Просмотр полной версии : Проблемы настройки спутникового тв и способы решения
🔶 РЕМОНТ СПУТНИКОВОЙ АНТЕННЫ с ПОМОЩЬЮ СПИЛА ВЕТОК ДЕРЕВА - НАСТРОЙКА ОБНОВЛЕНИЕ КАНАЛОВ ТЮНЕРА
🔶 И снова проблема слабого сигнала со спутника HOTBIRD 13.0E. Для восстановления сигнала пришлось немного поработать садовником... или заготовщиком дров. Из того, что пришлось все же исправить на антенне - это перекрутить F-коннектор на растрепанном конце провода и поправить конвертер для появления сигнала с ТП 11727 V 29900 со спутника HOTBIRD 13.0E ...
nA8c5sTpl_E
🔶 РЕМОНТ СПУТНИКОВОЙ АНТЕННЫ с ПОМОЩЬЮ СПИЛА ВЕТОК ДЕРЕВА - НАСТРОЙКА ОБНОВЛЕНИЕ КАНАЛОВ ТЮНЕРА
🔶 И снова проблема слабого сигнала со спутника HOTBIRD 13.0E. Для восстановления сигнала пришлось немного поработать садовником... или заготовщиком дров. Из того, что пришлось все же исправить на антенне - это перекрутить F-коннектор на растрепанном конце провода и поправить конвертер для появления сигнала с ТП 11727 V 29900 со спутника HOTBIRD 13.0E ...
Видео нормальное :super:,но просьба,не говорите "Тюнер".
Лучше:Ресивер цифрового телевидения.
Звучит профессиональнее.
А вместо пилы в помощь дефолианты,побрызгал и сигнал появится.:super:
А вместо пилы в помощь дефолианты,побрызгал и сигнал появится.:super:
Через пол года?:)
Тоже как на видео помогал людям убрать "помеху" только с начала просто пригибал ветку для теста будет ли подъем сигнал сего мероприятия..
Некоторые видел на Ютуб брали лазер приматовали на тарелку для прицела :D Вот это уровень!:D
Появилась проблема, периодически пропадает качество сигнала с Амоса. С чем это может быть связано, может конвертор "умирает"?
Появилась проблема, периодически пропадает качество сигнала с Амоса. С чем это может быть связано, может конвертор "умирает"?
деревья стали большими
F коннектор открутился / поломался
провод с дырками
дисек получил пробой
.................................................. .....
вариантов несколько
и не исключено, что конвертеру пришла пора меняться, но это в самую последнюю очередь
skaner2222
26.07.2020, 12:22
Проверь антенное хозяйство на наличие плохого контакта.
vviktorgygo
26.07.2020, 12:26
Конвертор, дисек ,контакты кабеля, помеха спереди. Методом тыка все устраняеться.
из всего перечисленного возможно - контакты и конвертор. Поменяли замок и нету пока доступа на крышу, вот и думаю с чего начать пока нету ключа.:cool:
sgtr3w6_6845
26.07.2020, 20:23
mustaff Возьми монтировочку и открой делов то. Но сначало купи точно похожий замок. Будешь сам директором чердака.
mustaff Возьми монтировочку и открой делов то. Но сначало купи точно похожий замок. Будешь сам директором чердака.
там пластиковые двери с врезным замком:confused:
nigroll1
26.07.2020, 21:23
там пластиковые двери с врезным замком:confused:
есть два способа - 1-мягкий и 2-радикальный
1- пластиковая дверь обычно филенчатая и состоит из двух филёнок ... короче две половины разделены пополам ( примерно ) по горизонтали , эти филёнки закреплены в раме штапиками по периметру ... узенькие полоски пластика , берём хороший прочный нож , в вертикальный штапик вставляем лезвие и поворачиваем чтоб освободить защелку ... и так со всеми ... можно погуглить монтаж пластиковых окон .
2- смотрим какая личинка в замке , идём в лавку , закупаем такую же и ещё штуки четыре сверла по металлу диаметром 4-5мм . берём шуруповёрт и высверливаем секретный набор в личинке , потом открываем отвёрткой .
.................... это не есть повод действовать , сначала нужно подумать о последствиях :D :D :D
skaner2222
27.07.2020, 05:31
есть два способа - 1-мягкий и 2-радикальный
Обои из способов криминал.:D
sgtr3w6_6845
27.07.2020, 13:24
А лучше подобрать похожий ключ, чтоб он входил в замочную скважину,всунуть и сломать его там. Пускай меняют замки постоянно,каждый раз такое проделывать,пока установщикам не надоест. Пускай знают как от своих жильцов двери запирать. Или пускай выдают дубликаты жильцам этого дома.
А лучше подобрать похожий ключ, чтоб он входил в замочную скважину,всунуть и сломать его там. Пускай меняют замки постоянно.
:cool: сомнительный совет
можно подумать, что на крышу кто-то ходит каждый день.
туда работник жилкомсервиса появляется в лучшем случае 1 раз в месяц, а значит, что замок смогут менять тоже не чаще раз в месяц...
задолбаешься ждать своего звездного часа :D
в многоэтажках где есть лифт, обычно ключ находится у вахтера лифтового сервиса или в жэке. топаешь туда, пишешь заявление, что ломать ничего не будешь и с крыши тоже не собираешься прыгать и ключ в руках (возможно понадобится еще шоколадка)
hunter-001
27.07.2020, 16:35
в многоэтажках где есть лифт, обычно ключ находится у вахтера лифтового сервиса или в жэке. топаешь туда, пишешь заявление, что ломать ничего не будешь и с крыши тоже не собираешься прыгать и ключ в руках (возможно понадобится еще шоколадка) Ключ от клетки(лифтовой площадки) да,но не от лючка(двери) что выход на саму крышу.
Ключ от клетки(лифтовой площадки) да,но не от лючка(двери) что выход на саму крышу.
друг мой. домов много, они разные, лифтовые шахты имеют выход на крышу... ну, или вход в лифтовую шахту с крыши через смотровое окно.
поэтому ключи от крыши могут быть в том числе у лифтеров.
в первую очередь - у лифтеров
дальше писюнами меряться будем ? :D
🔶 Приехал на объект, на котором мне уже пришлось побывать ранее примерно 2 года назад. Основная цель была - заменить старый спутниковый тюнер на новый. Дополнительно был произведен беглый обзор состояния спутниковых антенн. Все недостатки были доведены до сведения владельца. Но, устранять эти недостатки отложили на "потом". И вот этот "потом" настал ...
8NXP0SYwKM4
Иногда так случается, что приходится повторно приезжать на объект, где ты уже сделал установку. После выполнения работы кажется, что все сделано идеально. Но, время вносит свои поправки. В видео ничего особенного - просто укрепляется место установки кронштейна...
T8DXNHSBkhU
В этом видео показана пожалуй самая коротка работа по восстановлению работы антенны - вопрос решился заменой конвертера. Но, самое интересное здесь - это уровень сигнала со спутника HOTBIRD 13.0E... Такого высокого уровня качества сигнала я еще не встречал, да и самому не получалось выставить. Установщику этой антенны - респект и уважение !
_qiJCcegfoM
В этом видео показана пожалуй самая коротка работа по восстановлению работы антенны...
... і якщо дивитися правді в очі, вийшла інструкція для майстрів під назвою "як робити не можна". В найближчому майбутньому цьому клієнту доведеться знову розкошелюватися на ще один виклик нормального майстра та заміну зношених компонентів антенної системи. Гуманніше, по відношенню до клієнта, відмовитись від виконання такого ремонту ніж залишати гнилий та дирявий "провід", по якому вода моде затікати куди завгодно, навіть в ресивер або телевізор. Не можу зрозуміти в чому взагалі була проблема? У Вас дуже дорогий, по ціні золота, коаксіальний кабель нормальної якості (звичайно не PCI і т.п.), чи одинарні конвертори по 10$ за штуку, а б/у по 9$ ???
korpahec
21.11.2020, 18:29
Добрий вечір!
Я коли виїзжаю до клієнта бачу зношені ковертори, навіть якщо і робочі а підрізають сигнал, говорю клієнту що замінити кабеля, ковертори, дісек, ну і походу дивлюсь по тому кабелю що іде до тюнера, теж прошу замінити, ато мав такий випадок що міняю клієнту ,одинарний корвертор, потім за місяць два, третій їду мінятиб конверторб так замінив і спокійб звичайно що не все є такі, підуставші конвертори маю повагу, щоб недурити людей, ой то вже всі треба міняти конвертори, дивимось по зношенню, і маю спокій. Зате на розрив маю роботи, бо говорю клієнтам правду, якто кажуть скупий 2 рази платить. Хвалити себе нелюблю, якто кажуть, хай абоненти похвалять. Ковертори одинарні по 70 грн за шт, на 4 вхд по 170 за шт, дісек 35 грн, на 8 вхд 700 гр за шт,прошивка 20 грн, робота 250 грн, немає смислу рвати гроші у клієнтів, неті часи, канали покодували люди сидять на тих тюнерах щой залишились. Може щось нетак описав, вибачайте але, часи такі зараз, люди немають грошей.
Дякую за увагу!!!
serbaurij5
21.11.2020, 19:13
Добрий вечір!
Я коли виїзжаю до клієнта бачу зношені ковертори, навіть якщо і робочі а підрізають сигнал, говорю клієнту що замінити кабеля, ковертори, дісек, ну і походу дивлюсь по тому кабелю що іде до тюнера, теж прошу замінити, ато мав такий випадок що міняю клієнту ,одинарний корвертор, потім за місяць два, третій їду мінятиб конверторб так замінив і спокійб звичайно що не все є такі, підуставші конвертори маю повагу, щоб недурити людей, ой то вже всі треба міняти конвертори, дивимось по зношенню, і маю спокій. Зате на розрив маю роботи, бо говорю клієнтам правду, якто кажуть скупий 2 рази платить. Хвалити себе нелюблю, якто кажуть, хай абоненти похвалять. Ковертори одинарні по 70 грн за шт, на 4 вхд по 170 за шт, дісек 35 грн, на 8 вхд 700 гр за шт,прошивка 20 грн, робота 250 грн, немає смислу рвати гроші у клієнтів, неті часи, канали покодували люди сидять на тих тюнерах щой залишились. Може щось нетак описав, вибачайте але, часи такі зараз, люди немають грошей.
