PDA

Просмотр полной версии : КАКОЙ КУПИТЬ ТЕЛЕВИЗОР?

Страницы : 1 [2]

korpahec
28.09.2022, 22:34
Лібертон теж не погані чув про них

kotiaj
28.09.2022, 22:38
То що брати...
Перед покупкою в любому випадку треба товар "пощупати", тобто подивитись як показує, особливо якщо це вживаний апарат. Якщо лижі або гнусмаСи не заюзані і не "заремонтовані" в хлам, люмінісцентна підсвітка не при здосі, то вони по якості зображення дадуть фору новим, з дешевшого сегменту, мильницям.

kotiaj
28.09.2022, 22:47
Не факт. Три роки назад поміняв у Liberty(моделі вже не памятаю) декілька світлячків, випаяв відповідний резистор по підсвітці - телевізор досі працює без застережень...Головне, правильно підібрати світлодіоди...
Раз на раз не приходиться, і один раз - це ще не статистика. Статистика якраз зворотнє стверджує. А робити на авось якось не дуже хочеться, враховуючи в багатьох випадках делікатність даного процесу (особливо з більшими діагоналями), хоча інколи й доводиться.

блукач
29.09.2022, 10:11
Ну а що до ламп, дехто рекомендує сівшу лампу на стрічку діодну міняти, я би не робив такого, лампи ще у продажу є і мені здається що вони в рази живучіші за діоди, я би навпаки викинув би ті світляки та поставив лампи, років на 10 мабуть вистачило б при якісних лампах.

korpahec
01.10.2022, 10:32
Доброго ранку всім!
Знайшов телік 43 діагональ називається грундік по харектеристикам прочитав що пише виробник німеччина має смарт ціна 8500 грн чи не може бути китай і ще хотів спитатись краще купувати з смартом чи без смарта бо кажуть що без смарта теліки довше живуть а з смартом скоріш зношуються.
Дякую!
Гарантія на телік 1 рік!

блукач
01.10.2022, 10:56
Смарт не заважає телевізору жити довше)) якщо грюндік б.в року 10 чи 13 то смарт там безтолку, він буде мертвий бо прошивок нема ні офф ні сторонніх думаю. Тому старий тв без смарт можна брати, буде як монітор. Якщо і смарт не робочий то він не заважає. Дивитись треба на екран, на кольори, пікселі, швидкодію матриці, ну всередину не заглянеш що там але хоч зовні як себе каже. Лампи можна замінити а так на везіння. Якщо регулювати яскравість до максимуму і зображення темне то лампи підсівші вже але відразу вони не дають яркості, їм треба кілька хвилин розпердітись, набрати яркості.

korpahec
01.10.2022, 10:58
Це новий з магазину телік

блукач
01.10.2022, 11:36
Мутно щось, 43 дюйми новий за таку ціну якась шляпа, або паливо китайського гаражу або застаріла модель без сервісу у нас або смарт не працюючий. Яка там смарт система, скільки оперативки та який проц? як монітор може піде але треба дивитись рік випуску, підтримку в Україні, якість матриці. Може залажале десь та пригнане зі складів німеччини, я х.з

User_02
01.10.2022, 12:52
Китай 100%
В мене сусід по будинку з якимось грюндіком трахається вже давненько бо пару раз питав поради. В нього щось з Т2 я сказав як награється пропишу йому безкоштовний плейлист в отт плеер.

sergeyss9
01.10.2022, 16:10
Це новий з магазину телік

Grundig та Blaupunkt - давно вже не німці .Начинка як правило китай , або турецький Вестел .Наявність смарта на довговічність ніяким боком не впливає.

kotiaj
01.10.2022, 21:34
...Наявність смарта на довговічність ніяким боком не впливає.
Та ну, не впливає. Ще й як впливає. Сама наявність в майні nand emcc - це вже зменшує ресурс апарату в рази, особливо в дешевих штамповках, типу нового хрюндіка за 180$ . І чим частіше користуємося смарт функціями, ти швидше ця лажа сиплеться. Ресурс цього типу флеші нікчемний, тим більше невідомо якого виробника. Плюс в ремонті в рази дорожчий і геморойніший.

korpahec
01.10.2022, 21:42
Добрий вечір!
Знайшов теліки нові на продаж самсунг 43 діагональ 11.50 тис грн зі смартом 2 роки гарантія чи вартує купувати зиркав у фокстротах там по 14. 16 тис грн сам нерозумію що брати краще.

блукач
02.10.2022, 09:28
Ну є такі конторки під назвою "деніка" чи "навігатор" інтернет магазини ну але там репутація так собі, чув що присилають биті матриці навіть. Якщо брати в неті то не у контор типу роги та копита а щось на кшталт жжук, розетка, ктс, фокстрот і до речі у розетці треба дивитись товар суто від розетки а не сторонніх бариг бо не буде і чеку і гарантійки.
Якщо хочеш новий, піди у маркет у своєму місті, подивись, помацай, най включать перевір на биті пікселі на картинку, бажано аби включали канали а не 8к статику. Витребуй усі документи, чеки, гарантійку і бери бажано апарат у якого сервісцент поближче до тебе аби не пересилати десь на Київ з Шепетівки на випадок гарантійного ремонту))) бо це теж гроші.
Скажу одну шляпу, був у одного я дядька який на радощах купив самсунг новенький в інтернет говномагазині, дзвонить мені і просить встановити додатки на самсунг, я думаю які там додатки на самсунгівську оперційку встановиш, ніякі по суті але піду, візьму хоч на пляшку за виклик.
Приходжу, він забрав його з пошти другий раз по перший прийшов битий, радий скаче до потолка, коробка самсунг, телік самсунг один в один, а смарт тв андроїд((( я охренів, кажу чоловіче де документи, а він тикає китайську партянку на китайській мові..... я кажу це підробка, а він мені, ні це самсунг, фірма казала що знижка є, телевізори самі сучасні, став додатки. Ну я на відро понакидав додатків та взяв свої гроші з миром пішов. Тому брате, можеш в магазині взяти і філіпс за ці гроші не біда що не самсунг якщо коштів обмаль, навіть не смарт бо у самсунгах нема андроїда а той смарт тільки головняк а докупиш приставку. Або той же філіпс чи сяомі але зі андроїд смартом, бо на штатні смарти ти не встановиш ліві додатки без перепрошивок і танців з бубнами. Шукай якщо смарт то 4 ядерний проц, хоча б 2-3 гіга оперативки і андроїд смарт. Або бери монітор і приставку наприклад х96 max plus/ або ugos і буде супер.

блукач
02.10.2022, 09:35
п.с. дивлюсь на телевізори от пройшовся по маркам, блін смарт 10-11 відро, великі екрани, гарні, тоненькі, напор роблять на підсвітку, якісь мигаючі лямпочки за корпусом, купа налаштувань звуку долбі діджитал а динаміки як у ноутбуках))) смішно коли вішають лапшу на вуха тобі спецу))) але копаю глибше, телевізор 15-20 косих а там двуядерний і гіг оперативи та вісім гіг внутрянки. Який там смарт буде нормально робити, як казатиме ютюб на екрані у 40-50 дюймів? це піпець, за що люди по незнанці гроші платять. До речі дуже мало марок вказують проц та память. Ну платиш припустимо 15 косих, а там матриця та смарт по типу x96 mini на 1/8.

блукач
02.10.2022, 10:02
Чим поганий варіант
тв https://stylus.ua/uk/philips-43pfs5505-p654111c526.html
приставка https://donsat.com.ua/android-smart-pristavka-tox-1-4g-32g-dual-wifi.html
і я в шоколаді

korpahec
02.10.2022, 13:00
Блукач! Доброго дня!
Дякую за поради дивився по вашій ссилці непоганий філіпс яб купив його тільки думаю чи купувати його на сайті чи пошукати в наших маркетах такий телік якщо купити на сайті чи нададуть документи гарантійний талон ось а в магазин приїхав там інакше.
Андроїд маю Х96 міні лишається купити телік хочеться якто кажуть більший і цікаво чи він вішається на підставку на стіну підставку теж купив діаноналі 29,32,40,43,50
Дякую!!!

GribVitalik
02.10.2022, 13:31
korpahec Вы определитесь, что Вам нужно, бу. телевизор, или новый?
Если новый, то это уже не те Philips что были раньше...
Хорошие тв. Philips закончились в 2010г. - 2011г.
Если покупать такие тв. как этот новый (теперишний) Philips то идите в любой магазин и покупайте любой тв. на месте, с обзором, и различными видео тестами... хотя какие там тесты? там в большенстве будет провал полный, а чего можно ожидать от бюджетного (8-ми битного) IPS матраса, 60Hz.
Вам тут люди правильно советуют, купить хороший качественный бу. телевизор с мощной видеообработкой, - плюс купить отдельно Android приставку, такая сборка накажет 90% совремённых недотелевизоров, + дешевле выйдет...
P.S Обратите внимания на модели телевизоров (в моей подписи) поверте я знаю что пишу, особенно достойный внимания (мой любимый тв.) Samsung LE40C650L1WXZG

блукач
02.10.2022, 15:10
Погоджусь, я ранііше так і писав але чогось камрада понесло на нові одноразові телевізори, ну б/в купувати потрібно теж як би через своїх, у своєму регіоні можна вийти через олх і поїхати подивитись. До речі в обласних містах і магазини секонду з європи є.

finbush
04.10.2023, 03:52
Привіт!
Підкажіть будьласка?

Samsung 43 fhd
чи
Hisense 50 4k

Де більше верогідність отримати відсутність битих пікселів на Samsung чи Hisense?
Як fhd контент масштабується на 4k, яка буде якість?

Дякую.

GribVitalik
04.10.2023, 10:23
Samsung 43 fhd
чи
Hisense 50 4k
Де більше верогідність отримати відсутність битих пікселів на Samsung чи Hisense?

Привет. Вы хоть модели ТВ напишите, (чтоб серию узнать) а не просто название, диагональ, и разрешение.
Битые, (застрявшие субпиксели) - это редкость, (но неприятно) и это не самое плохое что может быть с ЖК матрицей, и в целом с LCD панелью...
На хороших Full HD панелях, всегда контент 1920х1080 выглядет лучше чем на панелях UHD 4K (так как информация отображается без увеличения, 1 в 1 пиксель)

stepan71
04.10.2023, 10:54
Я к примеру купил в мае телик Xiaomi 55 дюймов
QLED работает нармально я доволен .
И как то мне человек принёс самсугн 55 д купленый
в румыний переделать ему смарт под наш инет ну я всё сделал ну и реши
сравнить качество на двус теликах выбрал в ютубе
одинаковый1 контент в 4К и хочу сказать что Xiaomi
канечно курит в стороне . Так как мы не смотрим каждый
день качественное тв а мы смотрим либо замыленное Т2 или
пиратское iptv с урезанным битрейтом . то я думаю и так сойдёт .
Ну и цена тут Xiaomi 20т а Samsung если у нас купить то наверно тысяч 30 .
ну а в андроид можно в смарт поставить всё что душе угодно а в самсунг не так то просто . Как то так .

sergeyss9
04.10.2023, 14:03
Привіт!
Підкажіть будьласка?

Samsung 43 fhd
чи
Hisense 50 4k

Дякую.

Теперішні Самвсуньги йдуть на дешевих китайських ADS матрицях , тому особливої різниці в перегляді HD/4K контенту не видно . При перегляді SD контенту Самс трохи кращу картинку має , як і всі відомі роками бренди в порівнянні з китай тв.

