PDA

Просмотр полной версии : Світла немає? Варіанти вирішення проблеми...

RW011
12.07.2024, 12:11
Це над Нами так "знущається" ДТЄК.(див.скрин.)
Дніпропетровська обл.
В останній час майже усю неділю застосовують як чорні,так і сірі "квадратики".
За дві години,що надають, навіть АКБ смартфонів не встигають поповнюватися.:mad:

Styc
12.07.2024, 12:22
ненормальная ситуация... но, Харьков так третий год живёт.
а для зарядки телефонов давно пора заиметь альтернативные способы зарядки типа солнечных панелей с зарядной станцией

RW011
12.07.2024, 13:00
а для зарядки телефонов давно пора заиметь альтернативные способы зарядки типа солнечных панелей с зарядной станцией
What is the price of these wonderful products?:o
Проще уж от АКБ автомобиля, естественно через адаптер...
Солнечные источники пока Лично для Меня по стоимости не подходят.
Проще купить ящик водяры, нажраться и спать,спать,спать......:D

skaner2222
12.07.2024, 14:31
За дві години,що надають, навіть АКБ смартфонів не встигають поповнюватися.:mad:

https://i.ibb.co/QcLV9mh/2024-07-12-141830.png (https://ibb.co/ZJ5rdTv)

Графики почти одинаковы, только они не соблюдаются выключают в основном в большую сторону.

На счет ящика водяры то это не вариант, по тому что он кончиться или кончится тот кто пьет водяру такой жарой как сейчас.

RW011
13.07.2024, 07:45
На счет ящика водяры то это не вариант, по тому что он кончиться или кончится тот кто пьет водяру такой жарой как сейчас.
Мне, тогда ещё молодому лейтенанту (Закавказье), старый прапорщик выдал такое:
Чтобы не было плохо в жару, нужно выровнять баланс температур. Когда снаружи 40, то и внутри должно быть 40.:D
Хорошая альтернатива?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
А вот реальность.
Вчера, в Пятницу, отключили в 16.00, включили в 23.15.

Styc
13.07.2024, 08:57
Чтобы не было плохо в жару, нужно выровнять баланс температур. Когда снаружи 40, то и внутри должно быть 40.:D
Хорошая альтернатива?

тему надо переименовать:
Температурний стан. А як у Вас? Альтернативи....

:D

RW011
13.07.2024, 13:52
З 14:00 "Укренерго" посилить обмеження електроенергії

У суботу 13 липня з 14:00 до кінця доби обленерго застосовуватимуть три черги відключень електроенергії.
Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".
Як зазначають у повідомленні, до 14:00 застосовували дві черги відключень. Посилення обмежень електроенергії пояснюють аномальною спекою та збільшення рівня споживання.

Довідка: умовно, коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень – це 4 години обмежень на добу, дві черги – 8 годин обмежень, три черги – 12 годин обмежень, чотири черги – більше 12 годин обмежень. Відповідно, чим більше черг - тим більше відключень.

Як протягом доби розподілити це навантаження, якою буде тривалість черги – відповідальність обленерго. Саме обленерго формують відповідні графіки для кожного регіону. "Укренерго" визначає лише кількість черг, яку одночасно мають відключити всі обленерго в країні.

Нагадаємо:

У суботу 13 липня графіки погодинних відключень електроенергії застосовуватимуть протягом усієї доби.
================================================== ==========================
А ось "позитив":
В «Укренерго» повідомили, коли очікується покращення ситуації з електроенергією

Ситуація в українській енергосистемі поступово почне покращуватись наприкінці липня, а у вересні-жовтні є шанс уникнути відключень. Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.
«Коли спека спаде (ми очікуємо, що це буде відбуватися ближче до 20-х чисел липня) і також буде невдовзі певне збільшення доступної нам генерації в енергосистемі - ситуація почне покращуватися. Вона не покращиться магічним чином за один день чи одну годину. Але вона буде поступово покращуватися, і ми будемо з вами спостерігати тренд на покращення з кінця липня, як ми і прогнозували», - сказав Кудрицький.

За його словами, в серпні ситуація буде ще трохи кращою, а на початку осені, можливо, вимкнень світла не буде.

«У вересні-жовтні навіть маємо непогані шанси уникати відключень. Принаймні, таких масованих і повторюваних, як ми маємо в липні. Тобто, треба ще певний час, уже не такий тривалий, потерпіти - і ми побачимо певне покращення ситуації в енергосистемі», - зазначив очільник "Укренерго".

serg1980a
13.07.2024, 14:24
ненормальная ситуация... но, Харьков так третий год живёт.

Я тоже приобрел мини солнечную систему 2 маленькие панели и контроллер там есть 2 usb порта и выход на 12 вольт,отдельно 2 agm акб по 7 ампер и инвертор 1600 ват с систой суносоидой. Думаю паять от инвертора ведь в сеть напряжение падает до 150 вольт,а среднее 200 вольт у меня и соседей.

RW011
13.07.2024, 14:42
Я тоже приобрел мини солнечную систему 2 маленькие панели и контроллер там есть 2 usb порта и выход на 12 вольт,отдельно 2 agm акб по 7 ампер и инвертор 1600 ват с систой суносоидой.

Добавляйте ссылки,где и как можно ознакомиться..Сейчас ЭТО(как-бы реклама)- уже не реклама, а способ Самовыживания.:D
-------------------------------------------------------------------------
Не знаком с системой, но интересно,как она будет "пахать" в пасмурные дни и зимой.В Нашем регионе зимой солнце 1 день из 7.(в среднем).
Зато ветер-задолбал.:mad:
Впору ставить ветрогенератор, но соседи будут п.....ть. Я Уже подобное делал лет 15 назад, но потом забросил....Как-то стало тогда неинтересно.

Думаю паять от инвертора ведь в сеть напряжение падает до 150 вольт
Как вариант-перемотать паяльник и поставить регулятор.

serg1980a
13.07.2024, 14:51
[B]Как вариант-перемотать паяльник и поставить регулятор.

У меня паяльник 60 ватт с регулятором и медные жала покупал отдельно.

RW011
13.07.2024, 15:28
У меня паяльник 60 ватт с регулятором и медные жала покупал отдельно.
Всё хорошо,но обмотка изначально по умолчанию у него подобрана под номинал 200 вольт.Т.е. с понижением напряжения регулятор работать будет, но ни как в сторону увеличения. Температура в любом случае будет ниже,хотя для смесей с Роззе хватит .
А синус паяльнику "до лампочки".Ему хоть 30, что 50 Гц подавай.Спирали глубоко фиолетово....
-----------------------------------------------------------------------
А вот пример полного долбочепизма:
У Меня недалеко живёт "всезнающий" сосед из молодого поколения, которым все советы "по боку".
Недавно "прикупил", короче "спиз---л " у путеобходчиков бензоэлектростанцию ,где-то до 1 Квт.Во время "блэкаута" решил её запустить (Там же чистый Синус!!!!:D).Результат- выход из строя роутера и ТВ. Теперь кусает локти......Сэкономил, блин.:1-:

serg1980a
13.07.2024, 15:47
У Меня недалеко живёт "всезнающий" сосед из молодого поколения, которым все советы "по боку".
Недавно "прикупил", короче "спиз---л " у путеобходчиков бензоэлектростанцию ,где-то до 1 Квт.Во время "блэкаута" решил её запустить (Там же чистый Синус!!!!:D).Результат- выход из строя роутера и ТВ. Теперь кусает локти......Сэкономил, блин.:1-:
Сейчас нет света подключил инвертор и работает интернет, хотя у меня есть еще дешевый автомобильный инвертор на 150 ватт, так он сбивал настройки роутера.

RW011
13.07.2024, 17:56
Я, уже два года для запитки ноутбука пользуюсь связкой :
АКБ автомобильный 12 вольт +повышающий регулируемый преобразователь 12\19 вольт(см.п.249 http://forum.volsat.com.ua/showthread.php?t=11187&page=13).
По крайней мере вечером можно посмотреть пару фильмов или побродить по ин-ту через модем.
При подаче эл.энергии АКБ на подзарядку.
--------------------------------------------------------------------------------------
В своё время при замене АГВ-80 на новый котёл не стал покупать "навороченный".Как чувствовал ж.......
Установил сходный АОГВ 60 "Дани".Он работает как тепловой накопитель, процесс нагрева батарей отопления идёт по принципу естественного теплообмена. Электричество для работы не нужно.:super:
Хотя дополнительный насос есть. Есть 220-включаем, нет- нагрев самообменом.

evo
13.07.2024, 22:25
Автоакумулятор на 75 ампер+інвертор з номінальною потужністю 800 Вт. Достатньо, щоб підключити інтернет (роутер+ПОНка), при необхідності яскраве освітлення лед-світильника чи лед-ламп у різних кімнатах, телевізор з супутниковим тюнером чи оплачений пакет з інтернету по ІПТВ. Для холодильника і морозилки поки що нема такої необхідності, бо світло вимикають поки що не більше, ніж на 3, зрідка на 4, години. Холод за цей термін вони тримають. В будь-якому разі це на багато вигідніше, ніж генератор. Хіба що генератор на газу. Переживем і це. Аби рашня здохла, а ми до всього пристосуємось)

ПС2. У кого вимикають світло на довше, то , думаю, без сонячних батарей точно не обійтись. Але, думаю, ціна їх зараз напевно підвищилась, тому тут треба ще порахувати наскільки вони вигідні.

evo
13.07.2024, 22:56
ПС2. У кого вимикають світло на довше, то , думаю, без сонячних батарей точно не обійтись. Але, думаю, ціна їх зараз напевно підвищилась, тому тут треба ще порахувати наскільки вони вигідні.

Подивився ціни сонячних панелей. Жесть! Одна панель на 350-500 Ватт коштує 4-5 тисяч і плюс до цього потрібен ще й інвертор за не меншу ціну. Тому думаю, як альтернатива найкращим варіантом для тих, в кого вимикають світло на 7-8-10 годин, буде аварійне підживленння генератором. В ідеалі це гібридний генератор газ/бензин. З газом все таки поки що буде дешевше в рази. На Розетці є варіант за 14 тисяч такий генератор на 2.8 квт. Не знаю наскільки надійний.

stepan71
13.07.2024, 23:54
Подивився ціни сонячних панелей. Жесть! Одна панель на 350-500 Ватт коштує 4-5 тисяч і плюс до цього потрібен ще й інвертор за не меншу ціну. Тому думаю, як альтернатива найкращим варіантом для тих, в кого вимикають світло на 7-8-10 годин, буде аварійне підживленння генератором. В ідеалі це гібридний генератор газ/бензин. З газом все таки поки що буде дешевше в рази. На Розетці є варіант за 14 тисяч такий генератор на 2.8 квт. Не знаю наскільки надійний.

Это всё как бы не плохо но генератор хорош как бы в частном секторе а как быть в многоэтажках? Да и генератор если на газе и работает 10 часов к примеру долго он работать не будет газ даст о себе знать через время . Я думаю что бытовые генераторы не предназначены для длительной работы.
Тем более в основном всё Китай а Китай как правило он не служит долго .
Та и панели как выше написали 4-5т так уже на 500Вт стоят больше 6т .
А про акумы я вообще молчу . Всё это стоит солидных денег . Короче говоря всё идёт к одному что бедному женится и ночь коротка .Как то так .

serg1980a
14.07.2024, 09:38
Подивився ціни сонячних панелей. Жесть!
У знакомого стоит много панелей ,а когда не света то панели не работают т.к он продает єнергию государству,может сейчас он переделал систему.

RW011
14.07.2024, 12:45
Я не хочу высказывать какие-то негативные высказывания в сторону солнечных панелей и кого-то переубеждать....
В Южных областях ,где солнце почти всегда, да, они свою себестоимость могут отработать, но в Наших краях, зимой, когда солнце 10 дней в месяц на несколько часов+снег+грязь от промышленных объектов ОНИ крайне нерентабельны.
Германия в прошлом году уже "обосралась" со своей зелёной энергетикой (а там ,кстати, солнце почаще, чем у нас,жил ТАМ 3 года),то зачем Украине наступать на те же грабли.(Якщо не тільки тільки в "угоду" деяким представникам альтернативних видів енергії.) Тем более, что рядом с "сракофагом" Чернобыля есть парочка законсервированных энергоблоков, почему-бы ИХ и не запустить?:confused: Просто лень адаптировать под американское топливо (рассчитаны были на топливо "Совьет Юньон").
Лично Моё мнение-Это строительство атомных электростанций. Я думаю ,что арабы, Индия , Китай и даже "голимый" Вьетнам недаром отдают предпочтения Атому.

stepan71
14.07.2024, 15:09
RW011: У нас на юге тоже с солнцем зимой проблема не только у Вас .
В основном всегда пасмурно и панели вырабатывают в пасмурную погоду с гулькин нос .
Зимой от них я думаю понту нет . Купи сделай кассу продаванам а потом через
время думай что с ними делать . Как то так .

RW011
14.07.2024, 19:52
RW011:
В основном всегда пасмурно и панели вырабатывают в пасмурную погоду с гулькин нос .
Зимой от них я думаю понту нет . Купи сделай кассу продаванам а потом через
время думай что с ними делать . Как то так .