Дякую за увагу!!!
Хітро, хітро.Говорите клієнту дитячі ціни на комплектуючі, міняєте, а потім ошерешуєте контрольним в лоб платою за роботу.І тут клієнт розуміє, що нічого він не виграв і не зєкономив.
... і якщо дивитися правді в очі, вийшла інструкція для майстрів під назвою "як робити не можна". В найближчому майбутньому цьому клієнту доведеться знову розкошелюватися на ще один виклик нормального майстра та заміну зношених компонентів антенної системи. Гуманніше, по відношенню до клієнта, відмовитись від виконання такого ремонту ніж залишати гнилий та дирявий "провід", по якому вода моде затікати куди завгодно, навіть в ресивер або телевізор. Не можу зрозуміти в чому взагалі була проблема? У Вас дуже дорогий, по ціні золота, коаксіальний кабель нормальної якості (звичайно не PCI і т.п.), чи одинарні конвертори по 10$ за штуку, а б/у по 9$ ???
:cool: бл... всегда найдется вот такой рыцарь на белом коне... вокруг все пида...сы, а он один единственный гей во всем мире
все, что ты здесь расписал, заказчику было озвучено, или нужно было специально для тебя снять сериал с интервью с заказчиком ???
skaner2222
21.11.2020, 19:46
:cool: бл... всегда найдется вот такой рыцарь на белом коне... вокруг все пида...сы, а он один единственный гей во всем мире
Можно было обойтись без этих слов.:( А в видео объяснить про то что клиенту было все сказано. :confused:
Хітро, хітро.Говорите клієнту дитячі ціни на комплектуючі, міняєте, а потім ошерешуєте контрольним в лоб платою за роботу.І тут клієнт розуміє, що нічого він не виграв і не зєкономив.
Як правило, спочатку узгоджується оплата за роботу та виїзд. Яка може бути мова про коплектуючі, не знаючи суті поломки? Не бачу криміналу в 250 грн за роботу (навіть більше, дехто може заплювати, що беручи таку суму, майстер не цінить свою працю - і буде 100% правий).
Ховаючи свій заробіток в матеріали, завищуючи їх вартість в декілька раз, можна нарватись на грубіст, наприклад при виконанні певних гарантійних зобов'язаннь.
:cool: бл... всегда найдется вот такой рыцарь на белом коне...
Справа не в лицарі, а в культурі виробництва. Але судячи з відео, Ви про такий термін навіть ніколи не чули.
Можно было обойтись без этих слов.:( А в видео объяснить про то что клиенту было все сказано. :confused:
не можно
можно не считать себя пупом земли, а окружающих недоумками или обманщиками
в видео понятным ЯЗЫКОМ было сказано, что заказчику информация о состоянии антенны была озвучена
а тот, кто не понимает русский, можу українською... можно даже с сурдопереводом
надо ?
Справа не в лицарі, а в культурі виробництва. Але судячи з відео, Ви про такий термін навіть ніколи не чули.
справа в тому, що Ви чомусь вирішили, що в мене кабель золотий, а конвертери коштують як ананаси на північному полюсі...
справа в Вас, в Вашому Я, яке Ви суєте всюди і розписуєте про якусь культуру виробництва
Не треба себе видавати за самого розумного культурного - голова лусне від надриву
korpahec
21.11.2020, 20:24
Хлопаки я це ураховую роботу на місці а якщо є виїзд то питання інше, так ви праві, роботу треба цінити, але, такий народ став, що говорить, тащо там складного, я можу і сам то зробити.
Говорять, тарілки вже не в попиті, ави тут ціни загинаєте, то вам не то, що колись установка, була на сіріус 350 долр.
Отакі клієнти бувають!!!
А як увас зними!!!
... народ став, що говорить, тащо там складного, я можу і сам то зробити...А як увас зними!!!
Бажання клієнта - закон. Ніхто не напрошується в "ремонтьори", сам то сам.
интересно ваше мнение...
kT_7GIxYlxc
skaner2222
21.11.2020, 20:55
интересно ваше мнение...
Это сделал тот кто хотел дать тебе заработок.:D
vviktorgygo
21.11.2020, 20:57
У меня так один сам антенну переносил. В итоге я ему новую поставил. Жена говорит он пока настраивал, то и падала она, и ногами он ее рихтовал. В итоге вызвали меня, я пробовал ее настраивать - а элипс нарушен- нормально не ловит. Новая нормально настроилась. Мелочь, а мне приятно.
Это сделал тот кто хотел дать тебе заработок.:D
уже потом, когда я все включил обратно и проверил работу антенны, у меня в голове пролетело масса вариантов - от откровенного саботажа, до банальной ошибки и дырки в голове...
про ошибку и дырку в голове подробнее - вероятно на крыше был какой-то мой коллега из конкурирующей фирмы :) , который просто перепутал антенну - подъездов много, выход на крышу есть только в одном . скорее всего он отключил это все, чтобы на месте проверить антенну, пока подключался, наверно выяснилось, что это не та антенна... перебежал к другой антенне - например, хозяин был с ним и показал свою, установщик отсоединился и перешел к другой, а про эту просто забыл вернуть всё обратно... уж очень аккуратно висела баклажка на кронштейне, на специальную диверсию не похоже :confused:
vviktorgygo
21.11.2020, 21:12
Еще случай -анекдотичный был.Кренделю одному тюнер прошивал. Он говорит поедь матери еще прошей. Включаю тюнер - ничего не показывает. Иду к антенне, а там на каждой головке по пакету надето и увязано все шпагатом тщательно.Говорю а это что, а это гололед был, и сын увязал все.Ну говорю давайте лестницу, поснимаю все. А она- ты знаешь весна огороды не надо. Когда летом звонит приедь настрой.Приехал пакеты так и висят. Говорю не понял, а че это вам кина захотелось, а она да внуки с города приехали мультики хотят смотреть. :D
Еще случай -анекдотичный был.Кренделю одному тюнер прошивал. Он говорит поедь матери еще прошей. Включаю тюнер - ничего не показывает. Иду к антенне, а там на каждой головке по пакету надето и увязано все шпагатом тщательно:D
А пакет будет сигнал так глушить разве ? Я бутылки пластиковые надевал на головы ( тоже одним экономистам как то ) и показывали нормально!
vviktorgygo
22.11.2020, 13:11
Там не простые пакеты, а пакетищи были.Те с которыми в магазин ходят. И увязано там все в несколько слоев .
vviktorgygo
22.11.2020, 13:26
А пакет будет сигнал так глушить разве ? Я бутылки пластиковые надевал на головы ( тоже одним экономистам как то ) и показывали нормально! А вы попробуйте в несколько неплотных слоев. Будет ловить или нет? Правду пишу. Моя ж фамилия не П--дунков однако.
serbaurij5
22.11.2020, 14:03
А вы попробуйте в несколько неплотных слоев. Будет ловить или нет? Правду пишу. Моя ж фамилия не П--дунков однако.
А навіщо ліпити оті пакети.Якщо вже є такі економісти і так переживають за ті головки, то надіти пластикову бутилку-сигнал не зменьшується, але коли дощ, сніг- то єфекту мало.Я напр., на 75,85,90°°робив дашок із пластикової бутилки 0,5л.Тіпа навіса, як при вході в магазини є.Так єфект більший.
А вы попробуйте в несколько неплотных слоев. Будет ловить или нет? Правду пишу. Моя ж фамилия не П--дунков однако.
Целофан (полиэтилен) никак не глушит сигнал,также как и крышки от бутылок и пластмассовые банки.Главное,чтобы не было металлизированного напыления.
Хреново только то,что под ним может скапливаться конденсат из-за перепадов температуры.Ну а действие влаги все знают,особенно на изделия из алюминия или дюрали.Из подобных сплавов как раз и сделан рупор LNB. Образется окись,меняется структура и форма и пр.
А далее-проникновение этих окислов в схему и ......
Целофан (полиэтилен) никак не глушит сигнал...
RW011! Ну тут я з вами не згідний, а особливо тоді коли
Там не простые пакеты, а пакетищи были... ...И увязано там все в несколько слоев .
особисто в мене одягнуті на конвертори пластикові пляшки років з десять прекрасно справляються з функцією їх(конверторів) вологозахищеності. Потріскала та пооблітала заводська вологоізоляція(білі покришки), а пляшки разом з конверторами і досі у бездоганному стані з відмінним прийомом супутникового сигналу. Заради справедливості, варто зауважити, що, коли ідуть інтенсивні опади, а особливо мокрий сніг, то віник постійно в роботі внаслідок налипання на такій "ізоляції". Але скільки там тої зими? Ось такий компроміс, малята.
korpahec
22.11.2020, 21:10
Привіт! Теж мав діло якви говорите економісти , з економили на головках, ковпаки потріскали, за роки, позлітали, поверізав з бутилочок соковинки, і повісив на головки прцюють.
Зате з економили!!!))))))
vladika-55
22.11.2020, 22:44
[QUOTE=kotiaj;439556]Як правило, спочатку узгоджується оплата за роботу та виїзд. Яка може бути мова про коплектуючі, не знаючи суті поломки? Не бачу криміналу в 250 грн за роботу (навіть більше, дехто може заплювати, що беручи таку суму, майстер не цінить свою працю - і буде 100% правий).
Ховаючи свій заробіток в матеріали, завищуючи їх вартість в декілька раз, можна нарватись на грубіст, наприклад при виконанні певних гарантійних зобов'язаннь.
А ви знаэте, ВІАСАТ, тільки за визов майстра стоїть заплатить 500гр..це без дороги і запчастин....
...А ви знаэте, ВІАСАТ, тільки за визов майстра стоїть заплатить 500гр..це без дороги і запчастин....
