PDA

Просмотр полной версии : Проблемы с ТВ и способы их устранения

Страницы : 1 [2]

finbush
10.09.2024, 05:59
Можна й розшифрувати: велика ймовірність того, що за рік-два з моменту покупки ТВ, одне з двох вийде з ладу. В даному випадку для виробника важливо щоб гарантійний термін встиг закінчитись :D.
я чомусь у це не вірю. хайпове відео. для об'єктивності треба дослідження та багато статистики з перевірених джерел. а так це з циклу хтось шось на паркані написав.

kotiaj
10.09.2024, 18:29
які саме?...
Тут поради не дочекаєтесь. Одним фантастика більше подобається, іншим детективи, комусь - історичні і т.д. Єдине що в книгах спільне, це відсутність в них матриць, підсвіток та іншої лабуди а також термін служби більший, при бережному поводженні з ними.

finbush
11.09.2024, 00:05
Тут поради не дочекаєтесь. Одним фантастика більше подобається, іншим детективи, комусь - історичні і т.д. Єдине що в книгах спільне, це відсутність в них матриць, підсвіток та іншої лабуди а також термін служби більший, при бережному поводженні з ними.
Так, згоден, але зараз зручніше читати тіж книжки або на читалці або на планшеті, а то також техніка з матрицями, пвдсвітками, екранам, програмами, і усілякою електронікою, яка може поводитись як і уся техніка.

kotiaj
11.09.2024, 15:28
...Ми не знаємо загальну статистику.
я чомусь у це не вірю. хайпове відео...
https://youtu.be/gLZ9VIgRN_Q?t=972
https://youtu.be/gLZ9VIgRN_Q?t=1045

finbush
06.10.2024, 14:52
вже не памятаю в якій моделі але в дехстів була така проблема злітав на нуль рівень підсвітки, треба було з допомогою ліхтаря зайти в налаштування та виставити рівень підсвітки
приехал этот декс, фонариком свечу видно настройки экрана все на 50, но отдельно подсветки там нет, если что отдам дальше в ремонт,

kreshnot
06.10.2024, 15:46
приехал этот декс, фонариком свечу видно настройки экрана все на 50, но отдельно подсветки там нет, если что отдам дальше в ремонт,
как то не понятно
с ремонта приехал или вам отдали в ремонт?

finbush
06.10.2024, 16:28
сорри, через меня едет в ремонт)
просто думал посмотреть как подсказали выше может настройки подстветки сбились?

kreshnot
06.10.2024, 16:49
сорри, через меня едет в ремонт)
просто думал посмотреть как подсказали выше может настройки подстветки сбились?

теперь понятно
лучше стринги заменить полностью на новые,замена нескольких светодиодов проблему решит не на долго

skaner2222
06.10.2024, 17:41
лучше стринги заменить полностью на новые,замена нескольких светодиодов проблему решит не на долго

Стринги это дорого, тем более все, я для себя только диоды поменял и ток подсветки уменьшил и уже забыл когда диоды менял. Без уменьшения тока диоды через месяц примерно менял.

finbush
06.10.2024, 17:46
Стринги это дорого, тем более все, я для себя только диоды поменял и ток подсветки уменьшил и уже забыл когда диоды менял. Без уменьшения тока диоды через месяц примерно менял.
Приблизительно мастер оценил 1300-1400грн ремонт весь

kreshnot
06.10.2024, 18:18

на пром не пробовал зайти?какое качество не знаю но цены впечатляют

finbush
07.10.2024, 00:15
А в целом поколение тв\мониторов на CCD лампах имело меньше проблем с той же подсветкой чем на LED?

kreshnot
07.10.2024, 00:27
А в целом поколение тв\мониторов на CCD лампах имело меньше проблем с той же подсветкой чем на LED?
всё правильно
качество было лучше

finbush
07.10.2024, 02:08
Спасибо.
Оффтоп.
Вообще єлектроники вцелом?
А почему "раньше было лучше"(с)?
В угоду дешивизны\инфляции\доллара\грн?
Вроде технологии должны совершенствоваться, а получается деградация?

зы лет 20 назад слышал подобное про автомобили от автолюбителей, про "раньше>лучше"

kreshnot
07.10.2024, 12:41
Спасибо.
Оффтоп.
Вообще єлектроники вцелом?
А почему "раньше было лучше"(с)?
В угоду дешивизны\инфляции\доллара\грн?
Вроде технологии должны совершенствоваться, а получается деградация?