Вже Єуропа Нам все ЦЕ показала на протязі декільких років проходження зими, так ні, тепер увесь непотріб хочуть скинути до Нас.Таке враження ,шо всіх Нас "тримають за дебілоїдів".
В виграші будуть тільки "дистрибьютери".
Хоча....Є над чим поміркувати.
---------------------------------------------------------------------------
Нещодавно Шмигаль зробив (на Мій погляд) дуже цікаву пропозіцію.:super:
ЦЕ- встановити в багатоквартирних домах Єдиний газоелектрогенеруючий пристрій. Задум дуже гарний,хочь і не новий, не такі великі заощаднення потребує як встановлення "гамносвітлопанелі", але скоріш за все- ЦЕ буде тільки в мріях та на бумазі....На,жаль.:(

RW011
14.07.2024, 20:16
Тепер хочу трохи поміркувати, може щось Я думаю не так.
Критика приймається, але з доказами.Хто не віре-перевірте Самі.
По суті: Замітив таку тенденцію.
Після,наприклад користування ноутбуком з живленням через АКБ 60А+підвищувальний модуль на протязі 1 години потім приходиться заряджати АКБ на протязі десь 3,5 часу.Перевіряв на усіх трьох АКБ (майже нові).
Зарядний пристрій без усякого видає 6 Ампер.
----------------------------------------------------------------------------------------
Тепер Саме головне.
Коли йде робота ноута через мережу 220 вольт на протязі одного часу(інші прилади на час перевірки відключені), то лічильник лічить усьго 0,4 КВт.
А ось коли йде процесс зарядки АКБ до повного (після 1 часу роботи ноутом), то лічильник "накручує" вже десь 1.6-1,7 Квт.
===============================================
Я розумію, що йдуть деякі витрати на тепло, трансформацію, у космос.
Але Щось ТУТ фізика йде кудись не туди.:confused:
Так ось питання:Може Так Ми усі і споживаємо більш енергії за рахунок перезарядки-зарядки.
А 1 Квт- Це вже майже 5 гривен на рахунок користувача.
"Мілкота",але менеджерам енерго -приємно.:super:

RW011
15.07.2024, 10:02
Сьогодні повернулися мої співробітники зі Львову.
Привезли деяке нове обладнення.
Відгуки від поїздки "вище криши".Кажуть,як побували в іншій країні.Спокій та благодать.
Що саме головне-за весь час прибування у славному місті (майже 3 дні) ,там, де вони мешкали, не було ніяких відключень електроенергії.
Більш нічого не знаю, що почув-то й продав...
----------------------------------------------------------------------------------
Можуть же керівники ТАМ на місці вирішувати проблеми.:super:
Закупили генератори заздалегідь, налаштували безперебійну подачу ел.енергії та інше....
А Наш ДТЕК за весь останній час нічого нового не зробив.Тільки і знають, що Є "Рубільник-вимикач".За останню неділю на усі графіки (п.1), вже давно "забили бовт".Коли заманеться, тоді і виключають, особливо у вечірні часи.

RW011
15.07.2024, 11:16
А ось і свіжі новини:
В “Укренерго” та ДТЕК повідомили, як будуть відключати сьогодні

Сьогодні, 15 липня, заходи обмеження споживання електроенергії будуть задіяні протягом всієї доби. З 16:00 до 24:00 у планах енергетиків застосування 4 черг відключень одночасно. Про це повідомили в “Укренерго”.

В інші години діятимуть три черги відключень. Громадян закликали споживати ощадливо.

В ДТЕК попередили, що сьогодні на Дніпропетровщині з високою ймовірністю будуть застосовані світло-сірі зони відключень впродовж всієї доби.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Як завжди ДТЕК попереду!
Зато Середньодніпровська ГЕС у приватній власності того ж ДТЕК.

RW011
16.07.2024, 14:24
В «Укренерго» повідомили про вихід з ладу одного з енергооб’єктів: у низці областей аварійні відключення

Вночі 16 липня стався вихід з ладу обладнання на одному з енергооб’єктів, внаслідок чого дефіцит енергії в системі збільшився. Про це об 11:28 повідомили в «Укренерго».
Саме з цієї причини з 10:00 було віддано команду на застосування аварійних відключень в Харківській, Сумській, Полтавській, Запорізькій, Донецький, Дніпропетровській, Кіровоградській областях.
«Наразі діють чотири черги графіків відключень протягом всієї доби. Енергетики вже працюють над відновленням та поверненням обладнання в роботу», – проінформували в енергокомпанії.
--------------------------------------------------------------------------------
Як завжди,найшли крайніх.....:(

Styc
16.07.2024, 14:37
не такі великі заощаднення потребує як встановлення "гамносвітлопанелі", але скоріш за все- ЦЕ буде тільки в мріях та на бумазі....На,жаль.:(

не такі великі ??? :D
в нашей стране с 90-х годов теперь надо уметь смотреть на несколько десятилетий дальше, чем это было при "клятіх комуняках"
допустим, раздатут для установки на "выгодных" условиях газоэлектрогенераторы. И поднимут цену на газ... :D

в настоящее время солнечная панель (комплекс) - это реально единственный альтернативный и независимый источник генерации электроэнергии

пы.сы. есть еще ветрогенераторы, но это отдельная история с несколькими переменными

RW011
16.07.2024, 15:57
в настоящее время солнечная панель (комплекс) - это реально единственный альтернативный и независимый источник генерации электроэнергии
:D:D:D
Для богатых-Да.Да им то и не нужно. Переждут в Испании и Греции.
Германия уже два года "балдеет" с альтернативными источниками.:D
В прошлом и позапрошлом годах "дубаря воткнули" по-полной. Пришлось запускать угольные котельни.
Вряд ли в Украине солнечная панель приживётся.Посмотри какие предложения на кредиты по ним, да + Процентики.
-------------------------------------------------------------------------------
Сегодня у Нас свет вырубили в 7.00,включили в 14.00.По плану до 16.00.
Согласно графика ДТЭКа (см.п. 1 темы).

А в Харькове ВЫ "жируете",грех жаловаться...(см.скрин)
Источник:https://suspilne.media/kharkiv/784625-grafik-vidklucenna-svitla-z-13-po-19-lipna-dla-harkova-ta-oblasti/

Styc
16.07.2024, 16:43
А в Харькове ВЫ "жируете",грех жаловаться...(см.скрин)

графики рисовать научились. И цифры в них стоят такие, чтоб людей не расстраивать. этот "жир" только написан красиво. реалии совсем другие, потому что есть еще "аварийные" отключения, которые возникают неожиданно как черти из табакерки

Styc
16.07.2024, 17:03
Вряд ли в Украине солнечная панель приживётся.Посмотри какие предложения на кредиты по ним, да + Процентики.

резервное питание требуется как ни крути.
например, чтобы обеспечить необходимый минимум - это:
- зарядить телефон,
- для работы интернета
- дежурный свет

это ведь может обеспечить маломощная панелька с зарядной станцией со встроенным инвертором. Цена вопроса сейчас 4500 - 7000 грн. По-моему не очень убийственная цифра.

Понимаю, что Вы смотрите более масштабно - нужно запитать холодильник, микроволновку, стиралку, кондиционер... Работу этих бытовых приборов может обеспечить зарядная станция - средняя цена 20000 - 30000 грн - дорого ?

некоторые граждане из жопы лезут, чтоб купить айфон - в транспорте куда ни посмотришь - все торчат в довольно недешёвых телефонах... поэтому, думаю, что на комфорт в быту найдутся резервные денежки.

RW011
17.07.2024, 08:00
резервное питание требуется как ни крути.
например, чтобы обеспечить необходимый минимум - это:
- зарядить телефон,
- для работы интернета
- дежурный свет
.

Есть такой KERNUAP, на 5 панелей(уже правда нерабочий-механическое воздействие), брал ещё пару лет назад.На выездах немного помогал.Тогда он стоил где-то 1200 гр.
Описание:
Зарядное устройство на солнечных батареях KERNUAP SunPower предназначено для заряда аккумуляторов телефонов и других портативных устройств от энергии солнечного света. Портативное зарядное устройство на солнечной батарее достаточно легкое и компактное – придет на помощь любителям путешествий, а также желающим сэкономить электроэнергию.
Технические характеристики:KERNUAP SunPowerМощность: 10 Вт (макс.).Выходное напряжение: 5 В.Выходной ток: до 1.5 А.Выходной интерфейс: гнездо USB и кабель mini USB.Эффективность преобразования солнечной энергии: 35%.Вес: 270 грамм.Размеры в разложенном состоянии: 540 х 155 х 3 мм.Размеры в сложенном состоянии: 155 х 80 х 25 мм.
-----------------------------------------------------------------------------------
Нужно на все велотренажёры в спортзалах приспособить "динамку", пусть заряжают смартфоны, чтобы впустую не крутить ногами....:D

RW011
17.07.2024, 17:37
До енергомережі України після планового ремонту достроково підключили енергоблок-тисячник

«Енергоатом» підключив енергоблок-тисячник до енергомережі України після планового ремонту. Про це компанія повідомила сьогодні, 17 липня, на власних офіційних ресурсах. Енергетики прогнозують, що це значно підсилить мережу.

«На виконання завдання Міністерства енергетики України, “Енергоатом” достроково підключив до енергомережі черговий енергоблок – після перевантаження ядерного палива і планового ремонту обладнання.

Завдяки оперативним діям українських атомників, повернення енергоблоку у штатний режим значно підсилить вітчизняну енергомережу.

Враховуючи складну ситуацію в енергетиці, фахівці компанії докладають максимум зусиль для оперативного проведення планово-попереджувальних ремонтів за умови забезпечення необхідної якості проведення робіт. Всі інші енергоблоки компанії, які знаходяться на підконтрольній Україні території, працюють у плановому режимі», – проінформували в «Енергоатомі».

RW011
18.07.2024, 12:00
Знову щось не так:confused::D
Думали, думали і напридумали....Що ще "навішати на вухи" споживачам.
Скоро навіть птиця, яка сяде на електродріт буде винна.
-----------------------------------------------------------------------------------
Через вихід з ладу обладнання на двох енергооб’єктах на Дніпропетровщині застосували ще більш тривалі відключення

Через вихід з ладу обладнання на двох енергооб’єктах з 08:00 до 22:00 у низці областей України були застосовані чотири черги відключень. Про це сьогодні зранку повідомили в «Укренерго».

Найбільше від пролонгованих відключень страждатимуть у м. Київ та області, Черкаській, Чернігівській, Житомирській, Харківській, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях.
«В інших областях обмеження діють згідно з анонсованим розкладом: з 16:00 до 22:00 – чотири черги, в інші години – три черги», – зазначили в «Укренерго».
Також в енергокомпанії повідомили, що з технічних причин сьогодні знеструмлювалися споживачі в Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській областях. Причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі.

Styc
18.07.2024, 16:30
Причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі.[/SPOILER]

а зимой провода замёрзнут от холода и своими дрожащими руками не смогут передавать электроэнергию людям

stepan71
18.07.2024, 18:25
Всё хорошо,но обмотка изначально по умолчанию у него подобрана под номинал 200 вольт.Т.е. с понижением напряжения регулятор работать будет, но ни как в сторону увеличения. Температура в любом случае будет ниже,хотя для смесей с Роззе хватит .
А синус паяльнику "до лампочки".Ему хоть 30, что 50 Гц подавай.Спирали глубоко фиолетово....
-----------------------------------------------------------------------
А вот пример полного долбочепизма:

Сегодняшним малолеткам им что то объяснять себя не
уважать они всё знают но не чё не умеют.

stepan71
18.07.2024, 18:41
Всем Здрасте ! Кто то имел практику покупки LiFePO4 с аллиэкспрес .
Бо некоторые люди пишут что типо присылают б/у .

evo
19.07.2024, 10:32
Недавно "прикупил", короче "спиз---л " у путеобходчиков бензоэлектростанцию ,где-то до 1 Квт.Во время "блэкаута" решил её запустить (Там же чистый Синус!!!!).Результат- выход из строя роутера и ТВ. Теперь кусает локти......Сэкономил, блин

А хіба телевізору і роутеру потрібен чистий сінус? Наскільки памятаю, то він потрібен плазменним телевізорам, а ЖК ТВ підійде і модифікований. Особисто у мене працює такий інвертор. Підключаю і роутер і телевізор вже другий рік. То начебто нормально все.

RW011
19.07.2024, 14:19
А хіба телевізору і роутеру потрібен чистий сінус? Наскільки памятаю, то він потрібен плазменним телевізорам, а ЖК ТВ підійде і модифікований. Особисто у мене працює такий інвертор. Підключаю і роутер і телевізор вже другий рік. То начебто нормально все.
Не можу сказати "за синусоїду" але на таких "єлектростанціях" епохи СССР до 1 Квт як правило стабілізіція напруги "хоче кращого". Сам з таким зустрічався в "польових умовах".Навіть звичайні лампи накалювання бувало від скачків перегорари, а то і вибухали.
Особливо в момент запуску і коли закінчується паливо та починає агрегат "дригатися".:super:
----------------------------------------------------------------------------
Цікаво б було подивитися на частоту коливань Вашого.Що Він видає?Тим паче, у Вас інвертор, а в тій електростанції стоїть генератор який по паспорту повинен видавати 180-240 вольт.По паспорту!:D
У Мене на спецмашині АП-2 при розвертуванні "бабочки",т.є. двух доповнюючих палаток теж була подобна станція.
Видавала 4 Квт,двигун від "Москвича".На тій вже був встановлений стабілізатор напруги і частоти.Нарікань на роботу не було,тільки дуже забагато споживала палива.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Світло тільки що включили.Не було з 7 ранку.

RW011
19.07.2024, 15:32
Невеличке відео про світло та спеку(з Телеграм каналу).

Anke
20.07.2024, 09:50
А хіба телевізору і роутеру потрібен чистий сінус?

Чистый синус необходим трансформаторным блокам питания, асинхронным электродвигателям, а импульсные источники питания нормально работают и от модифицированного синуса.

электрик21
20.07.2024, 10:14
Видавала 4 Квт,двигун від "Москвича".На тій вже був встановлений стабілізатор напруги і частоти.Нарікань на роботу не було,тільки дуже забагато споживала палива.
Как то не ....? Если по фото с моквичовским- Так это похоже АБ-8 (не 4 квт). А 4 квт-это быстрей всего АБ-4.... Но там движок другой.
P/s- была пара таких /АБ-4 практически нулячих/--по лендлизу :D Сейчас инфы по ним полно. :super:Не то что 25 лет назад.

RW011
20.07.2024, 15:33
А 4 квт-это быстрей всего АБ-4.... Но там движок другой.