Чув про такі розцінки, але це не зовсім віасаовські розцінки, швидше самодіяльність шустриків (я не про майстрів).
Поправте, якщо помиляюсь, віасат оцінює вартість ремонту та виїзду майстра в 400 грн (не залежно від відстані до абонента).
p.s. та й тема для цього більш підходяща є, про платне ТБ.
vviktorgygo
23.11.2020, 09:20
На данное время в каждом крупном селе есть по несколько специалистов- которые сделают все без вызова специалистов с Виасат. Да и дешевле выйдет.
...в каждом крупном селе есть по несколько специалистов...
Так то воно так, але ж люди не шукають простих шляхів, через колцентр цікавіше. :D :beer: Аналогічно і з початковим підключенням - спочатку в якогось шустрого продавана через інтернет куплять ресивер, а потім носяться з ним, як курка з яйцем, бо щось не фуричить.
На данное время в каждом крупном селе есть по несколько специалистов- которые сделают все без вызова специалистов с Виасат. Да и дешевле выйдет.
Ага....Как то стоял на почте в очереди и одна Маруся спрашивает у меня а не будет ли времени посмотреть антенну а то что то стб не показуе по Виасатовскому тюнеру ...плачу такие деньги а кина нету....звонила оператору а тот сказал вызов 500гр....И вижу сомневается ещё смогу ли я посмотреть её антенну....тож спецы б приехали -но дорого будет....а я фиг его знает ...-вдруг не умею....Что то мне подсказывает если б отказал то вызывала бы..минимум с райцентра ...
А вот сегодня например приехал дядичка один поставить антенну на т2 на два телика...А спрашивал давно уже помню..но всё время небыло ...и кабель типа заказывал весь поменять на тарелках и на т2 раскинуть же...Но оказывается кабель он уже купил сам в райцентре за 30км спецом ездил туда нанимал машину....И самое главное что купил ЧЁРНЫЙ !!! он лучше :)) типа как ещё в СССР делали ...тогда ж был хороший чёрный ....может и щас чёрный воскрес ...как и в те годы по качеству:))
Иногда проблемы создают при настройке вот такие клиенты .Лазиш лазиш возле антенны как для себя ...типа же потом самому вдруг придётся ещё что делать. А потом бац и пришол сосед и раскурочил всё ...то перенесли в другое место... то головы воротили ..в тюнере обязательно надо поменять частоты конвертера ...
vladika-55
23.11.2020, 21:54
да,согласен!
serbaurij5
23.11.2020, 22:14
А вот сегодня например приехал дядичка один поставить антенну на т2 на два телика...А спрашивал давно уже помню..но всё время небыло ...и кабель типа заказывал весь поменять на тарелках и на т2 раскинуть же...Но оказывается кабель он уже купил сам в райцентре за 30км спецом ездил туда нанимал машину....И самое главное что купил ЧЁРНЫЙ !!! он лучше :)) типа как ещё в СССР делали ...тогда ж был хороший чёрный ....может и щас чёрный воскрес ...как и в те годы по качеству:))
А що, жаба давить, що не у вас узяв? Мене теж буває давить, але хозяїн барин.А на рахунок чорного кабеля, то ви не розбираєтесь і профан.Якщо кабель фірми фінмарк 660-690, то чорний кращий за білий.А якщо він дешевий RG-6, то хай він буде і перломутровий- всеодно буде гімно.Якось так.
Не думаю что он купил по 5 гр хороший кабель.
Чорний більш стійкий до ультрафіолету, тому на вулиці краще монтаж проводити ним. В приміщенні або десь під накриттям - без різниці яким. Тому стараюсь брати тільки чорний. Звичайно, марка (виробник, модель) також має значення, але наприклад спрінт білий дубіє на вулиці досить швидко, і вже через пів-року...рік до нього краще не торкатись, оболочка тріскає моментально, чого не можу сказати про той же чорний Sprint 660(690) - стоїть роками хоч би що і залишається досить еластичним. Білий Finmark не далеко втік від білого спрінта. Колись був у продажі відносно не дорогий Sky Prime #2...#4, чорного не бачив, тільки білий - там зовнішня оболочка дещо товстіша і служить роками, не "дерев'яніючи". На жаль його вже в продажі не спостерігаю.
serbaurij5
24.11.2020, 07:24
Не думаю что он купил по 5 гр хороший кабель.
Якщо замовляв по інету, то можна взяти нормальний за 5грн, ну а якщо брав у місцевих перекупів, що більш імовірно-то звичайно що не візьме хороший.
Чорний більш стійкий до ультрафіолету, тому на вулиці краще монтаж проводити ним. .
Звідки така інформація?! Є десь паспорти/cертифікати кабелю? Проводили порівняльний аналіз хім. складу оболонки кабелю? Чи до гадалки ходили?
По ціні кабелі різного кольору однакові. Як припущення можна навести хіба такий аргумент: взимку чорний кабель буде нагріватись трішки більше білого і відповідно буде трішки еластичнішим.
Спочатку ходив до гадалок, а потім маркування на кабелі або коробці від нього прочитав, де написано indoor на білому та outdoor на чорному. Часом виробникові треба вірити. Ще своїм очам вірю, коли чорний і білий кабелі одного виробника та однієї марки служать на вулиці по різному - через декілька років білий у плачевному стані (дубовий та потрісканий), а чорному хоть би що, майже в ідеалі. Аналогічна ситуація як з коаксіальними кабелями, так і з мережевими UTP та FTP.
Хімічний аналіз нехай виробники проводять, або хто в хімії добре розбирається, мені достатньо їхнього вердикту з одного слова, де та в яких умовах використовувати їх продукцію.
GribVitalik
04.02.2021, 02:30
Да! я тоже подтверждаю, кабель в чёрной изоляции более стойкий к атмосферным воздействиям.
Вся причина в составе внешней оболочки (изоляцыи) При соблюдении технологии изготовления.
В чёрной изоляцыи применяется Полиителен. (кабель рекомендуется для наружного применения)
В белой изоляцыи применяется ПВХ. (кабель рекомендуется для внутреннего применения)
Но! лично у меня есть кабель Humax (белая изоляцыя) помню дешовый был, центральный проводник, сталль плаксированная меддю, старый, в 2006 году покупал, и шо, до сих пор изоляцыя целая, (но пожелтела от старости) и даже эластичнее чем более новый Sprint с медным центральным проводником, тоже в белой изоляцыи.
...лично у меня есть кабель Humax (белая изоляция) помню дешовый был, центральный проводник, сталь плаксированная медью, старый, в 2006 году покупал, и шо, до сих пор изоляция целая, (но пожелтела от старости) и даже эластичнее чем более новый Sprint...
Те ж саме можу сказати про SkyPrime #2,#3,#4, які мали візуально чуть товстішу зовнішню оболонку. Хоч і білі, але відмінно служать клієнтам вже досить багато років. На даний момент з продажу чомусь пропали.
На рахунок Sprint: чорний в принципі може бути, білий - ворогу не побажаєш, вже через рік тріскається гірше самого похабного та дешевого.
sergeyss9
04.02.2021, 23:47
Те ж саме можу сказати про SkyPrime #2,#3,#4, які мали візуально чуть товстішу зовнішню оболонку. Хоч і білі, але відмінно служать клієнтам вже досить багато років. На даний момент з продажу чомусь пропали.
На рахунок Sprint: чорний в принципі може бути, білий - ворогу не побажаєш, вже через рік тріскається гірше самого похабного та дешевого.
Ви напевно порівнювали RG6 та 660 ,або китайці шось перемудрили :)
Раніше клієнтам ставив Sprint s660 (білий на катушках по 305м) - нічим не гірший за фінмарк .Пройшло 3-4 роки - де дубовий і не потрісканий.
...Раніше клієнтам ставив Sprint s660 (білий на катушках по 305м) - нічим не гірший за фінмарк .Пройшло 3-4 роки - де дубовий і не потрісканий.
Багато залежить від погодних факторів, інтенсивності сонячного впливу. Можу з впевненістю стверджувати що зовнішня оболонка в білому finmark таке ж саме г... як і в sprint, може ще й гірша, будь то 690, 660 чи RG6. Finmark так само дубіє на вулиці через рік, ні випрямити його, ні переформувати. А в приміщенні і найпохабніший РСІ RG6 якось по 10 років служить, якщо F попередньо поприклепувати (як хтось робив у попередньому ролику) або попримотувати чимось, щоб не позлітали :mad: .
РЕМОНТ СПУТНИКОВОЙ АНТЕННЫ - МАЛЕНЬКОЕ УСТРОЙСТВО СОЗДАЁТ БОЛЬШИЕ ПРОБЛЕМЫ
Очередная заявка по вопросу ремонта спутникового телевидения. Проблема в том, что картинка на экране телевизора замирала или пропадала совсем… Беглый осмотр подключений на тюнере проблем не выявил, а вот на спутниковых антеннах, а точнее, на подключенном оборудовании, я выявил маленький дефект, который приводит к таким большим неприятностям.
MYQI_b9yCJw
С заказчиком договорились за неделю о ремонте спутниковой антенны. Было непонятно, что вышло из строя, что и как работает... Да и не обязательно, потому что всё равно дистанционно антенну не починить. Приезжаю в оговоренное время - а там всё работает, да еще так, как-будто ничего и не ломалось. Я уже было собрался уезжать, но поговорив с заказчиком еще раз, решил более внимательно сделать осмотр оборудования спутниковой антенны...
Lj4_bW1ET4g
Сталкиваюсь с такого рода проблемой не впервые, но, всё же решаю проверить полностью всё антенное оборудование. На всякий случай... Погода позволяет :) А заодно и для того, чтобы было понятно, на какие узлы антенны стоит обращать внимание и проверять их в первую очередь...
zU5bbqkfobI
Приехал на подключение тюнера, который не мог подключить заказчик самостоятельно. А тюнер, оказывается, после включения сразу уходит в перезагрузку. Для меня это первый признак того, что в кабеле произошло замыкание, ведь без кабеля тюнер включается и работает нормально. Поднялся на крышу многоэтажного дома, где находится антенна, а там... Началось "веселье", которое с успехом было преодолено...
