Просмотр полной версии : Ремонт ресиверов OPENBOX
Всем привет
есть один короткий вопрос - в блоке питания ресивера OPENBOX S5 HD PVR стоит высоковольтный монстр кондёр 68 мкФ 450 В и он издаёт звуки... щелчки...
пусть живёт ?? или он может быть причиной неправильной работы БП ???
проверил напряжение питания на материнку - нет 5 В по всем выходам и нет 2.5 В
ткните ссыль на схему БП этого тюнера, если у кого есть под рукой
такс... источник щелчков не кондей - я его проверил, номинал в норме...
заменил кондеи на выходе
в норме только 24 В и 12 В , но дисплей ресивера никаких признаков жизни не подаёт
контакт 8 В после замены кондеев сначала показывал 5 В, после повторного включения ресивера 2.5 В
оба контакта 5 В по нулям
контакт 2.5 В светит 0,5 В
куда копать, если после выключения питания, БП выдаёт протяжный звук с паузами еще какое -то время...
Цикає трансформатор а не конденсатор.
На якому шимі виконаний блок живлення,
мабуть пробує запуститись і не може то
зверни увагу конденсатор 10...47 мк на 50..63в
Jurik20.03
04.02.2023, 10:27
Так ,а 12В и 24В тогда как могут быть в норме?
изначально вздутыша было всего два 1500 мкФ 10В
думал, что на них всё и закончится, но по Вашему совету начал копать дальше по остальным кондеям и там оказалось нет живого места...
не ожидал я, что БП такого именитого бренда окажется таким хилым :)
продолжаю раскопки...
кстати, на просторах инета обнаружил интересную для меня новость по ремонту импульсных БП - их якобы нельзя включать без нагрузки и некоторые спецы для этих целей используют лампочки...
кто что может сказать по этому поводу ?
я сам в шоке :D
мабуть пробує запуститись і не може
кроме это микрухи на плате больше ничего нет и разобрать её маркировку я не могу
kreshnot
04.02.2023, 13:10
кроме это микрухи на плате больше ничего нет и разобрать её маркировку я не могу
:D :super:
sergeyss9
04.02.2023, 13:43
Це оптопара.
Коли бж стартує і не може перейти в робочий режим то короткі
стартові імпульси заряджають конденсатори великих напруг 12..24в.
Живлення процесора відсутнє (3.3в) то нема споживання по них
На фото шим чотирьохвиводний на радіаторі. Це мабуть 5МО380 або
аналогічна STR...
Я рекомендував поміняти С3 на фото.
Рекомендую в розрив одного з мережевих проводів включити
лампу на 220в і ват 40, якщо вона блимне і згасне при включенні бж в
мережу то все мабуть з ним ок,а якщо ні або ярко загориться то
шукаєм проблему в бж.При ній також ніколи не взірветься шимка
Старість поширюється на любий бренд!!! :beer:
:D :super:
ну... как-то так пока что :confused:
На фото шим чотирьохвиводний на радіаторі. Це мабуть 5МО380 або
аналогічна STR...
Я рекомендував поміняти С3 на фото.
спасибо за разъяснения
перелопатил все кондеи на выходе - всех приговорил в утиль, т.к. в основном плохие показатели сопротивления и утечки...
проверял кондеи и вспоминал, как по молодости проходил практику на нашем заводе КОММУНАР, где собирали телевизоры БЕРЁЗКА...
Поставили нас там на проверку качества готовой продукции - у нас ни один телевизор не прошёл ОТК :D Пришёл мастер цеха, за голову схватился, когда увидел гору телевизоров с пометкой БРАК... Позвали из курилки работяг, они по скорому весь "брак" обратили в кондицию и отправили телевизоры на упаковку :cool:
.
Живлення процесора відсутнє (3.3в) то нема споживання по них
т.е. проверку напряжений на выходе БП лучше делать с подключенной материнкой ?
Ремонтувати БЖ краще окремо від неї бо можна створити собі
ще якусь проблему.Майже всі бж мають навантажувальні резистори
по вихідних напругах.А включення з лампою замість запобіжника чи
послідовно з ним ой як виручає ...