Может быть.Сейчас точно не помню:(.
Может и движок был другой,но похожий.Вообще сам агрегат использовался редко,только при полном развёртывании АП-2.
В Афгане, к примеру, мы развернули АП-ешку по-полной только один раз во время долгого рейда на Файзабад.Было много раненых,госпиталь был далековато(Кундуз),вертушки уже летали "не так" из-за Стингеров.Эвакуация воздухом -ограничена.Приходилось больший объём делать на месте.Вот там данная эл.станция поработала "по-полной" при жаре под 50 гр и повышенной влажности.:super:Аппарат был надёжный.Единственные недостати масложёр,топливожёр и ВЕС.Минимум 4 чела нужно для погрузки.
А в основном АП-2 использовалась при движении в колоннах к зоне БД и "отдыхала" где-то внизу с "бронёй" пока мы "шароёбились" где-то в горах.Эл.станцию на такие рейды с собой не брали,автономки самой машины хватало надолго.
---------------------------------------------------------------
На фото-Я и Она,родимая..:D:D:D

RW011
20.07.2024, 17:06
Как то не ....? Если по фото с моквичовским- Так это похоже АБ-8 (не 4 квт). А 4 квт-это быстрей всего АБ-4.... Но там движок другой.
P/s- была пара таких /АБ-4 практически нулячих/--по лендлизу :D Сейчас инфы по ним полно. :super:Не то что 25 лет назад.
Да,Вы правы.Вот специально искал название силового агрегата.(см.скр..)
Оказывается, пользуется спросом и в н.время.
Основные технические характеристики и данные:

1.Мощность, кВт — 4,0
2.Напряжение, В — 230
3.Род тока, — переменный трехфазный
4.Частота, Гц — 50
5.Ток при активной нагрузке - 10 А.
Ток при индуктивной нагрузке - до 12,5 А.
6.Частота вращения, об/мин. — 3000
7.Двигатель – УД — 2
8.Генератор — ГАБ — 4 — Т/230 М1М2
9.Сила тока нагрузки, А
— при cos = 0,8 — 21,8
10.Топливо — А — 76 (бензин)
11.Масло — АС — 8, АС — 10
12.Расход топлива, кг/ч — 2,6
13.Расход масла, кг/ч — 0,08
14.Емкость топливной системы, л — 18
15.Время работы без дополнительной заправки, ч — 4
16.Время непрерывной работы, ч — 24
17.Габаритные размеры, мм
— длина — 1150
— ширина — 630
— высота — 740
18.Стационарная, исполнение в металл. кожухе
Масса, кг — 200

skaner2222
20.07.2024, 18:22
У Мене на спецмашині АП-2 при розвертуванні "бабочки",т.є. двух доповнюючих палаток теж була подобна станція.
Видавала 4 Квт,двигун від "Москвича".

Вот такие электростанции в сельском хозяйстве разукомплектовывали, получили станцию и сразу новенький движок сняли, правда на служебный "москвич", так что сейчас тоже можно попасть на убитую таким образом.

Самая большая беда была таких станции и даже более мощных то что они плохо держали частоту, из за этого электродвигателя грелись.

электрик21
20.07.2024, 18:37
Оказывается, пользуется спросом и в н.время.
Не знаю,на ОLX третий год уже не.........А здесь -перебьются (хотя кое что есть на продажу.
Такие еще во времена веерных отключений продал.Сначала думал прспособить под одно дело.(возни много).А тут с одним хорошим знакомым встретился.(он после выхода на пенсию уехал к себе под Полтаву.Через неделю он приехал со своим другом и преложили Хорошую денежку.Мне то что ??- а там птичник.Каждый год бывая у нас,непременно заезжали.Живы были старушки и много раз выручали.Сейчас даже не знаю.После 14г связь оборвалась /моего знакоиого не стало.Ну а ...../.
P/s--А тут бы их забрали именем революции.

электрик21
20.07.2024, 19:30
Вот такие электростанции в сельском хозяйстве разукомплектовывали, получили станцию и сразу новенький движок сняли, правда на служебный "москвич", так что сейчас тоже можно попасть на убитую таким образом.

---На москвич лучше взять отсюда :D
---Не знаю- показометр плавал в пределах одного деления.И не один потребитель не жаловался.И моторчики по 4квт работали сутками.

RW011
23.07.2024, 19:57
За даними «Укренерго», у середу заходи обмеження споживання будуть менш жорсткими

Завтра, 24 липня, заходи обмеження споживання діятимуть протягом всієї доби. З 8:00 до 20:00 і з 22:00 до 24:00 діятиме одна черга відключень. Про це повідомили в НЕК «Укренерго».

В інші години обленерго будуть застосовувати дві черги одночасно.

За інформацією ДТЕК, наявної в системі потужності має вистачити, щоб не застосовувати світло-сірі зони відключень.

блукач
24.07.2024, 10:41
Хто розуміється у вольт амперах, акумулятор тяговий на 100 ah через інвертор розряджати електродвигуном на 400-500 ват, вистачить на 4 години чи не протягне і годину -півтори? припустим насос працює поперемінно там хвилин 15 паше та 15 відпочиває але у нього ще пікова при запуску буде стрибок до півтора кіловата, і якщо акум розрядиться до 30% як звичайно інвертор його вимкне на 10.7 вольтах аби не сів в нуль, то струмом в 10 ампер зарядки він не встигне набрати повну ємність? це ж кислотник таки а світло дають 4 на 4. От думаю що не впишусь в такі рамки і розум підказує що ці гроші краще витратити на генератор і купувати бензин що не економно проте надійно.

RW011
24.07.2024, 11:45
Хто розуміється у вольт амперах, акумулятор тяговий на 100 ah через інвертор розряджати електродвигуном на 400-500 ват, вистачить на 4 години чи не протягне і годину -півтори? припустим насос працює поперемінно там хвилин 15 паше та 15 відпочиває але у нього ще пікова при запуску буде стрибок до півтора кіловата, і якщо акум розрядиться до 30% як звичайно інвертор його вимкне на 10.7 вольтах аби не сів в нуль, то струмом в 10 ампер зарядки він не встигне набрати повну ємність? це ж кислотник таки а світло дають 4 на 4. От думаю що не впишусь в такі рамки і розум підказує що ці гроші краще витратити на генератор і купувати бензин що не економно проте надійно.
Якщо брати розрахунок по формулам (див.скр.), то у середньому електродвигун на 500 вт при 220 вольтах (з інвертора) десь буде брати при неприривному циклі десь до 3А.Це так,грубий розрахунок.Цикли вкл. та відкл. до уваги не беру, тому що пусковий струм (Як ви пишите) буде усрідняти показники.
Враховваючи ще теплорозсіювання, та інше грубо возьмимо 4 А/год.
Вашого акума з головою буде вистачати на 10-15 часів роботи до розрядки 60 %.
Будемо сподіватися ,що світло в майбутньму будуть вимикати десь на 4-5 часів,давати на 4.
Я думаю,що підзарядки струмом до 10Ампер Вам хвате для поповнення "життєздатності".
Ну ЦЕ так-грубий розрахунок.Треба ще враховувати стан самої АКБ.
--------------------------------------------------------------------------
По генератору.Може й добре.Але більш-менш надійні споживають до 1 літру бензину (по газу трохи менш).Бензін коштує зараз 50-60 гр/літр.
Чотири часа праці генератора=200 гр.Якщо 2 рази на день-вже 400-450 гр.Не занадто?:mad:
----------------------------------------------------------------------------------
Тоді краще узяти пару АКБ по 75-100Ампер,та заряджати.
Ну Це моя думка....
За сонячні альтернативи навіть і думки немає.Зимою вони і на х.... не потрібні.

RW011
24.07.2024, 11:57
Добра новина!:super:
Після ремонту до енергосистеми підключено один з атомних блоків, в денні години відключення скасовані майже по всій країні
Після планового ремонту до енергосистеми підключено один з атомних блоків, що зменшить існуючий дефіцит електроенергії. Вже сьогодні у деяких регіонах обмеження не застосовуються до 18:00. Про це повідомили в Міненерго.

«На одній з АЕС після планового ремонту, завершеного раніше строку, до енергосистеми підключено один з атомних енергоблоків. Це суттєво вплине на стабільність енергосистеми і зменшить існуючий дефіцит електроенергії. Нагадаємо, що значний дефіцит в енергосистемі спричинений масованими російськими атаками по українській енергетиці», – йдеться у повідомленні міністерства.

Також у Міненерго поінформували, що через складні погодні умови без енергопостачання залишилися 7 населених пунктів у Дніпропетровській області.

У НАЕК «Енергоатом» уточнили, що атомний енергоблок було підключено до енергомережі України на 13 діб раніше встановленого терміну.

«Роботи проводилися з завантаженням свіжого та вивантаженням відпрацьованого палива. Наразі триває набір потужності. Після виходу на повну потужність енергосистема зміцниться додатковими мегаватами електроенергії, що позитивно вплине на ситуацію зі світлом у країні», – зазначили у компанії.

За словами заступника міністра енергетики Світлани Гринчук, підключення енергоблоку додасть до енергосистеми майже 1000 МВт додаткової потужності.

За даними НЕК «Укренерго», 25 липня з 09:30 до 16:00 скасовані відключення у м. Київ та Київській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Запорізькій, Харківській, Сумській, Полтавській (частково), Вінницькій, Хмельницькій областях.

З 08:20 до 18:00 відключення скасовано у Львівській, Рівненській, Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській Чернівецькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській областях.

Протягом доби планується імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови загальним обсягом 26 528 МВт*год, з максимальною потужністю 1 321 МВт.

электрик21
24.07.2024, 13:01
припустим насос працює поперемінно там хвилин 15 паше та 15 відпочиває але у нього ще пікова при запуску буде стрибок до півтора кіловата,
Я так понял -основной потребитель насос.И путь один-его обеспечение.... и этот вариант дорогой.А позвольте предложить за меньшие деньги купить другой насос.Жаль нет ничего конкретного.Возьмем к примеру -БЦН 500вт.И пускувая там "хорошая".А если взять такие.?Это я из своего примера(типа бцн стоят на отдыхе(консервации) Десять лет назад взял и поменял на такие (фото). И пуск там намного легче... Ну это мой вариант.У меня так и ими доволен.
=================================================
RW011 Приятная новость.
Одного не пойму.Атомная энергетика самая дешевая, а цены ?

RW011
24.07.2024, 13:28
RW011 Приятная новость.
Одного не пойму.Атомная энергетика самая дешевая, а цены ?

Вопрос к "Энергоатом" или "Укрэнерго", а лучше в Чат к Ренат Леонидовичу.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100043678663391

ОН точно Вам ответит, Что и Почём.

А позвольте предложить за меньшие деньги купить другой насос.
В современных газовых котлах насос уже вмонтирован в сам котёл.Варианты замены не проходят-Это уже нарушение по газовой службе по типу "Самовольне втручання".

RW011
24.07.2024, 13:37
К п.47 "вдогонку"
РАСХОД ТОПЛИВА БЕНЗИНОВОГО ГЕНЕРАТОРА
Чтобы узнать расход генератора в час на бензине, берем стандартный показатель потребления горючего для бензиновых моделей — 0,35 л и умножаем на показатель мощности агрегата. Получаем количество литров в час потребления бензогенератором.
Модели с бензиновым мотором стоит брать для краткосрочного использования (не более 10 часов в день) и для непостоянных нагрузок. В таком случае вы сэкономите на стоимости модели (бензиновые агрегаты стоят дешевле более мощных дизельных), а затраты на горючее окупят себя. Сюда также можно отнести генератор бензиновый б/у.

РАСХОД ТОПЛИВА ДИЗЕЛЬНОГО ГЕНЕРАТОРА
Расход генератора в час на дизеле рассчитывается на основании стандартного показателя потребления горючего для ДГУ — 0,2 л. Его умножаем на показатель мощности электростанции. Получаем количество литров в час потребления дизельного генератора.

Дизельные электростанции лучше всего подходят для постоянной, длительной эксплуатации, используя дизельное топливо. Хоть сам агрегат будет стоить дороже, но можно значительно сэкономить за счет низких затрат на потребление горючего и его стоимости.

СРАВНЕНИЕ РАСХОДА ТОПЛИВА ГЕНЕРАТОРОВ
Наглядное сравнение показателя расхода топлива генератора (дизельного и бензинового).(скр..)

Anke
24.07.2024, 14:09
Якщо брати розрахунок по формулам (див.скр.), то у середньому електродвигун на 500 вт при 220 вольтах (з інвертора) десь буде брати при неприривному циклі десь до 3А.Це так,грубий розрахунок]
.

При 3А нагрузки на 220В мощность составит 660Вт грубо. В перерасчёте на 12В ток потребления от аккумулятора составит 55А. При ёмкости аккумулятора 100Ач не хватит и на 2 часа работы. Мощность инвертора для нормального запуска асинхронного двигателя должна в 3 раза превышать мощность электродвигателя. Инвертор должен иметь чистый синус. Грубый расчет и коротко.

электрик21
24.07.2024, 14:27
В современных газовых котлах насос уже вмонтирован в сам котёл.Варианты замены не проходят-Это уже нарушение по газовой службе по типу "Самовольне втручання".
У автора не написано конкретно о чем речь.Вкурил.Я лет двадцать назад тоже чуть не пошел по этому пути.Делал отопление ( у дочки+кап.ремонт) и хотел купить подобный девайс. А тут как раз прбежал сосед- "дай стабилизизатор".Вот тогда я и узрел прелести нового котла.Света нет ?, Сеть просела ?, Давления воды нет ?- и прочее. Плюнул я тогда на всю эту прелесть и купил по объявлению новенький АОГВ(харьковский) /так совпало/.И ни чуть не жалею.Есть свет , нет.Нет меня дома 2-3 дня и тд. -вообще не волнует.Скажите не экономно !- как топить.Видел как экономят-после чашки чая у меня ноги замерзли в гостях.А теперь сложите всю эту экономию (приспособы всякие для его успешной работы)=== ??? И кстати- сосед сменил уже 2 котла ---?????? Моему 8.08. будет 34 года.За это время дважды сменил "керосиновый" датчик.У дочки 18 лет и абсолютно еще не было вмешательсва.Вот это расходы !!! А главное лишняя зависимость.

Anke
24.07.2024, 15:13
У автора не написано конкретно о чем речь.Вкурил.Я лет двадцать назад тоже чуть не пошел по этому пути.Делал отопление ( у дочки+кап.ремонт) и хотел купить подобный девайс. А тут как раз прбежал сосед- "дай стабилизизатор".Вот тогда я и узрел прелести нового котла.Света нет ?, Сеть просела ?, Давления воды нет ?- и прочее. Плюнул я тогда на всю эту прелесть и купил по объявлению новенький АОГВ(харьковский) /так совпало/.И ни чуть не жалею.Есть свет , нет.Нет меня дома 2-3 дня и тд. -вообще не волнует.Скажите не экономно !- как топить.Видел как экономят-после чашки чая у меня ноги замерзли в гостях.А теперь сложите всю эту экономию (приспособы всякие для его успешной работы)=== ??? И кстати- сосед сменил уже 2 котла ---?????? Моему 8.08. будет 34 года.За это время дважды сменил "керосиновый" датчик.У дочки 18 лет и абсолютно еще не было вмешательсва.Вот это расходы !!! А главное лишняя зависимость.

Завод гарантировал КПД 87% на ОАГВ, в то время высокий показатель. Нравилась мне "мягкая" работа автоматики.