Проблема в выгоде заводу изготовителю и компании которая продаёт.
Если имеется гарантия,посмотрите на какой срок,столько и должен отработать девайс при среднечасовом использовании
Нет гарантии,значит сколько протянет
Дорого разработки ,первые экземпляры, качественные радиодетали

kotiaj
07.10.2024, 13:09
на пром не пробовал зайти?какое качество не знаю но цены впечатляют
Так то воно так, але навіть якби й за дякую давали підсвітку на промі, то полізти в панель ТВ людині без досвіду і вгрохати її, або зробити похабно - сумнівна економія. Не бачу нічого кримінального в загальній вартості якісного ремонту 1400грн, досить адекватно (могло б бути й дорожче).
На рахунок заміни діодів поштучно, то імхо дешевше поміняти все зразу, ніж п'ять раз розбирати і робити одну й ту ж саму роботу. Раз-на-раз не приходиться і багато залежить від стану (перегріву) підсвітки. Іноді вона так деградує, що ніяке скидання струму вже не допомагає, діоди один за одним дохнуть як мухи.

kotiaj
07.10.2024, 13:32
...А почему "раньше было лучше"(с)?...
Та вже давно існує закон-аксіома, який гласить: "лучшее враг хорошему". І ще є одна істина: якщо комусь краще, то обов'язково комусь іншому буде від цього гірше. Наприклад: гірше клієнту - краще майстру, і навпаки. А виробники "лавірують" між двома крайнощами, одночасно наказуючи відвертих халтурщиків і тих що не вміють робити запрограмованого дефекту.

finbush
07.10.2024, 20:03
Проблема в выгоде заводу изготовителю и компании которая продаёт.
Если имеется гарантия,посмотрите на какой срок,столько и должен отработать девайс при среднечасовом использовании
Нет гарантии,значит сколько протянет
Дорого разработки ,первые экземпляры, качественные радиодетали
ну так и раньше гарантия стандартная от продавца была год, а техника работает уже лет 10 и еще будет.

а сейчас получается на год технику покупаешь что-ли?

и раньше были радиодетали но качество всего было лучше.

наверное еще дело в цене. в 2013-2014 самсунг 32" новый стоил 2600грн при курсе 13грн это 200$ отработал без ремонтов 10лет и выробатал только половину ресурса ламп но еще хорошо показывает, вот и сейчас 2022-2023, dex 32" за 150$ помер на второй год, а samsung 32" за 250$ живой слава богу.

finbush
07.10.2024, 20:05
Та вже давно існує закон-аксіома, який гласить: "лучшее враг хорошему". І ще є одна істина: якщо комусь краще, то обов'язково комусь іншому буде від цього гірше. Наприклад: гірше клієнту - краще майстру, і навпаки. А виробники "лавірують" між двома крайнощами, одночасно наказуючи відвертих халтурщиків і тих що не вміють робити запрограмованого дефекту.
где же мастеру лучше, когда у современной техники значительно меньше ремонтопригодность стала чем была еще лет 10 назад. Я сужу по ноутбукам например.

kotiaj
07.10.2024, 21:31
[QUOTE=finbush;512748]где же мастеру лучше, когда у современной техники значительно меньше ремонтопригодность стала.../[QUOTE] Та вроді й гріх жалітись. З чимось ситуація ускладнилась, з іншим навпаки, покращилась. Наприклад, напружує і дивує ситуація з телевізійними панелями - практично доводиться утилізувати цілком нормальні апарати при несправній матриці, і покращенням тут навіть не пахне.
Можна й по іншому сказати: якщо одному майстру від чогось гірше, то якомусь іншому майстру від того ж самого стає краще, а ще якомусь, від цього ж, не гаряче і не холодно :D Все в цьому світі відносно.

finbush
07.10.2024, 22:12
Все в цьому світі відносно.
Ага, только в выгоде все кроме потребителя\покупателя:mad:

kotiaj
07.10.2024, 22:38
Ага, только в выгоде все кроме потребителя\покупателя:mad:
:confused: Покупець відіграється десь іншим разом та в іншій сфері. Наприклад буде лікувати "виробника" або ремонтувати йому машину (так само як зробили йому телевізора чи інший ширнепотріб) і т.п. ... тоді наступить зірковий час "покупця апаратури" і він тому виробникові все пригадає з лихвою :D :beer: Мабуть було б в ідеалі, якби люди починали виправляти світ з себе.

finbush
08.10.2024, 03:01
:confused: Покупець відіграється десь іншим разом та в іншій сфері. Наприклад буде лікувати "виробника" або ремонтувати йому машину (так само як зробили йому телевізора чи інший ширнепотріб) і т.п. ... тоді наступить зірковий час "покупця апаратури" і він тому виробникові все пригадає з лихвою
Ось тому у нас все так погано. Що кожен тіки думає про свій власний зад. Та ще відігрується на інших. Поки не буде єдності у нас(у чому я дуже сумніваюсь) усе й надалі буде погано.