А так рекомендую дивитись вживу .По китаю трапляються добротні моделі в TCl , Hisens , Konka , Skyworht ...

finbush
04.10.2023, 14:42
дякую!
моделі такі
Samsung UE43T5300AUXUA
Hisense 50A6BG

блукач
04.10.2023, 19:05
бери щось на андроїді, на одному тайзен на другому vida, нафіга і заради чого ця тобі шляпа. Що ти туди накотиш, де будеш брати ті додатки, у їх магазинах, такий багатий? бери апарат не тільки по матриці а дивись на операційку, проц та скільки оперативи, це не менш важливе ніж екран. А то викинеш 14 косих та потім ще будеш бігати приставку докупляти, тоді вже для чого та муторня, бери без смарту суто по екрану щось класне обирай дешевше, а приставку купиш 4/64 на 11 відрі з хорошим процем і будеш у шоколаді та ще і купу ігор под джойстик накотиш.

drakon77
04.10.2023, 19:51
І будеш дивитись не на екран а на АНДРОЇД...а додатки треба мати смалець у нозі щоб працювали в семсенгові незалежно від року...наприклад зміна DNS...

drakon77
04.10.2023, 20:04
Я ще нечув щоб до тайзена докупляли андроїд...

Styc
04.10.2023, 20:08
в своё время купил самый дешёвый телевизор и хорошую Андроид приставку...
работает всё по настоящее время
в пиксели не присматриваюсь, смотрю, что хочу :cool:

drakon77
04.10.2023, 20:20
тайзен...Пульт один .Маневров меньше . Но согласитесь картинка...на офцыале...Я не про серый...

kotiaj
04.10.2023, 21:14
... Но согласитесь картинка...на офцыале...Я не про серый...
В основному на рахунок сказаного про самсунг на Tizen згідний, але крім ПЗ (точніше регіональних налаштувань в ПЗ) чим відрізняються "офіціали" від "сірих" по залізу ??? Плати БЖ та майни виготовлені на одному і тому ж заводі в Китаї, з одних і тих же комплектуючих, матриці однакові. Тим, що плати повставляли в корпус і кришку закрили на різних "заводах" ??? :confused:

Styc
04.10.2023, 21:19
але крім ПЗ (точніше регіональних налаштувань в ПЗ) чим відрізняються "офіціали" від "сірих" по залізу ??? Виготовлені на одному і тому ж заводі в Китаї, з одних і тих же комплектуючих ??? Тим що плати повставляли в корпус і кришку закрили на різних "заводах" ??? :confused:

а не знаю в чём там конкретно отличие, но на период начала массового ввоза этого хлама оттуда примерно 2007-2009 г.г., многие из телевизоров выходили из строя практически сразу после окончания срока гарантии :confused:
вероятность лотереи была 50х50

kotiaj
04.10.2023, 21:26
...оттуда примерно 2007-2009 г.г., многие из телевизоров выходили из строя практически сразу после окончания срока гарантии :confused:
вероятность лотереи была 50х50
Самсунги ? Я б не сказав, якщо то дійсно були самсунги, а не х.з. що з шильдиками, які продавалися окремо від телевізорів, типу "як корабель назвеш, так ...." :D

sergeyss9
04.10.2023, 21:40
Самсунги ? Я б не сказав, якщо то дійсно були самсунги, а не х.з. що з шильдиками, які продавалися окремо від телевізорів, типу "як корабель назвеш, так ...." :D

Був період коли в оригінальних Самсунгах летіли матриці , але то було давно , десь до 14 року.

GribVitalik
04.10.2023, 21:58
дякую!
моделі такі
Samsung UE43T5300AUXUA
Hisense 50A6BG

Samsung UE43T5300AUXUA (это 5-серия) считается бюджетная, по входах бедный (HDMI 2) (USB 1)
Hisense 50A6BG (это 6-серия) раньше с шестой начинались норм. тв. по входах чуть получше (HDMI 3) (USB 2)

Если интересуют экраны: (основное для сравнения)

Samsung UE43T5300
(панель T430HVF06.0)
тип матрицы AMVA, (FHD 1920×1080, 51PPI 60Hz.) (RGB)
цвет 8 бит. (16.7M) 69% NTSC
контраст 3000 : 1
яркость ? cd/m²
производитель панели AUO "AU Optronics"

Hisense 50A6BG
(панель CV500U2-L01)
тип матрицы VA, (UHD 3840×2160, 89PPI 60Hz.) (RGB)
цвет 10 бит. (1.07B) NTSC
контраст 5000 : 1
яркость ? cd/m²
производитель панели "CHOT"

Телевизор "Hisense 50A6BG" по характеристиках панели чуть получше, за "Samsung UE43T5300" но на практике может быть всё по другому,
нужно самому всё увидеть, сравнить на видео-тестах. (настройки правильно покрутить)

finbush
04.10.2023, 22:02
Мне нужен обычный тв для виасата. Но поскольку без смарта не нашел подобрал такие модели. Смарт начинка интересует в последнюю очередь. А так приставка х96 есть но нет привычки пользоваться, привыкли к виасату, если нужно чтото посмотреть специально есть ноут и hdmi. Смотрю, даже fhd уже сложно найти везде 4к, маркетинг наступает.

@GribVitalik
спасибо за информацию! это ближе к теме вопроса.

kotiaj
04.10.2023, 22:05
Був період коли в оригінальних Самсунгах летіли матриці , але то було давно , десь до 14 року.
Вони й зараз добре летять. Тільки встигай ловити, точніше скотч підложувати або різати, щоб хоч як небудь показували.

GribVitalik
04.10.2023, 22:10
Даа, помню ищё как летели, начиная с 2008 г. летели даже в крутых теликах Samsung 7-серии,
а 2010 г. в 4-серии поголовно, помню там стояла известная 320APO8S4LVO (HD 1366X768) но она по изображению взувала некоторые из 5-серии (FHD 1920X1080)

finbush
04.10.2023, 22:11
Ну не знаю уже больше 10лет И монтор 24 и тв 32(оба самсунг, румыния) бюджетный сегмент. Да, слегка сели лампы(тогда как я понял были лампы на подсветке а не леды) Но в целом все работет и сейчас, ремонтов небыло, три раза тьфу:)

GribVitalik
04.10.2023, 22:18
Мне нужен обычный тв для виасата. Смарт начинка интересует в последнюю очередь. Смотрю, даже fhd уже сложно найти везде 4к, маркетинг наступает.
А (БУ) телевизоры не интересуют?
бывает иногда попадаются достойные FULL HD модели.

GribVitalik
04.10.2023, 22:24
лампы на подсветке а не леды) Но в целом все работет и сейчас, ремонтов небыло, три раза тьфу:)
Хорошие CCFL лампы будут всегда лучше бюджетных LED диодов.
Если сравнивать, то на CCFL подсветке даже цвета лучше, (цветовая температура правильная)

sergeyss9
04.10.2023, 22:35
Если сравнивать, то на CCFL подсветке даже цвета лучше, (цветовая температура правильная)

Зараз неактуально порівнювати технології 10-ти річної давності . На сьогодні навіть LED - це вже вчорашній день .

Виробники активно розвивають та вкидають мільярди $ в OLED та Mini Led - матриці . Тут дійсно картинка зачаровує , але і цінник від 1k $:super:

kotiaj
04.10.2023, 22:36
Хорошие CCFL лампы будут всегда лучше бюджетных LED диодов...
Це вже як аксіома: "лучшее - враг хорошего"
Недавно заходив до знайомих, в яких на стіні висить тв 65 чи може й більше дюймів. З їх слів, відпрацював років два (може три), а по центру екрана вже куча зелених плям розміром з кулак. Виявляється це OLED екран демонструє свої "переваги". Підсвітку поміняти можна, хоч діодну, хоч лампову, а з OLED як поступити? Псіханути і цеглину запустити в нього? :o

GribVitalik
04.10.2023, 23:04
Зараз неактуально порівнювати технології 10-ти річної давності . На сьогодні навіть LED - це вже вчорашній день .

Виробники активно розвивають та вкидають мільярди $ в OLED та Mini Led - матриці . Тут дійсно картинка зачаровує , але і цінник від 1k $:super:
Актуально, или неактуально, но, многие тв. на CCFL лампах работают до сих пор (по 13 лет без ремонта подсветки)
на (нормальной) LED подсветке с радиаторами где гарантийный срок панели (50000 часов) (2010г. - 2011г.) тоже работают до сегодня, без ремонта.
а потом (они-производители) всё поняли, что так не выгодно, и началось...
Интересно, будут эти OLED и Mini Led через 10 лет продаватся бу. в рабочем состоянии?

finbush
04.10.2023, 23:51
Вот и я смотрю. Стоят два рядом монитора старый Самсунг 24 тн на лампах и новый Делл 24 тн на ледах, хоть оба и тн но на старом Самсунге цвета мягче и приятнее.

finbush
04.10.2023, 23:54

Но и на оледах есть свои недостатки или период "детских болезней" прошел и теперь можно брать если бы не $$$?

finbush
04.10.2023, 23:56
Актуально, или неактуально, но, многие тв. на CCFL лампах работают до сих пор (по 13 лет без ремонта подсветки)
на (нормальной) LED подсветке с радиаторами где гарантийный срок панели (50000 часов) (2010г. - 2011г.) тоже работают до сегодня, без ремонта.
а потом (они-производители) всё поняли, что так не выгодно, и началось...
Интересно, будут эти OLED и Mini Led через 10 лет продаватся бу. в рабочем состоянии?
А почему же от ламп отказались в пользу лед если лампы были лучше? Экономия?

всё поняли, что так не выгодно, и началось...
Блин умышленно ухудшают и удешевляют чтобы покупали больше

В общем как и со всем - лотерея?

GribVitalik
05.10.2023, 02:15
А почему же от ламп отказались в пользу лед если лампы были лучше? Экономия?
1 - производство CCFL лампы, дороже и сложнее в изготовлении.
2 - после того как лампы перегорели, их нужно (правильно) утилизировать, + затраты на переработку.
3 - корпус (корыто) панели с подсветкой CCFL толще, чем корпус панели с LED (Edge LED)
4 - панели с подсветкой CCFL больше потребляют электроэнергии, чем панель с подсветкой LED,

хотя если сравнить КПД. то там не такая уж сильная разница в экономии.
разница будет ощутимая если например: два телевизора, с одинаковой диагональю 40 дюймов,
на CCFL лампах яркость 500 cd/m
на LED яркость 300 cd/m

CCFL из этих 500 cd/m. (в норм. комнатном освещении) вы в настройках яркости убавите почти на -40% -50%, что + продлит строк службы подсветки.

LED из 300 cd/m. вы вряд-ли будете ещё убавлять яркость, (иногда с завода уже тускло) в итоге, подсветка накручена на максимум, (LED диоды перегреваются) что сокращает их срок службы.

тоже есть и LED подсветки с запасом яркости 450 cd/m. 500 cd/m. но они тоже жрут больше электроэнергии чем (LED 300 cd/m.) но всёравно меньше чем CCFL

finbush
05.10.2023, 14:21
А как такой на qled что уж дешевый для этой технологии?
https://elmir.ua/ua/tvs/tv_nokia_smart_tv_qled_4300d.html

finbush
05.10.2023, 14:41
то есть qled лучше led?
Порівняння OLED та QLED

Вимкнені світлодіоди на екрані OLED означають, що екран не видає жодного кванта світла, тобто це максимальний чорний колір. Саме глибокий чорний є головною перевагою OLED, порівняно із технологією рідкокристалічних екранів LCD. QLED, по суті, є LCD-екраном, а тому мають його головний недолік – відсутність глибокого чорного кольору.