RW011
24.07.2024, 16:27
При 3А нагрузки на 220В мощность составит 660Вт грубо. В перерасчёте на 12В ток потребления от аккумулятора составит 55А. При ёмкости аккумулятора 100Ач не хватит и на 2 часа работы. Мощность инвертора для нормального запуска асинхронного двигателя должна в 3 раза превышать мощность электродвигателя. Инвертор должен иметь чистый синус. Грубый расчет и коротко.
У моего родственника установлен котёл Аристон.
Дом ,где-то 100 м.кв. Использует АКБ типа AGM Challenger A12-200.
Хватает без проблем до 10 часов работы.Брал ещё 3 года назад,работает нормально.Заряжается раза в 3 быстрее обычного автомобильного.Один недостаток-сильно дорогой!

Плюнул я тогда на всю эту прелесть и купил по объявлению новенький АОГВ(харьковский) /так совпало/.И ни чуть не жалею.Есть свет , нет
Решение верное и правильное для Европейской страны.:super:
У самого АОГВ Дани 11,5 Квт (не парапетный,а круглый!) с механической (пьезоелектрической) автоматикой.На всякий случай в параллели стоит и твердотопливный.
Насос тоже есть,когда есть свет, работает.
Нет света-естественная самоциркуляция.

sergeyss9
24.07.2024, 17:12

Почнемо з того що 100вт нагрузки при 12 В це приблизно 8А .Тобто така звязка пропрацює десь півтори години , як мінімум . Якісний агм акумулятор на 100А зможе віддати десь 75-80А .При такій нагрузці краще в паралель підкинути ще один 100А акум . А ще краще - використовувати інвертор на 24 вольта , так як струми там в 2 рази нижчі .Ну і акуми краще брати ліфери Lifepo4 - єдиний мінус це хрен де знайдеш по адекватній ціні .Ліфер можна повністю зарядити за 5 год стандартною 20А зарядкою , або за 2 год при 50А.

электрик21
24.07.2024, 22:27
Завод гарантировал КПД 87% на ОАГВ, в то время высокий показатель. Нравилась мне "мягкая" работа автоматики.
Мягкая потому что стоит (как писал) керосиновый датчик,автоматика АРБАТ.Поэтому никаких Пыхканий (тот же Дани)-(есть и такой на даче или как там её...) Давно замерял ради интереса.Разброс (вкл-выкл) составил +-2 градуса на выходе.Вот и старичок.
RW011 У самого АОГВ Дани 11,5 Квт (не парапетный,а круглый!) с механической (пьезоелектрической) автоматикой.На всякий случай в параллели стоит и твердотопливный.
---Вы пишите дорого..... Во все времена все имеет свою цену ! У меня АОГВ-23. И стоил (не охота паспорт доставать)-где 230 р.А ЭТО.......Сейчас хоть и дорого, пошел и взял.А тогда ???Знате как я свой брал ?--Пришел сосед с (не помню) журналом. А там новинка.Харькоский з-д начал выпуск....... Ох и загорелось мне иметь такой.Как ??? На работе беру отгул, машину газ-53 (ест-но по цене....).Перед этим зашел в исполком.Состряпали челобитную- типа просим подателю сего.... оказать содействие. И на завод. К директору ?- он администратор. К главному.!00 сиреневых бумажек и через полчаса машина с 10 котлами на проходной.А Выговорите дорого. Зато нет таких проблем.

электрик21
24.07.2024, 22:47
Насос тоже есть,когда есть свет, работает.
Нет света-естественная самоциркуляция.
Тоже когда то думал о насосе..Давно это было и стояли чугунные батареи.А тут на работе (строили клуб, сауну и цех....) привезли стальные батареи.Прикинул.Выписал 14 шт (с запасом) по себестоимости.Чугунные выкинул, поставил стальные.Разводка на уровне подоконника горячая по убыванию диаметра.Внизу наоборот по нарастанию.Намного лучше чугунных.Меня полностью все устраивает. (примерно такие- фото).
Твердое топливо.? В этом доме была семиходовая (углом) печка.Четыре хода убрал.Саму печку развернул и сократил. Скатеркой накрыл :super:--есть не просит :D.

RW011
25.07.2024, 11:58
Почнемо з того що 100вт нагрузки при 12 В це приблизно 8А .
У нього насос підключається через інвертор 12\220 вольт.
Існує простий метод розрахунку потужності, споживаної інвертором: для інверторів 12-вольтів розділите підключене навантаження на 10 ; для інверторів на 24 В розділите на 20.
Споживана потужність інвертора потужністю наприклад 3000 Вт залежить від підключеного до нього навантаження і ефективності інвертора. Коли навантаження не підключене, інвертор потужністю 3000 Вт може споживати близько 20 Вт потужності лише для своєї роботи. Фактичне енергоспоживання варіюватиметься залежно від підключеного навантаження і ефективності інвертора.

sergeyss9
25.07.2024, 12:25
У нього насос підключається через інвертор 12\220 вольт.
Існує простий метод розрахунку потужності, споживаної інвертором: для інверторів 12-вольтів розділите підключене навантаження на 10 ; для інверторів на 24 В розділите на 20.
Споживана потужність інвертора потужністю наприклад 3000 Вт залежить від підключеного до нього навантаження і ефективності інвертора. Коли навантаження не підключене, інвертор потужністю 3000 Вт може споживати близько 20 Вт потужності лише для своєї роботи. Фактичне енергоспоживання варіюватиметься залежно від підключеного навантаження і ефективності інвертора.

Ваш розрахунок занадто грубий . Холостий хід сучасних 12В інверторів від 600 мА до 2,5А(заміри проводив на моделях з реальною потужністю від 500 до 2 кВт) .В деяких моделях дуйчик вмикається тільки при навантаженні від 50Вт , а це ще +200-500мА .

RW011
25.07.2024, 13:48
Ваш розрахунок занадто грубий . Холостий хід сучасних 12В інверторів від 600 мА до 2,5А(заміри проводив на моделях з реальною потужністю від 500 до 2 кВт) .В деяких моделях дуйчик вмикається тільки при навантаженні від 50Вт , а це ще +200-500мА .
Згоден,дякую за піправку.:super:
Я лише робив грубий розрахунок по мережі 220 вольт(після інвертора),не враховуючи його "ненаситного роту".Навіть не знав, що вони такі "ненажерливі".З такими інверторами справи не мав (і слава богу що не придбав).По паспортним datashit-ам (з Китаю) там зовсім другі показники та розрахунки при К.П.Д. аж до 93%.:DМоже вони робили розрахунки десь у космосі?
Виникає певне питання.Так навіщо тоді все це здалося НАМ? Я завжди знав, що маркетінг (раніш спекуляція) був і буде...
Один "втюхує" зелену енергетіку, другий опалення водоростями та інш.(приклад Ю.Тимошенко у свій час правління на посаді прим'єра (зараз назва-прим'єрка:D).

sgtr3w6_6845
25.07.2024, 15:03
Да, споминаю когда то, когда Ю была премьером света тоже небыло. Главное и войны тогда никакой небыло. Тогда все запасались керосином в лампы. Ну а на запад электроэнергия шла без збоев. Ничего личного, просто бизнес.

RW011
25.07.2024, 16:40
Вот небольшой обзор "от продавцов" по расчётам при выборе инвертора и аккумулятора.
Но про потребление "вхолостую"-ни слова.
https://novi-vorota.com.ua/invertor_12_v_220.html

(заміри проводив на моделях з реальною потужністю від 500 до 2 кВт) .
ЦЕ часом не Ваші експерименти?
https://www.youtube.com/watch?v=0S8dPRMWGeE

sergeyss9
25.07.2024, 21:17
ЦЕ часом не Ваші експерименти?
https://www.youtube.com/watch?v=0S8dPRMWGeE

Ні , до рівня блогерства ще поки не опустився :D

RW011
26.07.2024, 11:13
Вчера в Ютубе наткнулся на видеоролик (сейчас недоступно) как в Украину завозят подержаные электрокары, разбирают "железо" на металлолом и з\части.
А вот "начинку"-сами батареи делят на секции, после запаковывают в красивые пластиковые упаковки с картинками надписями и в продажу.
А Мы потом удивляемся, почему АКБ не "держат".
А всё начиналось с разборок б\ушных акумуляторов от ноутбуков....
Как говорят, ничего личного, только бизнес.

RW011
27.07.2024, 19:56
Відсьогодні обладнання для енергетики звільняється від мита та ПДВ при ввезенні в Україну

Зокрема, під пільгове ввезення в Україну підпадають такі важливі для населення товари, як електрогенератори, інвертори, літій-іонні акумулятори та зарядні станції на їх основі, а також сонячні панелі для ремонту та/або заміни від пошкоджень і розширення потужності діючих сонячних електростанцій. Про це проінформували у Державній митній службі України.

Відсьогодні, 27 липня, набирають чинності Закони України № 3853-IX та №3854-IX від 16.07.2024, які передбачають застосування звільнення від сплати митних платежів при ввезенні окремих видів товарів. Зокрема, Закони передбачають можливість застосування звільнення від сплати мита та ПДВ при ввезенні в Україну обладнання для енергетики:

електрогенераторного обладнання;
обладнання для вітро- та сонячної генерації;
акумуляторів (крім акумуляторів малої потужності).
Також у переліку товарів, які звільняються від сплати митних платежів при імпорті, зазначено обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам та/або ремонту машин механізованого розмінування.

Змінами передбачено на період дії воєнного стану в Україні (але не довше ніж по 31 грудня 2025 року) звільнення від сплати митних платежів обладнання для побудови та відновлення різних видів генерації, у тому числі такого, що переміщується (пересилається) на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, для вільного обігу:

Вітроелектростанції – лопаті, редуктори, частотні перетворювачі, генератори, обладнання для контролю та розподілу електричного струму
Сонячні електростанції – панелі, інвертори, обладнання для контролю та розподілу електричного струму
Гідроелектростанції – турбіни, обладнання для контролю та розподілу електричного струму
Теплові електростанції – обладнання для контролю та розподілу електричного струму
Газопоршневі та газотурбінні електростанції – двигуни та генераторні установки, обладнання для контролю та розподілу електричного струму (крім турбогвинтових та турбореактивних двигунів та їх частин)
Накопичувачі електроенергії – акумулятори електричні, включаючи сепаратори для них, прямокутної (в тому числі квадратної) або будь-якої іншої форми (літій-іонні) (у цю категорію не входять акумулятори для автомобілів).

RW011
01.08.2024, 13:05
«Під час відключень електроенергії у соцмережах задіювалася технологія імітації «громадської думки», – «Укренерго»

Велику кількість схожих за тематикою дописів та коментарів, які розповсюджувалися у соцмережах та месенджерах під час довготривалих відключень світла, в НЕК «Укренерго» пояснили задіянням такої технології, як астротурфінг.

«Часто під дописами у соцмережах на сторінках «Укренерго» можна побачити чимало коментарів, зроблених «як під копірку». У період тривалих вимушених відключень електроенергії, наприклад, писали про «геноцид». Або про міфічний «продаж електроенергії за кордон» – тоді, коли енергосистема переживала період гострого дефіциту після російських обстрілів.

Найчастіше такі дописи робляться з порожніх профілів у соцмережах. Це – очевидна ознака несправжності таких сторінок. Хто і навіщо збурює суспільство під час війни – здогадатись нескладно.

Технологія імітації «громадської думки» та створення ілюзії «запиту від суспільства», із одночасним приховуванням справжнього ініціатора масових публікацій, називається астротурфінг», – пояснюють в енергокомпанії.

Цікаво знати: астротурфінг – це практика приховування спонсорів повідомлення чи організації для того, щоб здавалося, ніби вони створені та підтримані простими людьми, громадськими колами. Також це імітація масової громадської ініціативи для створення ілюзії запиту від суспільства. Мета – створення ілюзії широкої підтримки, думки, політичного курсу тощо, хоча насправді вона проводиться певною групою людей.

evo
01.08.2024, 15:24
«Під час відключень електроенергії у соцмережах задіювалася технологія імітації «громадської думки», – «Укренерго»

Велику кількість схожих за тематикою дописів та коментарів, які розповсюджувалися у соцмережах та месенджерах під час довготривалих відключень світла, в НЕК «Укренерго» пояснили задіянням такої технології, як астротурфінг.

«Часто під дописами у соцмережах на сторінках «Укренерго» можна побачити чимало коментарів, зроблених «як під копірку». У період тривалих вимушених відключень електроенергії, наприклад, писали про «геноцид». Або про міфічний «продаж електроенергії за кордон» – тоді, коли енергосистема переживала період гострого дефіциту після російських обстрілів.

Найчастіше такі дописи робляться з порожніх профілів у соцмережах. Це – очевидна ознака несправжності таких сторінок. Хто і навіщо збурює суспільство під час війни – здогадатись нескладно.

Технологія імітації «громадської думки» та створення ілюзії «запиту від суспільства», із одночасним приховуванням справжнього ініціатора масових публікацій, називається астротурфінг», – пояснюють в енергокомпанії.

Цікаво знати: астротурфінг – це практика приховування спонсорів повідомлення чи організації для того, щоб здавалося, ніби вони створені та підтримані простими людьми, громадськими колами. Також це імітація масової громадської ініціативи для створення ілюзії запиту від суспільства. Мета – створення ілюзії широкої підтримки, думки, політичного курсу тощо, хоча насправді вона проводиться певною групою людей.

Так так - ІПСО. Ми про це вже чули:D

RW011
02.08.2024, 11:37
В Україні можна отримати кредит у 0% на покупку сонячних або вітряних електростанцій: як це зробити

Кожен може отримати 0% кредит на покупку сонячних або вітрових електростанцій з системами зберігання електроенергії. Фінансова підтримка надається фізичним особам, які встановлюють у власних домогосподарствах генерувальні установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел. Держава повністю компенсує відсоткову ставку по кредиту на покупку устаткування – сонячних або вітрових електростанцій із системами зберігання.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пост “Укренерго”.
Умови:

кредит під 0%;
термін кредитування – 10 років;
сума кредиту – до 480 тисяч гривень.
Алгоритм отримання кредиту розміщений нижче.