ну... как-то так пока что :confused:
Якщо чесно і напрямоту, то це не ремонт, а якесь знущання з техніки і з людей, які в цій справі трохи розбираються. Та й трохи по-людськи шкода власника апарата. Підтягуйте теорію, інакше подібна "жесть" буде повторюватись від ремонту до ремонту. Та й яка користь Вам від того, що хтось тикне пальцем і випадково щось вгадає, якщо завтра трапиться подібна поломка і знову ж виникнуть ті ж самі запитання?
т.е. проверку напряжений на выходе БП лучше делать с подключенной материнкой ?
:o Якщо ставиться задача в процесі експериментів добити ще й материнку, то так.
Якщо чесно і напрямоту, то це не ремонт, а якесь знущання з техніки і з людей, які в цій справі трохи розбираються. Та й трохи по-людськи шкода власника апарата. Підтягуйте теорію, інакше подібна "жесть" буде повторюватись від ремонту до ремонту. Та й яка користь Вам від того, що хтось тикне пальцем і випадково щось вгадає, якщо завтра трапиться подібна поломка і знову ж виникнуть ті ж самі запитання?
я понимаю, что вы все тут спецы от бога и родились сразу с паяльником и мультиметром в руках...
да, я в схемотехнике ноль. Но как показывает жизнь - сколько теорию не учи, всё равно практика важнее, полезнее и больше способствует усвоению материала...
Вот вспомните те из вас, кто умеет водить машину - вы сразу взяли и поехали ? все правила ДД знали ? Ни разу не заглохли на светофоре ? и т.д.
Так и здесь - да, возможно я не сразу схвачу и запомню. то, что мне здесь говорят. Но, многие забывают, что это ФОРУМ. Я задаю вопрос - ваше желание ответить или нет. Кроме того, мои вопросы наверняка возникают у множества людей, которые как и я делают первые шаги в разборе схемотехники...
Так что, смилуйтесь, знатоки. Смените гнев на доброту :)
...да, я в схемотехнике ноль. Но как показывает жизнь - сколько теорию не учи, всё равно практика важнее...
:( Не як образа, а як найбільш підходящий термін - це катастрофічне невігластво. Якщо дотримуватись цього твердження, то успіху не бачити ніколи. Перш за все - теорія, постійне самонавчання, яке синхронно підкріплюється практикою. Головне все поступово, крок за кроком від а до я, не запригуючи в "хащі". Якщо в схемотехніці ноль, то про які ремонти взагалі може йти мова? :confused:- освоюйте й схемотехніку.
я понимаю, что вы все тут спецы от бога и родились сразу с паяльником и мультиметром в руках... А це взагалі типова відмазка-штамп.
А це взагалі типова відмазка-штамп.
отмазка от чего ? я по-Вашему сижу здесь вопросы задаю и ничего не делаю ?
... В соседней теме про эфирную антенну многие из вас уделили времени больше значительно, при том, что человек вообще невменяемый - из того, что ему говорили, он вообще ничего не делал...
я же прислушиваюсь к советам, своего не выдумываю. Да, возможно задаю глупые вопросы. Но, это для вас они глупые, потому что вы знаете на них ответ. Но, это не значит, что человек, который задал такой вопрос, глупее вас.
kreshnot
05.02.2023, 13:18
я же прислушиваюсь к советам, своего не выдумываю..
это самообман
Да, возможно задаю глупые вопросы. Но, это для вас они глупые, потому что вы знаете на них ответ. Но, это не значит, что человек, который задал такой вопрос, глупее вас
никто не говорит что глупее,но практика без теории слепа, а теория без практики мертва.
Цикає трансформатор а не конденсатор.
кондеи все перепроверил и поменял
результат всё тот же нулевой - цоканье осталось, тюнер не запускается, даже логотип потух, который раньше светился
попробовал касаться к элементам диэлектриком - при касании к разным элементам цоканье становится тише ... :confused:
что где можно промерить, что найти причину ?
на фото слева вверху - стабилитрон, он светился в такт цоканью.
я так понимаю, что в этой же цепи что-то не хочет работать ? но, что ?
укажите путь :D
пы. сы. за краблем не хочу :D
стабилитрон, он светился в такт цоканью.
я так понимаю, что в этой же цепи что-то не хочет работать ?
В этой цепи коротыш. Проверяйте диоды на выходе и номиналы резаков (они иногда тоже летят). КРЕНку тоже не мешало бы проверить на КЗ.