ScBqnp2PV8c
vviktorgygo
22.12.2021, 22:09
Самые конченные антенны эти Триаксы.Мне парочка попадалась правда с другой системой мультифидов.С гайками внутри пластмассы, приходилось болгаркой резать ,чтоб головки поменять,и клюшка там слабая.Полный жопец,а не антенна.Время убил на них кучу.А головки конкректно убивает в грозу.(короткое обеспечено)
Ну не знаю....моя первая антенна +тюнер Стронг аналоговый была Триакс .Уже лет двадцать стоит .Ни один болт не заржавел.И краска родная ещё-слезла только надпись триакс.
serg1980
22.12.2021, 22:54
Самые конченные антенны эти Триаксы.
Но зато эти антенны не так ржавеют как вариант.
vviktorgygo
22.12.2021, 23:12
Насчет покраски не спорю.Остальное в конструкции мне не понравилось.
Но зато эти антенны не так ржавеют как вариант.
Или как вариант брать алюминевую типа Супрал... у меня уже 15 лет. Немного сосульками краску повредило, но зато не ржавеет!
sergeyss9
23.12.2021, 20:36
Самые конченные антенны эти Триаксы.Мне парочка попадалась правда с другой системой мультифидов.С гайками внутри пластмассы, приходилось болгаркой резать ,чтоб головки поменять,и клюшка там слабая.Полный жопец,а не антенна.Время убил на них кучу.А головки конкректно убивает в грозу.(короткое обеспечено)
Мені коли перший раз Тріакс попався - також матюкався...А потім роздивився що Варіанту до них як до неба рачки .Пластик то на перший погляд здається ненадійний , а по факту тарілки простояли більше 10 років і нічого не потріскалось і не поржавіло ! Рівень сигналу на мультифідах вищий ніж на Варіанті . Та й кривого Тріакса я ніколи не бачив...
Триакс это лучшие антенны среди тех что у нас продавались. Мультифид у них рассчитан не нашу местность потому требуемый угол наклона планки без доработки не получался и еще штанга хлипкая, при падении сосулек и снежных глыб сразу гнется а в остальном антенна отличная.
sergeyss9
23.12.2021, 22:27
Триакс это лучшие антенны среди тех что у нас продавались. Мультифид у них рассчитан не нашу местность потому требуемый угол наклона планки без доработки не получался и еще штанга хлипкая, при падении сосулек и снежных глыб сразу гнется а в остальном антенна отличная.
Мені такі антени попадались з харківськиму мультіфідами , а так згоден , кращої антени в нас не купити:)
Работа установщиком спутниковых антенн с одной стороны прекрасна. А с другой стороны имеет и кое-какие негативные моменты... Видео создано так сказать под впечатлением :) Поэтому, не судите строго ...
2rJVfsDKZKk
vviktorgygo
05.01.2022, 12:00
Вот такое на satintegral , часто бывает, когда с розетки не вытаскивать.Поэтому советую кому лень,хотя бы раз в неделю отключать, и перезагружать тюнер.
А не понял чуток я- настраивали или проверяли антенну на крыше с включенным тюнером в розетку ?
А не понял чуток я- настраивали или проверяли антенну на крыше с включенным тюнером в розетку ?
в этом есть какая-то проблема, если кабель отключен от переключателя и настройка антенны происходит при помощи настроечного прибора ?
У заказчика сломался тюнер - не включается. Подключаю новый тюнер и по привычке начинаю настраивать его на стандартные три спутника Astra 4.8E - Amos 4.0W - HotBird 13.0E. Уровень сигнала по спутникам есть, а качества сигнала нет. Первое, что приходит в голову - проблема с антенной. А в голову должно было прийти другое...
t7vpAEr3lHY
Приветствую всех пользователей спутникового телевидения. Как вы? Зиму пережили? Часто возникали проблемы с работой спутникового телевидения? Меня вот пригласили – спутниковое не работает, пропал сигнал при включении тюнера. Т.е. вечером всё работало, а на следующий день телевизор показал болт с завода Петровского...
FQ1YYlVdG1w
Всем привет! Не знаю, у кого как, а у меня продолжается жатва по ремонту спутниковых антенн. И сегодня мой рассказ будет о том, что не всегда что-то вышло из строя на вашей антенне и его нужно обязательно менять, чтобы антенна снова заработала. Есть еще кое-какие моменты, на которые стоит обращать внимание.
Если ты смотришь это видео – подпишись на канал, чтобы в будущем было легче найти полезную информацию о спутниковом телевидении и не только о нём.
X2_KdOYURIE
Всем привет! И снова спутниковый тюнер пишет – НЕТ СИГНАЛА. На этот раз ситуация такая – со спутника Amos и Astra сигнала нет, а вот со спутника HotBird как ни странно – сигнал есть. Буду разбираться, в чём проблема. Новичкам рекомендую посмотреть это видео полностью, потому что снимать буду практически весь процесс с акцентами на ключевых моментах.
e3KVERhhqkE
Подивився на потрісканий кабель від конверторів до дісека... тут є один нюанс. При використанні кабелю, який не призначений для зовнішнього монтажу, ніхто не знає потріскає він, чи ні і коли це станеться. Щоб виключити можливість затікання води від конверторів як в дісек так і в ресивер, бажано фіксувати дісек на антені трохи вище рівня конверторів, наприклад на рівні поперечної планки на "ключці".
Щоб виключити можливість затікання води від конверторів як в дісек так і в ресивер, бажано фіксувати дісек на антені трохи вище рівня конверторів, наприклад на рівні поперечної планки на "ключці".
не поможет
вода в кабеле, как по трубе, дойдёт туда, куда ей надо :)
петли, подъёмы и прочие заматывания - это всё временное решение.
Опять же - стоячая вода будет увеличивать уровень затухания и может "порезать" сигнал на некоторых частотах...
только замена кабеля решит проблему
...только замена кабеля решит проблему
Я мав на увазі що так бажано робити монтаж ще при встановленні антени. Хоч невелика, але все ж трохи страховка.
...вода в кабеле, как по трубе, дойдёт туда, куда ей надо :)... Згідно закону сполучених посудин, вода аж ніяк не зможе піднятися виже рівня затікання. Якщо надійно захистити дісек, то з конверторів до нього вода точно не попаде і дісек буде свого роду бар'єром для води від конверторів до ресивера. Від пошкоджень кабеля після дісека це вже ніяк не допоможе. А в іншому повністю погоджуюсь - тільки заміна кабеля, і не на який попало, а на якісний і для зовнішнього застосування.
GribVitalik
16.05.2023, 11:21
якісний і для зовнішнього застосування.
Это какой?
Маркировку кабеля можно?
Это какой?
Маркировку кабеля можно?
Один з видів поділу кабельної продукції - це де і при яких умовах вона використовується: для зовнішнього використання, для внутрішнього, в агресивному середовищі, під землею і т.д. і т.п. В маркуванні або в характеристиках в інтернеті чи сертифікатах все це вказується і не є секретом. В маркуванні часто вказується indoor, outdoor. Як правило оболочка білих кабелів дубіє, розтріскується та розсипається за дуже короткий час, але траплялись і виключення з правила. Все залежить від матеріалу, з якого виготовлений кабель. Чорний і з іншого матеріалу роблять і сам темний колір меньш піддається впливу ультрафіолету. Майстер з досвідом може сам вирішити, що є якісне, а що краще не використовувати собі та клієнту на шкоду, а я ні рекламою, ні нав'язуванням чогось конкретного займатись не хочу.
kosmos71
16.05.2023, 20:17
Странная дискуссия. Был определенный ролик.
А все начали обсуждать какой марки кабель нужно устанавливать.
А есть выбор? Задайте вопрос Себе?
На наших рынках продают ограниченное количество марок и маркировок.
И каждый для себя выбирает: очень дешевый, дешевый, нормальный, средний и т.д.
Основное, что установщик скажет потребителю.
Мне сказал установщик, что очень классный.
Когда я начал вникать в это дело, то понял, что "очень дешевый".
Но он работает до сих порю С 2007 года я его не менял.
Вывод: это как презерватив, может быть надежный, но порваться. Или дешевой и не порваться в нужный момент времени.
kreshnot
16.05.2023, 21:42
Странная дискуссия. Был определенный ролик.
А все начали обсуждать какой марки кабель нужно устанавливать.
.
лучше обсуждать кабель чем бездарность рассказа проверки LNB и настройки антенны для начинающих
🤓 Занимаюсь восстановлением работы спутникового тв. Изначально работал только один спутник из 4-х установленных. Проверка работы антенн при прямом подключении к ним, позволила выбрать правильный путь решения проблемы и полностью восстановить работу спутникового тв...
QUG0RIY5Roo
kreshnot
04.01.2024, 12:05
Занимаюсь восстановлением работы спутникового тв. Изначально работал только один спутник из 4-х установленных. Проверка работы антенн при прямом подключении к ним, позволила выбрать правильный путь решения проблемы и полностью восстановить работу спутникового тв.
посмотрел данное видео,на троечку из пяти
не в обиду :кое что не правильно сказано и не нужные (не правильные ) действия при проверке конверторов
так что у вас прогресс
посмотрел данное видео,на троечку из пяти
не в обиду :кое что не правильно сказано и не нужные (не правильные ) действия при проверке конверторов
так что у вас прогресс
спасибо за оценку
вот если бы к оценке было бы еще пояснение с конкретикой замечаний.
а то из-за отсутствия таковых, создаётся впечатление, что Вы меня сознательно "валите" :D
kreshnot
05.01.2024, 08:26
спасибо за оценку
вот если бы к оценке было бы еще пояснение с конкретикой замечаний.
а то из-за отсутствия таковых, создаётся впечатление, что Вы меня сознательно "валите" :D
Вы же не на экзаменах и не было задачи "завалить" :beer:
напишу вечером
kreshnot
05.01.2024, 20:24
напишу вечером
написал в личку
Занимаюсь восстановлением работы спутникового тв.
