабільно - не звертайте уваги.
Рекомендую спробувати утиліту HWiNFO*** скрытый текст ***
Продолжу тему/кажется здесь и фото было БП Пк -:o (может и не здесь не помню)
---разговор был о пересохшем кондере и и последсвиях :D
-- правильно сказал (skaner2222-еще работает ??:D
Причины ? и их последствия ? Решил оставить (да и кондеров под рукой не было). А последствия ??Прошло пару месяцев... Замена двух кондеров, двух 13007 :D:D дальше не смотрел (время особо нет).Пока не завелся бп......
sergeyss9
13.06.2025, 23:10
Продолжу тему/кажется здесь и фото было БП Пк -:o (может и не здесь не помню)
---разговор был о пересохшем кондере и и последсвиях :D
-- правильно сказал (skaner2222-еще работает ??:D
Причины ? и их последствия ? Решил оставить (да и кондеров под рукой не было). А последствия ??Прошло пару месяцев... Замена двух кондеров, двух 13007 :D:D дальше не смотрел (время особо нет).Пока не завелся бп......
Ну так по сусідських сараях донорів до біса !
Недавно був в знайомих на рибалці , так попросили до компа глянути , а там блок живлення виявився мертвий . По сусідах зібрали три древніх системника і паяльник аля сокира на 300 Вт . В результаті в одному з донорів була виявлена Дельта на 300 (оригінальних ват ) котра після заміни 2х банок по живленню ожила і воскресила комп з gtx1660 на борту. Дітвора в захваті :)
электрик21
14.06.2025, 10:03
Ну так по сусідських сараях донорів до біса !
Недавно був в знайомих на рибалці , так попросили до компа глянути , а там блок живлення виявився мертвий . По сусідах зібрали три древніх системника і В результаті в одному з донорів була виявлена Дельта на 300 (оригінальних ват ) котра після заміни 2х банок по живленню ожила і воскресила комп з gtx1660 на борту. Дітвора в захваті :)
Зачем ходить по соседям, достаточно заглянуть в свою "кладовочку".Там же и взят вполне рабочий БП.У всех свой подход :o.Вы еще забыли сказать про экономический подход.Цена двух кондеров....почти равна цене такого же рабочего. Соединить два проводка- не наш метод :D.Извилины надо тренировать ;) Опять же--- пару кондеров вы все таки заменили.
Интересен сам процесс....
заміна двох банок — це і дешевше, і цікавіше. Багато хто просто викидає, а насправді в більшості випадків проблема вирішується елементарною пайкою.
электрик21
21.06.2025, 09:46
заміна двох банок — це і дешевше, і цікавіше. Багато хто просто викидає, а насправді в більшості випадків проблема вирішується елементарною пайкою.
Это точно ! Закончу так сказать эту "историю". (в тот же вечер :o)
Итак.Искать схему ? Это время :confused:-да и в основном каждая версия это смесь "бульдога с..":D Поэтому не тратя время даром --берем часть одной и начала другой,получаем новую версию :super:
Итак кондеры есть ! 13007 в "зипах" тоже. Сопроты дергаем из драйверов люминисцентных ламп.
Утренний поход в "сельпо" откладывается :D
электрик21
21.06.2025, 09:52
Итог работы.
Предохранитель, 2 конденсатора 470мкфх200в, 2 транзистора -13007, 2 сопротивления -1ом, 1 сопротивление-150ком.
Еще поживет :super:
Итог работы.
Предохранитель, 2 конденсатора 470мкфх200в, 2 транзистора -13007, 2 сопротивления -1ом, 1 сопротивление-150ком.
Еще поживет :super:
Повезло.:super:
Часто "летит" следом и низковольтная часть.
Всё в основном от "экономии".Уже не ставят ни варисторов ни защитных диодов.Встречались БП мало того,что без фильтров,а даже и без предохранителей.На месте последних-просто проволочная перемычка.
электрик21
23.06.2025, 12:08
--Повезло.:super:
---Всё в основном от "экономии"
---Уже не ставят ни варисторов ни защитных диодов.Встречались БП мало того,что без фильтров,а даже и без предохранителей.На месте последних-просто проволочная перемычка.