Панель LCD виступає фільтром, що відсіює світло білої підсвітки позаду, одночасно розділяючи білий на кольори. Тому в LCD чорний колір виглядає не глибоким — частина світла від підсвітки проходить крізь LCD.

Головний недолік OLED — складність керування яскравістю пікселів. Для цього використовується широтно-імпульсна модуляція, що призводить до мерехтіння картинки на екрані. На мінімальних рівнях яскравості це мерехтіння максимальне.

Також на телевізорах OLED може проявлятися вигорання, особливо при перегляді на максимальній яскравості. З часом місця з логотипами телеканалів та іншою статичною інформацією будуть помітно відрізнятися від решти екрану.

Телевізори QLED не можуть забезпечити такий глибокий колір, як OLED. Проте, завдяки використанню світлодіодів на квантових точках, такі телевізори пропонують більш широке охоплення кольорів та менше енергоспоживання.

У QLED не стоїть проблема ресурсу, і вони здатні надати більшу яскравість, ніж OLED.

sergeyss9
05.10.2023, 15:38
то есть qled лучше led?

QLED — маркетингова назва технології виготовлення рідкокристалічних екранів зі світлодіодним підсвіченням на квантових точках від компанії Samsung. Подібна технологія від компанії LG Electronics називається NanoCell, від компанії Sony — Triluminos, від компанії Hisense — ULED

Маркетологи також хочуть їсти , тому й видумують заново велосипед .
На бумазі QLED виглядає супер пупер нано технологія в 100500 разів краща за просто LED - по факту все залежить від якості встановленої матриці і процесора обробки сигналу .

Тут як баба - яка краща блондинка чи брюнетка ? Відповідь - пробувати в живу :D

блукач
05.10.2023, 17:53
толку з того лед, кюлед олед якщо в тачку розміром 50 дюймів впихнуть гіг оперативки, чахлий проц зі смартфону 2000х років і ціну вламають ніби там остання мадель айфону всередині. МЕні пофіг матриця, я під телевізор або дрімаю під бухом, або на смарті телегу читаю або вишиваю хрестиком. А от як працює система для мене важливо тому там у мене добротна приставка працює на 8 гіг оперативи і процем хорошим. ПРивіз панасонік вієра з європи, там ще лампи навіть не підсіли, зображення супер якщо приставка потужна то і картинка слава Богу.

электрик21
05.10.2023, 18:54
Актуально, или неактуально, но, многие тв. на CCFL лампах работают до сих пор (по 13 лет без ремонта подсветки
Не знаю хороший/плохой тарахтит из года в год.В среднем если прикинуть не меньше 10 часов в день. /SONI-KDL40 KDL40CX521 /.
Я его болтами крЭпко прикрутил к стене / на века/.

finbush
05.10.2023, 20:27
Понятно, Сони оно и в Африке Сони если настоящее, но там и ценник соответсвующий.

электрик21
05.10.2023, 21:10
Понятно, Сони оно и в Африке Сони если настоящее, но там и ценник соответсвующий.
Да все "включено". Цена ну да и по тем временам тоже /курс какой был/.
Я пока копаюсь с паяльником и т.д. больше только слушаю вместо приемника. Но есть и кому смотреть.Уж больно нравится это дело.

finbush
05.10.2023, 21:19
Животные они умнее нас, все понимают:)

электрик21
05.10.2023, 21:33
Животные они умнее нас, все понимают:)
Мы наверное скоро с ними местами поменяемся.

GribVitalik
05.10.2023, 22:33
Не знаю хороший/плохой тарахтит из года в год.В среднем если прикинуть не меньше 10 часов в день. /SONI-KDL40 KDL40CX521
Нормальный телевизор.
(не обрезанное) количество входов (4 HDMI) (2 USB)

Там нормальная панель стоит от Samsung
(панель LTY400HM07)
тип ЖК матрицы S-PVA, (FHD 1920×1080, 51PPI 60Hz.) (RGB)
цвет 10 бит. (1.07B) 99% sRGB
контраст 5000:1
яркость 420 cd/m²
подсветка панели тоже на CCFL лампах 10 шт, гарантийное время жизни подсветки 50000 часов (50K hours)

электрик21
06.10.2023, 00:05
[QUOTE=GribVitalik;
подсветка панели тоже на CCFL лампах 10 шт, гарантийное время жизни подсветки 50000 часов (50K hours)[/QUOTE]
Пусть 5ч х 30дн х12м х 12л = ~ 20000часов. Так он еще совсем юнный :D
Напоминает мне мой УПИМЦТ.Подобрал на дороге!.Еду мужичёк /парень/ стоит возле дороги-голосует.Никто не берет.А возле него телек на вид новенький.Торможу.-Подвези.-Думаю перевезти /ателье как раз в другую сторону/. Не угадал.А он говрит подвези до Универмага.А там была приемка.Принимали старые телики в обмен на 50рублевый талон скидки при покупке нового.Я достаю 50р /живыми и отдаю ему.Думаю я ничего не теряю. Даже один кинескоп.... уже оправдаю ++.детальки. А его он задолбал.Больше в ремонте-чем смотрел.Гарантия кончилась плати бабки.
Привез домой.В БП две неисправности.В опозновании цвета вообще перемычка с завода /под лаком/.Что то еще не помню уже.Сделал.Настроил.Лучи свел.Блин мастера--- а по гарантии?? Поставил во флигель типа ка и сейчас SONI- слушаю и одним глазом.....
Проходит 2 недели.Приезжает с работы приятель, а с ним кум. Как раз тот чей был телик. Он как увидел свой телик.Да он так никогда не показывал.Продай.за полцены от нового.Но поезд ушел.Но одна неисправность была.И друзья тоже не знали причину.Знаете как там разветрка работает.На картинке почти не видно.А вот бегущая строка-в середине экрана буковки подпрыгивают.Что только не пробовали.Прошло пару месяцев.Выходной.Проснулся.протянул руку за книжкой /Терещука/.А она упала и открылась спр.тиристоров.Долго смотрел /хотя сто раз видел/.Засело в голове параметр время вкл. и выкл.Осенило!!Обзванил знакомых- набрал 2 десятка тиристоров и давай паять по очереди.И подобрал пару ! Вот так он у меня проработал больше 20 лет.Потом "убаюкали" и я его продал.И часов наработки у него очень много.Товарищ мой ка приходит первым делом смотрит на ручки яркости-нет на месте.И вода по нему бежала/кухня-живность -пар/.Друг смеется-ты хоть дворники поставь.Не видно ничего.Тряпкой воду с экрана смахнул.И и ничего- работает.=Друг- блин, я уже четверый телик купил.А это и не собирается помирать.А с первыми ПК ?? как каникулы-он сутками пахал .Детвора как собирётся. Чья очередь?..
Кажется 85-86 год.От УПИМЦТ все шарахаются.А мои стали любимые!

GribVitalik
06.10.2023, 08:22
Пусть 5ч х 30дн х12м х 12л = ~ 20000часов
Время наработки панели можете посмотреть в "Сервисном меню"

Вход для тв. SONY
1-выкл с пульта телевизор.
2-быстро последовательно нажать клавиши на пульте (i+) (5) (vol-) (power)
3-на экране будет сервис меню.
самая нижняя строка - количество часов и включений...
Первые цифры - общее время работы. Крайние - время работы панели.

Выход из Сервис меню - выключите (с пульта телевизор) кнопка (power)

ВНИМАНИЕ! когда вошли в Сервис меню, больше никакие кнопки на пульте не трогайте. (в противном случае придётся телевизор от стенки откручивать) :D
"Есть примета такая, если однажды в первый раз узнать как зайти в сервисное меню, то это к дороге дальней... в Сервисный Центр..."

berkov
06.10.2023, 13:14
Знатоки, такой вопрос. Сейчас смотрю идёт рекламма самсунг смарт тв 43 диагональ за смешную цену 7300.На сайтах магазинов самсунги с такой диагональю стоят 16 и больше тысяч. В чем фишка этого дешёвого телевизора? . Спасибо.

RW011
06.10.2023, 13:24
Знатоки, такой вопрос. Сейчас смотрю идёт рекламма самсунг смарт тв 43 диагональ за смешную цену 7300.На сайтах магазинов самсунги с такой диагональю стоят 16 и больше тысяч. В чем фишка этого дешёвого телевизора? . Спасибо.
1.Наверное в том, что может быть вариант resurgence.
В таком варианте может прослужить и 10 лет, а может сломаться и на следующий день.
К примеру, Я как-то лет пять назад купил HDD 500 Гиг (рискнул, цена была в три раза ниже новых),работает по сей день.
2.Если требуют предоплату-сразу "в отказ".Просто могут взять оплату а товар не отослать.
3.Магазину срочно нужны деньги, к примеру закрывается по разным причинам.

kotiaj
06.10.2023, 16:31
...идёт рекламма самсунг смарт тв 43 диагональ за смешную цену 7300...В чем фишка этого дешёвого телевизора? . Спасибо.
Як мінімум в тому, що всякі "Самсунг", "Цуньвсунг" і т.п. не мають ніякого відношення до "Samsung".
Ні в яких більш-меньш нормальних магазинах, крім шарашкіних контор та площадок купи-продайок, такого телевізора не побачите.
https://prom.ua/ua/p1888066197-televizor-samsung-dyujma.html

kotiaj
06.10.2023, 16:44
Якщо вказується що країна виробник не Китай, то це вже брехня і швидше за все фуфло, тому що гнусмаС-и виробляють тільки в чайні (якщо по чесному). Пишуть Угорщина та ін. ( цехи по зборці з комплектуючих), але точно не Південна Корея.
P.S. Покажіть на оф.сайті Samsung хоч одну їхню модель на андроїді.

kotiaj
06.10.2023, 17:08
Ну і вишенька на торті, відгуки покупців: https://prom.ua/ua/opinions/list/3837493
P.S. Всі телевізори, самсунги в тому числі, мають назву, тобто модель. Наприклад Samsung UE43CU7100UXUA, а не як на промі щось типу: "машина жигуль - чотири колеса, руль"(смарт?, 4k? 2020?)

finbush
06.10.2023, 18:18
1.Наверное в том, что может быть вариант resurgence.
В таком варианте может прослужить и 10 лет, а может сломаться и на следующий день.
К примеру, Я как-то лет пять назад купил HDD 500 Гиг (рискнул, цена была в три раза ниже новых),работает по сей день.
2.Если требуют предоплату-сразу "в отказ".Просто могут взять оплату а товар не отослать.
3.Магазину срочно нужны деньги, к примеру закрывается по разным причинам.
или refurbished

если которко восстановленя заводом производителя, ничего плохого в этом нет, мог быть небольшой брак который починили а цена прилично скинута.

Refurbished техніка. Що це таке і чи можна купувати?
Refurbished

На українському ринку Refurbished як категорія користувацької техніки тільки починає свій шлях. У Європі та США ref-техніка вже давно присутня на прилавках магазинів і покупці прекрасно розуміють що таке refurbished і коли варто її купувати, а коли - ні.