пс. кондюки чем меряли? тупо по емкости или на ESR ?
пс. кондюки чем меряли? тупо по емкости или на ESR ?
меряю тестером по ESR и обращаю внимание на процент утечки.
спасибо за подсказку
Стабілітрон не світодіод і світитись не має.
Перевірте всі діоди на предмет короткого замикання (КЗ)
якщо один з них пробитий то бж так і буде себе вести
тобто *тікати*
Бажано фото зі сторони дорожок
Стабілітрон не світодіод і світитись не має.
выглядит это вот так
7bnsnq-jskI
Міняйте його і буде Вам ...:super:
я так зрозумів, що на форумі відкрилась віртуальна майстерня по ремонту ресиверів
я так зрозумів, що на форумі відкрилась віртуальна майстерня по ремонту ресиверів
Віртуальна мйстерня екстрасенсів та гадалок.
Віртуальна мйстерня екстрасенсів та гадалок.
раз Вам не спится - может подскажете номинал стабилитрона ???
на фото вижу 31B 52
перелопатил кучу таблиц, ничего в них не понял
помогите разгадать загадку
...или направьте на правильную таблицу
https://imrad.com.ua/ru/1n5231b-tap
Але я не впевнений що випаяний стабілітрон "блимав" просто так, від хорошого життя. Самою заміною "світлодіода" може й не обійтися.
В даному випадку без розуміння схемотехніки важко, і залишається хіба що тикатись, як сліпе кошеня, орієнтуючись на чиїсь підказки та надіючись на адекватність цих підказок.
Возьміть той стабілітрон просто випаяйте і подивіться як буде блок запускатись.
В даному випадку без розуміння схемотехніки важко, і залишається хіба що тикатись, як сліпе кошеня, орієнтуючись на чиїсь підказки та надіючись на адекватність цих підказок.
Дякую за підказки.
Встановлення і ремонт супутникових антен я якось виконую вже. Бо свого часу теж підглядав, як воно робиться, читав форуми, ставив запитання та інше. І завдяки всьому тому отримав досвід, який мені допомагає робити це діло.
Тому вважаю, що і схемотехніку теж здолаю. Поступово, крок за кроком ...
Закон Ома мені знайомий ;)
Випаяв. Зроблю і підключу лампочку, і потім спробую запустити БЖ
Вмикайте, можна без лампочки, з випаяним стабілітроном і дивіться напруги, в першу чергу ту по якій зворотній зв"язок на шимку.
kreshnot
06.02.2023, 11:53
что за безграмотность
прежде чем включать БП нужно проверить радиоэлементы на исправность и установить новый стабилитрон
иногда можно и не ставить ,всё зависит от схемотехники БП
Там той стабілітрон захисний по якісь напрузі. От в старих хумаксах точно вибивало 30-ти вольтовий а в опенах не помню. Ремонтується кусачками.
kreshnot
06.02.2023, 12:32
Там той стабілітрон захисний по якісь напрузі. От в старих хумаксах точно вибивало 30-ти вольтовий а в опенах не помню. Ремонтується кусачками.
1. вы знаете по какому напряжению стоит стабилитрон? думаю нет
2.есть БП с двумя напряжениями обратной связи
3. включать БП без лампы большая глупость,с материнкой вообще не рекомендую
4.стабилитрон пробился от перенапряжения либо на него была подана "переременка"
Опенбокси S5 а потім S6 були моїми стандартними ресами на установках. Тому я пишу про типові поломки з досвіду практичного ремонту певної кількості однотипних ресів. На приклад в S6 коли висне картинка треба замінити один електроліт на платі хоча таких самих по типу і номіналу там багато але виходить з ладу завжди один перевірено 100% в тому числі в оф. сервісі тому можна перевіряти всі а можна поміняти один зразу той що треба.
kreshnot
06.02.2023, 14:50
Опенбокси S5 а потім S6 були моїми стандартними ресами на установках. Тому я пишу про типові поломки з досвіду практичного ремонту певної кількості однотипних ресів. На приклад в S6 коли висне картинка треба замінити один електроліт на платі хоча таких самих по типу і номіналу там багато але виходить з ладу завжди один перевірено 100% в тому числі в оф. сервісі тому можна перевіряти всі а можна поміняти один зразу той що треба.