Зверніться до одного з банків-партнерів програми:
АТ КБ «ПРИВАТБАНК»;
АТ «ОЩАДБАНК»;
АБ «УКРГАЗБАНК»;
АТ «СЕНС БАНК»;
АТ «КБ «ГЛОБУС».
Підготуйте та подайте документи для отримання кредиту:
паспорт громадянина України;
ідентифікаційний код;
довідка про доходи;
документи на обладнання, яке плануєте придбати.
Отримайте кредит на визначених умовах у разі дотримання всіх вимог банку.
Придбайте обладнання та оплатіть монтажні роботи.
Введіть систему в експлуатацію (компенсація до 0% річних розпочинається з моменту запуску системи).
Використовуйте електростанцію для власних потреб або продажу електроенергії (можливість продажу надлишків електроенергії за механізмом самовиробництва шляхом укладання договору з постачальником універсальних послуг (ПУП)).
Сплачуйте щомісячні платежі по кредиту (сума щомісячної сплати тіла кредиту – до 4 тисяч гривень).
Після погашення кредиту отримуйте безкоштовну електроенергію протягом 20 років.
Це - інформація.Робити дописи, та вставляти коментарії не бажано...

RW011
03.08.2024, 09:59
Недавно проводил чистку архивов журналов за прошлые годы и наткнулся на одну статью о ветрогенераторах.
Журнал "Изобретатель и рационализатор №4 за 2013 г."стр.8
Люди даже умудрились получить патент.
Кому интересно, можно ознакомиться.(см.вложения)

evo
08.08.2024, 21:11
Хтось юзав даний девайс? Який відгук про нього?

sergeyss9
08.08.2024, 21:33

Таке собі ...Щоб багато не писати кинув посилання на відео

https://www.youtube.com/watch?v=fAbBUHhzZq4

Особисто використовую 3S збірку з бмс платою - так як роутер і ону 12В , то обійшовся без понижайок .
В планах перейти на збірку ліфера 4S + безперебійник 12В , щось типу Full Energy BBG-123.
Так як вручну смикати дроти трохи набридло.

gennadiy57
08.08.2024, 22:05
Все добре. FM радіо не працює коли коли він підключений.

Styc
09.08.2024, 08:47

Тут и без отзыва всё понятно...

эта коробочка выполняет функцию поддержки питания на короткое время - примерно 1-2 часа.
Если учесть, что отключения электричества иногда длятся значительно дольше, то данный девайс - зря потраченные деньги.

Это скорее повербанк для "поддержания штанов" :D

gennadiy57
09.08.2024, 11:49

эта коробочка выполняет функцию поддержки питания на короткое время - примерно 1-2 часа.
Если учесть, что отключения электричества иногда длятся значительно дольше, то данный девайс - зря потраченные деньги.

На 5 часов точно хватает. Проверено. Брал LogicPower.

evo
09.08.2024, 12:12

Так може тоді взагалі підключити роутер і ПОнку напряму від акумулятора? Взяти якийсь не великий акумулятор 12 вольтовий і десь ампер на 10-15. :D

skaner2222
09.08.2024, 12:27
Взяти якийсь не великий акумулятор 12 вольтовий і десь ампер на 10-15.

Это будет лучше, я уже продумал такой вариант после того как тоже хотел ту приблуду купить на "али", но вовремя передумал покупать. Сделать самому приятней и можно сделать с лучшими характеристиками.:super:

evo
09.08.2024, 12:31
Это будет лучше, я уже продумал такой вариант после того как тоже хотел ту приблуду купить на "али", но вовремя передумал покупать. Сделать самому приятней и можно сделать с лучшими характеристиками.:super:

Десь читав, що навіть 12 вольт можна підключати до 9-вольтових роутерів. Начебто витримують і не потрібно ніяких знижуючих по вольтажу схем))

RW011
09.08.2024, 14:20
Десь читав, що навіть 12 вольт можна підключати до 9-вольтових роутерів. Начебто витримують і не потрібно ніяких знижуючих по вольтажу схем))
Усе вірно.
Витримує без проблем 12 вольт. Перевіряв нв своєму TP-Link. Робе як і з мережі через адаптер 9 в.
Головне,щоб не потрапити на роутер з USB живленням(5 В).Є і такі сучасні моделі.
А так роутер від автомобільного акумулятора на 45Ач (через LAN ) робе десь 10-12 годин(перевіряв на своєму), на 60Ач мабуть "витяне" десь до 18-20, може і більше.
Ще залежить від того в якому режимі віддачі працює-в режимі WI-FI буде брати раза у два більше енергії.Так що краще підключати у випадках відключення напруги через LAN-кабель.
-------------------------------------------------------------------
А ось ноутбуки підключаю через підвищуваючий модуль.
Не знаю,на***а роблять в ноутах живлення 18 або 19 вольт.Невже було важко розрахувати на 12 або 24?Напевно інженери з Apple,Samsung ,Lenovo та др. не враховували що будуть вимикати світло?:D
Треба подати колективну жалобу в ООН ....:D:D:D

RW011
23.08.2024, 13:58
Плюс 1 000 МВт потужності: енергетики достроково завершили ремонт ще одного атомного блоку:super::super::super:

Сьогодні, 23 серпня, до енергосистеми було підключено ще один атомний енергоблок, який достроково вийшов з планового ремонту. Як повідомили в Міненерго, він додасть 1 000 МВт потужності та стабільності енергосистемі і дозволить не застосовувати обмеження енергопостачання для споживачів.

«Енергетики дійсно роблять неймовірні речі у цій складній ситуації, щоб ми залишались зі світлом і теплом. Зараз достроково, але з дотриманням усіх безпекових норм вийшов з планового ремонту і обслуговування черговий атомний блок. Його підключення допоможе збалансувати енергосистему країни та уникнути обмежень електроенергії», – міністр енергетики Герман Галущенко.

Наразі атомна генерація забезпечує близько 60% споживання електроенергії, додали в Міненерго.

Наприкінці липня атомники змогли на 2 тижні раніше запланованих термінів завершити ремонти 2 атомних блоків і підключити їх до енергосистеми. Це мало суттєвий позитивний вплив на зменшення наявного дефіциту в енергосистемі.

RW011
23.08.2024, 16:10
Ховаємо акумулятори ,електрогенератори, інвертори.....Приємна Новина:super::
Дефіцит змінився на профіцит: в «Укренерго» заявили про плани відновити експорт електроенергії

Починаючи з 25 серпня Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн «задля уникнення аварій» через наявний профіцит потужності в українській енергосистемі у денні години. Про це повідомили в НЕК «Укренерго».

«Відучора в Україні почала спадати спека, і на ранок п’ятниці – суттєво знизилось споживання. Крім того, з планового ремонту вийшов енергоблок однієї з атомних електростанцій. Це зумовлює профіцит потужності в українській енергосистемі у денні години, коли активно працюють сонячні електростанції.

Задля уникнення аварій, енергосистема має працювати збалансовано – кількість виробленої енергії в кожну хвилину має відповідати кількості спожитої. Способів подолання профіциту може бути два:

обмеження генерації українських сонячних електростанцій;
відновлення експорту електроенергії в денні години.
Враховуючи економічну недоцільність обмеження роботи СЕС, починаючи з 25 серпня Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн. Вже завтра буде проведений аукціон на доступ до міждержавних перетинів у напрямках Румунії, Угорщини та Молдови. Це дозволить уникнути обмежень для українських виробників електроенергії.

Зауважимо, що експорт буде відбуватись виключно в період профіциту – під час активної роботи сонячних електростанцій. У періоди максимального споживання, коли потужності в енергосистемі недостатньо, експорт електроенергії з України здійснюватися не буде», – йдеться у повідомленні енергокомпанії.

Нагадаємо, цього тижня, протягом 19-21 серпня, у вечірні години за вказівкою «Укренерго» обленерго застосовували обмеження споживання електроенергії через спеку.

stepan71
23.08.2024, 19:04
Они по моему экспорт и не прекращали .

allexxx65
23.08.2024, 21:15
Про электроэнергию... С 25 августа Украина возобнавляет экспорт (продажу) зарубеж. Ура, опять тарифы понизят! Не верите? Я тоже...

skaner2222
27.08.2024, 13:47
Сегодня вернулись графики отключения, сразу на 4 часа.

RW011
27.08.2024, 14:33
Сегодня вернулись графики отключения, сразу на 4 часа.
Это Вы "жируете".:D
У Нас вырубили вчера и продолжили сеголня.Самое интересное- никаких повреждений в об-ти не зафиксировано.
В 7.00 вырубили, включили в 14.00.
Согласно графика (см.скрин) вырубят опять с 16.00 и до ночи....
Зато поезда с заводиков пана Рената мотаются по десять раз на день,что-то перевозят.Коксохим воняет...Всё работает и всем до Жо..ы Ваши холодильники с продуктами.:mad:
Мне нравиться сообщение (скр.2) по ГРУПАМ.Попробуй пойми, что и как...:confused:

skaner2222
27.08.2024, 16:19
Это Вы "жируете".:D
У Нас вырубили вчера и продолжили сеголня.

Ну да конечно жируем, хотя у нас промышленности нет кроме с/хозяйства а оно потребляет 0, могли бы и не выключать села совсем.

svlk
28.08.2024, 09:03
Вчора, сумарно, за день 13 годин не було світла

RW011
28.08.2024, 09:39
ПОНЕСЛОСЯ.

За командою “Укренерго” в Дніпропетровській області, а також у Києві, Київській, Одеській та Донецькій областях задіяні екстрені відключення.
Відповідне розпорядження дало “Укренерго” через складну ситуацію в енергосистемі.

“Звертаємо увагу, що під час екстрених відключень графіки не діють.
Енергетики всієї країни працюють 24/7, щоб повернути світло в оселі українців”, – сказано у повідомленні.
================================================== ===================

Ну да конечно жируем, хотя у нас промышленности нет кроме с/хозяйства а оно потребляет 0, могли бы и не выключать села совсем.
Твой Комп. берёт энергии как вся Винницкая область.:D
Поэтому и отключают.
================================================== =====
А если серьёзно-То ситуация неприятная.
Снять наличку невозможно-отключены уже два дня банкоматы Приватбанка,Ощадбанка.В том же АТБ карточка не работает-только за наличку.И пока просвета не видно.У Нас опять ДТЭК "свирепствует".Вечером пишут одно, а утром уже -аварийка.:mad:

sergeyss9
28.08.2024, 10:07
Мда ...Чим далі від атомних ел.станцій - тим більша ср@ка...
В нас всі супермаркети давно встановили потужні генератори і ніяких проблем з оплатою картками та банкоматами не наблюдаю . В Черкаській обл. також ввели аварійні відключення світла .

RW011
30.08.2024, 10:51
Мда ...Чим далі від атомних ел.станцій - тим більша ср@ка...
В нас всі супермаркети давно встановили потужні генератори і ніяких проблем з оплатою картками та банкоматами не наблюдаю . В Черкаській обл. також ввели аварійні відключення світла .

У Нас опять-то Аварийные то стабилизационные.:mad:
Вчера ,к прмеру не было напруги с 16.00 до 23.00.Никто даже и не пытался объяснить "пересічним" что и как.Тупо отрубили и всё....
Толку покупать всякие инверторы если негде подзарядить.В пунктах т.н."Незламності" разрешают подзарядку только телефонов.Даже ноутбуки "не канают"....

sgtr3w6_6845
31.08.2024, 16:14
У многих клиентов после выключения включения света слетают с тюнера каналы и все настройки. Я им советую отключать от сети тюнер когда вырубают свет, а не оставлять в дежурном режиме. Иногда после того как дадут свет электро бритва не крутит и гудят холодильники.

RW011
31.08.2024, 17:03
У многих клиентов после выключения включения света слетают с тюнера каналы и все настройки. Я им советую отключать от сети тюнер когда вырубают свет, а не оставлять в дежурном режиме. Иногда после того как дадут свет электро бритва не крутит и гудят холодильники.
Может частота несколько поменялась?
45-48 Гц вместо 50.
У Меня с рессивером (Сат-Интеграл 1268) проблем не наблюдалось.
Просто идёт перезагрузка с логотипом.Каналы,настройки нормально.Правда один раз "слетело " время на +3.

denis_dvk
08.09.2024, 14:11
Повезло, что тнеры не перегорели.

RW011
12.09.2024, 16:31
Стабілізаційні відключення задіють з 13:00 сьогодні, 12 вересня.
За інформацією НЕК «Укренерго», відключення діятимуть з 13:00 до 00:00 у Києві, Київській, Черкаській, Чернігівській, Харківській, Житомирській, Сумській, Полтавській, Запорізькій, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській, Вінницькій, Чернівецькій, Хмельницькій областях. Відключатимуть одну чергу.

Причиною запровадження обмежень в Укренерго назвали «зниження ефективності сонячних електростанцій через пасмурну погоду та падіння генерації на ТЕС».:D:D:D:D
--------------------------------------------------------------------------------
Ось тобі і доказ про ефективність сонячної енергії в наших регіонах.
А що ж тоді казати про застосування цих приладів взимку.:confused:

skaner2222
12.09.2024, 16:46
Стабілізаційні відключення задіють з 13:00 сьогодні, 12 вересня.

Ось тобі і доказ про ефективність сонячної енергії в наших регіонах.
А що ж тоді казати про застосування цих приладів взимку.:confused:

Ветряки не большие для освещения и зарядки в частном секторе нужно делать, ветер у нас почти все время дует иногда даже очень сильный.

электрик21
12.09.2024, 17:24
Ветряки не большие для освещения и зарядки в частном секторе нужно делать, ветер у нас почти все время дует иногда даже очень сильный.
Да я вот тоже --днями "взгрустнулось".Потянуло на воспоминания.........И обнаружил за последнии годы вот такие изменения.Вот и "деревня" !!!

sgtr3w6_6845
12.09.2024, 17:26
Да как раньше ветряные мельници были повсемесно. Ну ветер дует не всегда, особено ночью полный штиль. Да и механизмы всякие нужны чтоб свет давал и место для этого всего. Вот если бы речка с течением рядом была, тогда можно какие то лопасти присабачить чтоб течением крутило.

RW011
13.09.2024, 06:57
Всё хорошо, но возникают страшные помехи для бытовой техники,да и на нервную систему. Электромагнитное поле никуда не делось. Уже делали такое лет 30 назад в частном секторе, запретили компетентные :D "органы".
Вот почему всю Эту приблуду выносят подальше от строений.Минимум по требованиям и по мощности до 3 км от жилья.