Refurbished - що це?
Дослівно Refurbished означає "відновлений" або "оновлений". Рефаб - це техніка, що пройшла через канали дистрибуції виробника більше одного разу. Тобто, товар повернувся від продавця до виробника і потім знову надійшов у продаж. Причин, через які техніка здійснює такий маршрут, досить багато. Основні з них:

Брак партії.
Техніка б/в, повернута виробникові з різних причин. Це можуть бути й програми обміну старої техніки на нову (як в Apple), і повернення товару покупцем через "не сподобався, не підійшов", а також повернення через заводський брак, який не зміг усунути сервіс.
Товар із неповною комплектацією. Такий повертається виробнику для доукомплектування.
Товар, який довго перебував на складах і потребує повторної перевірки.
Товар, який отримав пошкодження під час транспортування.
Техніка, яка використовувалася як демонстраційна і через це втратила товарні якості.

При поверненні виробу на завод виробника, останній доводить техніку до стану нової, повторно тестує її та знову відправляє в продаж. Тільки вже з позначкою refurbished ("factory refurbished", "remanufactured", "renew program" тощо). Також можна зустріти назву factory recertified.

Factory Recertified - що це?

Початковий термін Factory Recertified означає відновлення і повторну сертифікацію (ресертифікацію) пристрою виробником. Є синонімом словосполучення Manufacturer Refurbished
За фактом така техніка нічим не відрізняється від нової. Хіба що можуть бути спеціальні позначки про те, що конкретний екземпляр є відновленим (дизайн упаковки, напис у специфікації, маркування на платах тощо).
Варто розуміти, що refurbished - це не вживана техніка. Вона все-таки ближче до нової, навіть майже як нова: запечатана в заводську упаковку, запломбована, на ній немає слідів експлуатації (як на б/в). Тільки дуже рідко все-таки можуть бути дрібні косметичні дефекти (наприклад, биті пікселі в межах норми).
На refurbished техніку поширюється офіційна гарантія від виробника в повному обсязі. І найчастіше цю гарантію можна ще й продовжити.
І головне питання - власне заради чого покупці й приділяють увагу ref-техніці - ціна. Вона нижча, ніж за новий виріб. Але не варто чекати зниження вартості в рази. Якщо ви бачите, що на відновлений девайс ціна нижча, ніж на новий, у 2 рази, найімовірніше, це б/в екземпляр. Будьте уважні!
На поточний момент у нашому магазині є Refurbished жорсткі диски (для ПК і ноутбуків) і Refurbished відеокарти, factory recertified відеокарти. Асортимент буде постійно поповнюватися.
Варто купувати відновлену техніку чи ні? Будь це refurbished iPhone або рефаб відеокарта, перш за все варто розуміти, що ви купуєте нову техніку, яка пройшла повторно частину циклу виробництва (перезбірка, тех. контроль, тестування, пакування). Таким чином, вона повністю відповідає сертифікації та виробник дає на неї офіційну гарантію. У рефах не виключений брак. І ймовірність його не вища, ніж у нових виробах. Тож, якщо ціна на такий товар для Вас здається більш привабливою - чому б не купити? Головне, щоб продавець попереджав, що це дійсно ref-техніка. А також остерігайтеся ref-ів з невиправдано низькою ціною. Пам'ятайте, що безкоштовний сир буває тільки в мишоловці.

finbush
30.10.2023, 03:03
Подскажите пожалуйста спецы?
Samsung UE43T5300AUXUA
На предыдущем Samsung были опции "подсветка 0-20", "яркость 0-100" все было понятно, для продления жизни ледов советовали их чуть уменьшать.
На этом новом есть только "яркость 0-50" и если делать меньше то становится все темнее и не комфортно. Что и где настроить чтобы и видно было хорошо и сберечь ресурс ледов?

ps нашел такое но до конца не ясно, почему максимум только 50
For 2020 TVs, backlight is now called brightness, and the old brightness is now shadow detail.
и как проверить включена ли тут динамическая подсветка?

kotiaj
30.10.2023, 13:12
...до конца не ясно, почему максимум только 50...
Немає різниці 20, 50, 100, 256 чи 1024 - це в любому випадку умовні попугаї, тільки кроки регулювання різні і їх кількість.
Яущо макс. 50, то це 100% , відповідно 25 - це 50% і т.д.
...На предыдущем Samsung были опции "подсветка 0-20", "яркость 0-100" все было понятно, для продления жизни ледов советовали их чуть уменьшать.
На этом новом есть только "яркость 0-50"...
Рівень яскравості практично ніяк не впливає на термін служби телевізора, лед підсвітки зокрема. На завищеній яскравості просто буде паскудне зображення. А регулювання струму підсвітки якраз і дає можливість поберегти діоди, але це регулювання не завжди доступне в меню для користувача, або доступне не у всіх профілях зображення. Наприклад може бути відсутнім у профілях стандартний, динамічний, фільм і т.п., але бути в профілі "користувач". Може бути прихованим в "експертних" налаштуваннях, або може бути доступним тільки через "сервісне" меню, в яке краще рядовому користувачеві не влазити, якщо він не впевнений в тому що робить. Самий надійний спосіб -це обмежити струм підсвітки фізичним способом, розібравши телевізор і виконавши необхідні дії з інвертором підсвітки, але це тільки до майстрів.

kotiaj
30.10.2023, 13:46
Навіть якщо підсвітка динамічна, залежить від картинки, якщо для себе, я б при можливості всеодно трохи зменьшив фізично максимальний струм підсвітки (відсотків на 20 від заводського).
Картинка ні в якому разі не як спонукання до негайного розкурочування апарату, а просто як приклад для UE43N5300AU. В UE43T5300AU може бути й інша плата живлення, інший контроллер та інший спосіб допрацювання.

finbush
30.10.2023, 14:05
На рівні розуму користувача. Логічно якщо меньша яскравість > меньший струм подається > то меньша експлуатація і більший строк служби? Або це не вірно?

kotiaj
30.10.2023, 18:44
У випадку з LCD телевізорами, як з LED підсвіткою, так і на люмінісцентних лампах, не вірно. Самій матриці однаково який рівень яскравості їй задають, від слова зовсім. В любому випадку матриці вистачить не на один десяток років, якщо вона не пошкодиться фізично (ззовні або від якогось внутрішнього дефекту). А фонова підсвітка позаду матриці або на торцях світлорозсіювача (залежно від типу підсвітки) якраз і працює в екстремальних умовах перегріву черех завищений струм або погану тепловіддачу.

kotiaj
30.10.2023, 19:07
...якщо меньша яскравість > меньший струм подається > то меньша експлуатація і більший строк служби? Або це не вірно?
Попробую пояснити на свій розсуд, чому не вірно. Якщо десь збрешу, сильно не копайте. Образно кажучи, управління елементами матриці - це управління польовими транзисторами. Польові транзистори керуються не струмом, а рівнем напруги, яка подається на затвор або напругою з ШИМ (широтноімпульсною модуляцією). Струми управління затворами там наближаються до нуля, дуже мікроскопічні, при любих значеннях всяких регулювань.
P.S. Є ще ТВ з OLED матрицями, яким не потрібна стороння підсвітка, бо світять діоди в самій матриці. Там дійсно рівень яскравості впливає на термін служби. Поскільки такі телевізори досить дорогі, то їх краще дивитись при вимкненій яскравості (без зображення), бо рано чи пізно екран вигорить. Як показує досвід власників таких апаратів, навіть і чекати довго не треба - 2-3 роки інтенсивної експлуатації.

finbush
30.10.2023, 23:05
А фонова підсвітка позаду матриці або на торцях світлорозсіювача (залежно від типу підсвітки) якраз і працює в екстремальних умовах перегріву черех завищений струм або погану тепловіддачу.
Дуже дякую за пояснення. Мабуть я мав на увазі фонову підсвітку. А їі як Ви казали
обмежити струм підсвітки фізичним способом, розібравши телевізор і виконавши необхідні дії з інвертором підсвітки, але це тільки до майстрів
?
Поясніть будь ласка. Тобто є яскравість самої матриці і окремо яскравість її підсвітки? А як тоді задається яскравість самої матриці?

kotiaj
31.10.2023, 01:13
...Поясніть будь ласка. Тобто є яскравість самої матриці і окремо яскравість її підсвітки? А як тоді задається яскравість самої матриці?
Матриця немає такого параметру як яскравість.
Краще за мне пояснить стаття: https://ek.ua/ua/post/4696/160-kakaya-matrica-televizora-luchshaya-a-kakaya-optimalnaya-s-tochki-zreniya-ceny-i-kachestva/
...світло від підсвічування подається на рідкокристалічний шар;
кристалами управляють електроди;
якщо кристал у закритому положенні, то світло не проходить;
якщо кристал відкритий, то світло йде далі, а світлофільтр забарвлює його у потрібний колір — червоний, зелений чи синій;
в результаті змішування кольорів формується необхідна картинка на екрані.
Зверніть увагу таке: "якщо кристал у закритому положенні, то світло не проходить;
якщо кристал відкритий, то світло йде далі, а світлофільтр забарвлює його у потрібний колір". А, імхо, термін служби кристала не залежить від того, закритий він чи відкритий.

finbush
31.10.2023, 02:36
Дякую. А що саме і яким чином тоді регулюють параметри(на старих Самсунгах) "Підсвітка" та "Яскравість"?

Styc
31.10.2023, 09:13
Дякую. А що саме і яким чином тоді регулюють параметри(на старих Самсунгах) "Підсвітка" та "Яскравість"?

Чтобы понять эту разницу, достаточно обратить внимание на другие устройства, где есть режим регулировки характеристик изображения. Например, спутниковые тюнера с их встроенными регулировками. И при этом, в этих тюнерах нет ни матрицы, ни системы подсветки. А яркость, контрастность, цвет, чёткость и тон изображения они могут регулировать...

kotiaj
31.10.2023, 12:43
В старих все так само як і в нових. "Підсвітка" рерулює рівень/потужність світлодіодів, "яскравість" - рівень відкривання кристалів матриці. Загальна яскравість картини напряму залежить від обох параметрів. Завищений струм підсвітки забезпечує кращу яскравість та кольори, вбиваючи разом з тим саму підсвітку. Сильно занижена підсвітка не може забезпечити зображення нормальної яскравості навіть при максимальному значенні регулювання яскравості. При спробі "витягнути" картинку регулюванням яскравості, контрастності та кольору з низьким рівнем підсвітки може навіть проявлятись негатив на зображенні. Між усіма цими регулюваннями доводиться вибирати "золоту середину".
В магазинах при продажі кожен виробник плюює на всякі "середини", розкочегарюючи все по максимуму, головне щоб гарантійний термін якось протягнув, інакше продаватимуть конкуренти, а він буде курити в сторонці зі своїм "щадящим" зображенням.

finbush
01.11.2023, 23:23
Чтобы понять эту разницу, достаточно обратить внимание на другие устройства, где есть режим регулировки характеристик изображения. Например, спутниковые тюнера с их встроенными регулировками. И при этом, в этих тюнерах нет ни матрицы, ни системы подсветки. А яркость, контрастность, цвет, чёткость и тон изображения они могут регулировать...
єто настройка идет на програмном уровне тюнера и сигнала?
на виасатовских тюнерах такого нет там вообще очень мало настроек не говоря о том что он не тянет даже 720p кино с флешки, тормозит.