Считаю, что каждый уважающий себя (и своих клиентов) установщик, должен менять родные шайбы на скобе у "харьковок" на увеличенного диаметра, чтобы хоть как увеличить силу трения. По крайней мере, на нижнем болту-оси. Потому как при родных, как ни закручивай, от ветра и под своим весом, антенна со временем обязательно "клюнет носом" в землю. Лишние пару копеек, думаю, не ударят по карману установщика, зато весьма положительно скажутся на репутации. имхо.
Считаю, что каждый уважающий себя (и своих клиентов) установщик, должен менять родные шайбы на скобе у "харьковок" на увеличенного диаметра,
Есть целая "куча" фиксирующих шайб.(см.скрин..) И не нужно ничего увеличивать.
Есть целая "куча" фиксирующих шайб.(см.скрин..) И не нужно ничего увеличивать.
фиксирующая шайба или увеличенная - разницы не будет, если не выставить изначально антенну в то положение, при котором она не опустится ниже.
Основная беда в том, что диаметр отверстия немного больше диаметра болта, и из-за этого антенна "падает".
А если антенну потянуть вниз до упора и при этом это положение позволит принять максимальный сигнал, то не надо будет играть ни с какими шайбами...
Шайбы бОльшего диаметра я поставил на свою дежурную антенну, и они позволяют мне легче менять угол подъёма/наклона антенны
kreshnot
06.01.2024, 18:31
Считаю, что каждый уважающий себя (и своих клиентов) установщик, должен менять родные шайбы на скобе у "харьковок" на увеличенного диаметра, чтобы хоть как увеличить силу трения. По крайней мере, на нижнем болту-оси. Потому как при родных, как ни закручивай, от ветра и под своим весом, антенна со временем обязательно "клюнет носом" в землю. Лишние пару копеек, думаю, не ударят по карману установщика, зато весьма положительно скажутся на репутации. имхо.
с родной шайбой держит лучше всего,нужно хорошо затягивать
Есть целая "куча" фиксирующих шайб
там не нужна именно фиксирущая. болты не откручиваются, а недостаточно прижимается скоба к "клюшке" плюс прорези деформируют шайбу малого размера и начинается смещение трубы в скобе. Когда ставишь увеличенную (даже, по две), можно зажимать по-максимуму. тут уже от качества болтов зависит.
можно зажимать по-максимуму. тут уже от качества болтов зависит.
ага... с ними надо нежно )) иногда в руках остаются половинки :D
kreshnot
06.01.2024, 23:56
ага... с ними надо нежно )) иногда в руках остаются половинки :D
болт диаметром 8мм поставить и не порвётся болт и тарелка не опустится
иногда в руках остаются половинки
обычно, не половинки, а шпилька и "шапочка" :D
кто был запаслив (это про себя ;) ), у того с древних времен остались М6 с неполной резьбой, масляные, но каКчественные. Те не рвутся, как блискучыя теперешние фольговые китайцы, скорее, гайки слизывает.
болт диаметром 8мм поставить
в прорезь не влезет, круглый напильник придется еще покупать :D
болт диаметром 8мм поставить и не порвётся болт и тарелка не опустится
это если для себя делать... просверлить отверстие в клюшке...
со скобой убить полдня, чтобы паз прорезать
в общем, когда заняться нечем, можно болт 8 мм попробовать применить. если терпения хватит и в итоге тарелка не превратится в сложенный металлический конверт :D
kreshnot
07.01.2024, 13:32
это если для себя делать... просверлить отверстие в клюшке...
со скобой убить полдня, чтобы паз прорезать
в общем, когда заняться нечем, можно болт 8 мм попробовать применить. если терпения хватит и в итоге тарелка не превратится в сложенный металлический конверт :D
когда руки растут не из правильного места можно день или два на это потратить
сделается за 15 мин
когда руки растут не из правильного места можно день или два на это потратить
сделается за 15 мин
15 мин на объекте у заказчика - это вечность
проще один раз правильно "натянуть" положение антенны
kreshnot
07.01.2024, 13:49
15 мин на объекте у заказчика - это вечность
проще один раз правильно "натянуть" положение антенны
согласен :beer:
электрик21
07.01.2024, 15:26
3,
кто был запаслив (это про себя ;) ), у того с древних времен остались М6 с неполной резьбой, масляные, но каКчественные. Те не рвутся, как блискучыя
Это точно !:super: Кому блёск которого никто не видит, а кому...."поганые" болтики с "крестиками и цифирками".В начале девяностых прикупил слчайно пяток с.......;) ящиков./ все равно ушли бы в металлолом.А так типа спас.Все в масле в ящиках С тех пор пользуюсь.
Насчет времени ! Давно использую такой ключик.Намного веселей работать.
все равно ушли бы в металлолом.А так типа спас.
вот точно такая же фигня :D случайно обнаружил, когда выгружали из ящиков на МАЗа, чтобы на чермет везти. Смог МАЗиста уговорить только на два пузыря ящика, чтобы вывез с территории предприятия. :) за это и статью пришить легко можно было. 90-е как никак.
Мужики, не флудите!
А то что-то тема больше стала похожа на обсуждение Слесарных проблем и утилизации инструментов.
электрик21
07.01.2024, 21:07
Мужики, не флудите!
А то что-то тема больше стала похожа на обсуждение Слесарных проблем и утилизации инструментов.
С одной стороны ДА-, а с другой этот вопрос звучит в теме уже давно./слова "съехала" и т.д./.А кто виноват? - простой болтик.И почему все так обсуждают вопрос какого то кондера "тщательно". А болтик ???- типа он и в Африке болтик. Отнюдь.Разница огромная /см.госты/
- по поводу статьи- [B]GUK[B] И статья типа списания и т.д. тоже есть/была/.Тут уж каждый "колхоз" решает сам- быть или не быть!- и никакого криминала.
Тема проблем.... И кто как решает.И пару своих фоток в тему./меньше ржавчины и......./. Чтобы пост не пустовал!
🤓 Работа на выезде 60 км от города. Там тоже смотрят телевидение и к сожалению оно ломается и требует ремонта. Старый тюнер работал до последнего, но, однажды написал - НЕТ СИГНАЛА. Погода стола морозная, на улице оборудование обледенело. Тем не менее, проблема была решена: кое-какое оборудование пришлось заменить, а кое-что осталось работать дальше...
hNHu5dXZMxI
это было прошлым летом...
pwVCHO-XBZY
Всем привет. Спутниковое телевидение как было, так и остаётся достаточно конкурентным средством доступа к телевизионным каналам. Устанавливать и настраивать буду «урезанного горыныча» без конвертера для спутника Амос 4W, на котором сейчас нет открытых каналов и поэтому он не интересен. И ещё поменяется общая конфигурация расположения конвертеров ...
WM36NUT97ug
sgtr3w6_6845
10.06.2024, 17:39
Все правильно зделал и каналы все с хотберда будут все с нормальным сигналом, не так как раньше. Я это проделал еще зимой. И главное много крутить не надо бывшую амос. Благо сигнал с астры убойный, можно вертеть головкой.
serg1980a
10.06.2024, 18:59
Благо сигнал с астры убойный, можно вертеть головкой.
Бывают антенны которые не берут частоту 12437 v 30000 на астре стабильно даже в центре,а если антенна 92-95 см годов 2006-2007 то там сигнал хороший на мультифидах.
kreshnot
11.06.2024, 07:51
Всем привет. Спутниковое телевидение как было, так и остаётся достаточно конкурентным средством доступа к телевизионным каналам. Устанавливать и настраивать буду «урезанного горыныча» без конвертера для спутника Амос 4W, на котором сейчас нет открытых каналов и поэтому он не интересен. И ещё поменяется общая конфигурация расположения конвертеров ...
Нового в установке нет ничего,а вот большая глупость,ставить на общую трубу с эфирной антенной,выплывает в безграмотность установщика.
Нового в установке нет ничего,а вот большая глупость,ставить на общую трубу с эфирной антенной,выплывает в безграмотность установщика.
просветите в вопросе о том, в чём конкретно заключается "глупость" такого монтажа, при том, что эфирная антенна находится в нерабочем состоянии ???
kreshnot
11.06.2024, 09:47
просветите в вопросе о том, в чём конкретно заключается "глупость" такого монтажа, при том, что эфирная антенна находится в нерабочем состоянии ???
разницы нет ,рабочая эф. антенна или не рабочая
вся проблема кроется в высоте ,в креплении и парусности мачты
через полгода ,если не раньше,настройка спутниковой антенны собьётся
после таких установщиков много пришлось переустанавливать
не нужно писать что такого не будет,будет 100%
gennadiy57
11.06.2024, 13:18
А зачем задирать антенну на крышу? Вы наверно думаете чем выше тем лучше?
"Чим вище, тим краще" це у випадку наявності підростаючих поруч дерев. Рано чи пізно дерева почнуть перекривати сигнал і тоді потрібно або антену задирати ще вище, або переставляти в інше місце або спилювати вершки дерев. Спилювання найпростіший варіант. Але у випадку гарного садку часто хазяїн не погоджується на це. Тим більше, що в такому разі ще й спотворюється естетичний вигляд деревини. В інших випадках намагатись піднімати антену дійсно нема сенсу. Маю пару установок на висоті 1 метра від землі. Хазяйва до цього не були критичні - "аби показувало, то став, хоч на собачій будці":D
sgtr3w6_6845
11.06.2024, 17:00
Некоторые умельци прибивают крепление даже к дереву гвоздями. Сейчас виноград заплетает тазики на ура. Так что я иногда подрабатываю садовником обрезаю виноград и деревья у кого не доходят руки и еще кое что. А вот что я не умею так это перенести провода высоковольтные хотя бы метров на 20 вперед, а то некоторые спутники юговосточных направлений. Режет сигнал как я не вертел тазик верх вниз. Кто знает на сколько метров назад нужно ототвигать тазик чтоб сигнал появился?
skaner2222
11.06.2024, 18:15
через полгода ,если не раньше,настройка спутниковой антенны собьётся
после таких установщиков много пришлось переустанавливать
не нужно писать что такого не будет,будет 100%
На мачте эфирного тв это еще нормально хоть н на пол года настройки сохранятся, мне попадался монтаж спутниковой антенны на живом дереве, на сливе и на груше, настройки теряются максимуму через три месяца. :confused:
kosmos71
11.06.2024, 18:58
Кто не согласен со Styc-ом сделайте свой ролик. Разместите в youtube.