бывает всякое,но лучше сделать правильно,чтобы потом не пришлось искать другого "специалиста"
Якщо попадається не знайомий девайс то треба шляхом аналізу шукати несправність і її причину. Але тут автор питання поки не лізе в схемотехніку і хоче одразу знати що припаяти тому можна починати з характерних поломок.
Доречі такий блок стоїть також в S6pro та SX6 і скрізь той стабілітрон а от в S7, S8, S9, SX9 стоїть інший блок з окремою діжуркою і там крім електролітів нічого не трапляється.
Фото зворотньої сторони району запайки стабілітрона набагато скоріши
завершило би цю полеміку. А так :p і чекаєм :beer:
Всем привет. В общем, в связи с тем, что кроме кондеев начали сыпать другие элементы, решил проверить резисторы, диоды..
И столкнулся с некоторыми явлениями, которые мне непонятны, и поэтому прошу разъяснить:
- на плате есть элемент с обозначением BD2 , в режиме прозвонки он звенит. Интернет говорит что это - Детектор ионизирующих излучений.
Что это за хрень на самом деле и как правильно его проверить ?
- нашел пару резисторов, которые тоже звенят - на плате это R14 R16 R17
- два высоковольтных диодах (вроде это диоды?) D7 (096) и D9(растёт от 520 до 986) при проверке дают короткий звон, а потом появляется показание на мультиметре - указал в скобках.
- с некоторыми диодами и резисторами тоже при проверке происходит короткий звон, а потом идут показания - нормальная это ситуация или к такому элементу надо относиться с подозрением и его необходимо заменить ?
С учётом того, что мне уже пришлось перепаять на этом блоке все кондеи (почти все - 15 шт) , я уже склоняюсь к тому, что ремонт нецелесообразен. Но, в целях получения опыта я всё же хочу с ним разобраться до победного конца. :thank:
kreshnot
06.02.2023, 23:08
- на плате есть элемент с обозначением BD2 , в режиме прозвонки он звенит. Интернет говорит что это - Детектор ионизирующих излучений.
если звенит значит радиация
нашел пару резисторов, которые тоже звенят - на плате это R14 R16 R17
всё ,приехали :eek:
стаб.
если звенит значит радиация
:D от жеж... а если серьёзно ?
:D от жеж... а если серьёзно ?
Похоже :confused: (погано видно поміж конденсаторів) на перемичку з феритом
kreshnot
07.02.2023, 00:24
Styc,что подлючено к разъёму на 4 пин.?
Styc,что подлючено к разъёму на 4 пин.?
не понял вопроса. на 4 пин чего ??? а еще не так быстро и догадливо соображаю
kreshnot
07.02.2023, 00:40
не понял вопроса. на 4 пин чего ??? а еще не так быстро и догадливо соображаю
на этот разъём
Похоже :confused: (погано видно поміж конденсаторів) на перемичку з феритом
ну да. похоже на феррит... только на кой он там нужен, какие его функции ?
kreshnot
07.02.2023, 00:45
ну да. похоже на феррит... только на кой он там нужен, какие его функции ?
учить нужно матчасть,и вопросы отпадут сами собой
на этот разъём
это разъем для подключения платы дисплея
со стороны IC2 на этом разъёме есть надпись похоже -26V
фото платы дисплея закрепил
учить нужно матчасть,и вопросы отпадут сами собой
ну, если функция этой хрени - быть предохранителем, то он свои функции выполняет.
или есть другие варианты ?
kreshnot
07.02.2023, 01:13
ну, если функция этой хрени - быть предохранителем, то он свои функции выполняет.
или есть другие варианты ?
варианты всегда имеются
вы не хотите даже почитать о "предохранителе"
загадили уже несколько тем флудом
создайте отдельно тему ,может кто то захочет вас обучить
В следующих постах флуд буду удалять
пока устное предупреждение
Його функції : високочастотний дросель, якщо попростому.
Пора вже запускати бж а потім все остальне.
Його функції : високочастотний дросель, якщо попростому.
Пора вже запускати бж а потім все остальне.
включил без стабилитрона - его у меня пока нет. по-прежнему что-то щёлкает...