finbush
01.11.2023, 23:29
В старих все так само як і в нових. "Підсвітка" рерулює рівень/потужність світлодіодів, "яскравість" - рівень відкривання кристалів матриці. Загальна яскравість картини напряму залежить від обох параметрів. Завищений струм підсвітки забезпечує кращу яскравість та кольори, вбиваючи разом з тим саму підсвітку.
так в нових Самсунгах з 2020 немає таких опцій, там усе інакше і не зрозуміло як на мене
В старих все так само як і в нових. "Підсвітка" рерулює рівень/потужність світлодіодів, "яскравість" - рівень відкривання кристалів матриці. Загальна яскравість картини напряму залежить від обох параметрів. Завищений струм підсвітки забезпечує кращу яскравість та кольори, вбиваючи разом з тим саму підсвітку.
Нічого не розумію. Вище Ви казали що опціями на тв ми не можемо впливати на струм? Тепер кажите навпаки, що опціями можна впивати на струм тим самим на строк служби?

kotiaj
02.11.2023, 00:22
так в нових Самсунгах з 2020 немає таких опцій...
Нічого не розумію. Вище Ви казали що опціями на тв ми не можемо впливати на струм? Тепер кажите навпаки, що опціями можна впивати на струм..
По першому питанню: якщо регулювання якогось параметру відсутнє в меню користувача - це ще не означає що воно відсутнє взагалі і його (цей параметр) немає можливості якимось чином змінювати. Та й виробникам ніхто і ніщо не забороняє реалізувати якісь адаптивні комплексні алгоритми регулювань, які оптимізують процес налаштування взагалі та спрощують його для користувача зокрема.
По другому питанню: здається вище писав все вірно, великої крамоли не бачу. Просто постарайтесь перечитати уважніше, відділити мух від котлет і попробувати зрозуміти.

kotiaj
02.11.2023, 01:04
... є яскравість самої матриці і окремо яскравість її підсвітки? А як тоді задається яскравість самої матриці?
Попробую ще раз потовкти воду в ступі. В матриці регулюється не яскравість, а назвемо її умовно "прозорість". От опція в меню "яскравість" якраз і регулює "прозорість" матриці для проходження світла від фонової підсвітки. Струм управління елементами матриці ( по факту управління затворами польових транзисторів) теоретично практично наближається до нуля при любому допустимому рівні напруги на затворі і на термін роботи матриці не впливає.
P.S.: Ми тут чомусь почали котити бочки на таку величину як струм. Немає струму - немає електроніки і струм - це не є щось погане, це "життя" електроніки. Без струму не може працювати жоден електричний прилад, але цей параметр завжди повинен бути в межах, які необхідні для нормальної роботи приладу вцілому чи якоїсь частини схеми зокрема.

finbush
02.11.2023, 11:24
Ок, дякую. Тобто на яскравість підсвітки ледов ми не можемо впливати ніякими опціями у тв? А тіки як Ви казали через модифікацію самої електроніки? Як що так, що саме робить опція "підсвітка" на старих моделях Самсунгів і якої немає на нових?

kotiaj
02.11.2023, 12:50
Добре, поїхали в черговий раз по колу:
... що саме робить опція "підсвітка" на старих моделях Самсунгів і якої немає на нових?
-те що й має робити, регулює струм підсвітки (середнє значення струму, який протікає через світлодіоди). Регулювання відбувається через центральний процесор (CPU) майна методом широтно-імпульсної модуляції (ШІМ, ШИМ, PWM) При цьому пікове значення струму всеодно залишаєтьчя максимальним, що не є гуд, але хоч так, температурний режим діодів покращиться. https://www.youtube.com/watch?v=KVGYAeWvKO4 Ролик просто як наочний приклад функціонування ШІМ.
- є телевізори в яких регулювання підсвітки може бути відсутнє в користувацькому меню, але може бути в сервісному (інженерному меню).

korpahec
02.11.2023, 12:54
Добрий день
В мене не дорогий Romsat зі смартом працює 5 рік раз міняв ленту світодіодну і працює надалі, ну це хто який хоче собі по грошам дивитись треба.

kotiaj
02.11.2023, 13:06
Добрий день
В мене не дорогий Romsat зі смартом працює 5 рік раз міняв ленту світодіодну і працює надалі, ну це хто який хоче собі по грошам дивитись треба.
Поняття дороговизни відносне. Дорогий телевізор - це коли 5 років тому коштував хоча б тисяч 30...40грн. А для декого і 5 тис. в той час, та й зараз також, могло бути дорого.
Стосовно підсвітки: яка ж там лента? Там планки ззаду або одна торцева (якщо ТВ типу ультратонкий).
І те, що вже раз згоріла підсвітка, не відпрацювавши п'яти років, тільки підтверджує те, що все зараз "шлак". Апарати 2008 р.в. з лапмовою підсвіткою працюють і по сьогодні, даючи фору по зображенню багатьом новим телевізорам.
P.S. Упс, сліпота куряча, пишете не дорогий, а я прочитав дорогий, і розфілософствувався.

kotiaj
02.11.2023, 13:20
А недорогі ТВ типу грюнхелмів ... при інтенсивній експлуатації була ситуація зі знайомими, що й чотири місяці не витягнула підсвітка (з кінця листопада 2021 по 24 лютого 2022р) . Трохи невчасно поламався, якраз фашисти вже Київ в облогу брали. Не знаю куди там його магазин відправляв, але поміняли (а може відремонтували?).

kotiaj
02.11.2023, 14:11
А це для повного запудрювання мозгів:
Широтно-імпульсна модуляція в OLED дисплеях або до чого тут саккадичне маскування. https://youtu.be/YGzE9iT1xX4

блукач
02.11.2023, 17:01
Добрий день

якщо до 32 дюймів то заміна підсвітки від 1500 до 2000 як де, а це вже не бюджет особливо старцям. Про самсунги та лижи взагалі мовчу там ціни ще більші. Я старим купив TCL ще нема 5 років а вже два рази за заміну влетіли по 1600 грн. Майстерня завалена відносно новими телевізорами під стелю ремонтом підсвітки і там і круті дорогі апарати і дешевий китай. Брав сусідам старі шарпи та тошиби з панасоніками на люмках в підсвітці, вже брали секонд з Європи і тут вже років по декілька стоять і працюють. Один Funai трохи яскравість зменшилась хоча кольори супер, так йому років а років, там порта hdmi нема тільки аналогові тюльпани. Ну підсіли лампи, я би і на лампи замінив а не на led стрічку. Моя б воля я усі свої з ледів на лампи перевів та городити модуль живлення не хочеться.

finbush
03.11.2023, 19:55
- є телевізори в яких регулювання підсвітки може бути відсутнє в користувацькому меню, але може бути в сервісному (інженерному меню).
я якось трішки розчарований у Самсунгу з такими нововведенями,
раніше настройки були зрозуміліші,
тут в усіх режимах максимум 50 і тіки на 50 комфортно дивитись знижка навіть на 45 вже стає темновато

korpahec
03.11.2023, 21:06
Добрий вечір!
Знайома знайшла на олх телевізори лед самсунги до 9000 тис грн андроїд 13 гарантія 3 роки процесор 8 ядер і вчепилася до мене що її краще рекомендувати.
Що її рекомендувати

sergeyss9
03.11.2023, 23:43
Добрий вечір!
Знайома знайшла на олх телевізори лед самсунги до 9000 тис грн андроїд 13 гарантія 3 роки процесор 8 ядер і вчепилася до мене що її краще рекомендувати.
Що її рекомендувати

Говорили - балакали ...Хай краще ці гроші на ЗСУ відправить , чим купляти цей непотріб . Нема самсунгів на дроіді - то підробка.

блукач
04.11.2023, 10:14
Радь ОЛХ обходити стороною а не шукати там товар, я х...ю чималі гроші всунути на олх х..й знає за що і що там прийде у якому стані. Порадиш то потім тобі голову зніме, прокляне і перестане бути знайомою. На ЛОХ краще плюшевого ведмедика замовити і то не факт що прийде ведмедик а не б\в кіт.

kotiaj
12.11.2023, 00:34
...Нема самсунгів на дроіді - то підробка.
Самсунгів немає, але є якісь ноунейми з шильдиками Samsung. Продаються через "дядю Васю" або "з під прилавка". Сьогодні мав справу з таким. Заглянув у сервісне меню. По майнові можна попробувати визначити що то за звір наспавді, які виробники реально можуть випускати телевізори з цим майном та панеллю. По суті, корчик глючний, навіть доводилось пересмикувати вилку живлення щоб вийти з меню пошуку, але якось працює. Вбудований Wi-Fi тупий до непристойності, ледве натягує дві поділки з роутера в сусідній кімнаті, тому й працює відповідно якості сигналу, тобто тупить по-чорному. Успішно розбитий Ксіомі на його місці по вайфаю літав.

sergeyss9
12.11.2023, 22:54
Самсунгів немає, але є якісь ноунейми з шильдиками Samsung. Продаються через "дядю Васю" або "з під прилавка". Сьогодні мав справу з таким. Заглянув у сервісне меню. По майнові можна попробувати визначити що то за звір наспавді, які виробники реально можуть випускати телевізори з цим майном та панеллю. По суті, корчик глючний, навіть доводилось пересмикувати вилку живлення щоб вийти з меню пошуку, але якось працює. Вбудований Wi-Fi тупий до непристойності, ледве натягує дві поділки з роутера в сусідній кімнаті, тому й працює відповідно якості сигналу, тобто тупить по-чорному. Успішно розбитий Ксіомі на його місці по вайфаю літав.

Саме дивне що цей конструктор якось працює :)
Пульт в комплекті був такий ?

kotiaj
13.11.2023, 12:22
...Пульт в комплекті був такий ?
Хіба що по розмірах. Кнопки трохи інші і розміщення інше. На кнопці "ок" якусь "надбудову" зробили, немов її треба не натискувати а крутити чи перемикати. Для чого ...:confused:

sergeyss9
13.11.2023, 17:39
Хіба що по розмірах. Кнопки трохи інші і розміщення інше. На кнопці "ок" якусь "надбудову" зробили, немов її треба не натискувати а крутити чи перемикати. Для чого ...:confused:

Фото випадково не робили ? Збираю інфу по пультам , для полегшення подальшого підбору .

kotiaj
13.11.2023, 17:49
Фото випадково не робили ? ...
Якщо буде можливість, то зроблю.

тарик
13.11.2023, 19:08
Самсунгів немає, але є якісь ноунейми з шильдиками Samsung.
такі ж телевізори продають і під марками інших брендів LG і т.д., начинка однакова тільки "назви" різні...
Фото випадково не робили ? Збираю інфу по пультам , для полегшення подальшого підбору .
тримайте,якість погана,але іншого немаю нажаль
https://kept.com.ua/thumb/dmZh/photo1699890384.jpeg (https://kept.com.ua/dmZh/photo1699890384.jpeg)

kotiaj
13.11.2023, 23:18
Саме такий і був. sergeyss9, а яка користь від самого зображення пульта? Судячи з якості та ергономіки, вистругали його на колінах в якомусь підвалі, і можливо подібних йому навіть в природі більше не існує.

sergeyss9
13.11.2023, 23:39
Саме такий і був. sergeyss9, а яка користь від самого зображення пульта? Судячи з якості та ергономіки, вистругали його на колінах в якомусь підвалі, і можливо подібних йому навіть в природі більше не існує.

За основу косоокі взяли пульт від LG меджик моушн - тільки по калічному розмістили кнопки.Ще попадався в такому корпусі пульт від тв Сателіт - але він був повним аналогом оригінальної Лижі , тільки якість шкутильгала.