А лайки и дизлайки увидите. Тогда и можно будет сравнить.
Я читаю сообщения, и от многих из них просто улыбаюсь:
понимаете ли, Геннадий,ну не было другого места разместить спутниковую антенну. И, если Вы заметили, антенну я не задрал высоко как раз для того, чтобы уменьшить ветровую нагрузку.
Но, всё равно есть специалисты, которым и это не так :)
антенна установлена не высоко. Перед установкой антенны я попытался расшатать мачту - у меня не получилось. Может Вы приедете пошатаете её ???
На мачте эфирного тв это еще нормально хоть н на пол года настройки сохранятся, мне попадался монтаж спутниковой антенны на живом дереве, на сливе и на груше, настройки теряются максимуму через три месяца. :confused:
примерно то же самое можно сказать и про некоторые кирпичные стены, когда кронштейн вырывает из кладки кирпич. Так что теперь - антенны вообще не ставить ??? :)
Кто знает на сколько метров назад нужно ототвигать тазик чтоб сигнал появился?
в таком случае тазик нужно либо опустить ниже проводов или поднять выше
в таком случае тазик нужно либо опустить ниже проводов или поднять выше
Саме надійно, то прямо на високовольтній опорі закріпити, (сквізні дири, якщо опора з/бетонна, і шпильками її, шпильками, щоб не "відійшла") :D
Хоча це як сарказм, але я думаю що якщо знаходяться клоуни які монтують антени на деревах, то для них змонтувати на високовольтній опорі, як раз плюнути.
kreshnot
11.06.2024, 23:53
антенна установлена не высоко. Перед установкой антенны я попытался расшатать мачту - у меня не получилось. Может Вы приедете пошатаете её ???
ехать и шатать? - нужно быть идиотом
ветер всё сделает сам
...ветер всё сделает сам
Там і "хата" така бідова, що і разом з нею може повернути. Хоча з теперішніми реаліями від проживання в подібних "котеджах" ніхто не застрахований (порівняно з іншими інколи навіть за щастя). Повністю відео поки що не знайшов час переглянути (суджу по заставці), можливо далі там і апартаменти трьохповерхові показано.
kreshnot
12.06.2024, 07:51
не вижу смысла
Styc помоложе ,заработать нужно,а ролик - это реклама
kosmos71
12.06.2024, 09:08
Если реклама так удалите его.
kosmos71
12.06.2024, 10:59
Меня больше интересует как настроить на тарелку 90 (нормальную 0,9, не 0,85) 4,9/9/13.
Узких конвертеров, как и металлических мультифидов сейчас не найдешь в Украине.
Как вариант пилить обычные конвертеры.
Может поможет такое чудо
https://thumbs2.imgbox.com/8f/c4/RgQZxin9_t.jpg (https://imgbox.com/RgQZxin9)
Рассчитано на 13/16/19
Меня больше интересует как настроить на тарелку 90 (нормальную 0,9, не 0,85) 4,9/9/13.
Узких конвертеров, как и металлических мультифидов сейчас не найдешь в Украине.
Как вариант пилить обычные конвертеры.
Может поможет такое чудо
Рассчитано на 13/16/19
Пилят мультифид а не конвертер.
Конверторов с тонким жалом полно по 147грн.https://prom.ua/p1056293116-universalnyj-sputnikovyj-konvertor.html?utm_source=google_pmax&utm_medium=cpc&utm_content=pmax&utm_campaign=Pmax_cpa_1_50_tehnika_i_elektronika_5 297199152&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIkZu-zffVhgMV4UCRBR2SagF2EAQYASABEgL-cfD_BwE
Достаточно одного тонкого конвертера в фокусе,подпилить мультифиды и точно выставить 4,9/9/13 в отличии от той спаренной тройки,которую вы показываете на фото или для фокуса для тонкого конвертера сделать самодельный мультифид.
kosmos71
12.06.2024, 15:02
Пилят мультифид
Пилил. Под стандартный конвертер не помогает. Поставил металлический. В принципе настроил.
Узкий конвертер на 4 выхода можете подсказать где найти?
kreshnot
12.06.2024, 15:08
Пилят мультифид а не конвертер.
.
кто-то мультифиды пилит,а kosmos71 конверторы,бывает и такое
Пилил. Под стандартный конвертер не помогает. Поставил металлический. В принципе настроил.
Узкий конвертер на 4 выхода можете подсказать где найти?
Вот линейные квадро с тонким жалом.
https://kievopt.com.ua/product/Inverto/23538270?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIkqihv4jWhgMV-pKDBx0CRQfiEAQYBiABEgIlDvD_BwE
https://sat-ellite.net/p1788254288-sputnikovyj-konverter-quad.html?source=merchant_center&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIkqihv4jWhgMV-pKDBx0CRQfiEAQYCCABEgIr5_D_BwE
Мое мнение,что сборка 4.8,-9-,13 тем более на 4 телевизора,оно абсолютного того не стоит.
Наблюдая за форматом t2-mi он не может быть долговечным,чтоб на него можно было расчитывать на долгие годы.
И тем более если взять 4.8 и к нему добавить 9 градус,мы получаем в два раза больше дублей украинских каналов.
Если ставить 9 градус ради нескольких каналов дискавери,то это уже на любителя и в вашем случае получится все равно дорого 800 гривен конвертер + шара на каждый ресивер.
kosmos71
12.06.2024, 16:12
кто-то мультифиды пилит,а kosmos71 конверторы,бывает и такое
Во-первых, я не пилил. Можете skaner2222 и себе минус поставить. В одно место.
Но такой способ существует. Жаль только в ограниченности мыслей отдельных субьектов.
kosmos71
12.06.2024, 16:14
vovucho, меня интересовало лишь мнение тех, кто решил эту проблему.
Теория меня не интересует.
kreshnot
12.06.2024, 16:45
это плохо,ведь с практикой у вас тоже проблемы
kosmos71
12.06.2024, 16:48
Не хочется коментировать вашу практику на этом форуме.
Прочитайте пост #130 и сделайте наконец правильный вывод.
sgtr3w6_6845
12.06.2024, 17:19
Да, как мне тоже советуют некоторые теоретики что тазик выставить ниже, или выше проводов высоковольтных. Это как мачту ставить 30 метров? А ниже всеравно помеха будет идти. Вот если назад, только на сколько метров чтоб небыло помехи. Вот мне так никто и не ответил, одни отписки. На растоянии 20 метров от проводов сигнал не идет. На сколько метров действует это электромагнитное поле?
vovucho, меня интересовало лишь мнение тех, кто решил эту проблему.
В чем собственно проблема? В том что в гугле вы не можете найти тонких конвертеров с линейной поляризацией?
Так я решил вашу проблему! Нашел для вас и подсказал.
Установить 4.8,9,13 тоже не составляет никаких проблем.
Вы как то грубо отвечаете,я не хочу ни секунды больше на вас тратить.
kreshnot
12.06.2024, 18:05
Да, как мне тоже советуют некоторые теоретики что тазик выставить ниже, или выше проводов высоковольтных. Это как мачту ставить 30 метров? А ниже всеравно помеха будет идти. Вот если назад, только на сколько метров чтоб небыло помехи. Вот мне так никто и не ответил, одни отписки. На растоянии 20 метров от проводов сигнал не идет. На сколько метров действует это электромагнитное поле?
вы не указали класс ЛЭП
35кВ -радиус 18м,110кВ - радиус 30м,больше или меньше будет зависеть от нагрузки
сигнал со спутника принимается на антенну под углом примерно 15* ; вариант - поднять выше антенну ,переставить антенну дальше от ЛЭП
Чего все вперились в какие-то тонкие лнб-морковки для 4,8-9-13? Обычные инвертовские норм становятся, мульты подрезать только.
На растоянии 20 метров от проводов сигнал не идет. На сколько метров действует это электромагнитное поле?
правильно поставленное Техническое Задание - это залог получения адекватного ответа
Вы сами ответили на свой вопрос
sgtr3w6_6845
13.06.2024, 17:01
Добавил к двум головам, где раньше хотберд был 19гр,буду смотреть у немцев чемпинат европы на ZDF, ARD, RTL. У меня сейчас хотберд по центру, а астра на месте амоса. Девятый не стал настраивать суспильне киев, так как там мало матчей покажут. Кто еще знает на каких доступных спутниках и в открытом виде можно смотреть евро?
Добавил к двум головам, где раньше хотберд был 19гр,буду смотреть у немцев чемпинат европы на ZDF, ARD, RTL. У меня сейчас хотберд по центру, а астра на месте амоса. Девятый не стал настраивать суспильне киев, так как там мало матчей покажут. Кто еще знает на каких доступных спутниках и в открытом виде можно смотреть евро?
https://satkurier.pl/news/237208/euro-2024-gdzie-transmisje-kto-skomentuje-mecze.html
sgtr3w6_6845
13.06.2024, 18:18
тарик Это называется пойди туда не знаю куда, принеси то не знаю что.
allexxx65
13.06.2024, 23:04
на каких доступных спутниках и в открытом виде можно смотреть евро?
CBC Sport HD
-AzerSpace 46°E -11175 H 30000
serbaurij5
14.06.2024, 08:00
Да купіть ви плейлист iptv і спокійно дивіться на зрозумілий мові. Невже на той місяць, шкода 50грн? Є в усіх відомих сервісах- 1цент, айлук і тд.
тарик Это называется пойди туда не знаю куда, принеси то не знаю что.