напряжения на выходе для материнки следующие:
38 макс / 11.7 макс / 12.8 макс / 0 / 0 / 2.3 макс
я так понимаю - БП импульсный, поэтому и напряжение на выходе плавает
по схеме положено быть:
24 / 12 / 8 / 5.1 / 5.1 / 2.5
на выходе для питания платы с дисплеем:
7.5 / 28.3
вот в этой цепи диодов у меня есть вопрос к D10
при измерении его показатели сначала имеют большое значение и снижаются от 1900 до единицы
когда щупы меняю местами - показывает стабильное значение 438
мертвец?
http://forum.volsat.com.ua/attachment.php?attachmentid=47795&d=1675719623
Діоди треба провіряти випавши один вивод з плати бо інакше заряд/розряд електролітів буде впливати на покази. Буває холодний діод звониться нормально а при нагріві пливе тобто в нього зменшується зворотній опір. Стабілізація здійснюється по одній з напруг а решта получається автоматом пропорційно кількості витків трансформатора. На виході цієї напруги буде кілька резисторів з середньої точки яких сигнал іде на тл431 з цеї напруги і починайте а інші поки відключать випаявши по одному виводу відповідних діодів.
Діоди треба провіряти випавши один вивод з плати бо інакше заряд/розряд електролітів буде впливати на покази...
В схемі взагалі любу деталь інколи без випайки проблематично "продзвонювати", особливо початківцю і особливо з розумінням схемотехніки на рівні "смотрю в книгу - вижу фигу". Звичайно, відсотків 90 перевіряється і в платі, але для цього потрібне хоч якесь елементарне розуміння того що робиш і приблизно знаєш чого очікувати від показометра. Styc, по факту продзвонюється не тільки та деталь, до якої під'єднані щупи, а вся ділянка схеми, тобто весь обвіс цієї деталі. Від гріха подалі інколи краще притримуватись правила: не впевнений - випаюй.
Діод на радіаторі як прозвонюється ?
Від гріха подалі інколи краще притримуватись правила: не впевнений - випаюй.
выпаял, прозвонил, проверил все подозрительные диоды - все в норме.
Тем не менее, поменял на новые...
Тюнер всё равно не подаёт признаков жизни, кроме продолжающихся щелчков в блоке питания...
выпаял, прозвонил, проверил ... - все в норме.
Тем не менее, поменял на новые...
Для чого??? Абсолютно нелогічне та незрозуміле рішення. :confused:
...Тюнер всё равно не подаёт признаков жизни... Було б дивно, якби поломана річ запрацювала ні з того - ні з сього, сама по собі, без якого небудь путнього втручання, пов'язаного з її ремонтом.
Для чого??? Абсолютно нелогічне та незрозуміле рішення. :confused:
Було б дивно, якби поломана річ запрацювала ні з того - ні з сього, сама по собі, без якого небудь путнього втручання, пов'язаного з її ремонтом.
https://youtu.be/l3YAJfRIHZ4?t=11
напряжения на выходе для материнки следующие:
38 макс / 11.7 макс / 12.8 макс / 0 / 0 / 2.3 макс
по схеме положено быть:
24 / 12 / 8 / 5.1 / 5.1 / 2.5
на выходе для питания платы с дисплеем:
7.5 / 28.3
Включіть логічне мислення : за рахунок спроб запуску (щолканя повашому)
підзаряжаються вихідні конденсатори всіх напруг окрім 5 вольт.Вони
випрямляються діодом що на радіаторі.Тому я і запитував про його стан а відповідь : нормально,це :confused: Далі, блок не запуститься поки не
появляться 5 вольт бо вони опорні в цьому блокові.Вони поступають на
оптопару і 431 стабілітрон.На фото вивід анода оптопари підозріло пропаяний.
В першому конденсаторі по 5в похоже відірваний мінус від плати?
Який опір з виводу 5.1в розйому на масу\корпус?
Включіть логічне мислення : за рахунок спроб запуску (щолканя повашому)
підзаряжаються вихідні конденсатори всіх напруг окрім 5 вольт.Вони
випрямляються діодом що на радіаторі.Тому я і запитував про його стан а відповідь : нормально,це :confused: Далі, блок не запуститься поки не
появляться 5 вольт бо вони опорні в цьому блокові.Вони поступають на
оптопару і 431 стабілітрон.На фото вивід оптопари підозріло пропаяний.