Так як займаюсь підбором та продажем пультів - для мене це цінна інформація . Системний код даного пульта 20DF . Так що на 99% впевнений що маю йому заміну в іншому корпусі.

kotiaj
14.11.2023, 01:23
20DF код пульта Romsat 32HSH1930T2. Може й співпаде з тим гнусмасом. В ромсаті 32HSH1930T2 майн TP.SK508S.PB818.

finbush
16.11.2023, 22:49
Samsung UE43T5300AUXUA
заявлены mega contrast и hdr
подскажите где этим управлять или отключить, нигде не нашел?
картинка после обычного самсунга на лампах слишком контрастная, непривычно.

kotiaj
30.11.2023, 01:36
Важко сказати який краще купити телевізор. Простіше - який треба обходити десятою дорогою. Наприклад телевізори ківі збирають щіплені довбо*оби. Не буду говорити про глюкавість та ненадійність, розкажу про зборку. Беручи мабуть любий ТВ з LED підсвіткою, можна бути впевненим що вона рано чи пізно згорить. З теперішнім ширнепотребом - швидше рано. Трапилось таке й з ківі. Унікуми додумались так приклеїти відбивач на планки та корито, що його зубами не відгризеш, клей мало що не на всю площу, по периметру на 5см то точно. Гріти не можна, бо плавиться та корожиться, але відставати не хоче, Рвати, як Тузік грілку, також не варіант. Попробував просто вирізати полоски відбивача над планками. Одну зняв, з 4-ма ще треба возитись. Рідкісний маразм від виробника.

korpahec
30.11.2023, 11:09
Добрий ранок!
Мав ківі 40 діагональ, через рік почав сам переключати HD1, HD2,AV, допомгоа прошивка продав працює надалі, ще перші збірки ківін
Наромальні ,і теперішні можливо так.
Доречі я був в магазині ,то купували ківі ,клієнти, то говорив консультант що матриця, саммсунга.)))
То який зараз краще брати не дорогий матрта ерго грунфілн

Romanish
30.11.2023, 11:24
Xiomi TV. A2 /32 *Я брав недавно. ще TCL. гарнi.вони с смарт тв. . із недорогих можна взяти ті що на олх. Корейська збірка без назв.типа самсунг зі смартфону на андроїді. Мої клієнти купували їх давно, досі роблять проблем поки не має.

evo
30.11.2023, 11:28
Добрий ранок!
Мав ківі 40 діагональ, через рік почав сам переключати HD1, HD2,AV, допомгоа прошивка продав працює надалі, ще перші збірки ківін
Наромальні ,і теперішні можливо так.
Доречі я був в магазині ,то купували ківі ,клієнти, то говорив консультант що матриця, саммсунга.)))
То який зараз краще брати не дорогий матрта ерго грунфілн

За Ківі незнаю, а от родич купив 2 роки тому Лібертони, 2 штуки одночасно. То один поламався за 3 дні до закінчення гарантії - відремонтували безкоштовно. А другий поламався через 3 дні після закінчення гарантії:D Ремонтував уже за свій кошт.

serg1980a
30.11.2023, 11:55
З дешевих роки 2-3 тому назад купали для знайомих romsat 32 на 7-му андроїді і досі вони працюють не зважаючи на зміну пульта ду.

kotiaj
30.11.2023, 12:37
...Корейська збірка без назв.типа самсунг зі смартфону на андроїді. Мої клієнти купували їх давно, досі роблять проблем поки не має.
Про що Ви говорите, яка корейська зборка? Дрімуча контрафактна підробка, за реалізацію якої в цивілізованих країнах дадуть по шапці так, що мало не покажеться. Корейські виробники ніколи і нізащо таким "паливом" займатись не будуть, та й китайці офіційно не ризикнуть (Самсунг по судах затягає та розорить). Є в Китаї підвал підпільний, грязний та вонючий, на вході до ньго висить табличка "Корея". Оце і вся зборка.
А на рахунок "працюють довго", то любий телевізор буде працювати довго та надійно, якщо його вмикати на 5хв. по великих св'ятах. Як показує практика, теперішні, відносно дешеві мильниці, при інтенсивній експлуатації не витягують і гарантійного терміну.

Romanish
30.11.2023, 14:17
Незнаю що у вас там. Но річ іде про недорогі моделі. Яких на років на 5 хвате .
Из опроса, проведенного информационным агентством «PCMag», выяснилось:

1. Sony: Sony стал предпочтительным брендом телевизоров среди читателей вот уже пятый год подряд, заслужив награду "Выбор читателей". Читатели высоко оценили качество изображения, надежность и возможность просмотра программ в формате 4K.

2. LG: LG также получил хорошие оценки от читателей, но оказался на втором месте после Sony. Качество изображения и удовлетворенность просмотром в формате 4K оценивались высоко.

3. TCL и Hisense: Если говорить о соотношении цены и качества, читатели агентства отметили TCL и Hisense. Эти бренды считаются вариантами с хорошим соотношением цена-качество.

Важно отметить, что Sony, несмотря на более высокие цены, продолжает удерживать лидирующие позиции благодаря качеству изображения, надежности и поддержке формата 4K. В то время как TCL, помимо выгодной стоимости, выигрывает в удовлетворенности простотой использования и возможностями потоковой передачи Smart TV.

evo
30.11.2023, 14:53
Незнаю що у вас там. Но річ іде про недорогі моделі. Яких на років на 5 хвате .
Из опроса, проведенного информационным агентством «PCMag», выяснилось:

1. Sony: Sony стал предпочтительным брендом телевизоров среди читателей вот уже пятый год подряд, заслужив награду "Выбор читателей". Читатели высоко оценили качество изображения, надежность и возможность просмотра программ в формате 4K.

2. LG: LG также получил хорошие оценки от читателей, но оказался на втором месте после Sony. Качество изображения и удовлетворенность просмотром в формате 4K оценивались высоко.

3. TCL и Hisense: Если говорить о соотношении цены и качества, читатели агентства отметили TCL и Hisense. Эти бренды считаются вариантами с хорошим соотношением цена-качество.

Важно отметить, что Sony, несмотря на более высокие цены, продолжает удерживать лидирующие позиции благодаря качеству изображения, надежности и поддержке формата 4K. В то время как TCL, помимо выгодной стоимости, выигрывает в удовлетворенности простотой использования и возможностями потоковой передачи Smart TV.

Цікаво, чому ж Самсунг обійшли увагою?.... Ось уже четвертий клієнт підряд з замовленням підключення телевізора до інтернету і усі куплені Самсунги. Так то, те що там є - працює нормально (ютюб, мегого, світтв...) Але заморачує ота їхня привязка до самсунг акаунта. Добре на Андроїдах - гуглакаунт прописав і все. А на Самсунгах ще й їхню треба самсунгрегістрацію . А ще з їхньою ОС Тізен пока не зрозуміло який додаток потрібен, щоб підключити IPTV. Може хто в курсі, то підкажіть, який, щоб без заморочок:thank:

блукач
30.11.2023, 15:39
Оце я ходив до клієнта на самсунг типу, 32 дюйми купив чоловік з доставкою біля 8000 грн. відвалив якомусь гівномагазину. Шлак кошмарнійший, 13 відро напнули на 1 гіг оперативки та чахлий чотириядерник, ледь встановив світ тв, тільки перехожу на hd канал чи фільм, андроїд падає і телеящик переходить в ребут постійно, сд канали ще якось тягне раз через три не падає а HD все торба, матриця мутна, яскравості нема, з самсунга тільки шильдик спереду))) мужик розстроївся звісно. Ні чеку, ні гарантії, інструкція на мові орків і на ксероксі надрукована, головне напис на інструкції с любовью с росии. От купуй в неті самсунги.

evo
30.11.2023, 18:52
Оце я ходив до клієнта на самсунг типу, 32 дюйми купив чоловік з доставкою біля 8000 грн. відвалив якомусь гівномагазину. Шлак кошмарнійший, 13 відро напнули на 1 гіг оперативки та чахлий чотириядерник, ледь встановив світ тв, тільки перехожу на hd канал чи фільм, андроїд падає і телеящик переходить в ребут постійно, сд канали ще якось тягне раз через три не падає а HD все торба, матриця мутна, яскравості нема, з самсунга тільки шильдик спереду))) мужик розстроївся звісно. Ні чеку, ні гарантії, інструкція на мові орків і на ксероксі надрукована, головне напис на інструкції с любовью с росии. От купуй в неті самсунги.

Самсунг на Андроїді?:DАхахаххахаа:37:32 дюйми за 8000?:37::37:

Глянув я ці Андроїдні Самсунги. На промі. Такий телік можна купити за 5250-5800 грн. А за 8000 можна взяти уже від 40 дюймів:D А ще прикол. Феєрічно виглядає, що продаються такі Андроїдні Самсунги з не стандартною діагоналлю. Не 32 чи 43 дюйма, а 34 і 45 дюймів:D

блукач
30.11.2023, 20:41
Ну крім прома ще г@@вн0сайти є, людина в реалі подумала що самсунг, це ми тут такі розумні а люди не усі в темі, та хрен з ним шильдиком, гірше що нема гарантії, нема доків і це можна пережити бо майстерні в достатку в кожному місті а от 1 гіг оперативи і чахлий проц, крива прошивка і гівно матриця це гірше. Ну але т2 вбудоване є, докинути приставку на відрі і буде ок. Думаю підсвітка за рік згорить ну а яка там плата я х.з. та блок живлення, мабуть стандартний китайдешман.

Romanish
30.11.2023, 21:34
Самсунг на Андроїді?:DАхахаххахаа:37:32 дюйми за 8000?:37::37:

Глянув я ці Андроїдні Самсунги. На промі. Такий телік можна купити за 5250-5800 грн. А за 8000 можна взяти уже від 40 дюймів:D А ще прикол. Феєрічно виглядає, що продаються такі Андроїдні Самсунги з не стандартною діагоналлю. Не 32 чи 43 дюйма, а 34 і 45 дюймів:D
Я ці теліки тримав у руках. Настраював людям котрі купували самі потім визивали ,щоб настроїв. Ну картинка нормальна краща від всяких" супра"чи декс. , пульт нормальний, сам андроїд. так собі не всі файли ark баче. Перші моделі 2019/2020років 32*ще роблять. Ті що нестандартні викинули..ну а так краще оригінал. брати. Чи Skaywork TCL Xiaomi

gievih
30.11.2023, 23:50
Чи Skaywork TCL Xiaomi,
привет ,а производитель /Sony/,что плохие телики?

sergeyss9
01.12.2023, 00:52
,
привет ,а производитель /Sony/,что плохие телики?

Sony , Sharp та Philips - це топовий китай .

блукач
01.12.2023, 10:51
Хлаомі можна брати не погані вони, це хоча б бренд.

evo
16.12.2023, 14:02
Друзі, поясніть мені по простому яка різниця між Смарт тв на Андроїді і Гугл ТВ? Гугл ТВ використовує той самий Плеймаркет, що і на Андроїді чи в ньому щось інше для завантаження додатків?

sgtr3w6_6845
16.12.2023, 18:30
Много что-то появилось в инет магазинах самсунгов 32 дюйма по 5 с копейками. Это что подвал? Кто может уже поимел это изделие, что оно с себя представляет?

gievih
16.12.2023, 18:45
Друзі, поясніть мені по простому яка різниця між Смарт тв на Андроїді і Гугл ТВ? Гугл ТВ використовує той самий Плеймаркет, що і на Андроїді чи в ньому щось інше для завантаження додатків?