шановний,там розписано всі матчі,супутники і незадовані канали які будуть транслювати Euro 2024, ви чого хотіли???
sgtr3w6_6845
14.06.2024, 15:24
тарик Может и росписано, но я не иностранец. Перевод можно скинуть в студию.
skaner2222
14.06.2024, 17:28
тарик Может и росписано, но я не иностранец. Перевод можно скинуть в студию.
Особых проблем в переводе нет, гугл переводит все:
https://i.ibb.co/y0029Bj/screenshot-2024-06-14-001.png (https://ibb.co/dBBZTJY)
без проблем, браузер хром на ПК, тоже самое можно смартфона сделать.
да и там можно понять без переводчика если не много подумать. Ну а перевод скидывать нет смысла, расписание по ходу меняется каждый день.
Особых проблем в переводе нет, гугл переводит все:
https://i.ibb.co/y0029Bj/screenshot-2024-06-14-001.png (https://ibb.co/dBBZTJY)
без проблем, браузер хром на ПК, тоже самое можно смартфона сделать.
да и там можно понять без переводчика если не много подумать. Ну а перевод скидывать нет смысла, расписание по ходу меняется каждый день.
Саша, по ходу Гугл людину заблокував.)))Не знаю ,як він збирається дивитись на німецькому каналі ЄВРО 2024 якщо з польською не може розібратися...
Может поможет такое чудо
Рассчитано на 13/16/19
Спарки с внутренним дисеком шшупал и ставил, а таких вот не видел. Чому у нього 4 "соска"?
Чому у нього 4 "соска"?
4 виходи на 4 ресівери. Ось тут під 1. https://m.media-amazon.com/images/I/51X0g5WDtvL._AC_SX425_.jpg
sgtr3w6_6845
15.06.2024, 21:05
тарик Людыну гугл не заблокував. И можно повежлевей, а то влом было клавай чиркануть пару спутников и каналов. А футбол с коментатором не обязателен.Футбол нужно смотреть, а не слушать болтавню коментатора, так же как и бокс итд.
тарик Людыну гугл не заблокував. И можно повежлевей, а то влом было клавай чиркануть пару спутников и каналов. А футбол с коментатором не обязателен.Футбол нужно смотреть, а не слушать болтавню коментатора, так же как и бокс итд.
На рахунок "повежлевей" ви праві!Для початку "вежлева" людина би подякувала,а не вимагала "переклад в студію". Я вам закинув інформацію на джерело, без копіпасту... .От і допомагай після цього комусь :confused:
Я вам закинув інформацію на джерело, без копіпасту... .От і допомагай після цього комусь :confused:
хорошими делами прославиться нельзя
я это чувствую каждый раз, когда видео обзоры свои выставляю :D
serg1980a
16.06.2024, 11:43
Да купіть ви плейлист iptv і спокійно дивіться на зрозумілий мові. Невже на той місяць, шкода 50грн? Є в усіх відомих сервісах- 1цент, айлук і тд.
Але в iptv затримка 30-60 секунд,то краще Т2,або супутник,нам потрібно пряму трансляцію.
serbaurij5
16.06.2024, 12:10
Але в iptv затримка 30-60 секунд,то краще Т2,або супутник,нам потрібно пряму трансляцію.
П.....ь всьому. А що зміниться, або станеться, якщо ви за 30-60сек пізніше щось побачите? Це хвороба і дурість- одночасно. Я вам відкрию, ще одну таємницю. Навіть дивлячись прямий єфір, він не співпадає із тим, що відбувається на стадіоні- десь на 6-12сек(точно вже не памятаю)-це стільки іде сигнал від місця трансляції. Це ж ви вже повинні рвати на собі волосся- там гол забили, а ви ще не знаєте стільки часу. Їдьте на прямі трансляції на стадіони, отам точно прямий єфір. Хотів посміятись із вас фанатів- але над хворими не сміються. Без образ.
serg1980a
16.06.2024, 13:01
Пиздець всьому. А що зміниться, або станеться, якщо ви за 30-60сек пізніше щось побачите? Це хвороба і дурість- одночасно. Я вам відкрию, ще одну таємницю. Навіть дивлячись прямий єфір, він не співпадає із тим, що відбувається на стадіоні- десь на 6-12сек(точно вже не памятаю)-це стільки іде сигнал від місця трансляції. Це ж ви вже повинні рвати на собі волосся- там гол забили, а ви ще не знаєте стільки часу. Їдьте на прямі трансляції на стадіони, отам точно прямий єфір. Хотів посміятись із вас фанатів- але над хворими не сміються. Без образ.
Проблема в тому що в одній кімнаті я дивлюся по супутнику,а брат і другій наприклад по iptv,то гол вже забили а там ще ні.
Проблема в тому що в одній кімнаті я дивлюся по супутнику,а брат і другій наприклад по iptv,то гол вже забили а там ще ні.
Доброго здоров´я.
Класно,добіг і додивився,як забили гол.
Та так було і буде напевно завжди.
Тарілки по обох боках будинку,дивлячись на кухні телік,деколи ше встигаю додивитись ту різницю в секундах в спальні,
а тим більше по iptv-супутник.
Якось так.
Тихих-мирних вихідних.
skaner2222
16.06.2024, 13:34
хорошими делами прославиться нельзя
я это чувствую каждый раз, когда видео обзоры свои выставляю :D
Почему? За прошлое видео вам + в репутацию, ну а без критики не обойтись на то он форум.
Если критикуют то значит смотрят ваши видео а это уже для вас хорошо.:super::ukr:
kreshnot
16.06.2024, 13:50
Почему? За прошлое видео вам + в репутацию, ну а без критики не обойтись на то он форум.
Если критикуют то значит смотрят ваши видео а это уже для вас хорошо.:super::ukr:
Не критика ,подсказка главное .
Styc молод что бы это понять.
kreshnot
16.06.2024, 13:58
Наушники в помощь
Разница около секунды будет в любом случае из-за декодирования и длины кабеля
serg1980a
16.06.2024, 16:01
Наушники в помощь
Да кроме наушников принять большую дозу транквилизаторов и еще привязатся к батарее что-бы не реагировать на гол.
allexxx65
16.06.2024, 19:56
Дивні ви якісь брати - дивитесь футбол окремо в різних кімнатах. Краще взяли б пива та дивились разом, навіть якщо і вболіваєте за різні команди... Так цікавіше, спробуйте.
... по iptv,то гол вже забили а там ще ні.
Серйозна проблема обговорюється. Це ж плюс. Ще декілька секунд залишається надія що по IPTV може й не заб'ють (якщо своїм, а не супернику).:D
allexxx65
16.06.2024, 22:28
CBC Sport HD
Я вибачаюсь за помилкову інформацію, хочу виправити. Отже транслюються усі три матча:
Ictimai TV HD
Ictimai TV
-AzerSpace 46°E -11095 H 30000
1 TV Georgia
-AzerSpace 46°E -11095 H 30000
Всем привет. Это видео - всего лишь напоминание о том, что для ремонта спутниковой антенны можно использовать то, что наверняка есть в вашем доме. Частой проблемой работы спутниковой антенны является механическая поломка защитной крышки конвертера
RzhvdaQWvm4
Всем привет. Это видео - всего лишь напоминание о том, что для ремонта спутниковой антенны можно использовать то, что наверняка есть в вашем доме. Частой проблемой работы спутниковой антенны является механическая поломка защитной крышки конвертера
Думаю усі ремонтники знають, як можна захистити головки, в яких розсохся пластик. Можна навіть просто надіти обрізану пластикову бутилку і звязати дротиком (не ізолєнтою, бо вона теж розсихається). А бутилки ці практично валяються під ногами. А от які це кришечки і що це за майонез у баночках - я взагалі не уявляю, коли у продажі він в основному у гибких пакетах або скляних баночках ( ну ще відерця плстикові):D А взагалі, я впевнений, майстри ремонтники ще точно знають, які головки НЕ РОЗСИХАЮТЬСЯ;) Але ж тоді вони без роботи і додаткового заробітку залишаться:D
sergeyss9
22.02.2025, 11:26
Ну якби кришки мають право на існування , хоча я в таких випадках міняю головки на нові .
А от за так би мовити "анкер/дюбель зах@@чений гвоздями" - по рукам треба надавати !
Що заважало пересверлити кронштейн ? Анкера дешеві і доступні ...
А от за так би мовити "анкер/дюбель зах@@чений гвоздями" - по рукам треба надавати !
Що заважало пересверлити кронштейн ? Анкера дешеві і доступні ...
понимаешь ли, помешало то, что не было уверенности, что на новом месте сверления снова не посыпится кирпич... Поэтому было решено укрепить старое место - держалось и без гвоздей, но гвозди валялись на крыше под ногами - решил заколотить и их :D
sgtr3w6_6845
22.02.2025, 17:35
У меня лет 5 на конверторах одеты донышки с бутылок с под воды и никакое солнце им не страшно лутше чем родные пласмасовые.
...было решено укрепить старое место - держалось и без гвоздей, но гвозди валялись на крыше под ногами - решил заколотить и их :D
Нормально. Триматись буде надійно та довго ... до першого, чуть сильнішого, вітру. Якби ще снігом замазав/укріпив - ціни тому кріпленню не було б.
электрик21
23.02.2025, 08:50
Нормально. Триматись буде надійно та довго ... до першого, чуть сильнішого, вітру. Якби ще снігом замазав/укріпив - ціни тому кріпленню не було б.
Вы прям напомнили слова,"долго и надежно"и бутылка /так говорил "мастер"Витя./как потом выяснилось.Года 4 назад /сейчас я это дело бросил/.
Сначала ---ну может быть случайно.А потом-почерк один и тот же, и звали кажется Витя и телефончик где то был :super:/у всех/
Так вот- тарелка на стене .Дисек в бутылке. Вода с крыши по бутылке...Все по уму :super: НО! Бутылочка вешалась на двух проволочках /тонкая и толстая/.При хорошем ветре тонкая рвалась/съезжала/, а нижняя крЭпкая /надежная/ гарантировано удерживала бутылочку /ведро/ для сбора воды:super:.Остальное дело времени, но с гарантией. Странно. Дисек в воде почему то переставал работать.:confused::confused:
Через год ты все равно позвонишь.:D
На хлебушек с маслом :o
...гарантировано удерживала бутылочку /ведро/ для сбора воды:super:...