спасибо за подсказки
я как раз изучаю вопрос проверки оптопары
по поводу состояния диода на радиаторе DEC MBR1060F - я его снимал (кстати, до меня похоже его кто-то пытался снять - на радиаторе видны следы соскока отвёртки) Для проверки ставил на свой ESR тестер, показания
Uf = 202 mV
1.1nF -0.16nF@0 -5V
Ir = 5 mA
нормальные это показания или нет, я не могу понять даже после прочтения электрических данных в технических характеристиках
Провіряти діоди краще мультиметром в режимі прозвонки (діод намальований)
в прямому (червоний щуп на анод-чорний на катод) і зворотньому підключенню щупів до діода.В прямому покаже спад напруги на ньому (шоткі від 90 до 200 мв а кремнієві 400...700мв приблизно) а в зворотньому безконечність :o
kreshnot
09.02.2023, 00:16
скорее всего феррит теряет магнитную проницаемость
Провіряти діоди краще мультиметром в режимі прозвонки (діод намальований)
в прямому (червоний щуп на анод-чорний на катод) і зворотньому підключенню щупів до діода.В прямому покаже спад напруги на ньому (шоткі від 90 до 200 мв а кремнієві 400...700мв приблизно) а в зворотньому безконечність :o
проверил ведь уже. плохих не обнаружил
скорее всего феррит теряет магнитную проницаемость
это тот, который я обозвал предохранителем ? :)
я пожалуй пойду с проверки работы оптопары и окружающих её элементов.
насмотрелся инфы, что это связующий элемент между первичкой и вторичкой БП и от него зависит стабильность выходного напряжения для питания матери... а это напряжение в этом блоке завышено и гуляет. Я вроде говорил об этом, но мне никто не подсказал куда идти дальше и что проверить... Точнее, куда идти, много раз уже сказали - типа вслед на русским кораблём, потому что я им не брат - в схемотехнике же тупица...
спасибо тем, кто помогает :beer:
еще натыкался на инфу про нагрузочные резисторы, которые также способствуют ровной работе выхода и являются типа защитниками...
а еще пообщался с местными спецами - никто не пожелал браться за восстановление этого реса - типа слишком сложно в нём всё... времени потратить можно много, а толку может быть ноль... Так что после такого у меня еще больше появился стимул побороть и запустить этот рес...
Напрягает, что на выходе нет 5В, а на этот счёт. я так понимаю, снова надо обратиться к работе оптопары. Круг замкнулся... завтра буду ковырять дальше...
kreshnot
09.02.2023, 01:14
это тот, который я обозвал предохранителем ? :)
.
этот не влияет на зуск,а вот на трансформатор обратить внимание нужно
я пожалуй пойду с проверки работы оптопары и окружающих её элементов.
проверить детали обратной связи 5 мин максимум
а еще пообщался с местными спецами - никто не пожелал браться за восстановление этого реса - типа слишком сложно в нём всё... времени потратить можно много, а толку может быть ноль...
понятно, конденсатороменяльщики
...напряжения на выходе для материнки следующие:
38 макс / 11.7 макс / 12.8 макс / 0 / 0 / 2.3 макс...
Попробуйте ще раз шукати причину з вихідного роз'єму. Якщо мультиметром в режимі продзвонки стати на 5V піни вихідного роз'єму БЖ і "масу" - при запаяних всіх деталях, який опір показує - КЗ (тобто 0 або декілька Ом) чи набагато більше? Простіше якби була "коза", тоді залишиться знайти де вона в схемі. Знайдеться - і буде Вам щастя з цим блоком.
Ще, як варіант, "цикати" може шимка при недостатньому її живленні. Для старту може братись напруга з +300В через резистор 100...200кОм (для запуску вистачає, для роботи ні), далі вступає в роботу окрема обмотка живлення шим з імпульсного тр-ра. Напруга з неї на шим поступає через діод та резистор 10...20 Ом. Обрив резистора, обрив самої обмотки, пробой діода - і буде "цикати". Тому питання: яка напруга живлення шим? Тільки зразу попереджаю, обережно з замірами під напругою в "гарячій" частині ІБЖ, щоб не було як з "Чародіями".
возвращаюсь к этому гаду :cool: надо было сделать перерыв
цЫкает трансформатор - определил на слух трубочкой :D типа стетоскопа...