электрик21
13.09.2024, 09:39
Вот почему всю Эту приблуду выносят подальше от строений.Минимум по требованиям и по мощности до 3 км от жилья.
Как то смотрел на эти творения (у нас тут в одном районе поставили), кроме всякой электрики надо еще держать и персонал обслуживающий- там на верху.Не у каждого голова не кружится ;) Так же как и в сотовой связи-одно дело шкаф, другое дело антенна .
Немцы вон (фото выше) вокруг "деревни" неугодья используют.И никаких высотных работ, и никому не мешает.

finbush
04.11.2024, 08:00
Підкажіть будь ласка, що можна придбати на випадок відсутності світла?
Якись акб або заряджальну станцію?
Як краще огранізувати? Це повинен бути один великий акб/станція або на кожний пристрій свій?
Потрібно запітаті 3 ноутбуки, роутер, onu gepon.

evo
04.11.2024, 09:08
Як краще огранізувати? Це повинен бути один великий акб/станція або на кожний пристрій свій?

А ноутбуки що, без акумуляторів чи що?))

evo
04.11.2024, 09:19
Особисто я користуюсь бюджетним варіантом - акумулятор на 75А і інвертор кіловатний. Вистачає для підключення телевізора і роутера з ПОНкою. Телевізор вмикається не часто. Головне щоб інтернет працював. Ноутбуки бажано заряджати завчасно, а якщо не вистачить, то від інвертора можна дозарядитись. Десь годин на 4-5 такої системи вистачає. Для більш тривалої роботи краще одразу брати акумулятор не менше 150А.

kotiaj
04.11.2024, 21:02
... Для більш тривалої роботи краще одразу брати акумулятор не менше 150А.
І не забути про нормальний зарядний пристрій. Для кислотно-свинцевої АКБ 12В 150 А·год треба щоб ЗП міг видавати мінімум 10А. Якщо таку батарею посадити до допустимого мінімуму, то заряджати її 10-ма амперами доведеться годин 12...15.
Але швидше за все "сісти" їй до критичного мінімуму не дозволить сам інвертор, бо вирубається раніше, відповідно і заряджати доведеться меньше часу.
P.S. кислотно-свинцеві АКБ (навіть гелеві в тому числі) - далеко не найкращий вибір для резервного живлення, але щось краще не багатьом по-карману.
P.S.P.S. І забути про сумарну потужність споживання вище 300...400Вт при живленні від 12 вольтової батареї, бо це утопія.

sergeyss9
05.11.2024, 00:15
І не забути про нормальний зарядний пристрій. Для кислотно-свинцевої АКБ 12В 150 А·год треба щоб ЗП міг видавати мінімум 10А. Якщо таку батарею посадити до допустимого мінімуму, то заряджати її 10-ма амперами доведеться годин 12...15.
Але швидше за все "сісти" їй до критичного мінімуму не дозволить сам інвертор, бо вирубається раніше, відповідно і заряджати доведеться меньше часу.
P.S. кислотно-свинцеві АКБ (навіть гелеві в тому числі) - далеко не найкращий вибір для резервного живлення, але щось краще не багатьом по-карману.
P.S.P.S. І забути про сумарну потужність споживання вище 300...400Вт при живленні від 12 вольтової батареї, бо це утопія.

Маленька поправочка - інвертори зозряджають акум до 10В , іноді навіть до 9.5В.

finbush
05.11.2024, 09:19
Особисто я користуюсь бюджетним варіантом - акумулятор на 75А і інвертор кіловатний.
Дякую, і скіки такий бюджетний варіант коштує приблизно?

evo
05.11.2024, 12:59
Дякую, і скіки такий бюджетний варіант коштує приблизно?

Акумулятор 3000, інвертор 2000 і зарядне 500 = 5500 грн. Але інвертор з модифікованою синусоїдою. Якби брав зараз, то краще вибирати з правильною синусоїдою і акумулятор більший по ємкості. А це десь до 10 000 грн. Але мав би більше автономності. Ну і попередній дописувач правильно написав, що для більш ємного акумулятора потрібен і більш потужний зарядний пристрій, бо за 2-3 години присутності світла потрібно максимально зарядити акумулятор.В принципі і цей дешевший комплект мені вистачає, бо світло вимикали десь по 4-5 годин. Як воно буде далі, хто зна, але запас би не завадив.
В принципі можна і без інвертора обійтись. Для роутера з ПОНкою можна напряму з акумулятора 12 вольт подати. Але от для ноутбуків потрібно 19 вольт. То тут треба якись перехідник шукати. Або той же смартфон зарядити, а йому потрібно 5 вольт, - уже не співпадає. Тому для мене, хоч і дорожче, але більш безпечніше і більш універсально, краще використовувати інвертор. Були такі випадки, коли світла не було, потрібно було терміново принтер задіяти і навіть паяльник підключав для ремонту))

ПС2. Акумулятор без обслуговування. Тобто, щоб не заморачуватись з заливанням хімії і безпечніше для присутніх.

evo
05.11.2024, 13:17
Акумулятор 3000, інвертор 2000 і зарядне 500 = 5500 грн. Але інвертор......

ПС2. Акумулятор без обслуговування. Тобто, щоб не заморачуватись з заливанням хімії і безпечніше для присутніх.

ПС3. По рівноцінності потужності такий комплект буде прирівнюватись до зарядної станції ціною десь 12-14 тисяч. І то не факт, що потужність справжня, бо станції майже всі китайські, а там люблять в характеристиках перевищувати показники, як мінімум в 2 рази))
В мене є знайомий, який придбав зарядну станцію і до якої можна підключити будь-які пристрої на більш довгий час і навіть холодильник. Але зараз відключень нема, тому як вона себе поводить на практиці і скільки тримає - невідомо. Ціна її 50 000 грн)

Маленька поправочка - інвертори зозряджають акум до 10В , іноді навіть до 9.5В.
Так. тут дійсно є така заморочка. Світло вимкнули - треба перемикати на автономку. Світло увімкнули - знову треба перемикати і це не просто витягти з розетки, а відключити обовязково акумулятор від інвертора і підключити до зарядного)

Serg_ir
05.11.2024, 17:19

Майте на увазі, свинцово кислотні аккумулятори можна заряджати током 10% від ємності акума. Тобто в акум на 100 ампер можна пихати максимум 10 ампер. Відповідно тей акум буде заряджатися доооввввггггггооооооо. Повністю розряжаний акум буде заряжатись 10 годин.

І ще один нюанс, свинцово кислотні аккумулятори не люблять глибокий розряд, якщо хочете, щоб акум прослужив більше одного сезону, то не варто його розряжати глибше як на 50%.
Кілька повних розрядів акума по факту його убивають.

Якщо хочете дійсно довговічну річ, дивіться LiFePo4 акум.
Такі акуми можна заряджати високими токами. Ті самі 100 ампер можна заряджати з 2 години, а якщо сильно припече то і за годину (не рекомендовано, але можна).
Розряжати такі акемулятори можна до 90% без шкоди для акума а відповідно і енергії з нього можна зняти вдвічі більше ніж з свинцьових.
Строк служби LiFePo4 акума 4000-6000-10000 циклів розряду (залежить від умов експлуатації, токів та рівня заряду\розряду)

Щас є відносно недорогі станції на LiFePo4.
Погугліть, бачив на офіційному сайті хітіум, Hthium-HeroEE 1кв акум з 200 ват навантаження щось в райні 14 тис грн, та 2 кв акум з 1кв навантаження вдвічі дорожче, декларують безкоштовну доставку. Правда при замовленні на офіційному сайті, прийдеться чекати 60 днів поки та бадяга допливе з Китаю в Україну.

Ну і про якість тих хітіумів теж нічого не скажу, не користувався. Знаю що контора відома і спеціалізується на LiFePo4 акумах.

Serg_ir
05.11.2024, 17:33
Update

Якщо таки надумаєте брати готову станцію, обов'язково зверніть увагу який акум в середині. Якщо там Li-Po акум, краще відмовтеся від покупки. Звичайні літієві акуми мають високий рівень пожежо небезпеки. Якщо порушується герметичність заряженої літієвої банки, то акум загорається і горить що *** чим загасиш. При чому горить просто із-за реакції літія з киснем.

У цьому плані LiFePo4 безпечніші, при порушенні герметичності вони не горять, але виділяють токсичний дим, який теж здоров'я нікому не додає.

Герметичність акума може порушитись від механічних пошкоджень або від перезаряда банок. Думаю мали бачити вздуті батареї талефонів\гаджетів, ото і є кандидати на то щоб влаштувати пожежу.

Serg_ir
05.11.2024, 18:25
Може кому буде в нагоді, знайшов посилання на сайт де бачив ту станцію

https://www.gobelpower.com/%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D 0%BA%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%81%D 1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D1%96%D1%8F-hthium-heroee-1-%D0%BA%D0%92%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B4-200-%D0%92%D1%82-%D0%B7-%D1%96%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%80%D 0%BD%D0%B8%D0%BC-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D 1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D0%B2%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC_p178.html

sergeyss9
05.11.2024, 21:36
Може кому буде в нагоді, знайшов посилання на сайт де бачив ту станцію

https://www.gobelpower.com/%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D 0%BA%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%81%D 1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D1%96%D1%8F-hthium-heroee-1-%D0%BA%D0%92%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B4-200-%D0%92%D1%82-%D0%B7-%D1%96%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%80%D 0%BD%D0%B8%D0%BC-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D 1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BC-%D0%B2%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC_p178.html

Якби сайт цікавий , але по характеристикам дана станція повний треш - має на борту всього навсього 1 банку 3,2В!!! ємністю 314А:1-:
Версія на 2кВт має 2 таких банки - в сумі 6,4В !!!

Це на одненьку банку китайці причепили підвищуючий претворювач щоб підключити інвертор 12- 220В і вижали з нього всього навсього 200 Вт!

serg1980a
05.11.2024, 22:03
Я придбав інвертор TATALIKEN 1600W чиста сінусоїда.Працює без глюків до того був дешевий інвертор на 150 чи 300 ватт який скидав налаштування роутера.
https://www.aliexpress.com/item/1005004270916387.html?spm=a2g0o.order_list.order_l ist_main.86.6fb11802ToomFe.

Serg_ir
06.11.2024, 11:30
Якби сайт цікавий , але по характеристикам дана станція повний треш - має на борту всього навсього 1 банку 3,2В!!! ємністю 314А:1-:
Версія на 2кВт має 2 таких банки - в сумі 6,4В !!!

Це на одненьку банку китайці причепили підвищуючий претворювач щоб підключити інвертор 12- 220В і вижали з нього всього навсього 200 Вт!

Чесно кажучи не розумію чому треш?
3 банки 300 ампер 3,2v без проблем знімається 200 ват. Всього-то 60 ампер.
По характеристикам як раз те що треба щоб заживити трійку ноутбуків по 60 ват або якийсь ТВ\роутер\ону.
Та і зовні виглядає достойно.

Як на мене, без заглядання всередину стверджувати що то повний треш неможна.
Поліз на ютуб глянути що там в середині і був приємно здивований, вже є відео з гарним оглядом, з розбіркою і тестами
https://www.youtube.com/watch?v=qyeSH9dX_Tg

kreshnot
06.11.2024, 12:10
По характеристикам як раз те що треба щоб заживити трійку ноутбуків по 60 ват або якийсь ТВ\роутер\ону.

Поліз на ютуб глянути що там в середині і був приємно здивований, вже є відео з гарним оглядом, з розбіркою і тестами

Вся проблема в том что чем меньше первичное напряжение питания тем больше нагрузка на детали преобразователей напряжения
60А это уже хороший сварочный ток
оптимальный вариант - первичное питание 24в, а лучше 48в

RW011
06.11.2024, 13:06
оптимальный вариант - первичное питание 24в, а лучше 48в
А лучше всего-Это безперебойная подача 220 вольт 50 Гц "переменки" в сети.Пока есть, что будет дальше- увидим.
Всё ЭТО хорошо-конверторы,АКБ пр. Но если не будет 220 В-всё ЭТО просто радиохлам.Да и на электрогенераторах долго не протянем при таких ценах на топливо.:mad:
У Нас экспериментально будут монтировать мощный газогенератор.
Вот такое сообщение:
До кінця року в області запустять 3 когенераційні установки. Вони працюють на газу. Виробляють електроенергію, а разом з тим дають тепло. Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак.
"Установки отримали від агентства США з міжнародного розвитку – USAID. А облаштують у двох містах нашого регіону. Там вже провели необхідні тендери. Визначили підрядників, які стали до монтажу. З підключенням такого обладнання люди будуть зі сталими послугами. Залишатимуться з ними попри ймовірні ворожі атаки та знеструмлення.

У планах – встановлення на Дніпропетровщині ще десяти таких установок. У Дніпрі та Жовтих Водах. Перемовини з міжнародними партнерами веде й Зеленодольська громада. Подібні проєкти з енергонезалежності розробляємо також для промислових підприємств. Із цим допомагає соціально відповідальний бізнес", - зазначив Лисак
Прислали из США как гум.помощь 3 шт.Вещь хорошая, если конечно для облуживания не назначат,как обычно, какого нибудь "баклана".У Нас быстро могут что-то сломать.

sergeyss9
06.11.2024, 13:56

В умовах сучасного сьогодення народ сильно вірить в блогерів (як в бога :D) Але блогери люблять ліпити з лайна цукерку , особливо проплачені ...
Як би я в тому відео бачу цукерку в бочці дьогтю - де цукерка це банка в 314А . І то не відомо чи та комірка нова і не вижата в хлам !

Подивіться на ютубі про ремонт "іменитих" зарядних станцій Екофлов та Блуєтті - скільки там є косяків , а їх там до біса .І не зважаючи на високу вартість мруть вони як мухи:confused:

Ото ж панове робіть висновки ...

Serg_ir
06.11.2024, 21:08
В умовах сучасного сьогодення народ сильно вірить в блогерів (як в бога :D) Але блогери люблять ліпити з лайна цукерку , особливо проплачені ...
Як би я в тому відео бачу цукерку в бочці дьогтю - де цукерка це банка в 314А . І то не відомо чи та комірка нова і не вижата в хлам !

Подивіться на ютубі про ремонт "іменитих" зарядних станцій Екофлов та Блуєтті - скільки там є косяків , а їх там до біса .І не зважаючи на високу вартість мруть вони як мухи:confused:

Ото ж панове робіть висновки ...

До чого тут віра в блогерів?? Я-ж не рекламую ті хітіуми. І блогера я знать не знаю. По вашій логіці так кругом одні вороги і нікому неможна вірити.