- ну как сказать ? Если это "случайность"- тогда ДА.А если ожидаемый результат ? (ведь об этом известно было заранее :D:) Вопрос был во времени :o
--Тут скорее проверка теории и практики. Т.е - резистор оборван (известно давно) А если из теории--это резисторы компенсирующие разность емкостей верхнего и нижнего кондера. Если один из них уходит в обрыв (типовуха) то напряжение меж кондерами перераспределяется, на одном близко к нулю, на другом всё напряжение после моста, т.е. более 200 Вольт и он начинает пухнуть до взрыва.
А на практике-проработало больше года.....
Такой эксперимент :super::D:D
---А почему УЖЕ ?? Тут есть дата ! А с другой стороны - дай боже всем изделиям хотя бы такой срок отработать без поломок ! :super:
...А если из теории--это резисторы компенсирующие разность емкостей верхнего и нижнего кондера. Если один из них уходит в обрыв (типовуха) то напряжение меж кондерами перераспределяется, на одном близко к нулю, на другом всё напряжение после моста, т.е. более 200 Вольт и он начинает пухнуть до взрыва.
А на практике-проработало больше года...
Тут можливо переплутані місцями причина й наслідки. Резистор обривається не просто так, а по причині браку або деградації (втрата ємності, значне збільшення ESR) конденсатора , якого він шунтує. В результаті конденсатор-дохлячок в одному плечі "сачкує", в іншому "пухне" від перекосу напруги.
электрик21
23.06.2025, 18:43
Резистор обривається не просто так, а по причині А я о чем....
Причимна.Выводы какие? железные ! Короткий в плате (тем более залитый) поэтому и целый.Длинный самый крайний на плате, тем более хорошо защищен от "свозняков" кондерами. Вот и вся причина. Ржавчина.Время свое дело делает :(
электрик21
21.08.2025, 17:36
Как то особо не обращал внимание на вентиляторы.А тут вдруг задался вопросом.
--Есть какие то таблицы (типа сводные или..) в которых прописывались бы размеры и т.д. ?-
Стало интересно. (фото попорядку) Если На "рамку" садится (по креплению ) 80й, но остается место (зазоры).Хорошо по конфигурации рамки подходит 92й.Но "уши" выходят за пределы.Т.е проблема с креплением.Т.е "квадрат" отпадает (ну если не менять его крепеж) Но сюда же садится идеально 92й (не знаю как его...) Но посадочное место у него (т.е отверстия как 80-го) Если как пишут--размер берется по внешнему (макс) размеру ,то какже тогда рамер отверстий.тут то меньше.
Просветите пожалуйста. И еще.Буквы после .Есть где то общие расшифровки ? (или каждый лепит свое)
--Есть какие то таблицы (типа сводные или..) в которых прописывались бы размеры и т.д. ?-
Таблицы такой не встречал никогда.Есть сводные н,но у каждого производителя только на СВОИ модели.
А так размеры могут отличатся на несколько миллиметров.Попадались такие варианты.
электрик21
22.08.2025, 19:15
Таблицы такой не встречал никогда.Есть сводные н,но у каждого производителя только на СВОИ модели.
А так размеры могут отличатся на несколько миллиметров.Попадались такие варианты.
Да я тоже как то на это особо внимания не обращал.А тут вдруг стало интересно.Ладно квадратные -благо есть варианты за что "прицепить" Судя по размерам,т.е размер внешний(заданный в параметрах) и размер отверстий, как то более менее идут линейно
А вот с "круглыми" ? Если заданный 92мм, то размер под отверстия 72мм.Может быть и у них тоже все линейно.Просто если бы был под рукой десяток подобных :o, тогда можно было бы сделать какой то вывод.
А с другой стороны.Покупаешь тот же 92 - Какая посадка ? только догадки.Никто этого не пишет
Вчера для себя накидал.плюс таблица одного пр-ля /если где ошибки- звиняйте/.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc. Перевод: zCarot