далее
на выходном разъёме, который идёт на материнку, пины 5V | GND в режиме прозвонки дают короткий писк и затем значение по нарастанию 300 mV (если я правильно понимаю этот показатель), на обоих пинах 5V значение одинаковое
при включении реса на оптопаре PC-17K1 947V на ногах транзистора светит 4.5V - это норм ?
а на вот этой чудной микросхеме на пинах 1 GND - 3 VCC напряжение гуляет от 8V до 13V
что-то мне кажется, что трансформатор богу душу отал ... :confused:
kreshnot
17.02.2023, 18:37
возвращаюсь к этому гаду :cool: надо было сделать перерыв
цЫкает трансформатор - определил на слух трубочкой :D типа стетоскопа...
смешно выглядит,вам это сказали несколько постов назад
далее
на выходном разъёме, который идёт на материнку, пины 5V | GND в режиме прозвонки дают короткий писк и затем значение по нарастанию 300 mV (если я правильно понимаю этот показатель), на обоих пинах 5V значение одинаковое
здесь совсем грустно
читать не хотите как и что проверяется ,ещё и посмотреть тяжело на плату
два пина по 5V сидят в параллель на одной дорожке
как могут звониться по разному?
при включении реса на оптопаре PC-17K1 947V на ногах транзистора светит 4.5V - это норм ?
а на вот этой чудной микросхеме на пинах 1 GND - 3 VCC напряжение гуляет от 8V до 13V
почитайте ,как работает обратноходовый БП
что-то мне кажется, что трансформатор богу душу отал ... :confused:
не всегда так
при изменении номинала токового резистора БП может уходить в защиту
Ще, як варіант, "цикати" може шимка при недостатньому її живленні...
Реально, чого тільки о другій ночі не напишеш, тільки зараз звернув увагу. Звичайно що цикає не сама шимка, а трансформатор. Але це цикання не обходиться без участі шимки (вона тр-ром управляє, а він цикає). Я це мав на увазі. Причому, швидше за все сама "шимка" робоча (хоча якщо вже все перевірено, то можна підставити іншу, робочу), та й трансформатор швидше за все нормальний. Я б не поставив більше 1% на несправність трансформатора. Причина в іншому. Моя версія гадалки: або не вистачає живлення для роботи мікросхеми, або спрацьовує по якійсь причині захист (спроба запуску-генерація обривається, тр-р цикає і так до безкінечності, поки хтось не відремонтує).
Добрый день!
на ресивере openbox s6 hd pvr около двух недель назад появилась проблема: ориентировочно каждые 3-4 минуты теряет сигнал (на экране - нет сигнала). уровень сигнала показывает 0% ... секунд через 20 сигнал восстанавливается (85-89%). и так непрерывно. сигнал пропадает и восстанавливается ... поменял конвертер и кабель ... ситуация не изменилась ... подскажите что может быть причиной?)) умирает рес?
skaner2222
12.07.2023, 06:01
около двух недель назад появилась проблема: ориентировочно каждые 3-4 минуты теряет сигнал (на экране - нет сигнала). уровень сигнала показывает 0% ... секунд через 20 сигнал восстанавливается (85-89%). и так непрерывно. сигнал пропадает и восстанавливается ...
Эта проблема на всех спутниках или на каком то одном?
Эта проблема на всех спутниках или на каком то одном?
Про це часто питають, але ця інформація не завжди допомагає локалізувати несправність. На днях ремонтував Q-11. Симптоми такі: всі проскановані канали з Амоса показували нормально, сигнал з трансподерів відмінний і тримався стабільно, Хотбірд також показував, але інколи на деяких каналах було ледь помітно невеличке розсипання картинки, яке з часом зменьшувалось, а на Астрі_4,8Е сигнал з усих трансподерів по нулях.
Причина банальна: некондиційний лише один з конденсаторів фільтра живлення в одному з dc/dc (швидше за все в живленні LNB, я навіть полінувався глянути). Всі інші електроліти були майже як нові. Після заміни дефектного конденсатора нормальна робота ресивера відновилась.
p.s. А можна було почати мучити антену і нічого в результаті не добитись ... хоч найпростіше, це підставити справний ресивер, або перевірити сигнал приладом.
skaner2222
12.07.2023, 12:10
Про це часто питають, але ця інформація не завжди допомагає локалізувати несправність.
