Показать сообщение отдельно
Старый 15.04.2023, 00:23   #25
satvitek
Гуру
 
Регистрация: 21.10.2018
Ресивер: Sat-Integral SP-1329 HD Combo
Сообщений: 1,968
Сказал(а) спасибо: 58
Поблагодарили 55 раз(а) в 50 сообщениях
Вес репутации: 9
satvitek скоро придёт к известности
По умолчанию

Суддівський експерт про епізод в матчі Минай - Кривбас: Кравчук зім'яв Микитишина. Це порушення правил



Суддівський аналіз матчу від Мирослава Ступара

Після матчу 21-го туру УПЛ між "Минаєм" та "Кривбасом" багато говорили не про саму гру, а про суддівство. Власне, тон задав тренер криворіжців Юрій Вернидуб, який пішов на конфронтацію з арбітром Денисом Шурманом одразу після фінального свистка, а потім проявляв емоції й на післяматчевих заходах. Претензії криворіжців в основному стосувалися епізоду на 73-ій хвилині, коли в боротьбі за м'яч з Кравчуком на газоні опинився Артур Микитишин.

Суддівський експерт Мирослав Ступар зауважив, що це був фол і відповідно – пенальті (суддя продовжив гру). Але навіть без цієї помилки арбітраж Шурмана та бригади був низького рівня.

- Шурман відсудив погано. Погано також працювали асистенти, які часто помилялися в простих епізодах – призначали удари від воріт замість кутових, або призначали аути не у той бік воріт. Це все створювало напругу, а в підсумку винними вийшли тренери, які отримували попередження. Хоча ініціатори цієї напруженої атмосфери на полі – арбітри.

А апогей, звісно ж, відбувся на 73-ій хвилині матчу, коли у штрафному майданчику "Миная" впав Микитишин, - сказав Мирослав Ступар. – Микитишин у штрафному майданчику в момент прийому м'яча перебував обличчям до чужих воріт, а його опонент Кравчук – спиною. Він розвернувся й хотів зіграти у м'яч, але наткнувся на Микитишина, зім'явши його руками й корпусом. Це порушення правил, нікуди від цього не дітися, - сказав експерт.

- Не можна сказати, що це ігрове єдиноборство. Кравчук, розвернувшись, повинен був бачити, що перед ним є гравець і діяти відповідно: прибрати руки, пом'якшити контакт. Але цього не трапилося, а Шурман продовжив гру, ніби нічого й не відбулося, - додав Мирослав Ступар.

Гра закінчилася перемогою "Миная" 1:0. Єдиний гол забив Олег Вишневський, жовту карточку якого за симуляцію на 54-ій хвилині суддівський експерт вважає справедливою.
satvitek вне форума   Ответить с цитированием