Є краще заводське рішення від виробників супутникового обладнання. При "грамотному" монтажі виходить не гірше. Називається воно "критий рядний 4-х портовий дісек". Спочатку все висить по феньшую, а з часом стяжка, якою зафіксовані кабелі, пересихає і рветься, а захисний корпус з дісеком перетворюється на акваріум.
P.S. Цікава тема намальовується з нашими порадами та ютюб роликами. Назвати
її можна: "Очумілі ручки, або як робити не треба (не можна).
электрик21
23.02.2025, 15:12
P.S. Цікава тема намальовується з нашими порадами та ютюб роликами. Назвати її можна:..................
Согласен ! -я в ее подразделе тему -"как напилить бабла".
Как то по соседству наблюдал /фото/- А сосед дурень был :D , просто оттягивал низ в сторону и дальше труба съезжала /А усилители менял-просто ложил на шифер- идеально получалось.А тут оказывается все не так просто./т.е- два мужика не могут поднять и отвести ее в сторону :confused:
поэтому :tormoz:
----------------------------------------------------------------------------------
Почитал тут про застежки/крепежки и др.Не знаю.Я всегда кабель крепил проводом и др.тоже.Пока не один не развязался (лопнул).Да и у меня вон (фото).,Лет 15 точно все на месте.За это время правда снял узкие две головки.Да и орех за это время вырос из зернышка :D В этом или след. придется :o
Всем привет. Приехал на вызов по заявке – телевидение не работает. Ситуация здесь интересная – буквально пару минут назад на экране телевизора я видел работающий телеканал. А теперь я хожу брожу по меню настройки спутниковой антенны, перебираю частоты-транспондеры на спутниках, которые здесь подключены и вижу информацию о том, что кабель, который идёт от антенны к спутниковому тюнеру находится в обрыве…
6_ybxhkAd3w
kreshnot
10.03.2025, 13:27
Всем привет.
не услышал про DiSEqC,был заменен или старый остался
не услышал про DiSEqC,был заменен или старый остался
старый остался, потому что подозрительный порт рабочий, а остальные и так работали
kreshnot
10.03.2025, 14:35
старый остался, потому что подозрительный порт рабочий, а остальные и так работали
Понятно,повод ещё раз приехать
На видео,только реклама магазина и подпишись.
Заменили кабель а понтов больше чем работы.
электрик21
10.03.2025, 20:57
и вижу информацию о том, что кабель, который идёт от антенны к спутниковому тюнеру находится в обрыве…
Два раза пересмотрел :super:
Классный тюнер- прям сразу пишет обрыв кабеля :super: а мой "старикан" просто пишет-нет сигнала.Наверное в новых ИИ идет сразу встроенный :o
На видео,только реклама магазина и подпишись.
Заменили кабель а понтов больше чем работы.
ты конечно сделаешь лучше... и без понтов
кстати - ПОДПИСАЛСЯ ??? :D
Два раза пересмотрел :super:
Классный тюнер- прям сразу пишет обрыв кабеля :super: а мой "старикан" просто пишет-нет сигнала.Наверное в новых ИИ идет сразу встроенный :o
а в моём случае сигнал сначала был, а потом пропал
Понятно,повод ещё раз приехать
обязательно приеду - чаем угостят, а я каналы перенастрою, если необходимость возникнет
а в моём случае сигнал сначала был, а потом пропал
Навіть відео не дивився, достатньо коментарів. Типові симптоми пошкодженого грибком (або чимось іншим) екрану кабеля - типова поломка, яка трапляється досить часто. Досвідчений майстер, навіть не задумуючись, спочатку підкидає напряму, як небуть і любим способом (через фрточки, вікна, двері) нормальний кабель - і питання дефектації закрите. Далі вже справа "техніки", тобто часу на заміну кабелю по-людськи.
Досвідчений майстер, навіть не задумуючись, спочатку підкидає напряму, як небуть і любим способом (через фрточки, вікна, двері) нормальний кабель - і питання дефектації закрите.
Досвідчений майстер спочатку переконається в тому, чи справна антена - у моєму випадку - дві антени, а вже потім буде підкидувати кабель - напряму чи накосу...
:D что же так сильно заставляет многих обоср..ть работу другого человека ???
зависть что-ли ?
советую сначала посмотреть видео, а потом писать
kreshnot
10.03.2025, 22:53
что же так сильно заставляет многих обоср..ть работу другого человека ???
зависть что-ли ?
советую сначала посмотреть видео, а потом писать
чему завидовать? смотреть там тоже нечего,халтура а не работа
чему завидовать? смотреть там тоже нечего,халтура а не работа
надо было весь комплект новый поставить ?
Досвідчений майстер спочатку переконається в тому, чи справна антена...
Відео переглянув. Конкретно в даному випадку, оцінивши жахливий стан кабелів, можна було й не перевіряти антену, і не підкидати кабель, а зразу міняти і куски до дісека, і повністю до ресивера. Ця "лояльність" до клієнта, яка виражається в заміні тільки частини "траси" вилазить боком тому ж таки клієнту чуть пізніше. Якщо не полінуватись якісно виконати ремонт і нормально пояснити (витрати на повторну заміну, на додатковий виклик (виклики) майстра і т.п.), то тільки ідіот не погодиться на повну заміну кабеля.
...зависть что-ли ?
Та ніграма. Чесно кажучи, робота так собі. Якщо викладати в ютюб, можна було й краще та акуратніше зробити.
Інколи дивує те, що зробити акуратно, щоб було приємно самому глянути на виконану роботу, не важче, а може навіть швидше і простіше, ніж тяп-ляп, але часто "ремонтери" всеодно вибирають другий варіант. Мабуть не хочуть зраджувати своєму "почерку" виконання робіт.
надо было весь комплект новый поставить ?
Ну я б кабель з дісеком замінив точно, далі по обставинам. Там кабель в такому стані, шо капєц, скільки ж то він років витримав...? Якщо ж такої можливості ОДРАЗУ зробити не було, ну всяке буває, то призначив би клієнту окремо час зустрічі, аби довести до пуття. Ну я так бачу, далі ХЗ...
Хлопаки, перестаньте вже довбати людину :) Все ж таки він шось та зробив і воно працює, а не зафінбушив, як ото дехто...:)
... Все ж таки він шось та зробив і воно працює...
Ключове тут "шось та зробив". А приходиш після такого "майстра" до людини, пояснюєш, що потрібно міняти і отримуєш "геніальну" відповідь - ось попередній "спеціаліст" все зробив без замін. Подальший уявний діалог кожен може інтерпретувати по своєму. А "аргумент" про те, що такий ремонт викладений у інтернет діє на замовника майже магічно.:confused:
Из комментариев к моему видео в этой теме я понял, что надо было сделать:
- поменять кабель от антенны к тюнеру
- поменять кабель от Антенны 1 к Антенне 2
- поменять кабельные соединители на Антенне 1
- поменять обе антенны - они ржавые
- поменять переключатель
- поменять тюнер - слишком информативный
- поменять телевизор - слишком старый
- подрезать дерево - оно скоро вырастет
- а еще лучше - переставить антенну в другое место
- вскопать огород
- убраться во дворе
- покормить собаку
.................................... ничего не забыл ? :D
kreshnot
11.03.2025, 10:59
- поменять кабель от Антенны 1 к Антенне 2
- поменять переключатель
- вскопать огород
- убраться во дворе
- покормить собаку
.................................... ничего не забыл ? :D
язвить не нужно
не выкладывайте видео - не будет комментариев
- поменять кабель от Антенны 1 к Антенне 2 (поміняти або відключити зовсім);
- поменять переключатель 50/50, можна міняти, можна не міняти, можна й "подарувати" по собівартості, включивши в загальну вартість витрачених матеріалів. Замінити - собі спокійніше.
- вскопать огород
- убраться во дворе
- покормить собаку
Всього навсього. Все інше, закреслене - по бажанню майстра.
Імхо, деякі речі робляться по замовчуванню, для блага самого клієнта. Якщо клієнт не те що не може, а просто не хоче, тоді його просто попередити, що гарантія "від антени до воріт" або навіть є таке чарівне слово як "до-побачення".
або навіть є таке чарівне слово як "до-побачення".
То 2 слова :):ukr: І дефіс там не потрібен...:)
язвить не нужно
не выкладывайте видео - не будет комментариев
Если я не буду выкладывать видео, то как я узнаю, что сделал не так ?
И вообще, своим видео дал возможность поговорить пользователям форума на тему спутникового ТВ.
А то живыми темами на форуме являются только анекдоты бородатые и гуморэски...
...Там кабель в такому стані, шо капєц, скільки ж то він років витримав...?
Достатньо одного року щоб той білий фінмарк (і не тільки фінмарк) почав розсипатись при найменьшому згині (не важливо який - RG6, 660,690). Ультрафіолет та морози роблять свою справу і через рік перебування на вулиці таких кабелів зробити їх перевкладання вже важко.
Були й виключення - Sky Prime #2, #3 (навіть і з білою, але товстішою зовнішньою оболочкою) чудово зберігаються на вулиці роками аж до цього часу... тільки в продажі їх вже давно немає.
skaner2222
11.03.2025, 16:32
Если я не буду выкладывать видео, то как я узнаю, что сделал не так ?
Да никто вам не запрещает выкладывать видео, вы не правильно поняли если бы не выложили видео то и не получили бы комментарии которые с критикой, ну а на критику не нужно обижаться.
Здесь не ютуб где в основном только хвалебные отзывы, здесь опытные мастера спутникового тв, соответственно и критика строгая.:super:
По видео мой отзыв, нужно было сделать так как вам указали форумчане и только тогда выкладывать, тогда бы не было массы критических постов.
Позволю себе выложить ещё одно видео про восстановление спутникового ТВ.
Жду ваши комментарии.
NKVkRF29vw4
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc. Перевод: zCarot