Вопрос был задан не просто так, ели вы внимательно почитаете пост который был перед моим, то увидите что было заменено не которое антенное оборудование и результата это ни какого не дало. Вот по этому я и задал вопрос о спутнике, если речь идет о 36Е то ремонтировать ни чего не надо, нужно только прекратить смотреть пропаганду по тому что ее глушат беспощадно.:super: :ukr:
... подскажите что может быть причиной?)) умирает рес?
...если речь идет о 36Е то ремонтировать ни чего не надо, нужно только прекратить смотреть пропаганду по тому что ее глушат беспощадно.:super: :ukr:
Можливо skaner2222 правий і з ресом все в порядку, а помирає всього навсього лише фашистсько-рашистська імперія. :ukr:
kosmos71
12.07.2023, 14:25
Наш Іван кохавсь у мріях:
Думкою літає
Та скарби усе знаходе.
Гроші здобуває.
Одного разу пішов він
На баштан до пана:
Огірочки молоденькі
Звабили Івана.
Взяв мішок Іван з собою,
Повен щоб набрати,
Та й почав він до баштану
Стиха плазувати.
Як підліз до огірочків,
Став він і гадає:
— Це, їй-Богу, мені щастя
Зараз набігає.
— Наберу сих огірків я
Повну лантушину,
А тоді візьму за їх я
Добру копійчину.
— За ті гроші собі маю
Курочку купити.
І та курочка курчаток
Буде нам водити.
— Я візьму оті курчата
Та й пошлю я жінку
їх продати, і куплю я
За ті гроші свинку.
— Наведе мені та свинка
Поросят чимало,
Будуть в мене і ковбаси,
Буде в мене й сало!
— Тільки — ні! Ті поросята
Я не буду їсти,
А як виростуть, то їх я
Теж продам у місті.
— За ті ж гроші всі куплю я
Добрую коняку,
І вона робити буде
Нам роботу всяку.
— А до того приведе ще
Лошачка такого,
Що швидчішого не буде
Коника ні в кого.
— Лошачка того продам я,
Хату щоб купити,
Біля хати ж щоб садочок:
Вишеньки та квіти.
— А там далі і город щоб
І його чимало.
Бо я хочу, щоб на ньому
Все там виростало.
— Огірків теж насадю я,
Бариша щоб мати...
Тільки горе, що такий то
Вже народ наш клятий:
— Не вдержиш і огірочка,
Вирвуть все до краю...
Ну, байдуже: сторожів я
Добрих понаймаю,
— А сам вийду потихеньку
Із своєї хати
Та й піду у сторожів тих
Варти вивіряти.
— Так піду я понад краєм
Та й гукну: — Не спіте! —
Гей, чи чуєте?! Город мій
Добре бережіте!
Та й згукнув Іван, мов справді
В нього вже те діло:
На баштані ж тому двоє
Сторожів сиділо.
Як почули вони Йвана,—
Кинулись до нього,
Та й піймали зараз в руки
Із мішком дурного.
Попобили бідолаху,
Мали ще й в'язати,
Та вже вихопився якось
Та мерщій тікати!
Як вернувся,— ще довгенько
Чув побиту спину,
Та нікому не хвалився
Про свою причину.
Та вже потім жінці якось
Розказав се діло,
Та — сусіді; трохи згодом
Всюди облетіло.
Почали тоді сміятись:
— Он як наші вміють,—
Що думками із нічого
Швидко багатіють!..
18 (30) квітня 1892
kristof93
26.12.2024, 12:56
На openbox s4 pro+ hd когда поработает час или больше то если выключить и включить не запускается моргает красно-зелёная лампочка,потом когда остынет пару часов запускается,в чём может быть проблема?
На openbox s4 pro+ hd когда поработает час или больше то если выключить и включить не запускается моргает красно-зелёная лампочка,потом когда остынет пару часов запускается,в чём может быть проблема?
В первую очередь заменить БП (на этой модели это не проблема, он внешний) на аналогичный не менее 1.5А. Правда, будет нюанс - может не влезть в разъем 5525 ресивера, т.к. большинство БП используют 5521. По крайней мере, начать с этого.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc. Перевод: zCarot