Людина спитала про резервне живлення для пари ноутбуків.
Їй порадили абсолютно робочий і досить дешевий варіант, автомобільний АКБ+зарядне+інвертор.
Я підсвітив що цей варіант має суттєвий недолік - час зарядки, строк служби АКБ та обмеження по тому скільки з того АКБ можна знімати без шкоди для батареї.
Якщо ліпити щось на свинцьових акумах, то варто брати тягові акуми на 24 вольта, вони довше ходять звичайних, але і вартість їх вища. Знайти нормальне зарядне для таких акумів теж ще тей квест і цінник там явно не 500 грн.
Як на мене то варіант з свинцем - то гроші на вітер.

Я би радив таки дорослий АКБ на 48 вольт з відповідним інвертором. Але тут цінник одразу пригає в діапазон 1200$-2000$
За 14К нічого аналогічного по характеристикам, ні у блюеті, ні в екофло взяти неможливо, та і у меньш іменитих виробників мабуть нічого схожого по характеристикам немає.
За ці гроші в наших торгових мережах хіба на Li-Io і на 500 ват АКБ.

А то що ламаються брендові речі - так а що тут дивного?? Все рано чи пізно ламається.
У мене знайомий купив EcoFlow, через тиждень після придбання дружина вирішила з тої станції посушити волосся. Благо вигорів тільки запобіжник.

RW011
07.11.2024, 09:24
Если просто запитать ноутбук то пусть посмотрит Мой вариант подключения.Экономно и надолго хватает.Подзарядка от сети автоматом.Питание только подбирать под свой ноут!
Описано Здесь:http://forum.volsat.com.ua/showthread.php?t=11187&page=13,
п.249.

Anthrax
07.11.2024, 09:55
Всім доброго часу доби...мене тут пригрузили питанням, як і чи можна газовий котел забезпечити живленням від компового UPC ват на 300? Прошу ваші варіанти, тільки не стьобайтеся, а дайте відповідь, чому це - так, а то - так. Мені цікаво, як там із синусом на виході, для котла це, думаю, критично...Дякую!

Serg_ir
07.11.2024, 10:36
Всім доброго часу доби...мене тут пригрузили питанням, як і чи можна газовий котел забезпечити живленням від компового UPC ват на 300? Прошу ваші варіанти, тільки не стьобайтеся, а дайте відповідь, чому це - так, а то - так. Мені цікаво, як там із синусом на виході, для котла це, думаю, критично...Дякую!

Якщо у вас уже є УПС то втикніть в нього ваш котел і подивіться як він буде працювати.
Якщо синус у УПСа модифікований, то ви почуєте це по роботі насоса, звук буде відрізнятися від нормальної роботи. Кілька хвилин роботи на модифікованому синусі не зашкодить котлу.

Ну і зазвичай котел іде в помилку не із-за синусоїди. Зазвичай проблеми із-за відсутності нормального нуля. Наприклад на виході з генераторів зазвичай в обох проводах фаза, генератору немає звідки взяти нуль. І ось саме це неподобається котлу, починаються проблеми з датчиками на пальнику і котел іде в помилку.

sergeyss9
07.11.2024, 11:16
До чого тут віра в блогерів?? Я-ж не рекламую ті хітіуми. І блогера я знать не знаю. По вашій логіці так кругом одні вороги і нікому неможна вірити.

Людина спитала про резервне живлення для пари ноутбуків.
Їй порадили абсолютно робочий і досить дешевий варіант, автомобільний АКБ+зарядне+інвертор.
Я підсвітив що цей варіант має суттєвий недолік - час зарядки, строк служби АКБ та обмеження по тому скільки з того АКБ можна знімати без шкоди для батареї.
Якщо ліпити щось на свинцьових акумах, то варто брати тягові акуми на 24 вольта, вони довше ходять звичайних, але і вартість їх вища. Знайти нормальне зарядне для таких акумів теж ще тей квест і цінник там явно не 500 грн.
Як на мене то варіант з свинцем - то гроші на вітер.

Я би радив таки дорослий АКБ на 48 вольт з відповідним інвертором. Але тут цінник одразу пригає в діапазон 1200$-2000$
За 14К нічого аналогічного по характеристикам, ні у блюеті, ні в екофло взяти неможливо, та і у меньш іменитих виробників мабуть нічого схожого по характеристикам немає.
За ці гроші в наших торгових мережах хіба на Li-Io і на 500 ват АКБ.

А то що ламаються брендові речі - так а що тут дивного?? Все рано чи пізно ламається.
У мене знайомий купив EcoFlow, через тиждень після придбання дружина вирішила з тої станції посушити волосся. Благо вигорів тільки запобіжник.

Нічого особистого проти Вас не маю , не сприймайте як образу :)

По факту :
1) Недоліки пропонованої Вами зар.станції описали .
2) Бренд Хітіум . НАГОЛОШУЮ - це бренд а не виробник .Нікому не відома контора до літа цього року ! І біс його зна в кого вони там що замовляють .
3) Свинцеві акуми мають право на життя . Для дому це тільки гель та АГМ . Так як по цей день продається добіса безперебійників котрі з ліфером працюють не коректно .
Особисто в мене на балконі живе звичайний кислотний стартерний акум на 80А:cool: Ну і ще в кладовці поселились 8 банок EVE 105A.
4)Рекомендації на скільки вольт збирати систему :
12В - до 500ВТ постійної нагрузки
24В - від 500Вт до 2 кВт
48В - від 2 кВТ

Акумулятори , дроти , бмс та інвертори обираєм на свій смак та карман .:thank:

sergeyss9
07.11.2024, 11:28

Доповнення до вище написаного .
На синусних безперебійниках красується напис Smart-UPS і потужність від 700ВА .

300Вт - всі з мод. синусом .Але якщо взяти радянський стабілізатор (сучасні релейні не підходять) - то більшість котлів запускаються і працюють без помилок . Старі стабілізатори вносять зміни - з прямокутників роблять горбатий синус . Для фазозалежних котлів можна занулити один з вивводів безперебійника .

---------------------------
Для зарядки ноутбуків є автомобільні зарядні пристрої , котрі працюють від 12В

От цікавий варіант - не довготривало знімав з такого 5 А

https://hugo.com.ua/p1862769862-zaryadnoe-ustrojstvo-dlya.html?source=merchant_center&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA57G5BhDUARIsACgCYnw8-q79nz2HE1aJnfEW1Yw4jeNCh5VkZVzif1s0964r6z2TFHn60Fg aAk0IEALw_wcB

Serg_ir
07.11.2024, 11:34
.......
3) Свинцеві акуми мають право на життя . Для дому це тільки гель та АГМ .
.......

Не спорю ні з одним з пунктів.

По гель\АГМ, у мене колега в Луцьку зібрав систему на 24 вольта на пауер-мр + два АГМ. Акуми відслужили рівно один сезон.
Цього літа він переробив систему на 48 вольт віктрон + LiFePo4.
З його слів "вльот на штуку баксів" на 24 вольтовій системі з АГМ АКБ.

Як і ви, Я висловлю виключно власну думку.
Якщо-б переді мною стояв вибір між збіркою з Pb+китай інвертор+китай зарядне і отим хітіумом на LiFePo4 то я однозначно вибрав-би хітіум.

Anthrax
07.11.2024, 11:42
Доповнення до вище написаного .
На синусних безперебійниках красується напис Smart-UPS і потужність від 700ВА .

300Вт - всі з мод. синусом .Але якщо взяти радянський стабілізатор (сучасні релейні не підходять) - то більшість котлів запускаються і працюють без помилок . Старі стабілізатори вносять зміни - з прямокутників роблять горбатий синус . Для фазозалежних котлів можна занулити один з вивводів безперебійника .

---------------------------
Для зарядки ноутбуків є автомобільні зарядні пристрої , котрі працюють від 12В

От цікавий варіант - не довготривало знімав з такого 5 А

*** скрытый текст ***

Про стабілізатор - окремо дякую, зняли мені з язика :) В мене є така байда, 315Вт, ногою можна включати, всім відомо таке, мабуть. Додатково: стабілізатор втикати ДО чи ПІСЛЯ УПСа ? По логіці - після :)

sergeyss9
07.11.2024, 11:45
Про стабілізатор - окремо дякую, зняли мені з язика :) В мене є така байда, 315Вт, ногою можна включати, всім відомо таке, мабуть. Додатково: стабілізатор втикати ДО чи ПІСЛЯ УПСа ? По логіці - після :)

Після .
Упс >>>стабілізатор>>>котел.

Anthrax
07.11.2024, 12:09
Чи багато на себе потягне той стабілізатор? Додаткова ланка в ланці...

Serg_ir
07.11.2024, 12:17

гугл какже що ККД старих стабілізаторів на рівні 80-84%
нових 95-96%

sergeyss9
07.11.2024, 12:37

Ват 40-50 не більше .

kotiaj
07.11.2024, 15:52
Після .
Упс >>>стабілізатор>>>котел.
Для автоматики синусоїда може бути і необов'язкова, якщо там імпульсний БЖ ... але самий критичний до синусоїди елемент - це насос в системі опалення, якому може не дуже сподобатися резонансний стабілізатор (в якості коректора синусу), і який точно "загнеться" від модифікованих "прямокутників".
В більшості подібних випадків ферорезонансний стаб. - це з області ОБС (одна баба сказала),фігня повна. Всі говорять - і ні в кого толком не виходить, хіба заради поговорити. Є нормальні інвертори з чистою синусоїдою - їх і використовувати.

RW011
07.11.2024, 16:45
3) Свинцеві акуми мають право на життя . Для дому це тільки гель та АГМ . Так як по цей день продається добіса безперебійників котрі з ліфером працюють не коректно .
Особисто в мене на балконі живе звичайний кислотний стартерний акум на 80А:cool: Ну і ще в кладовці поселились 8 банок EVE 105A.
:
Підтримую "ЗА" якраз за свинцові.:super:У знайомого "гель" прожив 2 місяці і здох.Не знаю, може вводив його в повний "0", а потім насилував великим током?Не признався.
Але АКБ (майже всі,особливо LI-Ion) небажано використувувати у холодному місці.
Краще за все брати Необслуговані.Можно ставити у кімнатах, то що.
-------------------------------------------------------------------
Спеціально брав з роботи газоспектрометр для проведення лосліджень на викид шкідливих речовин.Тільки на одному трохи прореагувало.Два інших майже повний "О" на викид шкідливих парів.АКБ Varta, вже скоро піде третій рік.

sergeyss9
07.11.2024, 19:15
Для автоматики синусоїда може бути і необов'язкова, якщо там імпульсний БЖ ... але самий критичний до синусоїди елемент - це насос в системі опалення, якому може не дуже сподобатися резонансний стабілізатор (в якості коректора синусу), і який точно "загнеться" від модифікованих "прямокутників".
В більшості подібних випадків ферорезонансний стаб. - це з області ОБС (одна баба сказала),фігня повна. Всі говорять - і ні в кого толком не виходить, хіба заради поговорити. Є нормальні інвертори з чистою синусоїдою - їх і використовувати.

Для прикладу, що особисто перевіряв : Берета Сіті - з мод.синусом навіть не стартує (гуде).Мод.синус+стабілізатор - запускається трохи працює і падає в аварію . Синусний інвертор - працює як від мережі 220.

Котел NAVIEN DELUXE - Мод.синус+стабілізатор - довготривало працює без збоїв .

Baxi (нажаль модель невідома) - Мод.синус+стабілізатор+занулення від розетки (котел фазозалежний) в принципі працює стабільно ,але раз в кілька днів падає в помилку .Причина не відома ,плата багато разів була в ремонті.

Підтримую "ЗА" якраз за свинцові.:super:У знайомого "гель" прожив 2 місяці і здох.Не знаю, може вводив його в повний "0", а потім насилував великим током?Не признався.
Але АКБ (майже всі,особливо LI-Ion) небажано використувувати у холодному місці.
Краще за все брати Необслуговані.Можно ставити у кімнатах, то що.

Все вірно - в приміщення котрі не опалюються ставлять агм/гель , котрі при низьких температурах себе нормально почувають .
Для LI-Ion та LiFePo4 є бмс з керуванням підігрівом , але то лишні енергозатрати .

Ушатати можна любий акумулятор , особливо великими нагрузками і глибокими розрядами .

lidersm
12.11.2024, 15:02
Пользую 8 месяцев инвертор с чистым синусом LogicPower LPY-B-PSW-800Va (не реклама, кому интересно найдет и посмотрит в интернете) в комплекте с гелевым АКБ REBELL 100Ah 12 V (тоже не реклама). Нагрузка у меня двухконтурный котел HermanHebitat Se24 и инверторный холодильник LG. Пиковая нагрузка 200Вт+, средняя 65Вт+. Хватает заряда АКБ, при жестких обстрелах проверено, на 12 часов.
Есть что рассказать об этом всем на основе опыта использования.
Инвертор: преобразование с 12В, накачка на повышающий транформатор, на выходе синус. На этом же транформаторе дополнительные обмотки для стабилизатора. Когда есть сеть 220В, она проходит транзитом на выход и задействован только стабилизатор. Когда гуляет сеть, происходит стабилизация при напряжении на входе от 140В до 270В ступенчато - проверено, работает. Когда пропадает сеть автоматически запускается инвертор, когда свет появляется - происходит перекоммутация сети на выход через стабилизатор, и запускается зарядка АКБ. Зарядка производится до 14.5В по достижении этого напряжения заряд переходит в буферный режим и поддерживает 13.65В на АКБ. Ток зарядки можно выставить 5А и 15А.
АКБ: отдельная тема. АКБ гель, (Гель, AGM, Кислотноналивной) это все свинцовые АКБ со всеми плюсами и минусами. В чем разница, кому интересно - прочитаете. Так вот, этот АКБ, который гель пережил у меня два блекаута. На АКБ написано, ток зарядки до 30А, я обрадовался и выставил 15А, хуле, помещаюсь же, а зря, как потом выяснилось. Были жесткие отключения, по 16-18 часов не было света, и он все стерпел, не подводил. Но в конце второго блекаута я заменил, что АКБ как то быстро проваливается и задумался, что за фигня. А когда замерил, то офигел - емкости из 100Ач осталось 5.3Ач. После чего пришлось углубиться в теорию, совместить ее с практикой и удалось вернуть, частично, емкость АКБ. Теперь у меня получается "выдоить" из него 79Ач, но это лучше чем 5.3 Ач. Ошибка была заряжать "сотку" током 15А, иногда без особой надобности, сейчас я выставил 5А, думаю будет полегче. И без особой необходимости большой ток выставлять не буду.
Восстановление заняло 3 недели - это минус, за то есть плюс - новые знания + отличная зарядка АКБ от наших отечественных производителей.