Мабуть було б в ідеалі, якби люди починали виправляти світ з себе.
в сферичному вакуумированному "ідеалі"

ADmB
08.10.2024, 09:26
Задал конкретный вопрос с указанием дефекта - ответов нуль, глухо как в погребе. Зато рассусоливаний о "пульсациях", "раньше было лучше" и пр. ерунде - навалом))

kreshnot
08.10.2024, 14:30
Ребята, вот эти шлейфы/артефакты - что это? Как лечится?
Для начала шильдик в студию

ADmB
08.10.2024, 17:24
Для начала шильдик в студию
Тв ЛСД. Но я уже все выяснил. Вы же не думаете, что я буду ждать вашего ответа?)))

ADmB
08.10.2024, 17:44
Да и шильдик на фото виден, было бы желание и знания.

kreshnot
08.10.2024, 19:16
Тв ЛСД. Но я уже все выяснил. Вы же не думаете, что я буду ждать вашего ответа?)))
Выяснили- хорошо,грубить не нужно
Да и шильдик на фото виден, было бы желание и знания.
Знание имеются-возможности ограничены
По поводу фото-оно ниочом

ADmB
08.10.2024, 19:30
По поводу фото-оно ниочом
Серьезно? Ну а что "о чом"? Какое должно быть фото? Что должно быть на нём?

kreshnot
08.10.2024, 22:25
Серьезно?
вполне
Ну а что "о чом"? Какое должно быть фото? Что должно быть на нём?
код модели ТВ

finbush
11.10.2024, 16:17
Не бачу нічого кримінального в загальній вартості якісного ремонту 1400грн, досить адекватно (могло б бути й дорожче).

ще невідомо на скільки там усе погано, щоб про щось говорити, можливо і відмовлюсь взагалі від ремонту. і ремонт якщо все ок буде не меньше двох тижнів.

kreshnot
11.10.2024, 18:49
, можливо і відмовлюсь взагалі від ремонту. і ремонт якщо все ок буде не меньше двох тижнів.

Вот и всё,паяльник выписал - п***ец телевизору

YuraUA
11.10.2024, 20:39
Доброго здоров´я.
Телевізор SONY KDL-32EX520 2011р.в.
появились вертикальні полоски,як на фото по обох боках,
ше дивитись малечі мультики можна,але чи довго?
Таке ше виліковується?
Спасибі.
Тихого-мирного вечора вам.

https://i.postimg.cc/59rCCKTq/IMG-20240921-141852.jpg

kotiaj
11.10.2024, 20:54
...появились вертикальні полоски,як на фото по обох боках...Таке ше виліковується?...
Якщо лікувати кардинально, то покупкою нового телевізора.
...ше дивитись малечі мультики можна,але чи довго?... Може ще з один-два десятків років протягне ... а може й не протягнути, це лотерея.
Якщо вірити передачі кольорів з фотографії, то там люмінофор з діодів вже давно повідвалювався, зображення ультрафіолетове, для зору дуже "допоміжне", особливо якщо в темноті дивитись.
P.S. Якщо дійсно проблема в підсвітці, то, імхо, є сенс поміняти її, а на полоски не звертати увагу.

kreshnot
11.10.2024, 21:43
Скорее всего начал сдыхать контролёр управления матрицы,остальное сказано kotiaj

iwanko
01.12.2024, 18:10
Підкажіть прошивку на UE40C6000RWXXH самсунг.дякую

kotiaj
01.12.2024, 22:38
Підкажіть прошивку на UE40C6000RWXXH самсунг.дякую
А чим офіційна техпідтримка не влаштовує? https://www.samsung.com/ua/support/model/UE40C6000RWXUA/?srsltid=AfmBOopPtJbx49MMaNrzyUCXKN4CAnwNgj1Xikl4V Koc8pSD6n-cR_0a