Здоровеньки були ,,ось тут
https://itechua.com/articles/171193

kotiaj
16.12.2023, 22:25
Много что-то появилось в инет магазинах самсунгов 32 дюйма по 5 с копейками. Это что подвал? Кто может уже поимел это изделие, что оно с себя представляет?
Мабуть в когось завалялось багато шильдиків Самсунг. Закінчаться ці шильдики, будуть на ті ж самі телевізори клеїти щось інше. Хоча, за такі гроші ... яка різниця як він називається, якось працює - то вже добре?

evo
17.12.2023, 16:07
Здоровеньки були ,,ось тут
*** скрытый текст ***

Та толку з цієї публікації. Там не написано конкретно яке джерело додатків вона використовує. Чи таки той же Плеймаркет чи щось своє?... Ну і з версіями Андроїда теж не зрозуміло. Пишуть, що 10 версія, а чи буде вона підтримувати вищі версії - невідомо. Інтуїтивно я думаю, що між ними нема різниці і все вони використовують з одного корита - Плеймаркета. Просто хотів впевнитись у дійсних користувачів Гугл ТВ чи це дійсно так.

gievih
17.12.2023, 16:23
Та толку з цієї публікації.
так ето только она ссылка ,в гугл наберите то что Вас интересует ,там можна все найти по вашему вопросу

kotiaj
17.12.2023, 22:30
...Там не написано конкретно яке джерело додатків вона використовує. Чи таки той же Плеймаркет чи щось своє?...
Як кажуть: "не мала баба клопоту, купила порося". А так, кожен сам вирішує який фломастер йому більше подобається. Вам ще той гугл на компі не надоїв, що його і на телевізор хочете перетягнути? Мені більше подобається андроїд приставка окремо від телевізора - і потужніша/шустріша, і з самим ТВ геморою меньше в плані надійності та вартості ремонту, раптом що (це як порада потенційним клієнтам).

evo
18.12.2023, 01:05
Як кажуть: "не мала баба клопоту, купила порося". А так, кожен сам вирішує який фломастер йому більше подобається. Вам ще той гугл на компі не надоїв, що його і на телевізор хочете перетягнути? Мені більше подобається андроїд приставка окремо від телевізора - і потужніша/шустріша, і з самим ТВ геморою меньше в плані надійності та вартості ремонту, раптом що (це як порада потенційним клієнтам).

На дідька я ще буду витрачатись на якусь там приставку, коли в мене в тєліку і ютюб і іптв працює на ура:p:D

topol9
18.12.2023, 18:19
На дідька я ще буду витрачатись на якусь там приставку, коли в мене в тєліку і ютюб і іптв працює на ура:p:D
В мене на Электрон 722д працював вiдiк , через дмв гнiздо!!!!!! а ви про якесь иптв :cool: а зараз такi телiки що для вiдiка немають входа та виходу

sergeyss9
18.12.2023, 19:24
В мене на Электрон 722д працював вiдiк , через дмв гнiздо!!!!!! а ви про якесь иптв :cool: а зараз такi телiки що для вiдiка немають входа та виходу

От якраз через старий відік до нових ТВ можна підключити що завгодно - він працює як ВЧ модулятор .

evo
19.12.2023, 09:41

А що, так можна було?!!! Вауууу!!! Геніально!!! Тьфу на іптв - усі купляєм елктрон 722 і підключаєм відіки:37::37::37:

RW011
19.12.2023, 10:33
А що, так можна було?!!! Вауууу!!! Геніально!!! Тьфу на іптв - усі купляєм елктрон 722 і підключаєм відіки:37::37::37:
А чого тут такого смішного? :confused:
Навіть ще не так давно була модель супутникового ресивера GI S-2238 .
Там був вихід RF-Out.З нього через кабель коаксіальный була можливість підключення до любого ТВ через звичайне телевізійне гніздо.

gennadiy57
19.12.2023, 14:09
в современных тв видик можно подключить разными способами.

korpahec
19.12.2023, 15:48
Відік я підключив до дела по AV ідеально показує головне щоб кассети ідеальні були

evo
30.01.2024, 11:51

Хто що скаже про Skyworth? Є запит товариша на QLED телевізор 55 діагоналі. Все що дешеве ноунеймовське відпадає, а до дорожчих Соні чи Самсунг не дотягтись. Визначились з двома марками - Skyworth і Hisense. Можливо якийсь інший варіант (ТСL чи інше) в межах 20-25 тис.

korpahec
30.01.2024, 13:15
Hisense краще

evo
30.01.2024, 15:14
Hisense краще

Тут питання не в якості зображення. Я переглядав картинку різних телевізорів. І якби між найдешевшими і дорожчими різниця практично невелика, а іноді взагалі ніяка -усі вони показують гарно. Тут питання про надійність і якість. Щоб найменший ризик при покупці, що телевізор буде бракований. І щоб по рейтингу ремонту він був більш надійний. Ну в тому сенсі, що його найменше несуть в ремонт.

Styc
30.01.2024, 15:25
Тут питання не в якості зображення. Я переглядав картинку різних телевізорів. І якби між найдешевшими і дорожчими різниця практично невелика, а іноді взагалі ніяка -усі вони показують гарно. Тут питання про надійність і якість. Щоб найменший ризик при покупці, що телевізор буде бракований. І щоб по рейтингу ремонту він був більш надійний. Ну в тому сенсі, що його найменше несуть в ремонт.

Bang & Olufsen - наименьшее количество брака

kotiaj
30.01.2024, 16:38
...І щоб по рейтингу ремонту він був більш надійний. Ну в тому сенсі, що його найменше несуть в ремонт.
Якщо в такому плані і з дешевшої цінової категорії, то без варіантів: поламається по-любому, через рік, два, три ... чим більше дивитись, тим швидше склякне. Особливо підсвітка, яка перша на черзі. Деякі екземпляри при інтенсивній експлуатації і пів року не витягують.

sergeyss9
30.01.2024, 17:41
Хто що скаже про Skyworth? Є запит товариша на QLED телевізор 55 діагоналі. Все що дешеве ноунеймовське відпадає, а до дорожчих Соні чи Самсунг не дотягтись. Визначились з двома марками - Skyworth і Hisense. Можливо якийсь інший варіант (ТСL чи інше) в межах 20-25 тис.

Рухаєтесь в правильному напрямку . Skyworth ,Hisense ,ТСL (Thomson) ,Haier та Xiaomi - кращі фабричні бренди китай ТВ .

Обов'язково треба перевіряти на биті пікселі - цим грішать зараз усі - від дешевого до дорогого:mad:

Недавно працівник одного сервіс центру натякнув: поки є Самсунг та Ківі - з голоду не здохнуть . Робіть висновки...

Bang & Olufsen - наименьшее количество брака

Це для тих панів , в котрих кров блакитна !

sgtr3w6_6845
31.01.2024, 19:49
Сейчас наклейки самсунг клеят на всякий самопал и продают за 5-6т грн 32дюймовые. По цене тех же киви и всяких дешевок.

RW011
08.03.2024, 12:49
Как выбрать телевизор: всё, о чём обычно молчат в магазинах

1. Проверьте доступное место
Размер телевизора зависит от свободного пространства в месте установки. Поэтому в первую очередь стоит оценить, влезет ли туда новое устройство. Измерьте габариты ниши шкафа или места на стене и запишите. Позже это поможет понять, подойдёт ли выбранный ТВ или придётся слегка умерить аппетиты.

2. Определитесь с кронштейном или тумбой

Стандартный вариант установки телевизора — на комплектную подставку (основу или ножки), но есть возможность и настенного монтажа на крепление VESA. Если покупаете ТВ взамен старого, то обязательно убедитесь, что его получится установить на то же место.

VESA — это стандарт универсальных систем крепления от 100 × 100 до 800 × 800 мм в различных комбинациях, цифры в котором означают расстояние между крепёжными отверстиями.

В случае подставки проверьте, какова минимальная ширина тумбы для установки, иначе техника может попросту не поместиться. При монтаже на стену без переделок у старого кронштейна должна быть поддержка того же стандарта VESA, который используется в новом телевизоре.

3. Подберите диагональ

Формула расчёта комфортной диагонали по рекомендациям Samsung. (см.скрин.)
Чем больше экран, тем сильнее эффект погружения. Но просто покупать максимально большой телевизор на все деньги не совсем правильно. Ведь на выбор диагонали влияет расстояние до экрана и качество контента, причём эти параметры тесно связаны между собой: чем ближе к дисплею, тем реалистичнее картинка и тем сильнее заметны все огрехи.

Оптимальной дистанцией считается расстояние в 1,2–2,5 диагонали: так рекомендуют производители.

К примеру, для 40 дюймов это будет около 1,2–2,5 метра, для 65 дюймов — 2–4 метра. При условии, что комната достаточной ширины и смотреть планируете качественный цифровой контент, можно ориентироваться на эту формулу.
Если же места не очень много, а сигнал не всегда в высоком разрешении, придётся искать компромисс.
Если хочется диагональ побольше — позаботьтесь о качественном сигнале или усаживайтесь подальше от телевизора.
Если комната маленькая — уменьшите диагональ или повысьте качество сигнала.
Если контент сомнительного качества — отодвигайтесь от экрана или берите диагональ поменьше.
Выбор размера ТВ для конкретной комнаты будет зависеть от наличия доступного места, бюджета и личных предпочтений. Можно отталкиваться от следующих популярных значений: для кухни — 32 дюйма, для спальни — от 40 дюймов, для гостиной — от 55 дюймов.

4. Определитесь с разрешением
Разрешение дисплея напрямую влияет на уровень детализации изображения, разумеется, при условии качественного сигнала. В 2024 году на рынке по‑прежнему доступно четыре стандарта, однако HD уже почти не встречается, а 8К всё ещё считается экзотикой. Фактически выбирать придётся между Full HD и 4К.

Правило «чем больше, тем лучше» здесь опять не работает, поскольку полностью раскрыться телевизор с экраном высокого разрешения может только при наличии соответствующего сигнала. Весь выбор сводится к тому, чтобы понять, контент в каком разрешении планируете смотреть чаще.

HD (1 280 × 720) — морально устарел, но при этом является идеальным вариантом для телевизоров с диагональю до 32 дюймов и просмотра эфирных ТВ‑каналов. Встречается только в самых бюджетных моделях и подойдёт разве что для дачи или кухни.
Full HD (1 920 × 1 080) — почти вытеснен более прогрессивным 4К, но на данный момент всё ещё востребован и пока что остаётся, наверное, самым массовым. Подавляющее большинство контента доступно именно в 1 080p.
UHD, или 4K (3 840 × 2 160) — формат, окончательно ставший основным. Идеальный вариант для просмотра видео с YouTube, фильмов, сериалов и для игр. Для ТВ‑каналов будет хуже, чем Full HD.
8К (7 680 × 4 320) — наиболее прогрессивный стандарт, вдвое превосходящий по разрешению 4К и вчетверо — Full HD. Мало распространён из‑за очень высокой цены и малого количества соответствующего контента, за исключением демовидео на YouTube.

5. Выберите технологию матрицы

В погоне за реалистичной цветопередачей, высокой яркостью и контрастом производители постоянно экспериментируют с дисплеями. Сейчас все телевизоры имеют матрицы трёх основных типов: LED, QLED, OLED. У каждой из них есть как преимущества, так и недостатки, поэтому выбирать стоит исходя из своих предпочтений.