P.S. Кому что интересно, могу ответить за каждое написанное мною слово.

evo
12.11.2024, 19:34
Пользую 8 месяцев инвертор с чистым синусом LogicPower LPY-B-PSW-800Va (не реклама, кому интересно найдет и посмотрит в интернете) в комплекте с гелевым АКБ REBELL 100Ah 12 V (тоже не реклама). Нагрузка у меня двухконтурный котел HermanHebitat Se24 и инверторный холодильник LG. Пиковая нагрузка 200Вт+, средняя 65Вт+. Хватает заряда АКБ, при жестких обстрелах проверено, на 12 часов.
Есть что рассказать об этом всем на основе опыта использования.

Дякую, багато чого корисного і цікавого. Але прикро, що ви повелись на рекламну пораду, що заряджати можна підвищеним током зарядки. Для усих акумуляторів є не писаний закон зарядки - заряджати током, який не перевищує десятої частини ємності акумулятора. Ну і там ще є нюанси типу бистрої зарядки, коли подається підвищений вольтаж, який теж, особливо гелеві акумулятори, теж не дуже люблять.

sergeyss9
12.11.2024, 20:00
Пользую 8 месяцев инвертор с чистым синусом LogicPower LPY-B-PSW-800Va

Який холостий хід даної моделі ?

Дякую, багато чого корисного і цікавого. Але прикро, що ви повелись на рекламну пораду, що заряджати можна підвищеним током зарядки. Для усих акумуляторів є не писаний закон зарядки - заряджати током, який не перевищує десятої частини ємності акумулятора. Ну і там ще є нюанси типу бистрої зарядки, коли подається підвищений вольтаж, який теж, особливо гелеві акумулятори, теж не дуже люблять.

Все тому що при розряді на пластинах утворюється плівка (сульфатація) . а при зарядці вона руйнується . І чим довша зарядка - тим краще (сульфати руйнуються і випадають в осад) , тому і рекомендується зарядка малими струмами .
В цілому заряджати агм/гелеві акуми високим струмом можна , але не часто і морально бути готовим до зменшення ресурсу в рази .

lidersm
12.11.2024, 22:30
Прикро, що ви повелись на рекламну пораду, що заряджати можна підвищеним током зарядки. Для усих акумуляторів є не писаний закон зарядки - заряджати током, який не перевищує десятої частини ємності акумулятора. Ну і там ще є нюанси типу бистрої зарядки, коли подається підвищений вольтаж, який теж, особливо гелеві акумулятори, теж не дуже люблять.
Я це все розумів, але вибіру особливого і не було, тому що вимикали світло на 4 години, давали на 2, і так на протязі усієї доби та не один тиждень. Тому це була вимушена міра.

Який холостий хід даної моделі ?
Холостий хід 1.23А, коли вмикаються кулери, підстрибує до 1.73А. Влітку, коли було спекотно, при моєму навантаженні вони вмикалися один раз на 10-15 хв по 2-3 хвилини. Не що давно вимикалося світло на 3 години, кулери взагалі не вмикалися. У квартитрі була температура була 20.5

Заряджати гелеві акуми високим струмом можна
В моєму випадку зарядка високим струмом призвела до перекосу заряду по банкам. Як це я зрозумів? Відповідаю. Повністю заряджений та справний гель АКБ, який вже відстоявся після заряду, має напругу на своїх клемах без навантаження 13.05-13.15В, все як по книжці. Коли я навантажую АКБ струмом, скажімо так 2А, та хочу порахувати його ємність, після зняття 5Аг спостерігаю провал живлення на клемах АКБ. На напрузі 10.5В навантаження знімаю та спостерігаю відскок напруги практично до начальної відмітки. Після відстою напруга стає 12.9В. На інверторі я спостерігав, як шкала стрімко падає до свого мінімуму і коли зменшую навантаження по мережі, спостерігаю підняття живлення АКБ до повної шкали. Заряджати гель можна до напруги 14.4В на клемах не допукскаючи нагрів АКБ вище 25 градусів. Тому при зарядці АКБ бере 6-7 Аг і зарядка завершується, струм знижується до 150-200мА. Тепер про відскок напруги. Це свідчить про те, що АКБ практично не розрядився, але одна банка, провалена і коли вона виснажується напруга валиться - це з одного боку, а з другого боку, коли я заряджаю, то впираюся в заряджені банки, які після своєї зарядки підвищують свій опір і ми маємо п'ять заряджених банок та одну практично розряджену. Зрозуміло, що підтягувати розряджену банку через заряджені справа довга і не продуктивна, тому я вирішив АКБ розряджати, але не даючи напрузі на клемах впасти нижче, ніж 10.5В (малим струмом). Спочатку в мене вийшло зняти 12 Аг, малим струмом, після чого заряд током 1А. Потім 35Аг, потім 40, 65, та 80 Аг. Чим більше вдавалося зняти енергії з АКБ, тим відскок по напрузі ставав менше. Можна було розганяти і до паспортних 100Аг, але в мене вже терплячка закінчилася, але і це вже не поганий результат.

P.S. З AGM АКБ така картина в мене не пройшла. Вдалося підняти ємність в півтора рази. АКБ Ventura 45Ah. Теж робота на інвертор. Підсохлі скло мати, трохи додав дистильованої води, внутрішній опір трохи знизився, але ємність особо не повернулася.

P.P.S. Так що гель відновити вдалося, з AGM - борода, поки що.

RW011
18.11.2024, 09:52
18 листопада застосовуватимуть графіки відключення світла

Завтра, 18 листопада, в усіх регіонах вимушено будуть застосовуватись заходи обмеження споживання. Про це повідомили в “Укренерго”.
З 06:00 до 22:00 діятимуть дві черги відключень одночасно.
Причина тимчасового повернення обмежень – пошкодження енергообʼєктів під час сьогоднішньої масованої ракетно-дронової атаки.
Енергетики працюють над ліквідацією наслідків аварії, щоб якнайшвидше повернути в роботу пошкоджене ворогом обладнання.

“Графік відключень за вашою адресою дізнавайтесь на сайті та офіційних сторінках вашого оператора системи розподілу.
Будь ласка, не вмикайте кілька потужних електроприладів одночасно”, – застерігають в “Укренерго”.

RW011
06.12.2024, 15:15
Через стабілізаційні відключення на Дніпропетровщині збільшилася кількість аварій на електромережах

У Дніпропетровській області значно збільшилася кількість аварій на електромережах – на 27% більше, ніж до застосування стабілізаційних відключень, що почались з 18 листопада. Про це повідомляє ДТЕК «Дніпропетровські електромережі». Винними у цьому в компанії вважають споживачів, які поспішають вмикати потужні прилади після відновлення електропостачання.

Щоб допомогти зберегти стабільність електромережі і уникнути аварій, мешканців області просять дотримуватися кількох правил:

Під час відключень (темно-сірі зони графіка) витягніть з розетки енергоємні прилади: пральні машини, бойлери, електрообігрівачі, чайники, електроплити тощо.
Після того, як з’явилось світло, не вмикайте всю потужну техніку одночасно. Вмикайте прилади по черзі – тільки після того, як один з них завершить роботу.
Програмуйте прилади з таймерами на ніч (з 00:00 до 06:00).
Якщо ви використовуєте насосні станції або електродвигуни, відключайте їх від мережі (електродвигуни дають надзвичайно високе навантаження на електромережі під час свого пуску). Вмикати їх потрібно через 20-30 хвилин після появи електроенергії.
----------------------------------------------------------------------------
"Винними у цьому в компанії вважають споживачів, які поспішають вмикати потужні прилади після відновлення електропостачання."
І ТУТ МИ .....

kotiaj
06.12.2024, 20:51
...Винними у цьому в компанії вважають споживачів, які поспішають вмикати потужні прилади після відновлення електропостачання....
Тільки так, невістка завжди винна. А те, що одних відключають тільки на 2 години, або й взагалі не відключають, а інших "включають" тільки на 4 години за добу, і то кусочками по 2 год - то це ніхто не винуватий. І як останні мають себе поводити в лічені хвилини наявності електрики? Звичайно що гребуть по максимуму, включаючи все можливе і неможливе. :mad: Якщо почекати 20-30 хвилин після появи електроенергії, то можна дочекатись чергового вимкнення.

RW011
12.12.2024, 18:05
Все нове від Укренерго
Встановити однакові принципи застосування графіків погодинних відключень для населення в усіх областях. Таку мету має оновлена «Інструкція про складання і застосування графіків погодинного відключення електроенергії», затверджена наказом Міністерства енергетики України №439 від 27.11.2024. Що змінюється і як це надалі працюватиме:
ДЛЯ ПОБУТОВИХ СПОЖИВАЧІВ
🔹кожна черга ГПВ буде додатково розділена на дві підчерги – для більш точного та рівномірного розподілу обмежень між регіонами та всередині кожної області. Наприклад, якщо знеструмлення однієї черги забагато – диспетчером може бути віддана командна на знеструмлення 0,5 черги, або 2,5 черги – якщо 2 черг замало;
🔹на знеструмлення та заживлення абонентів відводиться до 30 хв;
🔹графіки погодинних відключень (ГПВ) в усіх областях будуть уніфіковані, з дотриманням принципів рівномірності і справедливості. Кожна група споживачів у кожній області, яку визначає оператор системи розподілу (обленерго), отримає чіткий час, коли заходи обмеження будуть застосовуватись щодо неї. З урахуванням максимально справедливого розподілу за критеріями день/ніч, будень/вихідний.
❗ Важливо! Оскільки упродовж доби повністю урівняти тривалість відключень кожної групи неможливо – остаточне вирівнювання тривалості знеструмлень відбуватиметься за підсумками тижня. І за це, як і раніше, відповідатимуть оператори системи розподілу (обленерго).
Черга ГПВ – це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Весь обсяг обмежень під час застосування графіків погодинних відключень поділений на 6 рівних черг.
До ГПВ не включаються критично важливі об’єкти, яким має бути забезпечено пріоритетне енергопостачання, відповідно до встановленого мінімального навантаження. Перелік таких об’єктів затверджується обласними і Київською міською військовими адміністраціями.
Зауважимо, що зміни внесені також до «Інструкції про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання» (наказ Міністерства енергетики №453 від 03.12.2024). Відтак, на промислових споживачів – теж чекають нововведення:
ДЛЯ ПРОМИСЛОВОСТІ ТА БІЗНЕСУ
🔹посилюється контроль застосування графіків обмеження потужності (ГОП) для промисловості. Якщо підприємства/юридичні особи не виконують команду про застосування ГОП – оператори системи розподілу (обленерго) мають самостійно застосувати графіки аварійного відключення щодо тих споживачів, які підключені до їхніх мереж. А оператор системи передачі – застосувати графік аварійних відключень (ГАВ) щодо тих споживачів, які підключені до магістральних мереж.
Зараз усі оператори системи розподілу адаптують свої графіки до нових вимог. Про зміну графіків відключення у кожному з регіонів – дізнавайтесь на сайті чи офіційних сторінках обленерго.
❗ Нагадуємо, що в умовах війни, внаслідок систематичних ворожих атак на енергооб’єкти, можливими є не тільки погодинні, а й аварійні відключення електроенергії.

RW011
17.12.2024, 08:25
Тепер треба "не зглазити".:super:

skaner2222
17.12.2024, 08:58
Тепер треба "не зглазити".:super:

Проверим, через три минуты по графику должны откл.

RW011
17.12.2024, 12:14
Ну, И.......?

skaner2222
17.12.2024, 13:18
Ну, И.......?

У меня пока не выключали, но могут теперь без графика отключить.

skaner2222
17.12.2024, 18:58
https://i.ibb.co/pnTnp8V/3.jpg (https://ibb.co/DLFLnyc)

На завтра.

RW011
18.12.2024, 08:31
Свіжа ін-фа::super:

За інформацією «Укренерго», завтра, 18 грудня, графіки обмеження потужності діятимуть тільки для промисловості та бізнесу з з 07:00 до 20:00

Для побутових споживачів заходи обмеження споживання скасовані.

RW011
19.12.2024, 10:27
Укренерго повідомляє:

Відключень світла на 19 грудня не прогнозується .

skaner2222
25.12.2024, 09:11
https://i.ibb.co/VvCw7qt/471174707-1035530745282417-5025281211251966921-n.jpg (https://ibb.co/WczVb26)

RW011
25.12.2024, 14:48
У Нас полный "Пушистый зверёк".См. график от ДТЭК.
Праздник "удался".:(

электрик21
25.12.2024, 15:49
Праздник "удался".:(
Во первых- Всех с Праздником.!
Не очень разобрался в графике, но что то напомнило Веерные отключения 20... летней давности. (не понравилось):(
Ничего;- будет и на Нашей Улице Праздник.
У нас еще похлеще намечается с нового года.Типа должны влиться по полной........ со всеми вытекающими.А кто ....- тому отключим.....
Короче- печка во флигиле есть, воду в доме сольем...а дальше будет видно.Но пол зимы уже позади :D
Везде хорошо где нас нет.:cool:

RW011
25.12.2024, 20:08
Не очень разобрался в графике, :
Светлае квадратики-есть свет,серые-нет.
Но сегодня пощадили,включили раньше,в 19.00

RW011
03.01.2025, 12:52
На Дніпропетровщині запровадять Програму підтримки встановлення сонячних та вітрових електростанцій
Вона передбачає часткову компенсацію вартості придбаного обладнання. Про це повідомили в ОВА.

«Наша мета – децентралізація критичної інфраструктури в області. Прагнемо зробити для мешканців доступнішою альтернативну енергетику. Для цього прийняли відповідну Програму підтримки. Наразі розробляється механізм її впровадження», – розповів начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Він додав, що Програма розрахована на два роки. На її реалізацію передбачене відповідне фінансування.

Загалом на участь зможуть податися до 100 домогосподарств – 50 у 2025 році і ще стільки ж у наступному. Вони отримуватимуть компенсацію частини вартості встановленого обладнання – сонячних або вітрових електростанцій. В середньому по 60 тис грн.

Підтримується розвиток децентралізованої системи генерації й на державному рівні. Ще влітку вступили у силу закони, які скасовують ввізне мито і ПДВ на все енергетичне обладнання.

Крім того, за ініціативи Президента Володимира Зеленського, створений механізм відшкодувань для тих, хто облаштовує вдома альтернативні джерела енергії. Держава покриває частину їхньої вартості.