Показать сообщение отдельно
Старый 05.10.2023, 11:07   #15
satvitek
Гуру
 
Регистрация: 21.10.2018
Ресивер: Sat-Integral SP-1329 HD Combo
Сообщений: 1,946
Сказал(а) спасибо: 58
Поблагодарили 55 раз(а) в 50 сообщениях
Вес репутации: 9
satvitek скоро придёт к известности
По умолчанию

ЛЧ. Антверпен - Шахтар 2:3. Спасибі за характер
Шахтар проспав перший тайм, увімкнувся в другому, і відігрався з 0:2




Усе було на межі. Після двох контрастних таймів. Після перших 45 хвилин, коли здавалося, що "Шахтар" і Патрік ван Леувен пройшли точку неповернення – "гірники" програвали 0:2 і гірше нічого бути не могло.

Після того, як в другому таймі ми побачили зовсім інший "Шахтар". Українська команда заграла з енергією, характером, помітні були й тактичні зміни. Так, "Антверпен" став багато помилятися, але ці помилки були викликані діями "Шахтаря". Секунди відділяли "Шахтар" від перемоги, але Степаненко зіграв рукою у своєму штрафному. До м'яча підійшов Тобі Алдервейрелд, капітан і найвідоміший футболіст "Антверпена". Той самий Алдервейрелд, який забив переможний гол у драматичній розв'язці чемпіонату Бельгії і приніс "Антверпену" чемпіонство. Від його удару знову залежало багато чого. Тобі... промахнувся.

Красива, емоційна перемога "Шахтаря", яка запам'ятається надовго.

"Шахтар" не програвав бельгійським командам у Лізі чемпіонів після 13 матчів, але в порятунок цієї серії вже після перших хвилин вірилося мало. "Шахтар" був дуже повільним і незрозумілим, і на його фоні "Антверпен" міг справляти враження топ-клубу. Уже на третій хвилині бельгійська команда забила гол. Ракицький завозився з м'ячем біля півкола свого штрафного майданчика, його обікрав Вермерен, пас на Арбнора Майю, Азаров відіграний, удар у кут – 1:0.

"Антверпен" не міг повірити своєму щастю, а "Шахтар" не міг відповісти нічим. "Гірники" дуже легко втрачали м'яч при спробах виходу в атаку, але не могли повернути його назад – пресинг "Шахтаря" і вся структура гри "гірників" викликала багато запитань.

Зрештою "Шахтар" зміг організувати два шанси. Спочатку Сікан з близької дистанції пробив у захисника, а Степаненко схибив на добиванні, а потім Кулібалі вибив м'яч з-під ніг Матвієнка після кутового. Центрбек "Шахтаря" вже готовий був заносити м'яч у ворота.

До слова, Матвієнко діяв у парі з Ракицьким. Нечасто можна побачити, коли два лівоногих центрбеки грають разом, і цей матч продемонстрував чому – Ракицького тягнуло ближче до центру, і коли Конопля застрягав в атаці, в захисті "Шахтаря" утворювалась діра.

Так і був забитий другий гол у ворота Різника. Атака була розіграна через два паси. "Шахтар" не встиг перебудуватися після своєї атаки, Бюте дав пас Вермерену, а 18-річний хавбек перерізав півполя точним пасом на Баліквішу. Назарина не зумів підстрахувати Коноплю, а Різник невдало вийшов із воріт – 2:0.

Потрібно віддати належне ван Леувену. Поки інтернет-коментатори відправляли його у відставку, тренер "Шахтаря" не тільки зміг зарядити команду на ударний другий тайм, а й розповів їй, що потрібно робити для перелому. "Шахтар" відтепер без м'яча грав за схемою 4-4-2, що дозволяло йому краще перекривати звичні канали передач гравцям "Антверпена". У володінні Судаков діяв у більш вільній ролі. Бельгійці не були до цього готові.

І почалося. Удари, моменти, удари, моменти. Гольова атака вже на 48-й хвилині – Криськів пробив у штангу, Назарина – у Бюте, і вже Сікан добивав м'яч у ворота.

"Шахтар" продовжував тиснути. Камбек, який здавався немислимим після другого голу "Антверпена", ставав усе більш відчутним. Але трапився він за дивних обставин. Кожен гол дивніший за інший.

Спочатку удар зі штрафного Ракицького. Удар, зізнатися, не найвдаліший – низом, у стінку, але рикошетом від Баліквіші м'яч відлетів у ворота.

І третій гол – справжній подарунок. Зубкова вдарили по ногах, вінгер "Шахтаря", падаючи, вдарив Вейндала, і вимкнув його з епізоду. Бюте вирушив за м'ячем, і залишив порожніми ворота, але не розрахував свій вихід, Назарина забрав м'яч, і точно навісив на Сікана – 3:2!
ЛЧ. Антверпен - Шахтар 2:3. Спасибі за характер - изображение 3

Ван Леувен до останнього не проводив заміни, і "Шахтар", очікувано, підсів наприкінці зустрічі. Залишалися секунди... і потім трапився ще подарунок – дивовижний промах Алдервейрелда.

"Шахтар" бере перші очки в групі. Що це було? Везіння, характер, геніальне тренерське втручання? Дізнаємося тільки в наступних матчах.


Ліга чемпіонів, група H, другий тур. Антверпен, "Босейл"

"Антверпен" – "Шахтар" 2:3

Голи: Муя 3, Баліквіша 33 – Сікан 48, Ракицький 71, Сікан 76

На 90+7 хвилині Алдервейрелд не реалізував пенальті (повз воріт)

"Антверпен"
: Бюте – Батай, Алдервейрелд, Кулібалі, Вейндал (Ілехена 83) – Кейта (Юсуф 83) – Муйя (ван ден Бош 88), Вермерен, Еккеленкамп (Валенсія 74), Баліквіша – Янссен

"Шахтар": Різник – Азаров, Матвієнко, Ракицький, Конопля – Назарина, Степаненко – Криськів, Судаков, Зубков – Сікан (Швед 87)

Попередження: Кейта 12, Янссен 37, Алдервейрелд 90+1 – Конопля 36, Ракицький 66, Сікан 82
satvitek вне форума   Ответить с цитированием