LED
Технология, основанная на жидких кристаллах. По сути, тот же LCD (ЖК), но с подсветкой не на флуоресцентных лампах, а на светодиодах. Это позволило значительно сэкономить место и выпускать тонкие устройства, поэтому производители вынесли тип подсветки LED в название. Оно закрепилось, хотя матрицы и не отличаются от более старых.
Панели с LED‑IPS на данный момент наиболее распространены. В них молекулы жидких кристаллов всегда параллельны плоскости дисплея и рассеивают свет в стороны. За счёт этого обеспечиваются очень хорошие углы обзора и цветопередача, но страдает контрастность, а чёрный цвет при слабом освещении больше похож на тёмно‑серый.

Данная технология используется в моделях начального уровня. Её можно порекомендовать для просмотра разнопланового контента всей семьёй при естественном освещении и для видеоигр.

QLED
Матрицы QLED, по сути, являются усовершенствованной разновидностью предыдущей технологии и не имеют ничего общего с OLED. Но с подачи тех же производителей выделены в отдельную категорию. Такой термин использует Samsung, у LG матрицы называются Nano Cell, у Sony — Triluminos.
Отличие этой технологии заключается в использовании для подсветки синих светодиодов. Они формируют недостающие для палитры RGB красный и зелёный цвета за счёт дополнительного слоя с квантовыми точками. Всё это даёт более яркую и насыщенную картинку.
QLED‑матрицы обходятся дороже, поэтому их стоит рассматривать при среднем бюджете.
Хотя большинство производителей и так устанавливает их во всех модели, кроме начальных.

OLED
Принципиально другая, более современная технология, в основе которой лежат органические светодиоды. Они не нуждаются в дополнительной подсветке, поскольку сами излучают свет при подаче тока, умея полностью отключаться. Благодаря этому OLED‑телевизоры могут похвастаться превосходным цветовым охватом и контрастностью, а также идеальным чёрным цветом и толщиной всего в несколько миллиметров.
К минусам таких матриц относятся уступающая LED‑аналогам яркость и очень высокая цена.
Кроме того, OLED‑экраны подвержены «выгоранию» — возникновению остаточных следов на статичных изображениях вроде интерфейса в играх или плашек ТВ‑каналов.
OLED‑матрицы можно порекомендовать в случаях, когда бюджет покупки не сильно ограничен, а основным контентом будут фильмы и сериалы. Для игр лучше взять QLED.

6. Учтите тип подсветки

Во всех телевизорах, кроме OLED, используется светодиодная подсветка матрицы. На данный момент производители применяют три технологии: Edge LED, Direct LED и mini‑LED.

Первая предполагает расположение светодиодов по периметру экрана, сама же матрица освещается через рассеивающую панель. Такой вариант дешевле и позволяет добиться меньшей толщины корпуса.

В Direct LED светодиоды установлены непосредственно за матрицей и равномерно распределены по всей её плоскости. Такая конструкция хоть и получается толще, но даёт более однородную подсветку без засветов и позволяет гасить отдельные участки экрана для достижения более глубокого и естественного чёрного цвета.

В наиболее перспективной mini‑LED, как и в предыдущем варианте, используются расположенные за матрицей миниатюрные светодиоды. За счёт крошечного размера их помещается гораздо больше, что обеспечивает намного большую яркость и более точное управление затемнением локальных зон.

7. Определитесь с частотой развёртки
Этот параметр показывает скорость обновления экрана за одну секунду и измеряется в герцах (Гц, Hz). Так, 60 герц означает, что за секунду изображение сменится 60 раз. Чем выше частота, тем плавнее будут выглядеть динамичные сцены, например в спортивных трансляциях или видеоиграх.

Экранов с частотой 60 Гц достаточно для просмотра большинства контента, включая телепередачи, фильмы и сериалы. 120 Гц может пригодиться лишь в том случае, если планируется подключать к ТВ консоль и играть в видеоигры.

8. Выберите операционную систему
Без какой‑либо ОС сейчас продаются только самые бюджетные модели. В принципе это даже хорошо: можно сэкономить, а при желании реализовать умные функции получится в любой момент, докупив медиаприставку.
Большинство же телевизоров на рынке имеют ту или иную Smart‑платформу. Все они предлагают минимальный набор ПО, куда входит медиаплеер, YouTube, клиенты онлайн‑кинотеатров и магазин приложений. Отличия в основном визуальные, но не только.

WebOS — собственная разработка компании LG. Приятная оболочка с минималистичным, интуитивным интерфейсом и хорошей оптимизацией. К минусам относится закрытость и скудный набор приложений в магазине.

Tizen — вариант умной платформы от Samsung. Умеет примерно то же, что WebOS, и по большому счёту отличается чисто визуально. Эксклюзивная фишка — поддержка системы умного дома Samsung Smart‑Things для интернета вещей.

Android TV — специальная версии ОС от Google, которая используется в телевизорах Sony, TCL, Philips и других производителей. По интерфейсу и скорости работы проигрывает WebOS и Tizen, но может похвастаться массой приложений из Google Play, в том числе играми.

VIDAA — оболочка телевизоров Hisense, которая визуально похожа на WebOS и оснащена голосовым поиском Vida Voice. Основные приложения вроде YouTube, OKKO, ivi уже предустановлены, остальные можно скачать в магазине, но их там мало.

HarmonyOS — разработка Huawei, на которой работает вся техника компании, включая телевизоры. Отличается интерфейсом с крупными значками, виджетами и своим магазином AppGallery и функцией установки через APK‑файл.
9. Изучите разъёмы и беспроводные стандарты
Сейчас количество портов в телевизорах сократилось до минимума. Видео и звук передаются по разъёмам HDMI, поэтому фактически нужно лишь убедиться, что их хватит для всех ваших устройств. Однако есть несколько нюансов, на которые стоит обратить внимание.

HDMI — самый главный разъём. Их должно быть минимум два, а лучше три или больше — чтобы подключить медиаприставку, игровую консоль, саундбар и все остальные устройства. Для вывода 4К 60 Гц нужны порты версии 2.0, а для 4К 120 Гц — версии 2.1. Часто такой разъём всего один, остальные более старые.

USB — лучше иметь хотя бы парочку: для флешек и мышки, геймпада или клавиатуры. Уточните также, есть ли поддержка USB 3.0 и каков максимальный объём дисков.

Ethernet — подключение по кабелю предпочтительнее, поскольку обеспечит более высокую скорость и надёжность по сравнению с Wi‑Fi.
Digital Optical Out — оптический выход для акустических систем. Понадобится, если собираетесь использовать колонки с таким вариантом подключения.

Wi‑Fi — соединение по беспроводной сети удобно для тех, кто не хочет возиться с кабелями. Однако если эфир перегружен, могут быть проблемы со стабильностью.

10. Проверьте звук
У всех телевизоров со встроенными динамиками примерно одинаковое качество звучания и громкость. Не стоит зацикливаться на количестве динамиков и их мощности, ведь можно значительно улучшить звук, подключив даже самые простые колонки или саундбар.

Проверка, по сути, ограничивается прослушиванием на громкости выше среднего.
Не должно быть дребезга корпуса и хрипов динамиков.

11. Оцените пульт
Важно также проверить удобство комплектного пульта. Особенно если телевизор со Smart TV и пульт будет использоваться не только для включения экрана, но и для навигации по меню.
В более дорогих моделях есть встроенный гироскоп, позволяющий с помощью наклонов пульта управлять курсором, перемещаясь по меню на манер мыши. Иногда с обратной стороны даже есть QWERTY‑клавиатура.

В некоторых пультах присутствует поддержка голосового поиска, что очень удобно: достаточно сказать в микрофон название фильма или функции, и система тут же отобразит их.

12. Узнайте тип тюнера
Телевизоры премиум‑сегмента оснащены всеми типами приёмников, но у некоторых моделей их может не быть. Если планируете смотреть телепередачи, обязательно уточните тип встроенного тюнера.

DVB‑T/DVB‑T2 — обеспечивает приём цифровых эфирных каналов на обычную антенну.
DVB‑C/DVB‑C2 — понадобится для цифрового кабельного телевидения.
DVB‑S/DVB‑S2 — нужен при подключении к спутниковой тарелке.[

13. Изучите дополнительные функции

Производители развивают технологии и внедряют новые функции, но далеко не всегда полезные (некоторые всего лишь очередная уловка маркетологов).

Из полезных фишек можно выделить следующее:

HDR10, HDR10+, Dolby Vision — стандарты расширенного динамического диапазона (от базового до более продвинутого). В фильмах и играх с соответствующей поддержкой делают картинку максимально контрастной и сочной, подстраивая яркость определённых участков изображения.
«Уплавнялка», или функция интерполяции кадров (может называться MEMC, TruMotion, Motionflow), которая делает картинку плавнее за счёт программного добавления промежуточных кадров. Будет полезно для просмотра спортивных трансляций или динамичных сцен в фильмах.
Bluetooth — пригодится для использования беспроводных наушников, а также мобильных устройств для трансляции медиаконтента.
Picture in Picture — функция картинки в картинке, благодаря которой можно вывести одно видео поверх другого.

Как выбрать телевизор: памятка
Проверьте, хватит ли места для установки ТВ желаемого размера.
Убедитесь, что телевизор получится установить на старую тумбу или кронштейн либо купите новый.
Определитесь с диагональю: дистанцию просмотра в дюймах разделите на 1,2–1,5. Помните: чем больше ТВ, тем качественнее должен быть источник сигнала.
Подберите разрешение. Беспроигрышным вариантом будет 4К, хотя в специфических случаях можно поднять планку до 8К или, наоборот, понизить до Full HD, а то и HD.
Выберите технологию матрицы: если бюджет позволяет — OLED, золотая середина — QLED, экономвариант — LED.
Учтите тип подсветки. От лучшего к худшему: mini‑LED, Direct LED, Edge LED.
Определитесь с частотой развёртки, держа в уме контент: для кино и сериалов хватит 60 Гц, для игр на современной консоли, спортивных трансляций — 120 Гц.
Выберите ОС, ориентируясь на интерфейс, наличие нужных приложений и голосовое управление.
Изучите разъёмы и беспроводные коммуникации и убедитесь, что есть все необходимые вам порты и в нужном количестве.
Проверьте звук, чтобы на высокой громкости динамики не хрипели. Мощность всех ТВ примерно одинакова, а если её окажется мало — можно подключить саундбар.
Оцените удобство комплектного пульта. Смотрите на эргономику, наличие микрофона, функцию аэромыши, клавиатуры.
Узнайте тип тюнера: если планируете смотреть эфирные каналы, нужен стандарт DVB‑T/DVB‑T2, для кабельных — DVB‑C/DVB‑C2, а для спутниковых — DVB‑S/DVB‑S2.
Изучите дополнительные функции, чтобы не переплачивать за ненужные. К полезным можно отнести HDR, «уплавнялку», Bluetooth и «картинку в картинке».

finbush
31.07.2024, 11:10
Подскажите ультрабюджетный вариант тв 22-24 дюйма до 3тыс грн?

evo
31.07.2024, 16:18
Подскажите ультрабюджетный вариант тв 22-24 дюйма до 3тыс грн?

До 3 тис хіба що б\у:D Нові ТВ 24 починаються від 3400 - Містері або Озон. Ну самий дешевий ще Сателіт - за 3200 можна знайти.

ПС2. На олх можна новий за 3000 знайти. Є кілька таких обяв